Αυξάνονται σημαντικά οι ευρωπαϊκοί πόροι στο Νότιο Αιγαίο. Ξεμπλοκάρουν χρηματοδοτήσεις στις υποδομές σε Κυκλάδες και Άνδρο.

Από την επίσκεψη του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στην Άνδρο το 2018. Στην ευρεία σύσκεψη με το δημοτικό συμβούλιο. Διακρίνονται από αριστερά: Λ. Μπάλλας (πρόεδρος ΔΣ), Δ. Λοτσάρης (Έπαρχος), Γ. Λεονταρίτης (αντιπεριφερειάρχης), Γ. Χατζημάρκος (περιφερειάρχης), Θ. Σουσούδης (δήμαρχος) (φωτ. Εν Άνδρω).

Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου περνά σε ένα νέο χρηματοδοτικό επίπεδο, καθώς άλλαξε θετικά η κατάταξη της στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα. Συνάμα το Νότιο Αιγαίο εντάσσεται στις χρηματοδοτήσεις της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων. Αυτά ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος με δήλωση του στα ΜΜΕ.

Αρχικά από την επόμενη χρονιά η ευρωπαϊκή επιτροπή αλλάζει την κατάταξη των χρηματοδοτήσεων στα νησιά μας και από περιοχή «στόχου 2» που είμαστε σήμερα περνάμε σε περιοχή «στόχου 1». Αλλάζουν λοιπόν οι χρηματοδοτήσεις που σημαίνει αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για επενδύσεις σε υποδομές στις Κυκλάδες. Και φυσικά και στην Άνδρο. Έργα που εκκρεμούν οι χρηματοδοτήσεις τους θα προχωρήσουν πιο εύκολα (ΧΥΤΥ, βιολογικοί κλπ). 

Συνάμα πόροι για υποδομές θα μπορούν επιπλέον να αντληθούν και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Επί δύο χρόνια έγινε συστηματική δουλειά από την περιφερειακή διοίκηση και έτσι άνοιξαν οι δίαυλοι των χρηματοδοτήσεων με την ευρωπαϊκή τράπεζα. Σημαντικά προγράμματα που τρέχουν, εκκρεμούν ή εκπονούνται θα μπορούν πλέον να χρηματοδοτηθούν από του χρόνου για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Αλλάζει δηλαδή το επενδυτικό περιβάλλο.

Και κατέληξε ο Γ. Χατζημάρκος: «το αύριο φέρνει μόνο ότι σχεδιάζουμε σήμερα. Και το αύριο στα νησιά μας είναι αισιόδοξο γιατί δουλέψαμε μεθοδικά.»

 «ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί έσβησες το όνομα μου. Στο τέλος από την πολύ επεξεργασία των μηνυμάτων θα χαθείς στην παράφραση. Αφού δεν σου βγαίνουν τα όνειρα γιατί κοιμάσαι?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν ήμουν σίγουρος για το αρσενικό, το θηλυκό ή το ερμαφρόδητο του πράγματος. Και το άφησα ανωνυμο. Αν σε πειράζει να το επαναφέρω αγαπητή μου/αγαπητέ μου. Το ερμοφρόδιτο είναι το σωστό τελικά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εγραφε ο Σουσούδης το 2014:
"Θεωρώ ότι με τα ίδια και λιγότερα χρήματα μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Κάδοι υπόγειοι μοντέρνας τεχνολογίας, σχέδιο καθαριότητας με οργανωμένη και αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων, μπορούν να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην καθαριότητα. Η Άνδρος πρέπει να είναι καθαρή κάθε μέρα, 365 μέρες το χρόνο. Αποφασιστικότητα χρειάζεται και σχέδιο.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν θα αυθαιρετήσουμε ούτε θα δημιουργήσουμε τετελεσμένα όπως κάποιοι άλλοι. Στόχος μας είναι η εξεύρεση της βέλτιστης λύσης μαζί με άγνωστα μέχρι σήμερα πράγματα για την Άνδρο, όπως είναι η οικιακή διαχείριση, η κομποστοποίηση, η ανταποδοτική ανακύκλωση αλλά και ένα οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης. Όλα αυτά μέσα από καθημερινή ενημέρωση και συμμετοχή του Δήμου μαζί με εθελοντικές ομάδες, που προτρέπουν και εξηγούν την ανάγκη για ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Τα σχολεία, στοχευμένες ομάδες επαγγελματιών, νοικοκυριά, κα. είναι πρώτης τάξεως στόχοι που μπορούμε με τη βοήθειά τους να μειώσουμε δραματικά τον όγκο των σκουπιδιών".

Ηταν ώριμα, έγιναν πράξη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο ο επαρχος μπορεί να απορροφήσει αυτά τα κονδύλια τόσα τσιμέντα πέφτουν τις τελευταίες μέρες τι διαολο κάτι καλά θα κάνει.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Να ψηφισουμε τον Σοθυσουδη που ξερει πωσ να αποροφησει τα λεφτα της Ευρωπαικης Ενωσης.
Ειδατε ποσο κονδυλια απορροφηθηκαν τα τελευταια 5 χρονια στην Ανδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην ΚΥΚΛΑΔΙΚΉ εφημερίδα της Σύρου παρατίθεται η είδηση περί χρηματοδότησης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου μεταξύ άλλων αναφέρει

Στην ενημέρωση που έλαβε ο Περιφερειάρχης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνεται και η επιδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 780.000 ευρώ για την εκπόνηση των τεχνικοοικονομικών και ενεργειακών μελετών καθώς και των μελετών βιωσιμότητας, των έργων που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πουθενά δεν αναφέρεται η αυθαίρετη γνώμη σας περί της χρηματοδότησης χυτυ στην Άνδρο ούτε και μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση σε έργο που παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία.

Καληνύχτα κύριε διαχειριστή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε την μύγα και μηγιάζεστε. Ακούστε τι λέει ο περιφερειάρχης πρώτα. Μιλά για έργα υποδομής που θα μπουν στο ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ. Αλλάζει κατηγορία η Περιφέρεια και αυξάνουν τα κονδύλια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ευρωπαϊκής τράπεζας. Δεν μιλά για μια μελέτη. Τιο δεν καταλαβαίνετε; Στην Άνδρο ποια είναι αγαπητή μου τα έργα υποδομής που εκκρεμούν; Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασού; Όχι ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, που ΔΕΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΕΣΠΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Δεν το άκουσες. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Επίσης οι βιολογικοί στο Μπατσί και στο Γαύριο που δεν έχουν κουνηθεί... Αυτά εκρεμούν. Α! Ναι και η μελέτη για νέο ΧΥΤΥ στο πουθενά που κάνεις εσύ καλή μου...
Καληνύχτα αγαπητή μου...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η συμπερασματική αναφορά για την Άνδρο , είναι του Περιφερειάρχη ή του εν Ανδρω;; Είναι λανθασμένη γιατί τα μεγάλα περιβαλλοντικά και έργα υποδομών ουδέποτε χρηματοδοτήθηκαν και ούτε προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από τις Περιφέρειες. Διευκρινήστε μας σας παρακαλώ για να αποκαλύπτονται οι προθέσεις ή μη των βαρυγδουπων προεκλογικών ανακοινώσεων.