Κύριοι ιδού τα προβλήματα και τα ερωτήματα...

 

Ανοίγουμε τον προεκλογικό διάλογο με 10 ερωτήματα σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου. Τα θέματα τα έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές. Και έχουμε ασκήσει κριτική. Όμως ενόψει εκλογών τα θέτουμε συγκεντρωμένα και συγκεκριμένα στους 5 υποψηφίους για να απαντήσουν. Με την άνεση τους.

Κάποιων οι θέσεις είναι γνωστές, όπως και οι δράσεις. Ας απαντήσουν όμως προεκλογικά για να γίνει σύγκριση των θέσεων τους και των δράσεων τους από τους αναγνώστες. Ως γνωστό το Εν Άνδρω το διαβάζουν όλοι: φίλοι και αντίπαλοι. Ο διάλογος μέσα από τις στήλες του ήταν και είναι δημόσιος.

Είναι ένα "ντιμπέιτ" πολύ μεγαλύτερο από ένα που μπορεί να γίνει σε μια αίθουσα με 150-200 παρόντες. Όποιος θέλει συμμετέχει και εκθέτει τις θέσεις του μπροστά σε όλο το νησί. Και έχει όλο τον χρόνο - 20 μέρες προθεσμία - να απαντήσει (μέχρι την Καθαρή Δευτέρα 11 Μαρτίου).

Περιμένουμε τις απαντήσεις ώστε να υπάρχει πλέον και κατατιθέμενο το «πρακτικό» των θέσεων και των δράσεων ενός εκάστου. Διάλογος χωρίς θέσεις πάνω στα προβλήματα εύκολα εκφυλίζεται είτε προσωπικές αντεγκλήσεις είτε σε ανούσιες γενικολογίες.

Ιδού λοιπόν τα 10 ερωτήματα προς τους 5 υποψηφίους. Κάθε απάντηση θα δημοσιευτεί χωριστά και με την σειρά που θα έρχεται. Αν κάποιοι δεν απαντήσουν αυτοί θα έχουν εκτεθεί σε όλη την Άνδρο πως δεν απάντησαν. Γιατί στη νέα περίοδο ο διάλογος είναι απαραίτητος για να υπάρξουν συνθέσεις.

Κι αυτό γιατί μόνο μέσα από έναν διάλογο πάνω στα προβλήματα μπορεί να βγει η αναγκαία σύνθεση. Μιας και θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως οι επερχόμενες εκλογές ζητούν και επιβάλουν συνθέσεις, καθώς θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Και ο κρίσιμος γύρος τους είναι μάλλον ο πρώτος όπου θα αναδειχτούν όλοι οι σύμβουλοι.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία στον πρώτο θα υπάρξει δεύτερος, αλλά μόνο για τον δήμαρχο. Όμως όποιος και αν βγει δεν θα έχει πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και θα πρέπει να μάθει να συγκυβερνά με κάποιον άλλο. Άρα οι συνθέσεις πάνω στα προβλήματα θα είναι υποχρεωτικές. Όπως υποχρεωτική θα είναι η μοιρασιά στα αξιώματα.

Υπό αυτές τις περιστάσεις η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν ενδείκνυται για ύβρεις και αφορισμούς. Όποιος το επιχειρήσει θα κάνει κακό του κεφαλιού του. Γιατί θα απομονωθεί την επόμενη μέρα. Γιατί θα συγκλίνουν εκείνοι που θα έχουν εκφράσει επιχειρήματα, θα έχουν σχέδιο και πρόγραμμα. Ας ηρεμήσουν λοιπόν όλοι. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι πλέον σαν τις χθεσινές…

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

 (α) Κατασκευή ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Υπάρχει πλέον εγκεκριμένη μελέτη και επίκειται και η χρηματοδότηση.

Ποια θέση παίρνει κάθε ένας από τους 5 υποψήφιους στο ζήτημα;

Υπάρχει πλέον απόφαση. Τι θα προτίθενται να κάνουν οι υποψήφιοι;

(β) Μεταφορά δεματοποιητή από την Σταυροπέδα μέχρι την κατασκευή ΧΥΤΥ. Κλείσιμο οριστικό της ανεξέλεγκτης χωματερής του Στρόφιλα που καίει εδώ και μήνες παράγοντας διοξίνες δίπλα σε κατοικημένα χωριά επηρεάζοντας και την πόλη της Χώρας. Υπάρχει πρόταση για μεταφορά του δεματοποιητή από την Σταυροπέδα, που αγνοήθηκε, λόγω πολιτικού κόστους. Κάπως έτσι ο χώρος της Σταυροπέδας και του Στρόφιλα  μετατράπηκαν πάλι σε μια απέραντη παράνομη και ανεξέλεγκτη χωματερή πάλι παρά την αποκατάσταση του παλιού ΧΑΔΑ.

Ποια θέση παίρνει κάθε ένας από τους 5 υποψηφίους μπροστά στο επείγον αυτό πρόβλημα;

Χωρίς ενεργό ουσιαστικά δεματοποιητή και με έναν νέο ΧΑΔΑ μπροστά στον Στρόφιλα. Τι προτίθενται να κάνουν για την κατάσταση αυτή οι υποψήφιοι; (φωτ. Εν Άνδρω).

(γ) Αξιοποίηση του σπουδαιότερου αρχαιολογικού χώρου της Άνδρου, της προϊστορικής ναυτικής πόλης του Στρόφιλα. Μόλις 150 μέτρα από την καιόμενη ανεξέλεγκτη χωματερή είναι ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Άνδρου, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Υπάρχει έτοιμη μελέτη της αρχαιολογικής υπηρεσίας με συγκεκριμένες προτάσεις.

Τι προτίθεται να κάνει κάθε ένας από τους 5 υποψήφιους δήμαρχους ώστε να προχωρήσει η μελέτη να διασωθούν τα αρχαία και να αναδειχθεί ο χώρος σε διεθνή πόλο έλξης της Άνδρου και μέγα πόλο ανάδειξης της 6.000 χρόνων ναυτικής ιστορίας του νησιού;

Στρόφιλας: Η πρώτη πόλη της Ευρώπης. Τι προτίθενται να κάνουν οι υποψήφιοι (φωτ. Χ. Τελεβάντου).

(δ) Έργα υποδομής και έργα τρίτης φάσης λιμανιού Γαυρίου. Το Γαύριο αποτελεί πρακτικά το μοναδικό λιμάνι της Άνδρου. Εκκρεμούν έργα (αποκατάσταση προβλήτων, κτίριο Λιμεναρχείου, εκβάθυνση λιμενολεκάνης, κυκλοφοριακή μελέτη), αλλά και τα έργα της τρίτης φάσης επί πολλά χρόνια (περιφερειακός δρόμος και δρόμος πρόσβασης, εξωτερική προβλήτα στον λιμενοβραχίονα). Το σοβαρότερο όλων φυσικά να γίνει η εξωτερική προβλήτα που θα επιτρέπει σε μεγάλα καράβια να δένουν ασφαλώς στο λιμάνι.

Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα όσοι ήταν στο Λιμενικό Ταμείο κι οι άλλοι που διαχειρίστηκαν το θέμα; Τι προτάσεις με τι χρονοδιάγραμμα έχουν οι υποψήφιοι ώστε να αποκτήσει η Άνδρος πραγματικό λιμάνι;

Γαύριο. Η εκβάθυνση πρώτη προτεραιότητα. Τα έργα τρίτης φάσης ξεχασμένα. Τι θα γίνει με την εξωτερική προβλήτα; Ερωτήματα τι έγινε, τι δεν έγινε και τι σκοπεύουν να κάνουν; (φωτ. Εν Άνδρω).

(ε) Το χωροταξικό της Άνδρου. Ξεκίνησε η συζήτηση το 2015. Έγιναν κάποιες προφορικές προτάσεις από τους παρόντες και στο τέλος μάταια περίμενε η τεχνική υπηρεσία γραπτές προτάσεις. Όλοι ξαφνιάστηκαν όταν αποδείχτηκε το κενό στο Γαύριο το 2018.

Τι σκοπεύουν να κάνουν και τι προτάσεις έχουν να καταθέσουν οι 5 υποψήφιοι για το χωροταξικό της Άνδρου ώστε να μην ξαφνιαστούμε και πάλι στο μέλλον;

(στ) Εκσυγχρονισμός και οργάνωση της ύδρευσης. Η Άνδρος έχει νερά, αλλά δεν έχει επαρκείς δεξαμενές, δεν έχει σωστές γεωτρήσεις, δεν έχει σωστά δίκτυα ύδρευσης. Και δεν έχει γίνει παρά μόνο μια μελέτη για την ύδρευση, αυτή του 2013. Αποτέλεσμα να έχει συνεχείς διακοπές νερού τις κρίσιμες τουριστικά περιόδους.

Τι σχέδιο δράσης, τι προτάσεις που μπορούν να γίνου (όχι ευχολόγια) έχει καθένας από τους 5 υποψήφιους δήμαρχους ώστε να μπει μια τάξη σε ένα μέγα καλοκαιρινό πρόβλημα της Άνδρου;

Γεωτρύπανο στην στροφή των Μενήτων. Έκτακτες γεωτρήσεις το καλοκαίρι του 2018 από τον Δήμο Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

(ζ) Η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Άνδρου είναι πολύ καλή. Όμως, παρουσίασε πολλά προβλήματα λόγω οργάνωσης των δρομολογίων. Τα τελευταία χρόνια το καλοκαίρι το λιμάνι του Γαυρίου ξεπερνά τις αντοχές τα κρίσιμα Σαββατοκύριακα. Έτσι η βιτρίνα της Άνδρου καταρρέει.

Ποιες είναι οι κινήσεις που έχει σκοπό να κάνει κάθε ένας από τους 5 υποψηφίους δημάρχους ως προς τις ακτοπλοϊκές και το υπουργείο;

Τρία πλοία σε μια ώρα Κυριακή απόγευμα δεν τα αντέχει το Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

(η) Βιολογικός καθαρισμός Γαυρίου-Μπατσίου. Μια κρίσιμη παράμετρος για τον τουρισμό που έχει ξεχαστεί επί 5ετία.

Τι προτίθεται να κάνει κάθε ένας από τους 5 υποψηφίους; Που θα τον χωροθετήσει; Θα γίνει ένας ή δύο; Μπορεί να γίνουν δύο; Ποιες οι προτάσεις ώστε να  προχωρήσει ένα τόσο κρίσιμο έργο υποδομής στις δύο περιοχές τουριστικής αιχμής;

(θ) Μαρίνα Μπατσίου. Το γεφύρι της Άρτας. Ένα κατασκευαστικό λάθος πριν 10 ολόκληρα χρόνια κι έκτοτε το έργο ξέμεινε. Δεν έγινε τίποτα να διορθωθεί η κατάσταση. Αποτέλεσμα καταστροφή της παραλίας και κατά καιρούς και των τοιχίων και μια ημιτελής η μαρίνα.

Τι προτίθεται να κάνει κάθε ένας από τους υποψηφίους δημάρχους; Με ποιον τρόπο σκοπεύει να διορθώσει την κατάσταση;

Το πρόβλημα των θαλασσίων ρευμάτων φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία. Περιμένει λύση 10 χρόνια (φωτ. Εν Άνδρω).

(ι) Οργάνωση και αξιοποίηση του πρωτογενή τομέα. Η πλούσια κάποτε στον πρωτογενή τομέας Άνδρος έχει καταφέρει να υστερεί πάρα πολύ. Έχουν ξεκινήσει προσπάθειες νέους επιχειρηματίες στην πρωτογενή παραγωγή και υπάρχουν μερικές βιοτεχνικού χαρακτήρα μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες κάθε υποψήφιου; Πως σκοπεύσει να συμβάλει στοχευμένα σε συγκεκριμένους τομείς; Ποιο σχέδιο έχουν για έναν τομέα στον οποίον κάποτε η Άνδρος είχε συγκριτικό πλεονέκτημα;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση φίλος αναγνώστης τηλεφώνησε και πρόσθεσε ένα ακόμα σημαντικό ερώτημα. Ακολούθως μετά από λίγο ήρθε και άλλο σημαντικό ερώτημα άλλου αναγνώστη. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από εδώ έναν δεύτερο κύκλο ερωτημάτων που βάζετε εσείς. Για τον λόγο αυτό προσθέτουμε έναν επιπλέον κύκλο δικών σας ερωτημάτων για τους υποψηφίους δημάρχους. Όσα έρχονται θα προστίθενται από κάτω από τον σχετικό κατάλογο των δικών ερωτημάτων. 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

(α) Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις ενός εκάστου να ξεφύγει η Άνδρος από τον ασφυκτικό κλοιό της μικρής σεζόν; (αναγνώστης Γ.Ξ.)

(β) ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΗ. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΥΤΥ. ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟ 60 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΛΛΙΩΣ Ο ΧΥΤΥ ΔΕΝ ΠΕΡΝΗ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ. (αναγνώστης Λ.)

 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ1: Τα ερωτήματα του ΕΝ ΑΝΔΡΩ και των αναγνωστών δημοσιεύονται εδώ για να τα διαβάσουν όλοι. Θα σταλούν αύριο με e-mail και στους 5 υποψηφίους. Και θα περιμένουμε τις απαντήσεις τους, που θα τις δημοσιεύσουμε κατά σειρά άφιξης. Πάνω στις θέσεις τους θα γίνει διάλογος: επώνυμος από όσους θέλουν και μπορούν. Ξαναλέμε όσοι δεν συμμετέχουν θα λογίζονται απόντες από έναν οργανωμένο διάλογο και θα θεωρήσουμε πως προτιμούν αποφεύγουν την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα και επιλέγουν τον μονόλογο. Αυτό θα το λάβει υπόψη της και η κοινωνία της Άνδρου...

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θέλουμε απαντήσεις απο τους υποψήφιους. Μη γράφεις ΕΝ Ανδρω τα προβλήματα γιατί θα τα μάθουν ο Γιαννίσης και ο Καπάκης. Οι άλλοι τα παλεύουν καθημερινά. Μόνο ο Μπάλλας μπορεί να απαντήσει αφού είναι ο μόνος που γνωρίζει.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΗΝ ΕΚΛΑΒΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΑΝ ...ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ SITE ΣΑΣ...ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ !
ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ, ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ !.
ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΑΤΣΑΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ.
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ..ΚΛΠ..ΚΛΠ..
ΚΑΤΑΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΑΣ ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΑΝΓΩΝΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΟΣΜΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ...ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ...ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ...
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΣΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ...ΕΕΕΕ...ΤΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ.....ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ....
ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ! !
ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Σ ΕΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΑΣ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον καμία σχέση το σχόλιο αυτό με το υπονοούμενο προηγούμενου σχολίου σας για διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αρκετόν Πουλάκη έχει φάει όλη η Ελλάδα δεν χρειάζεται να τον φάμε και στην Άνδρο. Διαπλοκή σημαίνει χρήμα. Το Εν Άνδρω το ξέρουν όλοι είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ site. Συνεπώς δεν θα ανεβαίνουν σχόλια με τέτοια υπονοούμενα. Όπως δεν ανεβαίνουν σχόλια με ύβρεις και αναπόδεικτα υπονοούμενα εναντίον μας.
Για να τελειώνουμε: το παραπάνω σχόλιο εμπεριέχει αρκετές ψεύτικες κατηγορίες. Τις ανεβάσαμε για τελευταία φορά. Δεν κάνουμε διάλογο με ψέματα.
Δεύτερον δεν ξέρετε το αντικείμενο για το οποίο γράφετε. Υπάρχουν τρεις βασικές σχολές δημοσιογραφίας. Μας εξηγείτε εδώ την πλέον παραδοσιακή αγγλοσαξονική που ελάχιστα πλέον εφαρμόζεται ακόμα και στις αγγλοσαξονικές χώρες. Με την έλευση της τηλεόρασης και μετά του διαδικτύου ο σχολιασμός μπήκε εν μέρει μέσα στην είδηση. Ο σχολιασμός υπήρχε μέσα στην είδηση στις λατινογενείς χώρες. Τρίτον, υπάρχει μια σχολή δημοσιογραφίας (σοβιετικού τύπου που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση και οι εξ αυτών προερχόμενοι Πολάκης και Καπάκης) όπου είδηση είναι το σχόλιο! Σχολιάζουν και πετάνε ύβρεις και χαρακτηρισμούς σε μια εικονική πραγματικότητα που αυτοί καταλαβαίνουν. Και μετά καλούνται οι εγκαλούμενοι να αναιρέσουν ή να απαντήσουν. Το ίδιο κάνετε κι εσείς. Αυτά ως προς την θεωρία των ειδήσεων την οποία μάλλον δεν κατέχεται. Αλλά εφαρμόζεται από την μεριά σας την τρίτη μεθοδολογία και ζητάτε από τους άλλους να εφαρμόζουν την πρώτη. Γιατί να αποδεχτούμε αυτή την εντελώς παραπλανητική λογική σας;
Καλησπέρα σας.
ΥΓ Αν δεν αρέσει το site μπορείτε να διαβάσετε τα άλλα Site. Κι εμείς να μείνουμε μόνοι μας όπως μας απειλείτε. Το να επιμένετε μας κάνει να πιστεύουμε πως κάτι ξέρετε από μετρήσεις στι διαδίκτυο και στο F/B και βλέπετε την απήχηση μας. Επίσης τα σχόλια δείχνουν πως είμαστε το μόνο "ζωντανό" site. ¨αρα επιδιωκέτε την παρέμβαση σε αυτό. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει με όρους διαλόγου και όχι με όρους της τρίτης ενότητας των κ. Πολάκη και Καπάκη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ.
ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ, ΕΚΜΙΣΘΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΖΟΚΟΜΑΓΑΖΑ, ΣΕ ΠΙΣΤΕΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ...ΡΕΟΥΝ ΑΦΘΟΝΑ.
ΠΟΙΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΤΕ ΓΑΜΟΣ,ΕΙΤΕ ΒΑΠΤΙΣΙΑ,ΕΙΤΕ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ, ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΑΛΛΟ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΑΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ 'Η ΦΙΛΟΙ, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΠΙΣΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΜΕ ...ΣΜΟΚΙΝ...
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΠΟΥΖΟΚΟΜΑΓΑΖΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ === ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ == ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟΝ ..ΤΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΙΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΛΙΔΑΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ? ?
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ...ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΟΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΓΙ ΑΝ ΑΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...
ΝΑΙ, ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΞΕΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ? ?
ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ.....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ιδού που μπορείτε να γράψετε χωρίς επιθέσεις στο ΜΜΕ που σας φιλοξενεί. Αν και το θέμα που γράφετε είναι εντελώς καλοκαιρινό και αφορά τους καλοκαιρινούς επισκέπτες και λύνεται με μια απόφαση του ΔΣ. Κάτι που είναι απλής διαχείρισης. Κι εσείς μας γράφατε για τους κατοίκους που ζουν 365 μέρες τον χρόνο στην Άνδρο. Για προσέξτε να έχετε μια συνάφεια σε ότι γράφετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ?
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΩΝΟΥΝ, ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ 365 ΜΕΡΕΣ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το υπόλοιπο σχόλιο σας γεμάτο άθλια υπονοούμενα για το Εν Άνδρω διαγράφεται. Όταν κυρία Μαρικαίτη Χρυσάφη Πολάκη αποφασίζετε να γράψετε για διαπλεκόμενους θα πρέπει να κοιτάτε την εξουσία αυτών που κυβέρνησαν και διαχειρίστηκαν εκατομμυρια ευρώ μοιράζοντας σε ΜΚΟ του θανάτου (δουλέμπορους).
Τρέμετε την δημόσια κριτική και θέλετε να μιλάτε ελεγχόμενα για προβλήματα αγνοώντας τα σκουπίδια στους δρόμους 365 μέρες και τις φλεγόμενες χωματερές επί μήνες σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα ποιον εξυπηρετείτε στην Άνδρο. Με την οποία δεν έχετε καμία σχέση. Αυτά κυρία Μαρικαίτη Χρυσάφη Πολάκη του Κασστανιώτη Αλήθεια σε ποια ήπειρο μετανάστευσε αυτή η ψυχή που κάποτε έζησε στα ίδια υπόγεια με εσάς;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή ρε φίλε ότι σου έχει στείλει ο Καπακης δεν το δημοσιεύεις.
Ο Σουσουδης αφού τον έχεις διαλύσει στην άδικη κριτική, έχει παύσει να έχει κάθε επαφή μαζί σου.
Όποτε γράφεις για τον Γιαννιση, όλες τις φορές είσαι στην καλύτερη περίπτωση άκρως ειρωνικός μαζί του
Και περιμένεις τώρα από όλους αυτούς να χορέψουν όπως παίζεις εσύ;
Έχω μια βεβαιότητα ? ότι αν κάποιος απαντήσει, θα είναι το δίδυμο Λοτσαρη-Μπαλλα. Οι κολλητοί σου δηλαδή.
Αστεία πράγματα....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όποιος δεν συμμετέχει στον διάλογο είναι πρόβλημα του. Οι πολιτεύομενοι δεν ορίζουν τα ΜΜΕ και τις ερωτήσεις. Απαντουν στα ΜΜΕ και τις ερωτήσεις. Αν έχουν θέσεις. Αν δεν έχουν κάνουν πως δεν κατάλαβαν. Αλλά αυτό το λαμβάνει υπόψη η κοινωνία.
Όταν λένε πως θέλουν να γίνουν δήμαρχοι της Άνδρου δεν εννοούν των φίλων τους. Και το Εν Άνδρω εκπροσωπεί ή το διαβάζει όπως γμωρίζετε το μεγαλύτερο μέρος της Άνδρου.
Αυτοί λοιπόν θα έχουν πρόβλημα ως απόντες από τον διάλογο. Και θα αναλάβουν και το κόστος της απουσίας.
Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Ότι θέλουν γράφουν. Έχουν 20 μέρες να το σκεφτούν.
Και κάτι τελευταίο. Οι έχοντες την εξουσία κρίνονται. Ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος κρινόταν για ότι έκανε. Παλαιότερα κρινόταν ως δήμαρχος ο Γλυνός και ο Βάμβουκας. Ο κ. Καπάκης ήταν ΓΓ του ΥΠΕΣ και κρίθηκε για τα πεπραγμένα του. Παρεπιπτόντως ο κ. Καπάκης στην πρώτη κριτική έβρισε χυδαία το Εν Άνδρω. Και μετά συνέχισε να βρίζει. Ποτέ δεν έκανε διάλογο για το ΑΛΑΘΗΤΟ του. Δεν δημοσιέυαμε γιατί ποτέ δεν ανακάλεσε τις ύβρεις. Τώρα ζητάμε προεκλογικά τις θέσεις του. Γνωστές όμως πρέπει να τις ξεκαθαρίσει. Αν θέλει. Αν δεν θέλει πρόβλημα του.
Για τον Γιαννίση μάλλον έχετε άδικο. Πήραμε το μέρος του στην πρώτη ανακοίνωση του. Δεν συμφωνήσαμε στην δεύτερη. Πουθενά δεν υπήρξε ειρωνεία.
Οι άλλοι δύο απλώς κοιτάνε τον προεκλογικό τους αγώνα και μιλάνε για τα προβλήματα και δεν κάνουν πολεμική στο Εν Άνδρω. Κρίνουμε λοιπόν ότι κάνουν ή λένε...
Σας ευχαριστούμε για την παρατήρηση που βοήθησε να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.
Ευκαιρία να φανεί ποιοί έχουν θέσεις και ποιοί κρύβονται πετώντας τη Μπάλλα στην εξέδρα , υπηρετώντας το δόγμα " μην παίρνεις θέση για τίποτα γιατί κοστίζει πολιτικά "

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάμε καλά η το έχουμε χάσει εντελώς??? Την ατζέντα την φτιάχνουν τα επιτελεία!!! Μόνο στην Ελλάδα τέτοια κατάντια. Κκ. οι υποψήφιοι ζητούν την ψήφο ΜΑΣ, άρα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα ΜΑΣ, είτε αυτά προέρχονται από τους υπευθύνους του κάθε site, είτε απευθείας από τους πολίτες. Οπως έχω αναφέρει ξανά σε άλλο άρθρο, τέλος τα "θα φτιάξουμε...", "Θα κάνουμε...." κτλ. Πλέον χρειαζόμαστε απαντήσεις στο πως θα γίνουν. ΠΩΣ θα διαχειριστουν τα οικονομικά, ποια έργα θα γινουν και ΠΩΣ.
ΠΟΙΑ, ΠΩΣ, ΠΟΤΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ
http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/newspapers/1_149.gif

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΑ ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ...ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ !
ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ...ΑΝΤΕ ..ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ, ΠΑΡΤΥ- ΓΑΜΟΥΣ - ΒΑΠΤΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΑΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ..ΟΛΟ ΧΛΥΔΑ....ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ, ΜΠΟΛΙΚΟ ΕΥΡΩ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑ Σ ? ? ?
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΚΟΙ...ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ..ΣΕΝΤΣ...
ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ..ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ...
Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ...
ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ενοίκια που εισπράτει ο Δήμος από τα κτήρια και τις παραλίες είναι χαμηλά έχουν σκοπό να τα αυξήσουν; τα δημοτικά τέλη θα μειωθούν η θα πληρώνουμε τιμές Γλυφάδας και υπηρεσίες Αγίας Βαρβάρας;;

Περισσότερα