Κραυγές και ψίθυροι ενόψει εκλογών...

 

Βάρυνε το προεκλογικό κλίμα. Άρχισαν κάποιες παραπολιτικές κραυγές και ψίθυροι να υποκαθιστούν την πολιτική. Κάποιοι δεν θέλουν διάλογο πάνω σε πεπραγμένα και σε προτάσεις, αλλά παραπολιτική γύρω από χαρακτηρισμούς προσώπων. Έτσι καταλαβαίνουν την πολιτική και το μέλλον του τόπου... Στην φωτογραφία η καταιγίδα χτυπά την Αττική. Φωτογραφία από το Superferry... (φωτ. Εν Άνδρω).

Με έκπληξη παρακολούθησαμε τα πολλά προσωπικά αρνητικά σχόλια κάτω από τη τρίτη από τις τρεις πολιτικο/ποιητικές τοποθετήσεις του Γιάννη Ζιώτη, παλιού κι ευγενικού γνώριμου από το 2011. Έκπληξη μου προκάλεσαν και κάποιες έμμεσες υπαινικτικές αναφορές κάτω από την ανάρτηση της αναγγελίας καθόδου στις εκλογές του κ. Γιαννίση.

Ήρθαν άλλες δύο παρεμβάσεις του κ. Ζιώτη πολιτικο/ποιητικές. Και τέλος ήρθε η τρίτη παρέμβαση του κι έγινε «το έλα να δεις». 21 σχόλια εκ των οποίων τα 10 αρνητικά. Τα 7 πρώτα με άθλιες προσωπικές μπηχτές. Χτυπήματα κάτω από την μέση. Επίμονα και συνεχή. Χωρίς καμία αναφορά σε ότι έγραφε ο Ζιώτης.

Ήταν έκδηλο πως κάποιοι είχαν προσωπικό ή και πολιτικό πρόβλημα με τον Γ. Ζιώτη. Προφανώς από την Χώρα (από εκεί προέρχονται οι διαστρεβλωμένες λεπτομέρειες που κάποιος ονόμασε ¨γεγονότα¨). Ως site υπερασπιστήκαμε - όπως οφείλαμε - τον αρθρογράφο από τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις. Αναγκαστήκαμε να παρέμβουμε σε 10 από τα 21 σχόλια γιατί έθιγαν τα πάντα. Κόπηκαν αρκετές αθλιότητες που ξεπερνούσαν τα όρια.

Κοιτώντας τα σήμερα αναρωτιέται κανείς:

  • Γιατί όλα αυτά; Για ένα γενικόλογο πολιτικο/ποιητικό κείμενο κατά των πληκτρολογίων που γράφουν αθλιότητες;

Μάλλον όχι. Υπήρξε ενόχληση για τον Γ, Ζιώτη. Κάποιος ή κάποιοι εκτιμούν πως αν κατέβει στην Χώρα ως υποψήφιος ο Γ. Ζιώτης μπορεί να κόψει ψήφους μιας και υπήρξε και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης στην Χώρα (2006-2010).

Το ποιος ανησυχεί είναι ένα. Το ποιος μπορεί να θεωρεί «βιλαέτι» του την Χώρα είναι άλλο. Όμως κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το άθλιο παραπολιτικό επίπεδο των ανώνυμων κραυγών. Από ποιους μπορεί να προέρχονται;  Ίσως από όσους έχουν ξεκινήσει έναν προεκλογικό αγώνα με ψιθύρους και υπαινιγμούς με προσωπικές αιχμές. Οι ανώνυμοι δεν είναι γνωστοί. Όμως είναι και κάποιοι που τους ξέρουν αυτοί που τους ακούν. Όλα αυτά είναι πολύ θλιβερά και αποπροσανατολιστικά πέρα από τον πολιτικό διάλογο που χρειάζεται απολογισμούς, πεπραγμένα, θέσεις και προτάσεις για το μέλλον της Άνδρου.

 

Η καταιγίδα πέρασε. Ο καιρός ανοίγει πάλι. Φωτογραφία από το Supeferry (φωτ. Εν Άνδρω).

Κι άλλες κραυγές, αλλά και... απειλές!

Το ζήτημα είναι αν όσοι απαρτίζουν την κοινωνία της Άνδρου θέλουν έναν πολιτικό διάλογο επώνυμο ή και ανώνυμο, αλλά με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Ή, αρέσκονται στην παραπολιτική διαβολή. Εδώ είναι στο χέρι της κοινωνίας να αποφασίσει τι θέλει. Αυτή επιλέγει αν θέλει διάλογο πάνω στις θέσεις των υποψηφίων, πάνω στις προτάσεις τους στα προβλήματα της Άνδρου και όχι το παραπολιτικό κουτσομπολιό, τις προσωπικές ύβρεις ή και τις απειλές!

 Γιατί υπάρχουν και τέτοιες και μάλιστα μια προχθεσινή και επώνυμη. Ο δήμαρχος Άνδρου προχθές σχολίασε την αναγραφή σχολίου με το όνομα του κάτω διάλογο στον Εν Άνδρω - όπου προανήγγειλε σχετική απάντηση του την Τετάρτη 27/2 κάτι που έκανε. Έξι μέρες μετά βγήκε λάβρος με υπονοούμενα εναντίον μας διαψεύδοντας το σχόλιο με το όνομα του - το οποίο απλώς ανήγγειλε αυτό που έκανε. Και κατέληγε με έναν άθλιο προσωπικό χαρακτηρισμό επίπεδου Πολάκη! Το χειρότερο είναι πως απείλησε  – μάλλον δεν το κατάλαβε γιατί δεν καταλαβαίνει από πολιτική, αλλά από παραπολιτική – λέγοντας πως: «όλα αυτά σύντομα θα τελειώσουν»!

  • Αλήθεια πως θα τελειώσουν όλα αυτά κύριε δήμαρχε; Άραγε ποια είναι τα όλα αυτά; Μήπως ο πολιτικός διάλογος που διεξάγεται στην Άνδρο μέσω του Εν Άνδρω; Και πως θα τελειώσουν; Μήπως θα μας τελειώσετε; Και πως;

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς θα υλοποιήσει την απειλή του ο δήμαρχος. Πάντως αν εννοεί πως με τυχούσα επανεκλογή του θα σταματήσει ο πολιτικός διάλογος και η κριτική στην Άνδρο μάλλον κάνει λάθος. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως η  Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα. Και η Άνδρος δεν είναι Κούβα.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως ο δήμαρχος έχει απόλυτο δίκιο πως όσα λέει και κάνει επί 5ετία θα τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα με τις εκλογές του Μαΐου. Γιατί όποιος και αν βγει δήμαρχος δεν θα είναι «αυτοδύναμος» στο ΔΣ. Θα χρειαστεί και κάποιον ή κάποιους από τους αντιπάλους του για να διοικήσει μιας και το εκλογικό σύστημα είναι πια απλή αναλογική.

Κάτι που σημαίνει πως με όποιο ποσοστό και αν πάρει ο θυμωμένος δήμαρχος το πολύ-πολύ (αν του κάτσει και ξαναβγεί) θα έχει 7-8 συμβούλους. Εδώ δεν μπόρεσε να διοικήσει με 13  συμβούλους και τους έκανε 7 σε τρία χρόνια θα μπορέσει να διοικήσει με 7-8; Και το άλλο: εδώ δεν μπόρεσε να διοικήσει ως απόλυτος άρχων θα μπορέσει να διοικήσει με συνεταίρο στην εξουσία μοιράζοντας αντιδημαρχίες και προεδρίες; Χλωμό το βλέπω...

Για να μην τον στενοχωρήσουμε περισσότερο δεν βάλαμε στο τραπέζι την εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα να χάσει τις εκλογές. Τότε θέλουμε να δούμε τον σημερινό κομπασμό και την αλαζονεία του. Τότε να δούμε την αμετροέπεια του και το ύφος του. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό...

Συμπέρασμα: Ορθώς διατείνεται ο σημερινός δήμαρχος πως όλα αυτά τα απίστευτα που λέει και κάνει θα τελειώσουν με τις εκλογές. Μόνο που κάνει λάθος το προς μια μεριά θα τελειώσουν.

Επί του πιεστηρίου: Παρατηρούμε πως ο δήμαρχος ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα κάνοντας αντιπολίτευση στο Εν Άνδρω και τον διαχειριστή του! Περίεργο, όμως, το Εν Άνδρω δεν κατεβαίνει στις εκλογές! Οι συνυποψήφιοι του κατεβαίνουν στις εκλογές. Και ήδη έχουν ήδη αρχίσει να καταθέτουν σειρά ενστάσεων για τα πεπραγμένα του.

Για παράδειγμα, ο κ. Καπάκης του έχει απευθύνει δεκάδες ερωτήματα για την οικονομική κακοδιαχείριση του. Δεν απάντησε σε κανένα. Ο κ. Γιαννίσης στις ανακοινώσεις του τον χαρακτηρίζει το «νέο» που απέτυχε εντελώς στη διαχείριση των κοινών. Δεν έχει πει λέξη. Ο κ. Λότσαρης έχει πάρει θέση ασκώντας του κριτική για την κακή διαχείριση των σκουπιδιών, για την αδυναμία του να προχωρήσει τον δεματοποιητή, για την καίουσα χωματερή που δημιούργησε και για τον Στρόφιλα που εγκατέλειψε. Δεν έχει πει κουβέντα. Και ξαφνικά βγαίνει χωρίς λόγο και σχολιάζει επιθετικά με άθλιους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και έμμεσες απειλές το Εν Άνδρω και τον διαχειριστή του!!!  Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Δ. Μπ.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπαλλικε..τυχαίο να υπερασπίζεσαι τον Μπαλλα σε ολους σου τις αναφορές;! Δεν ξέρω αλλά μόνο σύμπτωση που δεν είναι,ας άλλαζες τουλάχιστον το ψευδώνυμο! Κ όσον αφορά τον «χαχα» ο Γιαννισης ήρθε μετά από 10 χρόνια ακριβως για να σώσει τα λάθος του τόπου διότι μέσα στα τελευταία 10 χρόνια τίποτα δεν έγινε σωστά! Καλό σας βράδυ κύριοι

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχει μεγάλη πλάκα ο Γιαννίσης.Ηρθε μετα απο 10 χρόνια να μας σώσει μαζί με Γιαννη. χαχσαχα. Βρε που ήσουν οταν οι άλλοι πάλευαν σωστά ή λάθος δεν με νοιάζει με τα προβλήματα του τόπου;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο γιατρός πάντως κάνει δωρεάν εξετάσεις αν μπεις στο ψηφοδέλτιο του καβουρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόνο ο Μπάλλας δεν ασχολείται με δολοπλοκίες. Γιαυτό και θα κερδίσει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ασχολείσθε με τον Κάβουρα. Ειναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης... (διαγράφεται μια υβριστική φράση - Εν Άνδρω) ...Δεν θα κατέβει στις εκλογές ρέ. Δεν θα κάνει ψηφοδέλτιο αλλά και να κάνει τελευταίος θα βγεί. Μην του δίνεται αξία με το να ασχολείσθε μαζί του.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι έγινε και έχασες την ψυχραιμία σου;Δεν πάει καλά η δημοσκοπηση;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς ο διαχειριστής του διαδικτυακού site που αναφέρεσαι, δεν γνωρίζει ότι έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος Ευρωπαϊκός Νόμος GDPR Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, που μεταξύ άλλων υποχρεώνει τους διαχειριστές άν "σηκώνουν" σχόλια ανώνυμα να γνωρίζουν τις IP και να μπορούν να τις δώσουν στον ενδιαφερόμενο ο οποίος θίγεται και πιθανόν να θέλει να υποβάλλει μήνυση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Προφανώς δεν απαντάτε στο θέμα που θίγουμε. Απαντάτε σε κάτι άλλο που δεν μας αφορά. Αλήθεια εσείς ποια είστε; Η Αθηνά Παπαδοπούλου Τσατσομοίρου ή κάποια άλλη; Αναρτούμε το σχόλιο σας και φυσικά ΔΕΝ γνωρίζουμε το IP σας. Μόνο η ασφάλεια μπορεί να το βρει. Να ρωτήσουμε την ασφάλεια για το IP ή να μην ανεβάσουμε το σχόλιο σας; Τι να κάνουμε;
2. Τα σχόλια όσα γράφουν υπονοούμενα ή ύβρεις και μη πολιτικά ζητήματα περικόπτονται ή διαγράφονται. Άρα δεν ήταν θέμα νομικό ήταν θέμα ηθικής στάσης η άδικη αποδοκιμασία. Αυτό μάλλον δεν γράφει ο ευρωπαϊκός νόμος
Γιατί έρχεστε εσείς έρχεστε εδώ και λέτε για IP και άλλες ιστορίες για κροκόδειλους; Γιατί προφανώς το θέμα σας δεν είναι η Άνδρος. Δεν είναι ο απολογισμός των πεπραγμένων σας αλλά να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα κάνοντας αντιπολίτευση στο Εν Άνδρω. Λες και δεν κυβερνάτε εσείς 5 χρόνια. Παρεμπιπτόντως σε ποια σελίδα έχει φτάσει το βιβλίο των 100 σελίδων που χρηματοδοτήσατε με 35.000 ευρώ για την ιστορία της Άνδρου; Ή μήπως το ξεχάσατε μαζί με τα χρήματα.
Αυτά τα ολίγα. Περισσότερα όταν θα ανοίξει ο φάκελλος με τα πεπραγμένα σας.
Καληνύχτα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι πως πήγαινε τα ταξίδια του ο κύριος Σουσούδης με τα παιδιά του κ την γυναίκα του κατά την διάρκεια της θητείας του; Μα με τα λεφτά... (διαγράφονται τέσσερις λέξεις με προσωπικά υπονοούμενα - Εν Άνδρω).
(Διαγράφεται μια φράση με υπονοούμενα - Εν Άνδρω) ....δε δίνει τ αγγέλου του νερό,τρέμει τώρα κ ναι όντως έχει χάσει την ψυχραιμία του! Στο Δήμο δε... (διαγράφετε μια φράση με υπονοούμενα - Εν Άνδρω)...
ερχότανε οικογενειακώς λες κ ήταν το τσιφλίκι του πατέρα τους! Δεν έχουν καταλάβει ότι ο τόπος αιμορραγεί κάθε μέρα κ κάθονται κ τρώγονται σαν τα σκυλιά για το τίποτα,χάνουν τον στόχο τους που είναι η ίδια η Ανδρος!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παρακαλούμε μην μας φέρνετε σε δύσκολη θέση με οργισμένα σχόλια και με υπονοούμενα... Σε πολιτικό επίπεδο ότι γράφετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, η δημοσιογραφία οφείλει να είναι αδέκαστη και η δικαιοσύνη τυφλή...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Βλέπω πως εκτός από τον δήμαρχο έχουμε κι εσάς με ανοησίες, ψέματα και φρασεολογία αχαρακτήριστη. Τι διασύνδεση είναι αυτή άραγε;
Το τυφλή και αδέκαστη πάει στη δικαιοσύνη. Όχι στη δημοσιογραφία. Ούτε αυτό δεν ξέρετε. Δεν πειράζει θα μάθετε.
Το χειρότερο είναι ότι λέτε στο σχόλιο σας ψέματα για τον ΣΤΡΟΦΙΛΑ. Και μόνο για τα ψέματα για τον ΣΤΡΟΦΙΛΑ δεν ανεβαίνει το σχόλιο σας. Δώστε το στην Μαρικαίτη του Θοδωρή από την Τήνο να το αναρτήσει εκεί που ξέρετε.
Εδώ ο ΣΤΡΟΦΙΛΑΣ θεωρείται πως είναι ότι καλύτερο έχει η ιστορία της Άνδρου και από τα καλύτερα της Ελλάδος. Το έχει πει και η Αρχαιολογική Εταιρεία το 2014.
Ξαναγράψτε λοιπόν το σχόλιο χωρίς ψέματα για τον ΣΤΡΟΦΙΛΑ...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Καβουρας έβαλε στην πολιτική τον Σουσουδη το 2006. Πώς τον τίμησε ο Σουσουδης όταν έφτασε να γίνει Δήμαρχος; Τον αγνοησε. Όπως αγνοησε και πέταξε τόσους και τόσους αλλους. Το γκονγκλαβιο δεν σηκώνει τέτοια. Όλοι οι άλλοι είναι απλά μύγες που υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν και για όσο είναι απαραίτητο

Περισσότερα