ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 2019: Δύο για πρωτιά, τρεις για το Συμβούλιο. Το πολιτικό σκηνικό της Άνδρου ενόψει εκλογών...

 Διαμαντής Μπασαντής

Ανάλυση Έρευνας 

 

Είναι η όγδοη φορά που η Metron Analysis διεξάγει πολιτική έρευνα στην Άνδρο (2010 δύο φορές, 2012, 2013, 2014, 2016, 2018, 2019). Και είναι η τρίτη φορά που το Εν Άνδρω από την σύσταση του - το 2013 - δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα μιας μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας στην Άνδρό (2016, 2018 και 2019). Υπάρχει πλέον μεγάλη εμπειρία και συγκροτημένη γνώση των δημοσκοπήσεων ως εργαλεία ανάλυσης της κοινής γνώμης και της πολιτικής συμπεριφοράς της κοινωνίας της Άνδρου. Με αυτό ως δεδομένο να σημειώσουμε πως η σημερινή έρευνα επαληθεύσει με περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στοιχεία όσα είχαμε επισημάνει τον Ιούνιο του 2018, τα οποία κάποιοι αδαείς είχαν επιχειρήσει να αμφισβητήσουν.

 

Ήταν 5 Ιουλίου 2018 όταν αποτυπώναμε τα συμπεράσματα της προηγούμενης έρευνας του 2018 (παραπάνω το εξώφυλλο του Εν Άνδρω στις 5/7/18) που πιστοποιούσαν αυτό που ξεκαθαρίζει και η έρευνα της 2ας Μαρτίου 2019 (φωτ. Εν Άνδρω). 

Γράφαμε τότε στο τίτλο της ανάλυσης: "Δύο προηγούνται, ένας έμεινε πίσω". Γράφουμε σήμερα στο τίτλο: "δύο για την πρωτιά, τρεις για το Συμβούλιο". Και σημειώνουμε για τους όψιμους της πολιτικής πως οι τάσεις της κοινής γνώμης διαμορφώνονται μεσομακροπρόθεσμα. Η περίοδος των εννέα μηνών από την προηγούμενη έρευνα παγίωσε αυτά που είχαμε βρει τότε και διαμόρφωσε το σημερινό πολιτικό περιβάλλον.  Ότι σπέρνει κανείς μέσα στο χρόνο θερίζει στο τέλος της διαδρομής. Ας το σκεφτούν όσοι σήμερα δίνουν μάχες οπισθοφυλακών.

Συνεπώς δύο ήταν και δύο είναι οι βασικοί υποψήφιοι που εναλλάσσονται στην πρώτη και στην δεύτερη θέση στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο των επερχόμενων εκλογών. Τρίτος δεν υπάρχει. Υπάρχουν όμως τρίτοι για να μπουν στο Συμβούλιο. Με αυτά ως εισαγωγή προχωράμε στην παρουσίαση μερικών βασικών στοιχείων της έρευνας. 

 

Αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή οι πολίτες της Άνδρου θα ψήφιζαν κατά πάσα πιθανότητα όπως παρουσιάζει ο παραπάνω πίνακας. Δηλαδή οι Θ. Σουσούδης και Δ. Λοτσάρης θα πέρναγαν στον δεύτερο γύρο με 30% και 27% αντιστοίχως. Από τους άλλους τρεις υποψήφιους οι δύο, Καπάκης και Γιαννίσης, θα έμπαιναν στο συμβούλιο με κάποιον σύμβουλο ακόμα, ενώ ο τρίτος, Μπάλλας, θα έδινε μάχη για να μπει. Με δεδομένο το πολύ μικρό ποσοστό αναποφάσιστων (6%+6%+ 4%) οι δυνατότητες μεγάλων αλλαγών μάλλον προβλέπονται μικρές.

Με αυτά τα δεδομένα στο δεύτερο γύρο διαπιστώθηκε αντιστροφή. Εδώ ο Δ. Λότσαρης - όπως δείχνει το διάγραμμα - πάει μπροστά κατά 4% από τον Θ. Σουσούδη. Και στον δεύτερο γύρο διαπιστώθηκε περιορισμένο ποσοστό αναποφάσιστων 8% + 1%, 4% δηλώνει πως δεν θα πάει να ψηφίσει, ενώ 4% δηλώνει λευκό. Κάτι που σημαίνει πως δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος έχει ήδη πάρει θέση. Το ποιος θα κερδίσει θα εξαρτηθεί από τις εφεδρείες ψήφων που μπορεί να κινητοποιήσει. Η πιθανότητα να είναι τελικός νικητής ο Δ. Λοτσάρης είναι σχετικά μεγαλύτερη και λόγω του 4% που προηγείται, αλλά και κάποιων των ποιοτικών χαρακτηριστικών που θα δούμε παρακάτω.

 

Οι δύο παραπάνω πίνακες αποτελούν δείγμα της εκτίμησης του εκλογικού σώματος για το έργο των δύο βασικών υποψηφίων που μπαίνουν με μεγάλη διαφορά στον δεύτερο γύρο. Ξεκινάμε από τις θετικές εκτιμήσεις. Ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος έχει 40% θετικές γνώμες για το έργο του. Ο κ. Λοτσάρης ως έπαρχος έχει 50% θετικές γνώμες για το δικό του έργο. Στις αρνητικές γνώμες τώρα. Ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος έχει 49% αρνητικές γνώμες. Ο κ. Λοτσάρης ως έπαρχος έχει 26% αρνητικές γνώμες.

Μια πρώτη διαπίστωση: οι αρνητικές γνώμες πάρα πολύ δύσκολα αλλάζουν σε θετικές. Άρα ο κ. Σουσούδης έχει ήδη έναν στους δύο ψηφοφόρους απέναντι του, ενώ ο κ. Λοτσάρης έχει έναν στους τέσσερις. Πού μικρότερο αρνητικό ποσοστό άρα πολύ περισσότερες δυνατότητες να κερδίσει ψήφους. Συνεπώς πολύ καλύτερο σημείο εκκίνησης στο δεύτερο γύρο κυρίως που δεν τρέχουν υποψήφιοι σύμβουλοι, αλλά μόνο υποψήφιοι δήμαρχοι.

Να σημειώσουμε εδώ από άλλα ποιοτικά ευρήματα την μεγάλη η διείσδυση του κ. Λοτσάρη στις νεώτερες ηλικίες (17-44 χρονών) και του κ. Σουσούδη στις μεγάλες (άνω των 65). Μοιάζει λογικό μιας και τον βοηθά εκτός όλων των άλλων και η ηλικία του (40 χρόνων). Όπως και για τον κ. Σουσούδη που τον βοηθά πως οι μεγαλύτερες ηλικίες που τον ψήφισαν μαζικά το 2015 πολύ πιο δύσκολα μετακινούνται πολιτικά. 

Στον επόμενο πίνακα που παρουσιάζουμε παραπάνω είναι η προσωπική δημοτικότητα όλων των υποψηφίων για τα αξιώματα αυτών των εκλογών. Εδώ μακράν πρώτος εμφανίζεται ο υποψήφιος έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης με 61% θετικές γνώμες και 18% αρνητικές! Ακολουθεί ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Λοτσάρης με 57% θετικές και 28% αρνητικές! Τρίτος ο δήμαρχος Θ. Σουσούδης με 51% θετικές και 47% αρνητικές γνώμες! Τέταρτος ο Δημήτρης Γιαννίσης με 50% θετικές και 27% αρνητικές! Και πέμπτος ο υποψήφιος έπαρχος Κώστας Ίσαρης με 45% θετικές και 16% αρνητικές γνώμες.

Από εκεί και κάτω υπάρχει ένα δεύτερο γκρουπ προσώπων όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Λευτέρης Μπάλλας έχει 34% θετικές, αλλά και 41% αρνητικές γνώμες, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος έχει 32% θετικές και 17% αρνητικές γνώμες, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Καπάκης με 31% θετικές, αλλά και 59% αρνητικές γνώμες, ο υποψήφιος έπαρχος Χ. Βουραζέρης έχει 30% θετικές, αλλά και 48% αρνητικές γνώμες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός έχει 18% θετικές και 18% αρνητικές γνώμες και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ντουνιαδάκης με 7% θετικές και 8% αρνητικές γνώμες. Με μεγάλα θετικά ισοζύγια λοιπόν έχουν οι Λάσκαρης, Λοτσάρης, Ίσσαρης. Ακολουθούν οι Γιαννίσης, Χατζημάρκος, Σουσούδης. Μηδενικό ισοζύγιο έχει ο Μ. Γλυνός. Και αρνητικό ισοζύγιο έχουν οι Ντουνιαδάκης, Μπάλλας, Βουραζέρης και Καπάκης.

Διαπιστώνεται ακόμα μια φορά από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε προσώπου πως από τους δημάρχους οι δύο που επικρατούν ο Δ. Λοτσάρης έχει +29% θετικό ισοζύγιο έναντι μόλις 4% του Θ. Σουσούδη. Από τους υποψηφίους επάρχους ο Δ. Λάσκαρης είναι πολύ μπροστά με 43% θετικό ισοζύγιο. Τον ακολουθεί ο Κώστας Ίσσαρης, που με ένα εξαιρετικά θετικό προφίλ φτάνει το +29%. 

Από τους άλλους υποψηφίους καλή η παρουσία του Δ. Γιαννίση με 23% θετικό ισοζύγιο και του Γιώργου Χατζημάρκου με 15%. Από εκεί και κάτω τα ισοζύγια για τους υπόλοιπους στην κοινή γνώμη είναι αρνητικά. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Στις δύο κρίσιμες προεκλογικές δημοσκοπήσεις του 2010 και του του 2014 η Metron Analysis - από τις πλέον σοβαρές δημοσκοπικές εταιρείες στην Ελλάδα με πλήθος διεθνείς συνεργασίες όπως World Poll Servey, Gallop, ευρωβαρόμετρο - πέτυχε το αποτέλεσμα με ακρίβεια μονάδας. Από αυτή την άποψη η εγκυρότητα της έρευνας είναι δεδομένη. Πόσο μάλλον που το αναφερόμενο δείγμα ανταποκρίνεται σε μια τάξη μεγέθους 800 νοικοκυριών στο νησί. Μεγάλο ποσοστό ώστε να μπορούν να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα. 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Δύο υποψήφιοι παλεύουν για την πρώτη θέση στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο: οι Θ. Σουσούδης και Δ. Λοτσάρης. Στον πρώτο φαίνεται πως θα προηγηθεί ο πρώτος. Στον δεύτερο γύρο ο δεύτερος. Και στις δύο περιπτώσεις η αναμέτρηση θα είναι με διαφορά λίγων μονάδων. Τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως περισσότερες πιθανότητες έχει στον δεύτερο γύρο να επικρατήσει ο Δ. Λοτσάρης. 

Όμως όποιος και αν βγει θα έχει περιορισμένο αριθμό εδρών στο νέο συμβούλιο λόγω απλής αναλογικής (γύρω στις 8 καθένας από τους δύο). Συνεπώς θα χρειάζεται συμμαχίες. Με τα σημερινά δεδομένα (τρόπο διοίκησης, αλαζονική συμπεριφορά, αποκλεισμούς αντιπάλων κλπ) ο κ. Σουσούδης θα έχει σαφώς δυσκολότερο έργο αν τυχόν εκλεγεί. Σε αντίθεση ο κ. Λοτσάρης που είναι σαφώς χαμηλότερων τόνων και προσεκτικότερων προσεγγίσεων. 

Από τους υπόλοιπους τρεις καλύτερο προφίλ έχει σαφώς ο κ. Γιαννίσης, αν και το ποσοστό του 10%, δεν του επιτρέπει να ελπίζει παρά μόνο στον ρυθμιστικό ρόλο του αν κερδίσει 2 έδρες στην Χώρα όπου είναι το μόνο μέρος που έχει καλή παρουσία. Ο κ. Καπάκης ήταν και το 2014 και παρέμεινε μέχρι το 2019 στα όρια μιας ομάδας διαμαρτυρίας. Τα ποσοστά και το εύρος της προσωπικής και πολιτικής του απήχησης είναι γύρω από το Μπατσί. Η επιθετική και απορριπτική στάση του και η τοπικιστική πολιτική του δεν δημιουργεί δυνατότητες μετεκλογικών συνεργασιών. Μπορεί να πάρει μέχρι 3 έδρες. Τέλος, ο κ. Μπάλλας κυνηγά την είσοδο του στο νέο δημοτικό συμβούλιο με δύσκολους όρους. Αν μπει μπορεί να παίξει ρόλο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Στην δημοφιλία, αλλά και στην καταλληλότητα, ο υποψήφιος έπαρχος Δημήτρης Λάσκαρης πλεονεκτεί από όλους σε όλο το νησί. Είναι νέος (42 χρόνων) με αφιλοκερδή φιλότιμη προσφορά. Είναι δημοφιλής στην Χώρα, αλλά και στην Υδρούσα. Τα ποσοστά του πέφτουν μόνο στο Κόρθι. Ακολουθεί στην κατάταξη των υποψηφίων ο Κώστας Ίσσαρης, που είναι δημοφιλής περισσότερο στην Υδρούσα, αλλά έχει και μια επιρροή στην Χώρα. Το ήπιο προφίλ του τον βοηθά ακόμα και σε περιοχές που πλεονεκτούν άλλοι. Τέλος ο Χ. Βουραζέρης έχει καλά ποσοστά μόνο στο Κόρθι. Έξω από αυτό τα ποσοστά του είναι μονοψήφια. Λογικό αν αναλογιστεί κανείς την επί τετραετία πορεία του στο δημοτικό συμβούλιο Άνδρου.

Από τους τρεις περιφερειάρχες πρώτος σε αρκετά απόσταση είναι ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Συσπειρώνει κυρίως ένα ευρύτερο κεντροδεξιό ακροατήριο χωρίς να λείπουν όμως και κάποιες ευρύτερες πολιτικές αναφορές στο πρόσωπο του. Ακολουθεί ο Μανώλης Γλυνός. Ο Μ. Γλυνός άργησε πολύ να ανακοινωθεί από το ΚΙΝΑΛ και ακόμα περισσότερο να υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αποτελεί το βασικό μειονέκτημα. Τέλος ο Γιάννης Ντουνιάδακης του ΚΚΕ παραμένει εν πολλοίς άγνωστος στο εκλογικό σώμα της Άνδρου. Στην περίπτωση των τριών υποψηφίων περιφερειαρχών υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων μιας και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί στο νησί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"  

Σε τρεις συνεχόμενες έρευνες της Κοινή Γνώμης που έχει παρουσιάσει το Εν Άνδρω διαπιστώνεται διαρκής αυξητική τάση για ενημέρωση από το διαδίκτυο. Τον Οκτώβριο του 2016 ήταν 58% όσοι έμπαιναν στα ενημερωτικά Site. Τον Ιούνιο του 2018 το ποσοστό έφτανε το 71% (αύξηση 13%). Και το Μάρτιο του 2019 έφτασε το 78% (αύξηση 7%). Από την άλλη μεριά όσοι δεν ενημερώνονταν από το διαδίκτυο μειώνονται συνέχεια.

Το 2016% δεν ενημερώνονταν από τα site/blog το 42%. Το 2018 το ποσοστό όσων απείχαν από το διαδίκτυο έπεσε στο 29%. Και το 2019 έπεσε κι άλλο φτάνοντας το 22%. Στα νέα μέσα του διαδικτύου κυριαρχούν οι νεώτερες ηλικίες, ενώ μένουν έξω οι μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό για να έχετε μια εικόνα προς τα που βαδίζει ο κόσμος και η Άνδρος. Τα έντυπα ΜΜΕ για να επιβιώσουν πρέπει να επανασχεδιαστούν και να αναζητήσουν νέο ακροατήριο. Διαφορετικά θα φθίνουν μέχρι τέλος.

  

Από τα site & blog της Άνδρου το Εν Άνδρω κατείχε και εξακολουθεί να κατέχει δεσπόζουσα θέση αυξάνοντας συνεχώς το ποσοστό του. Στο ερώτημα ποιο site/blog σας έρχεται πρώτο στο μυαλό για ενημέρωση το 47% απάντησε το Εν Άνδρω. Μέσα σε 3 χρόνια έχουμε αυξήσει την αναφορά κατά 7% (40% το 2016, 44% το 2018, 47% το 2019). Κάτι που δείχνει πως πρακτικά τραβάμε το άρμα της ενημέρωσης στο νησί όλα αυτά τα χρόνια. To Εν Άνδρω με to 47% (ένας στου δύο στην Άνδρο το έχει ως πρώτη επιλογή) καλύπτει εξίσου όλη την Άνδρο. Κυριαρχεί συντριπτικά στο Μπατσί (62%) και στο Γαύριο (55%). Και έχει πολύ μεγάλες πλειοψηφίες στην Χώρα (41%) και στο Κόρθι (39%).

Η σημαντική θέση του Εν Άνδρω στην ενημέρωση φαίνεται καλύτερα αν δούμε το δεύτερο ενημερωτικό μέσο της Άνδρου, τον Περίγυρο, που είναι σήμερα στο 10%. Ο Περίγυρος παρουσιάζει μια αστάθεια τελευταία (είχε 14% το 2016, 15% το 2018 και 10% το 2019). Πάντως παραμένει μια ενημερωτική παρουσία καλύπτοντας πολλά τοπικά γεγονότα με δική του παρουσία. Κι αυτό όταν τα άλλα μέσα δεν έχουν και πραγματική παρουσία στην Άνδρο αναδημοσιεύοντας απλώς δελτία τύπου ή ανακοινώσεις. Ο Περίγυρος παρουσιάζεται σήμερα αρκετά καλός στην Χώρα (14%) και με μια παρουσία στο Γαύριο (7%) και στο Κόρθι(7%). Από τα άλλα απλώς να σημειώσουμε την τοπική παρουσία του Andros Portal στο Γαύριο (15%), αλλά χωρίς παρουσία στην υπόλοιπη Άνδρο (1%-3%). Από εκεί και κάτω τα ποσοστά όλων των άλλων είναι περιθωριακά με μικρές εποχιακές ανακατατάξεις.

Τέλος να σημειώσουμε πως σε μια ερώτηση πολλαπλών απαντήσεων (πόσοι τα βλέπουν τα περισσότερα) όλοι έχουν βελτιωμένη παρουσία. Για παράδειγμα το Εν Άνδρω φτάνει το 58%, ο Περίγυρος το 27%, το Andros Portal το 20% και η Ανδριακή το 13%. Βεβαίως και σε αυτήν την περίπτωση των πολλαπλών απαντήσεων δεν αλλάζει σε τίποτα την πραγματική εικόνα που παρουσιάσαμε αρχικά. Απλώς αποτυπώνεται η μεγάλη κινητικότητα που υπάρχει στο διαδίκτυο... 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν βάλατε όλο το σχόλιό μου.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν δημοσιεύουμε κραυγαλέα ψέματα. Πάλι καλά που ανεβάσαμε την ανοησία που γράψατε για το αν "ξέρει" η Metron την δικιά της δημοσκόπηση...
ΥΓ Το site είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ. Το γράφουν μορφωμένοι και συγκροτημένοι άνθρωποι με την ευθύνη του διαχειριστή. Όσοι θέλουν το διαβάζουν. Όλα τα άλλα για τον Πάπα που γράφετε δείχνουν το επίπεδο σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Metron Analysis γνωρίζει για την .... δημοσκόπηση;
Α{ΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα η METRON ANALYSIS την έκανε και την υπογράφει. Περίεργο δεν ξέρετε γράμματα; Αν ξέρετε να παίρνετε τηλέφωνο πάρτε την τηλέφωνο. Ο αριθμός είναι στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Πολύ περιέργοι τύποι είστε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Metron Analtsis γνωρίζει κάτι για την .... δημοσκόπηση;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα η METRON ANALYSIS την έκανε και την υπογράφει. Περίεργο δεν ξέρετε γράμματα; Αν ξέρετε να παίρνετε τηλέφωνο πάρτε την τηλέφωνο. Ο αριθμός είναι στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Πολύ περιέργοι τύποι είστε;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

κ. ΑΝΕΝΤΑΚΤΗ. Οντως δεν βρίσκουν υποψήφιους οι Σουσούδης και Λοτσαρης. Ο Μπάλλας όμως εχει κλείσει ψηφοδέλτιο. ΜΗ ΒΙΆΖΕΣΑΙ

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρίτος θα είναι ο Μπάλλας ;
Αφου δεν βρίσκουν υποψηφιους για τους συνδιασμους τους ο Σουσουδης και ο Λοτσάρης θα βρει ο Μπαλλας και θα βγει και τριτος. ΑΝΕΚΔΟΤΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο,τι και να λέτε τρίτος θα είναι ο Μπάλλας. Ο ρυθμιστής. Ποιός Γιαννίσης και ποιός Καπάκης. Τους έχει για πρωινό ο Πρόεδρος.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δε πά να λέτε, δημοσκόποι και αναλυτές.!! Καπάκης δήμαρχος να καεί το πελεκούδι.!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμφωνώ με τον ΡΕΜΕΝΤΖΟ. Ψήφο στον Μπάλλα που κινδυνεύει να μην μπεί στο συμβούλιο για να υπάρχει συναίνεση και να μπορεί να διοικηθεί αλλά και να συνθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Για Δήμαρχο ψηφίζουμε την δεύτερη Κυριακή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν μπεί ο Μπάλλας στο συμβούλιο δεν θα μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος. Ο μόνος που μπορεί να συνθέσει, όπως κάνει δύο χρόνια σαν πρόεδρος, είναι ο Μπάλλας. Πρέπει να μπεί με δύο ακόμα συμβούλους στο συμβούλιο για μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει αλλιώς θα διαλυθούν όλα. Προσέξτε τι ψηφίζετε την πρώτη Κυριακή. Μπάλλα και τους συμβούλους του για να διοικηθεί ο Δήμος και να υπάρχει συναίνεση. Και να διαφωνεί κάποιος δεν μπορεί να παραγνωρίσει οτι ο Μπάλλας κράτησε το Δημοτικό συμβούλιο όρθιο οταν το διέλυσε ο Σουσούδης. Την δεύτερη Κυριακή ψηφίζετε ή Σουσούδη ή Λότσαρη.

Περισσότερα