Ανήλικοι στην εξουσία...

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: PRONEWS.GR

Σε μια γελοιογραφία του Αρκά λέει το ανθρωπάκι: Στην ερώτηση «πως βλέπεται το μέλλον της χώρας;» το 30% απάντησε πως δεν βλέπει μέλλον και το 70% πως δεν βλέπει χώρα!!!

Αν και γελοιογραφία αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα και το μέγιστο μερίδιο ευθύνης που έχει η κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που πολιτεύεται καθημερινά  με τις πιο απίθανες πρωτοτυπίες, τα πιο απίθανα σενάρια και τα πιο εξωφρενικά ηθικά ζιγκ-ζαγκ που έχουμε δει ποτέ.

Όλα αυτά σε μια κοινωνία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής βιώνοντας βαθύτατη κρίση αξιών και κατάπτωση κάθε πολιτικού στάνταρ. Γιατί πρέπει να τονίσουμε πως τα βαθύτερα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα ήταν και είναι πρωτίστως ηθικά.

Η εξαφάνιση κάθε ηθικής από την πολιτική επί των ημερών αυτών που μιλούσαν «περί ηθικού πλεονεκτήματος» οδήγησε σε βαθειά πολιτισμική κρίση. Από τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος» φτάσαμε στο κυνικό: «γιατί οι άλλοι ήταν καλύτεροι»!!!

Και ενώ σε άλλα κράτη ξεπεράστηκε κατά μεγάλο ποσοστό η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ξεπεράστηκε γιατί δεν αγγίξαμε καθόλου τα ηθικά αίτια και τις πολιτικές συνέπειες που την προκάλεσαν.

Δείτε πόσο επιπόλαια διαχειρίζεται ο κ. Τσίπρας τα πολιτικά πράγματα τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Ας πάρουμε το παράδειγμα του Συντάγματος.

Με εξαίρεση πέντε άρθρα του, όπως επισημαίνει ο φίλος καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος (αλλαγή στα 32, 62, 86, 68, 101Α και ενός που ορθώς δεν πείραξε, το 107), έκανε παιχνίδι με το σύνταγμα μέχρι την 14η Μαρτίου!

Και συνεχίζει το παιχνίδι ο νεαρός πρωθυπουργός ζητώντας να τον ψηφίσουν για να φτιάξει το προοδευτικό σύνταγμα που αυτός ονειρεύεται! Μετέτρεψε δηλαδή την διαχρονικότητα του συντάγματος της χώρας που πρέπει να αντανακλά και τις νέες γενιές που έρχονται σε απλό πολιτικό εφαλτήριο για τις δικές του επόμενες εκλογές!

Δυστυχώς η «πρώτη φορά Αριστερά» αγνοεί παντελώς πως στις χώρες όπου η πολιτική έχει προτεραιότητα οι πολιτικοί σκέφτονται με αναφορά τις επόμενες γενεές.

Αντιθέτως στις χώρες που οι πολιτικοί έχουν ως προτεραιότητα τον εαυτό τους απλώς σκέφτονται με αναφορά τις επόμενες εκλογές. Είναι προφανές πως δεν έχουν παιδεία και πως η πολιτική ενηλικίωση τους αργεί ακόμα…

Κάτι που αποδεικνύεται και από την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις προσεχείς εκλογές: περιφερειακές, δημοτικές, ευρωβουλευτικές. Όρισαν μια σειρά άγνωστους και χωρίς έργο και διαδρομή νεαρούς και νεαρές ως υποψηφίους δημάρχους, ευρωβουλευτές κλπ.

Εκτιμούν πως αφού «πέτυχε» το κόλπο Τσίπρα με τα νιάτα θα πετύχουν και οι υπόλοιποι παρά το ότι δεν ξέρουν που πάνε και τι λένε. Δεν εκπλήττει πάρα μόνο αυτούς πως κατάφεραν σε όλες τις δημοσκοπήσεις να έχουν ΜΟΝΟΨΗΦΙΑ νούμερα. Κάτι σαν επιστροφή στο παρελθόν από το οποίο απέδρασαν το 2012!

Μην μπορώντας να συσπειρώσουν κόσμο γύρω από τους ανύπαρκτους υποψηφίους τους που απλώς πουλάνε νιάτα και νεανική τρέλα αναλαμβάνει πλέον επικεφαλής ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: το «καλό τους χαρτί»! Και υπόσχεται «της Παναγιάς τα μάτια», ενώ συνεχίζει την εμφυλιοπολεμική ρητορεία του 2015!

Όπως σημειώνει πάλι ο καθηγητής Αλιβιζάτος (που κάθε άλλο παρά εχθρός του Αλέξη Τσίπρα είναι): «Δίχως άλλο, για τον κ. Τσίπρα, μερικά βασικά ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα: ο καλόπιστος παρατηρητής, ακόμη και αν ξεχνούσε τα ψέματα και τις ακρότητες της περιόδου 2010-2015, θα δυσκολευόταν πολύ να κλείσει τα μάτια στον διχαστικό λόγο που εξακολουθεί να καλλιεργεί.»

Αυτά για όσους κλείνουν τα μάτια και επιχειρούν προεκλογικά «γέφυρες», συγκλίσεις «προοδευτικών δυνάμεων», ενώ θεωρούν πως υπάρχει πεδίο συζήτησης μετεκλογικά με τον κ. Τσίπρα. Έναν Τσίπρα που καθημερινά αυτοσχεδιάζει άλλοτε αποδεχόμενος «προληπτικές συλλήψεις», άλλοτε υποδεχόμενος στο Μαξίμου υμνητές του Κουφοντίνα, άλλοτε ανεχόμενος και σατιρίζοντας την εγκληματική δράση των μολότοφ («εξαρτάται από μια μεριά είσαι όταν πέφτουν» χαριτολόγησε ο νεαρός πρωθυπουργός).

Πλέον ακόμα και εκείνοι που εκδήλωσαν κάποια καλή διάθεση απέναντι τους φτάνουν να διαπιστώνουν (Ν. Αλιβιζάτος) πως: «είναι πρόωρο να αποφανθεί κανείς ότι –στο θεσμικό τουλάχιστον επίπεδο– ο ΣΥΡΙΖΑ ενηλικιώθηκε»…

Από την μεριά μας βλέποντας τα παραπάνω δεν είμαστε σίγουροι αν ενηλικιώθηκαν πουθενά αλλού πάρα τα τέσσερα χρόνια που κυβερνούν…

*Ο Διαμαντής Μπασαντής είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και αναλυτής τάσεων της κοινής γνώμης για το πολιτικό τμήμα του pronews.gr, καθώς και διαχειριστής του ιστότοπου «Εν Άνδρω».​

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet