Υπάρχει αρμόδιος για τις οπτικές ίνες στην Άνδρο;

 

Το δίκτυο στα Ρέματα (φωτ. Α. Σφακιανάκης)

Τι τρέχει με τις οπτικές ίνες στην Άνδρο; Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για τον σχεδιασμό της επέκτασης του διαδικτύου στο νησί; Η COSMOTE, η INTRACAT του Κόκκαλη, το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης του Ν.Παππά, η Κοινωνία της Πληροφορίας της Α. Σαπουνά;

Ποιος έχει την ευθύνη από πού περνάνε και ποιους θα συνδέσουν με το νέο ιντερνέτ; Μπορούν οι πολίτες να κάμουν κάτι μπροστά σε μια διαπιστωμένη αδικία; Μπορούν να παρέμβουν οι τοπικές αρχές; Υπάρχουν βουλευτές Κυκλάδων να παρέμβουν κάπου;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα προέκυψαν ακούγοντας στο τηλέφωνο τον κ. Άγγελο Σφακιανάκη μουσικό παραγωγό και κάτοικο επί 20ετία της κοινότητας των Ρεμάτων της περιοχής της Υδρούσας Άνδρου.

Ευγενικός, τυπικός, αλλά και πληθωρικός ο κ. Σφακιανάκης τηλεφώνησε στο Εν Άνδρω πριν λίγες μέρες και μας εξέθεσε αναλυτικά μια απίστευτη ταλαιπωρία και αδικία που συμβαίνει στον οικισμό των Ρεμάτων και αφορά 34 κατοίκους που ζουν σε αυτόν τον όμορφο και απομονωμένο σχετικά οικισμό σχετικά με την επέκταση του διαδικτύου στην Άνδρο.

Το έργο είναι του υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης του οποίου προΐσταται ο κ. Παππάς και το έχει αναλάβει η Intracat του κ. Κόκκαλη. Κάποιοι, ίσως από την COSMOTE, σχεδίασαν το από πού θα περάσει το δίκτυο. Μόνο που κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα.

Και πρόβλημα υπάρχει σε αρκετά σημεία της Άνδρου. Υπάρχει π.χ. πρόβλημα στο Υψηλού και στις Στραπουριές γιατί το δίκτυο «έστριψε» στο Κάτω Υψηλού! Και πήγε τον κατήφορο αφήνοντας έξω δύο - λίγο πιο ορεινά - χωριά. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα στα Ρέματα. Το δίκτυο πήγε στην ορεινή Άρνη, πέρασε και δεν ακούμπησε στα Ρέματα! 

Ο κ. Σφακιανάκης δραστήριος και γνώστης των πραγμάτων διαμαρτυρήθηκε. Πήγε στον δήμαρχο κι έμαθε πως δεν τον συμβουλεύτηκαν οι σχεδιαστές του έργου. Έτσι, το νέο δίκτυο πέρασε και δεν ακούμπησε από τα Ρέματα όπου η Intracom του «εθνικού προμηθευτή» κ. Κόκκαλη λειτουργεί μια «πανάρχαιη τεχνολογία». Οι άνθρωποι χρεώνονται για ψηφιακές παροχές που δεν έχουν. Και το υπουργείο του κ. Παππα και η Intracat του κ. Κόκκαλη σχεδιάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο Δήμος και οι κάτοικοι. Εγκαταλείποντας τους… εγκαταλειμμένους!!!

Ο κ. Σφακιανάκης ρώτησε και του είπαν να απευθυνθεί στον «πολυπράγμονα» βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο να πιέσει ή να ρωτήσει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής τι μπορεί να γίνει. Ακόμα περιμένει.

Εμείς του εξηγήσαμε πως περιμένουμε τον «πολυπράγμονα» κ. Συρμαλένιο από το 2016 να μας πει για τις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου. Τρία χρόνια πέρασαν και ο κ. Συρμαλένιος έρχεται μόνο για πολιτικές επισκέψεις στο νησί και δεν έχει ενδιαφερθεί για τίποτα. Μάλλον εκτιμά πως δεν εκλέγεται στην Άνδρο και έτσι δεν ενδιαφέρεται για την Άνδρο. Αυτή είναι η δική μας εμπειρία από τον άνθρωπο. Ας περιμένουμε όμως να δούμε αν θα κάνει τίποτα στην περίπτωση των Ρεμάτων. Ας μας αποδείξει πως μπορεί να κάνει κάτι και για το νησί μας…

Τι κάνουν οι κυβερνητικοί της Άνδρου;

Υπάρχει, λοιπόν, περαιτέρω εγκατάλειψη μιας σειράς χωριών της Άνδρου (Υψηλού, Στραπουριές, Ρέματα κλπ). Υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού ή αδιαφορία των αρμοδίων που σχεδίασαν το έργο, αλλά και αδιαφορία κάποιων πολιτικών της περιοχής μας που είναι στην κυβέρνηση ή έχουν κυβερνητικές προσβάσεις και οι οποίοι δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής τίποτα.

Αλήθεια έχει ή δεν έχει η Άνδρος μια Γραμματέα, την κ. Α. Σαπουνά, σχετική με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ή κάτι τέτοιο); Μπορεί η κ. Γραμματέας να ενδιαφερθεί για το θέμα; Άλλωστε και αυτή και ο σύζυγος της (που είναι στα πράγματα) πολιτεύτηκαν και πολιτεύονται στην Άνδρο με τον τοπικό κυβερνητικό συνδυασμό του κ. Καπάκη. Μήπως μπορούν όλοι μαζί να κάνουν κάτι για τα έρμα Ρέματα, αλλά και για τα άλλα χωριά που αναφέρουμε στο ρεπορτάζ. Αυτοί είναι κυβέρνηση. Ας κάνουν κάτι και θα τους το χρωστάμε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Το δίκτυο μέσα στα Ρέματα, αλλά χωρίς σύνδεση με αυτά (φωτ. Α. Σφακιανάκη)

Σταματούμε εδώ τον πρόλογο και τα δικά μας σχόλια και παραθέτουμε αυτούσιες παρακάτω τις επιστολές του κ. Άγγελου Σφακιανάκη προς τον Δήμο Άνδρου και προς τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο.

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

Μια μεγάλη αδικία και ανεξήγητος παραλογισμός πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Άνδρο. Ένα μεγάλο έργο με την χρηματοδότηση της Ε.Ε. που θα συνδέσει ευρυζωνικά το νησί είναι σε εξέλιξη και σχεδόν στην ολοκλήρωσή του. Το έργο το ανέλαβε το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης και το εκτελεί η Κοινωνία της Πληροφορίας  Α.Ε.. 

Η Κοινωνία με την σειρά της το ανέθεσε σε ανάδοχο κατασκευαστική την RURAL CONNECT AE ΕΣ (Ειδικού Σκοπού) με βασικό μέτοχο την Intrakat ΑΕ ,μέλος της Intracom.

Οι σχεδιαστές του έργου εξ όσων μας πληροφόρησε ο Δήμαρχος Άνδρου κος Σουσούδης δεν συμβουλεύτηκαν τον Δήμο αλλά έπραξαν ερήμην των τοπικών παραγόντων. Από το έργο σύνδεσης έγιναν εξαιρέσεις. Εξαιρέσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα άρθρα 8, 10 και 14 των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. Λυπάμαι αλλά δεν έχω πληροφορίες για τα άλλα χωριά. Θα αναφερθώ για τον τόπο κατοικίας μου τα Ρέμματα.

Στα Ρέμματα ζουν 31 οικογένειες σε αντίστοιχα οικήματα που πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ ,ΔΕΗ, COSMOTE και όλα τα πάγια που πληρώνει κάθε πολίτης σε αυτή τη χώρα. Ζουν υπερήλικες , ηλικιωμένοι ,νέοι και 8 μαθητές. 

Η επικοινωνία καλύπτεται από τα Αγροτικά Συνεταιριστικά Ραδιοτηλέφωνα μια πανάρχαιη τεχνολογία που εισήγαγε η Intracom (και πάλι) για τον ΟΤΕ , κοινώς φερέσυχνα τηλέφωνα. Το σήμα μεταδίδεται με ραδιοσήμα έως ένα διακλαδωτή και από εκεί καλωδιακά στα σπίτια μας . Χρεωνόμαστε PSTN σύνδεση από την Cosmote (OTE) χωρίς να έχουμε καμία ψηφιακή παροχή.Ούτε Φαξ δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε. Έτσι ούτε σε προγράμματα τηλεόρασης έχουμε πρόσβαση εκτός και αν συνδεθούμε δορυφορικά συνδρομητικά.  Πανελλαδικά το σύστημα αυτό έχει αντικατασταθεί. 

Θα μπορούσε να λεχθεί ότι οι αποφάσεις αποκλεισμού των Ρεμμάτων πάνε κόντρα στα ευρωπαϊκά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ελλάδα έχει συνυπογράψει. Κατά κύριο λογο:

Το άρθρο 14 περί διακρίσεως ανθρώπων που μένουν σε χωριά, και ειδικότερα, διακρίσεις απέναντι σε μαθητές που μένουν σε μη αστικές περιοχές, εφ όσων δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικους λόγους, σε αντίθεση με τα παιδιά αστικών περιοχών.

Το άρθρο 8, το οποίο περιλαμβάνει το δικαίωμα για οικογενειακή ζωή, καθώς άνθρωποι οι οποίοι μένουν σε μη αστικές περιοχές μπορεί να αναγκαστούν να αφήσουν την πατρική οικία τους, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις μεγάλου αριθμού διαδυκτιακών κρατικών υπηρεσιών πχ Εφορία,Υπουργείο Συγκοινωνιών ,συναλλαγές με τράπεζες κλπ.

Το άρθρο 10, το δικαίωμα της αυτοέκφρασης.

Ο παραλογισμός και η αδικία του σχεδιασμού είναι:

1.Αποκόπτονται τα Ρέμματα από την διοικητικό καταμερισμό της Άρνης  (Κυρτασαίοι, Μπαλαίοι , Παλαιοχώρι , Ρέμματα) αφού έχουν καληφθεί συνδετικά οι γείτονες.

2.Η οπτική ίνα περνάει μόλις 24m από τον διακλαδωτή της COSMOTE ( ΟΤΕ) που βρίσκεται μέσα στην ιδιοκτησία Χρήστου Κακλαμάνη όπως φαίνεται από τις φωτο 1,2&3. Αν η ίνα συνδεθεί με ¨ευρυζωνικό" διακλαδωτή θα λήξουν τα χρόνια προβλήματα των Ρεμμάτων.

Η επιστολή αυτή αποστέλεται για γνωστοποίηση αλλά και για να δηλωθεί η ανάγκη της εφαρμογής του αρθρου 4 του Συντάγματος .

4/2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Περιμένοντας απαντήσεις ,ευαισθητοποίηση και αντιδράσεις.

Άγγελος Σφακιανάκης

Μουσικός Παραγωγός

 

Ένα συρματόπλεγμα απόσταση στα Ρέματα, αλλά το δίκτυο ποτέ δεν το διάβηκε (φωτ. Α. Σφακιανάκη).

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟ

 ΠΡΟΛΟΓΟΣ -ΙΣΤΟΡΙΚΟ.

Έχω οικία στον συνοικισμό Ρέμματα ,διαμέρισμα Άρνης στην Άνδρο. Η περιοχή είναι ορεινή 250-500m υψόμετρο. Ζούμε  εκεί 30 οικογένειες. Μαθητές ,αγρότες, εργολάβοι-χωματουργικά, εργολάβοι οικοδόμοι,δικηγόρος, πράκτορας σιγαρέτων ,συνταξιούχοι,ιερέας, βιολόγος, απόστρατος μηχανολόγος Αγγλικής Αστυνομίας, διατροφολόγος ,μουσικός παραγωγός  κ.α.Έλληνες , Άγγλοι , Γερμανοί  .

Από τότε που εγκαταστάθηκα πριν 20 χρόνια πλανάται η υπόσχεση ότι θα αντικατασταθεί το σύστημα με άλλο νεώτερης τεχνολογίας από τον τότε ΟΤΕ και νυν Cosmote. Πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

ΘΕΜΑ

Εδώ και 4 μήνες είναι σε εξέλιξη στην Άνδρο το σχέδιο RURAL CONNECT χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. που συνδέει την νησιωτική γη με οπτική ίνα και ευρυζωνική σύνδεση. Με ανάδοχο την Intracat συμφερόντων πάλι Κόκκαλη .Τα έργα πέρασαν από το χωριό αλλά δεν τοποθέτησαν ένα "κουτί" διακλαδωτή δίπλα στον διακλαδωτή των ΣΑΡ ,που θα μπορούσε να συνδεθεί καλωδιακά με όλα τα σπίτια και  θα μας έλυνε μια για πάντα τα προβλήματά μας. Ενώ είχαν υποσχεθεί ότι θα καλύψουν και τα Ρέμματα ,αφού κάλυψαν μικρότερα χωριά , ανηφόρισαν και εγκατέστησαν  διακλαδωτή 3 χιλιόμετρα πιό πάνω στην Άρνη που δεν έχει καμία καλωδιακή σύνδεση με τα δικά μας σπίτια.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Μιλώ εξ ονόματος των 31 οικογενειών που κατοικούμε στα Ρέμματα . Ως νομοταγείς κάτοικοι νησιωτικής υπαίθρου,ως πολίτες μιας Ευρωπαϊκής χώρας του 21ου αιώνα, ζητάμε  να αντικατασταθεί επιτέλους ο διακλαδωτής ΣΑΡ με τον αντίστοιχο "ευρυζωνικό" και να μπορέσουμε να συνδεθούμε με το πρόγραμμα RURAL CONNECT. Να πάψουμε να είμαστε  στο έλεος των καιρικών συνθηκών και στο έλεος της τιμολογιακής πολιτικής της Cosmote.

Στην διάθεσή σας για όποια διευκρίνιση.

Με εκτίμηση.

Άγγελος Σφακιανάκης

 

 ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΡΕΜΜΑΤΑ 

 

  • ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
  • ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ-MERLINI       
  • ΛΕΜΠΕΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ+ΔΗΜΑΣ ΝΙΚΟΣ
  • ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  
  • ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ                  
  • ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ     
  • ΦΡΙΞΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ                                   
  • Dr. HAMMELORE STAMMLER                                  
  • ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
  • ΜΠΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑ
  • ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑΣΟΣ
  • ΜΑΝΑΛΗ ΑΘΗΝΑ                                  
  • ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ – ΒΛΑΜΗ
  • ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  • ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  • ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
  • JOHN LUKE             
  • MELANIE & CAROL SOUTHCOMBE-TATE
  • ΓΡΗΓΟΡΑΣ ΝΙΚΟΣ     
  • ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ      
  • ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  • ΣΤΕΦΑ ΑΝΝΑ                 
  • ΚΥΡΤΑΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ      
  • ΜΠΑΡΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ             
  • ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ ΝΙΚΟΣ + ΘΟΔΩΡΗΣ
  • ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  • ALI & PAM MEARS                                                           
  • ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΣ ΝΙΚΟΣ                                      
  • ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΣ ΤΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑ
  • ΚΥΡΤΑΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χαχαχαχαχα!!!!!!
Εδώ μιλάτε για κάποια σπίτια που παρέκαμψε ο σχεδιασμός.
Στην περιοχή όμως του Γαυρίου, το έργο έφτασε και σταμάτησε στο Φελλό.
Για τα υπόλοιπα περίπου 10 χωριά βορειότερα, ούτε λόγος.
Ίσως γυρνάμε στο απώτερο παρελθόν της γκετοποίησης.
Όσο για τους τοπικούς και δημοτικούς άρχοντες στα χωριά αυτά, καλά κρασιά.
Τα προβατάκια να είναι καλά και το μηνιάτικο να μπαίνει στο λογαριασμό.
Όσο για τα υπόλοιπα, "γαία πυρί ......".

This comment was minimized by the moderator on the site

I have been a resident in Remmata for over 15 years. When I arrived the population was of elderly Greeks. There had been no births for 25 years. However, against the current trends throughout Greece, the population of the village has grown. This is not with foreigners or holiday homes but Greek families returning to family properties. There are currently 8 children of school age within the village. I find it very disturbing and in-inexplicable why the governing bodies should actively discriminate against people in small village areas and particularly children. There can in my opinion be no case for improving existing services in some areas while the same services are totally denied to others. I would presume not only is this morally unacceptable but also illegal in any modern society.

Έχω κατοικήσει σε Remmata εδώ και 15 χρόνια. Όταν έφτασα ο πληθυσμός ήταν ηλικιωμένων Ελλήνων. Δεν υπήρξαν γεννήσεις για 25 χρόνια. Ωστόσο, ενάντια στις τρέχουσες τάσεις σε όλη την Ελλάδα, ο πληθυσμός του χωριού έχει αυξηθεί. Αυτό δεν συμβαίνει με αλλοδαπούς ή εξοχικές κατοικίες, αλλά οι ελληνικές οικογένειες επιστρέφουν στις οικογενειακές ιδιοκτησίες. Σήμερα υπάρχουν 8 παιδιά σχολικής ηλικίας μέσα στο χωριό. Θεωρώ πολύ ανησυχητικό και ανεξήγητο γιατί τα διοικητικά όργανα πρέπει να κάνουν διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων σε μικρές περιοχές του χωριού και ιδιαίτερα στα παιδιά. Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των υπαρχουσών υπηρεσιών σε ορισμένους τομείς, ενώ οι ίδιες υπηρεσίες απαγορεύονται τελείως σε άλλους. Υποθέτω ότι δεν είναι μόνο αυτό το ηθικά απαράδεκτο αλλά και παράνομο σε οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσυπογράφω και ΄γω την επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Σφακιανάκη και συντάσσομαι μ’ όλους τους συνυπογράφοντες αυτήν. Επί πλέον θέτω ορισμένα ερωτήματα, που ίσως ευαισθητοποιήσουν όλους όσους μπορούν να συμβάλλουν στη διευθέτηση της αδικίας. Ποιοι άραγε αποφασίζουν για το ποιοι θα ζήσουν ισότιμα στο χωριό και ποιοι όχι, απολαμβάνοντας τα ίδια οφέλη που απορρέουν από τη χρήση των σύγχρονων επικοινωνιακών μέσων; Ποιοι αλήθεια αποφασίζουν και καταδικάζουν το ένα τρίτο των κατοίκων του χωριού να ζει στο περιθώριο αποκομμένο από το δικαίωμα της ίσης συμμετοχής σ’ ένα πλέον δημόσιο αγαθό; Πιο σημαντικό, ποια επιτελικά κέντρα εμποδίζουν τη συμμετοχή των κατοίκων στις σύγχρονες μορφές εργασίας, που στηρίζονται στη δυνατότητα που παρέχει το διαδίκτυο, να εργάζονται από το σπίτι; Σημειωτέων, αυτοί δεν είναι λίγοι, αλλά ολοένα και αυξάνονται. Τελικά ποιοι αποφασίζουν για το ποιος θα ζήσει στο φως και ποιος στο σκοτάδι; Ποιος ο ρόλος της πολιτείας στην εμφάνιση του φαινομένου να κάνουν οι εργολάβοι ότι οικονομικά τους συμφέρει; Αδιαφορώντας για τις ανάγκες των κατοίκων; Είναι απάντηση αυτή από τον Δήμο ότι δεν ενημερώθηκαν για τους σχεδιασμούς της εταιρίας που ανέλαβε το έργο; Δηλαδή ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απλά να παρατηρεί την αδικία; Δεν μπορεί να επέμβει για να υποστηρίξει τα συμφέροντα των πολιτών, από αδικίες που δημιουργούν κάθε οργανωμένα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα; Πρέπει δηλαδή ο πολίτης μόνος του να τρέχει πίσω από τον βουλευτή ή υπουργό, διαιωνίζοντας πελατειακές σχέσεις, για να διεκδικήσει την αυτονόητη υπηρεσία που δικαιούται, ως πολίτης από ένα κράτος εξ ορισμού δικαίου; Ποιος μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά; Μάλλον κανένας γιατί φαίνονται ρητορικά, καθώς η απαντήσεις είναι αυτονόητες και υποδηλώνονται από τα ερωτήματα.
Κουράγιο Άγγελε. Είμαστε πολλοί μαζί σου. Είμαστε όλο το υπόλοιπο χωριό, αλλά και οι υπόλοιποι Ανδριώτες.

Γιάννης Χαλάς
Πρώην πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Άρνης

This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή πόσο κάλος μπορεί να είναι κανείς ρε Γαυριώτισα (μόνο γυναίκα μπορεί να έχει τέτοια αβυσσαλέα πάθη) που να μην σε νοιάζει πως 34 άνθρωποι μενουν στο τεχνολογικό σκοτάδι και βρήκες κάτι να πεις για τον έπαρχο. Το ότι κάποιοι σχολιάζουν αρνητικά το τι αφήνουν πίσω τους αυτοί οι τύποι έχουν δίκιο. Είναι δουλειά τους ρε άσχετη γυναίκα να φτιάξουν τις τρύοες τους. Δεν είναι ούτε του επάρχου ούτε του δημάρχου. Αλλά ζεις στα Βόρεια Προάστεια και μας κάνεις την Γαυριώτισα ενώ είσαι από το Στιβάρι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μη φοβάστε θα το επισκευασει ο επαρχος το οδικό δίκτυο μιας και το περισσότερο είναι αρμοδιότητας του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ευρυζωνική κάλυψη του οικισμού Ρέματα θα γίνει από ΟΤΕ και όχι από RURAL...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό που θα ήθελα εγώ να θέσω υπόψη των αρμοδίων, δεν άφορα το σχεδιασμό του δικτύου οπτικών ινών στο νησί, αλλά άφορα την κατασκευή και ποιότητα του έργου και τις επιπτώσεις του στο ήδη παλιό οδικό δίκτυο του νησιού μας. Παρατηρούμε σε πολλά μέρη του νησιού που ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση της ίνας ότι η επούλωση της τομής με άσφαλτο είναι κακή. Είναι σίγουρο ότι όλοι όσοι οδηγούν στο νησί κάπου θα έχουν παρατηρήσει το μισοκαλυμμένο ή τοπικά ανοιχτό στενό αυλάκι που τοποθετήθηκε στο έδαφος η οπτική ίνα και θα έχουν αναγκαστεί να το αποφύγουν. Σε πολλά μέρη, και ειδικότερα στη βόρεια Άνδρο όπου η αποκατάσταση της τομής στο οδόστρωμα έγινε τους βροχερούς χειμερινούς μήνες, η άσφαλτος που τοποθετήθηκε ήδη έχει σπάσει και φύγει. Η αποκατάσταση της τομής δεν έγινε με σωστό τρόπο. Σε αρκετά τμήματα η τομή στο οδόστρωμα σφραγίστηκε με υγρασία ή χωρίς να καθαριστεί επαρκώς από τη λάσπη που είχε μπει σε αυτή με τη βροχή. Με αυτές τις συνθήκες ήταν επόμενο ότι δεν θα κολλήσει η άσφαλτος και θα σπάσει γρήγορα. Παρατηρούμε σήμερα δεκάδες μέτρα ανοιχτού αυλακιού και ειδικά σε δρόμους με κλίση. Η ανοιχτή στενή τομή είναι παγίδα θανάτου ειδικά για τα μηχανάκια και στις στροφές. Τα σημεία που παρατηρείται η σπασμένη άσφαλτος είναι δεκάδες. Πρόκειται είτε για λακκούβες που σε λίγο καιρό θα μεγαλώσουν γρήγορα οι διαστάσεις τους , είτε για μεγάλου μήκους τμήματα της τομής που δεν έχουν πια άσφαλτο. Αρκετά σημεία βρίσκονται επί του επαρχιακού δρόμου Χώρας - Γαυρίου, ανηφορίζοντας από Μπατσί προς Κατάκοιλο, μέσα στην Κατάκοιλο, στο δρόμο Γαύριο - Άνω Γαύριο, στην ευρύτερη περιοχή Φελλού, προς Επάνω Απροβάτου και σε πολλά αλλά μέρη. Μήπως θα πρέπει κάποιος να υποδείξει στον εργολάβο να τα αποκαταστήσει τώρα που το έργο είναι ακόμη σε εξέλιξη και συμβατικά είναι υποχρεωμένος; Παρακολουθεί το έργο κάποιος μηχανικός - υπηρεσία από το δήμο ή το επαρχείο; Παραλαμβάνει κάποια από τις τοπικές υπηρεσίες; Μήπως μπορεί να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία στην Αθήνα για την ποιότητα του έργου; Αν δεν έχει τέτοια υποχρέωση κάποια τοπική υπηρεσία, τότε ας φροντίσουν ο δήμαρχος ή ο έπαρχος να ζητήσουν την αποκατάσταση των δρόμων . Αν δεν το κάνουν τώρα, η ανοιχτή πληγή σε λίγο καιρό θα γίνει ανίατη ασθένεια για τους "γερασμένους δρόμους" του νησιού.

Σας ευχαριστώ
Θ.Παρασκευόπουλος

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο επαρχος τι κάνει για όλα αυτά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν έχει αρμοδιότητα όπως μας είπει ο κ. Σφακιανάκης. Αλλά αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο. Ή, όποιον άλλο νομίζετε πως μπορεί να κάνει κάτι. Υπάρχει ο αντιπεριφερειάρχης, ο περιφερειαρχης, οι δύο άλλοι βουμευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας της ΝΔ κσι όποιος άλλος εσέις νομίζετε πως μπορεί να είναι χρησιμός να σας πει την γνώμη του. Κάντε μια προσπάθεια. Και ενημερώστε μας αν βρείτε κάτι.
Ευχαριστούμε για το ερωτημα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro