ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ: Πορεία προς την... φώτιση!

 Ξημέρωσε της Θεοσκεπάστου (13/4) πάνω από την Άνδρο. Γιορτάζει η πολιούχος της Άνδρου. Η εορτή της προσελκύει παραδοσιακά, λόγω της επισημότητας, όλους τους... επίσημους! Κάτι που  αποτυπώσαμε στον χθεσινό απογευματινό Θεολόγο (12/4), που πέσαμε πάνω σε υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιους βουλευτές, έπαρχο κλπ. Όλοι μαζί στο μικρό σαλόνι του Θεολόγου να ταξιδεύουν προς την Θεοσκέπαστη. Στην φωτογραφία ξημέρωμα στην Άνδρο ανήμερα της γιορτής (φωτ. Εν Άνδρω).

 Επίσημος προσκεκλημένος από την κυβέρνηση ο αν. υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός. Εδώ μιλά με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη που συνταξίδεψαν προς Άνδρο. Ακόμα και στο ταξίδι έλυναν εκκρεμότητες. Κι εδώ που τα λέμε λογικό. Ο προηγούμενος υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουπλής άφησε μόνο εκκρεμότητες και ο Ν. Σαντορινιός πέτυχε έναν μικρό άθλο λύνοντας και διορθώνοντας τα αδιόρθωτα. Ιδίως στην ακτοπλοΐα. Κάτι που τους το επισημάναμε. Ιδιαίτερος άνθρωπος αυτός ο σεμνός Ροδίτης υπουργός που ξέρει καλά την ακτοπλοΐα ως νησιώτης. Να σημειώσουμε ακόμα πως όπως είπε θα κάνει συγκεκριμένες εξαγγελίες για το Γαύριο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στο σαλόνι μαζί και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και πρωην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης (αριστερά). Τακτικός επισκέπτης της Άνδρου ο Ναξιώτης πολιτικός όλα τα χρόνια. Διατηρεί προσωπικούς δεσμούς με πολλούς στο νησί. Στην φωτογραφία διακρίνονται επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης και οι Γ. Λεονταρίτης και Δ. Σαντορινιός που συζητάνε (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Άλλη μια φωτογραφία με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο σε πρώτο πλάνο. Από την φωτογραφία απουσιάζει και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος που είχε βγει έξω. Με την ευκαιρία που βρήκαμε τον Νίκο Συρμαλένιο τον ρωτήσαμε για την υπόθεση του δικτύου ίντερνετ που μπαίνει στην Άνδρο και δεν συνδέει τα Ρέματα και δεν περνά από αρκετά άλλα χωριά (του είχαν στείλει και επιστολές οι κάτοικοι). Είναι η πρώτη φάση μας απάντησε θα υπάρξει και επόμενη. Ίδωμεν... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μια εγκάρδια σκηνή μεταξύ του υπουργού Ν. Σαντορινιού και επάρχου Δ. Λοτσάρη. Η γνωριμία τους κρατά από τον καιρό που ήταν και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου 2011-2014 και αν και πολιτικοί αντίπαλοι ο δεύτερος είχε φιλοξενήσει τον πρώτο στην Άνδρο. Από τότε είχε να έρθει στην Άνδρο ο Σαντορινιός. Ο Λοτσάρης από την... προηγούμενη μέρα που είχε περάσει απέναντι για δουλειά όπως του εξηγούσε και γελάγανε! Δεξιά ο Γ. Βακόνδιος, πολιτευτής της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, που με την αλλαγή των συσχετισμών μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων ελπίζει βάσιμα να βγει βουλευτής Κυκλάδων όπως έλεγε (φωτ. Εν Άνδρω).

 Παρεπιπτόντως εκτός από τους πολιτικούς έχει ήδη φτάσει στο νησί και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού για την γιορτή της πολιούχου της Άνδρου. Είθε η πορεία προς την Θεοσκέπαστη όλων αυτών να τους δώσει φώτιση (όπως είπε και ο Γ. Λεονταρίτης) ώστε να επιτελέσουν το έργο τους μπας και δει άσπρη μέρα (εκτός από όταν χιονίζει) ο τόπος.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χρόνια Πολλά ευχομεθα Η Παναγία να μας έχει υπό την Προστασία της σε όλο τον κόσμο υγεία κκ ότι άλλο επιθυμουμε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όπου χαρά και γάμος....