Δ. ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Προσεκτική τοποθέτηση, αλλά και ερωτήματα για τα προτεινόμενα!…

Την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση έκανε χθες 14 Απρίλη 2019 ο Δημήτρης Γιαννίσης. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Μπατσί παρουσία περίπου 80 ατόμων. Σε μια αρκετά καλή ομιλία περίπου μιας ώρας ο Δ.Γιαννίσης ανέλυσε τις βασικές του σκέψεις γύρω από την Άνδρο.

Τόνισε πόσο λίγα έγιναν την πενταετία που λήγει και πόσο σημαντικές δυνατότητες υπάρχουν οι οποίες εάν δουλευτούν σωστά θα μπορέσουν να θέσουν το νησί σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης.

Ανέφερε παραδείγματα από άλλα νησιά που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ η Άνδρος δυστυχώς υστέρησε δραματικά σ’ αυτόν τον τομέα τα τελευταία χρόνια. Ανακοίνωσε την δημιουργία γραφείου προγραμματισμού στον Δήμο το οποίο θα παρακολουθεί τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των αναγκαίων υποδομών.

Για το μείζον ζήτημα των σκουπιδιών ανέφερε ότι η λύση είναι η εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και η δημιουργία «πρασίνων σημείων», ενώ το υπόλειμμα από την κομποστοποίηση επιτρέπει πλέον η νομοθεσία να μεταφερθεί εκτός Άνδρου με ειδική νομοθετική ρύθμιση που ήδη ισχύει και αφορά τα νησιά με τακτική-καθημερινή διασύνδεση.

Αυτή η πρόταση όπως ανέφερε καθιστά την λύση ΧΥΤΥ ως αναχρονιστική και όχι απαραίτητη για το νησί. Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους για τα βασικά ζητήματα της Άνδρου.

Δύο παρατηρήσεις σε όσα είπε ο κ. Γιαννίσης για τον ΧΥΤΥ από ειδική συνεργάτιδα του Εν Άνδρω:

«Τα «πράσινα σημεία» που μπορεί να είναι δύο ή και τρία είναι πρακτικά χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων προς επεξεργασία. Άρα, χρειάζονται χωροθέτηση. Όπως, χωροθέτηση χρειάζεται  και η κομποστοποίηση. Άρα, παραμένει ως ζητούμενο το πρόβλημα 2-3 χωροθετήσεων πλέον.

Όπως παραμένει και το ερώτημα: ποιος θα δεχτεί τα δικά μας απορρίμματα αν ο όγκος τους είναι 30%-50% μιας και όλη η Ελλάδα κοιτά να τα πάει ο ένας στον άλλο! Αν ο όγκος είναι μικρός δεν συμφέρει η μεταφορά συμφέρει η εναπόθεση. Που κι αυτή χρειάζεται χωροθέτηση.

Τώρα το τι λέει ο νόμος είναι μια ευχή. Άραγε πόσα ΜΑΤ χρειάζονται για να δεχτεί π.χ. η Σύρος (που ήδη είπε ΟΧΙ) τα υπολείμματα της Άνδρου; Ή, τι θα αποδεχτεί η Φυλή που τελειώνει ή το Γραμματικό που δεν ξεκινά; Όλα αυτά είναι γνωστά από χρόνια. Το ζήτημα είναι πως θα βρεθεί χώρος για κάτι από αυτά, τα οποία δεν έχουμε αποδεχτεί πουθενά. Άρα, είμαστε στον ίδιο παρονομαστή…»

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Βοσος η Τασουλα Μαμαη η Νικη Μαμαη ο Μουλας απο το Γαυριο ειναι το ανανεωμενο ψηφοδελτιο του Σουσουδη μπραβο μπραβο και σε ανωτερα σας ευχομαστε.....

This comment was minimized by the moderator on the site

δηλαδη θα φυγει ο Βοσος η Μαμαη Τασουλα και η Μαμαη Μαρια απο τον Σουσουδη και θα πανε παλι με τον Γιαννιση;
εεε γλεντια και καραγκιοζιλικια απο τη τριαδα

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα μαντάτα απο το γκαλοπ που εκανε ο Σουσουδης είναι πολυ ασχημα για αυτον και την παρεα του.... ο Βιδαλης το ομολογησε στην αγορα σημερα
ο ανθρωπος δεν μιλιοταν...υποτιμησαν τον Γιαννιση και την πατησαν

This comment was minimized by the moderator on the site

Στου γυαλου τα βοτσαλακια....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΥΤΕΡΕ είσαι αδιάβαστος και ανίδεος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σχολιαστή ΚΑΛΥΤΕΡΕ .Μαθε πρώτα τα απαιτούμενα από τους νόμους για τα σκουπίδια και μετά ξαναγράψε γιατί θα καταλάβεις ότι αυτά που είπε ο Γιαννισης είναι ρεαλιστικά

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΩΡΑΙΑ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ....ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΧΕΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΦΩΛΗΑ ΤΟΥΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δέκα Χρόνια Διχασμού.
Δέκα Χρόνια Τοπικισμού.
Δύο Δημαρχιακές Θητείες χαμένες για το ΝΗΣΙ.
Δυο Δημαρχιακές Θητείες του εσείς και του εμείς.
Δυο Δημαρχιακές Θητείες για τα πανηγύρια, τις φανφάρες και ο λαός απέναντι.
Μηδενισμός και μαυρογυαλούροι.

Επιτέλους Δημήτρη Γιαννίση. Εμπρός για την Νέα Ανδρο. Την ενωμένη, την Αγαπημένη, την Ανδρο της τίμιας εργασίας, της ναυτοσύνης, του εφοπλισμού και της αγροτιάς, των ψαράδων και των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών του Τουρισμού και των μπροστάρηδων καπεταναίων. Την Ανδρο με τις περήφανες καπετάννισες και τις ηλιοκαμμένες αγρότισες. Με την εργατικότητά σου, την τιμιότητα και τις γνώσεις σου στα αυτοδιοικητικά, την έξωθεν καλή μαρτυρία και πάνω απόλα το όραμά σου για την ενιαία Ανδρο για όλους τους Ανδριώτες και κυρίως την Νεολαία μας πάρε δύναμη από την δύναμή μας, ψυχή απ'την ψυχή μας και μπές μπροστά στον αγώνα να σαρώσεις τους φαύλους, τους ανίκανους, τους πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως αποτυχημένους. Το σκοτάδι του χθές σε χρωστάει στο ΦΩΣ του αύριου. Καλό βόλι στην κάλπη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Γιαννίσης δεν κάνει ούτε για πρόεδρος στη Χώρα. Υπερηφανεύεται που πετούσε ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στη Σταυροπέδα οταν ήταν πρόεδρος στην ενωση δήμων και κοινοτήτων της Ανδρου. Και σαν τον Μαυρογιαλούρο στην ερώτηση τι θα κάνει με τα σκουπίδια απάντησε ΘΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ. Που θα κάνει τρεις σταθμούς μεταφόρτωσης; που θα παράγει το υπόλειμμα που θα στέλνει στην Αθήνα.;Που θα κάνει το εργοστάσιο ΧΥΤΥ για να παράγεται το υπόλειμμα;. Kατά τα άλλα το έχει ο άνθρωπος.

Περισσότερα