Εφ’ όλης της ύλης, αλλά και στοχευμένη, η πρώτη ομιλία του Δημήτρη Λοτσάρη

 

Στην κατάμεστη από Κορθιανούς αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Όρμου Κορθίου (περίπου 270 άτομα, 230 καρέκλες + ορθίους) και παρουσία αρκετών νέων ο Δημήτρης Λοτσάρης ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του για τον Δήμο Άνδρου με μια συγκροτημένη ομιλία που ήταν μοιρασμένη περιλαμβάνοντας τόσο τοπικά και παναανδριακά θέματα, απολογισμό του έργου του ως έπαρχος και κριτική στον απερχόμενο δήμαρχο.

Από το πλήρες κείμενο της ομιλίας που διάρκεσε μια ώρα και στάλθηκε από συνεργάτη μας περικόψαμε αρκετά σημεία και επιλέξαμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα προς ενημέρωση σας.

Απλώς να σημειώσουμε εδώ πως είναι ο πρώτος από τους υποψήφιους που τόλμησε να μιλήσει για σχέδιο μεταφοράς του δεματοποιητή ώστε να αξιοποιηθεί η πανευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς της Άνδρου: ο Στρόφιλας. Ίσως γιατί είναι ο μόνος που τόλμησε να τον προβάλει παρουσία 1000 θεατών στην Χώρα πληροφορώντας τους Ανδριώτες για τον ανεκτίμητο θησαυρό που κάποιοι πετάξανε στα σκουπίδια! Και κάποιοι σιωπούν μέχρι σήμερα για το έγκλημα σε βάρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Άνδρου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Αναλυτικά τα αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Λοτσάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου στις 17/4/19:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Θα ξεκινήσω από το βασικότερο κεφάλαιο για το αύριο που είναι ο άνθρωπος. Αυτός θα είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος μας στόχος και ιδίως ΟΙ ΝΕΟΙ. Μια σοφή κινέζικη παροιμία λέει: "Αν βλέπεις 1 χρόνο μπροστά, φύτεψε ρύζι, αν βλέπεις 10 χρόνια μπροστά, φύτεψε δέντρα, αν όμως βλέπεις 50 χρόνια μπροστά, εκπαίδευε τους νέους".

Ούτως ή άλλως και ως Έπαρχος και μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Μουστακείου έκανα όσα περισσότερα μπορούσα για τους νέους.

Παρέθεσε έργα όπως παιδικές χαρές, συντήρηση δημοτικού Πίσω Μεριάς και ΚΠΕ, υποτροφίες σε φοιτητές, εθελοντές κλπ Και δεσμεύτηκε για παιδικό σταθμό, αξιοποίηση Πολιτιστικού Κέντρου, αξιοποίηση Μουσικού Συλλόγου Άνδρου με επέκταση του και σε Κόρθι, Μπατσί-Γαύριο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το Αγροτικό Ιατρείο που με τόσες προσπάθειες κατάφερε να φτιάξει ο αείμνηστος Γιάννης Γλυνός είναι χωρίς ιατρικό προσωπικό και παραμένει σε αδράνεια. Ήδη με την υποψήφιά μας Μαρία Κουρέλη δημιουργούμε συνθήκες για την άμεση επάνδρωση και λειτουργία του Ιατρείου. Υπόσχομαι ότι με κάθε κόστος το Ιατρείο θα λειτουργήσει στους πρώτους μήνες της θητείας μου.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΘΙ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

  • Άρση της γεωγραφικής απομόνωσης του Κορθίου.
  • Προώθηση του Κορθίου ως τουριστικού προορισμού, μέσω της ανάδειξης των Πολιτιστικών μνημείων του όπως το Κάστρο του Κοχύλου, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, το Μοναστήρι Τρομαχείων κ.α. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στον άλλο για να επισκεφθεί το Κόρθι.
  • Στήριξη και συντήρηση της λειτουργίας του ΚΠΕ, η οποία τα τελευταία χρόνια έγινε μόνο από το Μουστάκειο, έχοντας την πλήρη αδιαφορία του Δήμου.

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ

  • Αποπεράτωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Κορθίου. Να διευκρινίσουμε ότι όλα τα λιμάνια ανήκουν στο Λιμενικό Ταμείο, όχι στην Περιφέρεια. Το Αλιευτικό εγγράφθηκε στο ΠΔΕ το 2010 με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 1.800.000€. Πληρωμές έως 31.12.2018 περίπου 482.000€, υπόλοιπο προς αποπεράτωση 1.317.000€.
  • Η εμπλοκή της Περιφέρειας στο συγκριμένο έργο έγινε επί Νομαρχίας λόγω της αδυναμίας των Τεχνικών Υπηρεσιών των τότε Δήμων να υποστηρίξουν του έργο. Ποτέ από το Λιμενικό Ταμείο που είναι και ο αμέσως ενδιαφερόμενος δεν διεκδικήθηκε αυτή η απεμπλοκή. Το Λιμενικό ταμείο είναι αυτό που μπορεί να επικαιροποίηση τις μελέτες, ώστε να οδηγηθούμε στην έναρξη των εργασιών και στην απορρόφηση των δεσμευμένων χρημάτων για το συγκεκριμένο έργο. Αλήθεια ο κ. Δήμαρχος για πιο λόγο ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε.
  • Συντήρηση βιολογικού και κανονική λειτουργία.

ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

  • Διενέργεια διαγωνισμού μέσω του οποίου θα προκύψει εταιρεία που θα συντηρεί και θα λειτουργεί τους δύο Βιολογικούς σε Χώρα και Κόρθι. Μόνο έτσι το καθημερινό φαινόμενο της υπερχείλισης των λυμάτων, ως αποτέλεσμα της έλλειψης συντήρησης θα σταματήσει να υφίσταται.
  • Ύδρευση. Άμεση αποτύπωση των δικτύων και αξιοποίηση της τηλεπαρακολούθησης για τον έλεγχο και την μείωση της κατανάλωσης.
  • Μείωση κατανάλωσης ενέργειας στα Δημοτικά κτίρια με στοχευόμενες δράσεις. Υπάρχει στο συρτάρι του Δημάρχου μελέτη από τον κύριο Φακή που ποτέ δεν την αξιοποίησε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Όσον αφορά στην διοίκηση του Δήμου πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους, που κάνουν τιτάνια προσπάθεια για να εξυπηρετούν τους δημότες παρά την αδιαφορία της διοίκησης και την υποστελέχωση.

Πρώτα από όλα ο Δήμος χρειάζεται πλήρη Διαφάνεια, όπως έγινε με την διοίκηση του Μουστακείου. Θα έχουμε καθορισμένες ημέρες για τις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα.

Θα τηρήσουμε τον νόμο που ορίζει δημόσια λογοδοσία για το Δημοτικό έργο κάθε χρόνο. Θέλουμε και θα έχουμε συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, ανεξάρτητα με το σε ποια παράταξη ανήκαν όταν εξελέγησαν και καλώ τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους ικανότερους και πιο άξιους ανθρώπους, χωρίς παραταξιακές ταυτότητες, με μοναδικό κριτήριο το ποιοι μπορούν να λύσουν τα τοπικά προβλήματα την επόμενη ημέρα.

Αμέσως θα δημιουργήσουμε στον Δήμο γραφείο παρακολούθησης και εύρεσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ώστε να απορροφήσουμε χρηματοδοτήσεις που τώρα χάνονται για την Άνδρο και πηγαίνουν σε άλλα νησιά. Καθώς και Γραφείο Υποστήριξης Κληροδοτημάτων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η Άνδρος χρειάζεται ανάπτυξη με κάθε τρόπο, με εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων του νησιού, με αύξηση του αριθμού των τουριστών που μας επισκέπτονται και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Κρουαζιέρα ανάγκη αλλαγής προορισμών. Με δέστρες και καλή οργάνωση της Τοπικής Κοινωνίας. Πέντε Υπέροχα Μοναστήρια, Μονοπάτια, Στήριξη Πεζοπορικού φεστιβάλ.

Συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών. Μία εξαιρετική προσπάθεια εναλλακτικού τουρισμού με επέκταση της σεζόν δρώντας συμπληρωματικά στο υπάρχον μοντέλο

Γαστρονομικός προορισμός με ανάδειξη τοπικών συνταγών πέρα από την φουρτάλια, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Άμεσα μελέτη για την επέκταση των σφαγείων του Γαυρίου και την αύξηση της δυναμικότητας. Διασύνδεση των τοπικών προϊόντων με το τουριστικό προϊόν, ώστε να μεγαλώσουμε το ποσοστό του παραγόμενου πλούτου που μένει στο νησί. Δημιουργία σήματος ποιότητας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων με το οποίο θα πιστοποιούμε τις επιχειρήσεις που δίνουν ράφι στα ντόπια προϊόντα και πάνω στο οποίο θα χτιστεί όλη η διαφημιστική καμπάνια του Δήμου.

Ανάπτυξης και ενίσχυση της μελισσοκομίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο. Ήδη έχει γίνει μία επιτυχημένη δράση σε συνεργασία με το Επαρχείο και την APIGEA  για την ανάδειξη της βιολογικής μελισσοκομίας μέσω της οποίας έχουν προκύψει και συνεργασίες.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Η  πολιτική της Δημοτικής Αρχής μας προσβάλλει ως κοινωνία. Δεν γίνεται στην προοπτική δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων να έχει διάλυση την Ανακύκλωση.

Γιατί αναλώθηκε στις απευθείας αναθέσεις ακόμα και με εργολάβους, οι οποίοι δεν είχαν καν τις αδειοδοτήσεις για να παραδώσουν τα ανακυκλώσιμα στην Αθήνα και δεν έκανε ένα διαγωνισμό μακροχρόνιο με διαφάνεια και στόχους, ώστε πράγματι να γίνει με σχεδιασμό η Ανακύκλωση.

Η λύση είναι στο κλειστό σύστημα των 7000 κατοίκων όπως το νησί μας, ανακύκλωση στην πηγή σε 5 γραμμές ανακυκλώσιμων με συνεχή ενημέρωση και ανταπόδοση οικονομική σε επίπεδο νοικοκυριού ή σε επίπεδο τοπικού συλλόγου, ώστε τα χρήματα να επιστρέφουν στην κοινωνία .

Στον πρώτο χρόνο της διοίκησή μας ο δεματοποιητής θα φύγει από την Σταυροπέδα .

Όσο κουκουλώνουμε το πρόβλημα δεν δημιουργούμε προοπτικές επίλυσης .

Έχουμε πάρει σαφή θέση από το πρώτο έντυπο που κυκλοφορήσαμε και θα κάνουμε ειδική συγκέντρωση αναπτύσσοντας αναλυτικά ξανά τον σχεδιασμό μας για την κατασκευή ΧΥΤΥ και την Ανακύκλωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Η ανάδειξη του Στρόφιλα, της Αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης που προσδίδει στο νησί μας χαρακτηριστικά μοναδικού προορισμού καθώς ο αρχαιολογικός χώρος της Ζαγοράς, της Παλαιόπολης και της Υψηλής παρουσιάζονται ως τα σημαντικότερα πολιτισμικά στοιχειά του νησιού.

Στην προτεραιότητά μας είναι η διάσωση του Πύργου του Αγίου Πέτρου και της Μονής Παντοκράτορα στις Γίδες καθώς και της Φάμπρικας και του Πύργου Μπίστη στις Στενιές.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει την ευθύνη για όλες τις ευκαιρίες που χάθηκαν μέχρι τώρα:

  • Για την συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού.
  • Γιατί του έφυγαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι (Θωμάς, Βόσσος, Βολίκα, Μαμάη, Πολίτου, Λάσκαρης, Μπάλλας, Βουραζέρης) και συνεχίζει αγκιστρωμένος στην καρέκλα του να διοικεί με μειοψηφία.
  • Για τα σχολικά κτίρια που καταρρέουν.
  • Για το Αγροτικό Ιατρείο του Κορθίου που δεν λειτουργεί.

Και παρά το ότι δεν έχει διεκδικήσει ούτε ένα έργο και ποτέ δεν έχει κατέθεσε ούτε μία πρόταση στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση παρά τις επανειλημμένες  οχλήσεις μου, κυκλοφόρησε χωρίς ντροπή ο κ. Σουσούδης φυλλάδιο στο οποίο αυτοπροβάλλεται και διαφημίζει έργα που δήθεν έκανε. Εύκολα όμως διαπιστώνει κάποιος ότι κανένα από αυτά δεν είναι δικό του. Είναι αποτέλεσμα προσπάθειας του προηγούμενου δημάρχου του αείμνηστου Γιάννη Γλυνού, τον οποίο δεν αναφέρει καθόλου. Τα έργα απλά ολοκληρώθηκαν στην περίοδο της δημαρχίας του. Αλλά πώς να αναφέρει πρώην Δήμαρχο όταν δεν αναφέρει ούτε έναν από τους τωρινούς συνεργάτες του. Φαίνεται πως είναι ο μόνος Δήμαρχος στην ιστορία, που όλα τα κάνει μόνος του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απαξίωση της πολιτικής είναι δεδομένη. Κάποιοι φρόντισαν να κάνουν την αυτοδιοίκηση μια κακόφημη γειτονιά στην οποία με δυσκολία νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι ενεργοποιούνται .

Αγαπητοί μου συντοπίτες πρέπει να βάλουμε τέλος στην Διοίκηση των ημετέρων και της κακοδιαχείρισης. Ελάτε μαζί να αντιδράσουμε. Μην επιβραβεύσετε με την ψήφο σας το σύστημα της τοπικής διαπλοκής που έφερε ένα ολόκληρο νησί πίσω και σε πλήρη αδράνεια.

Να γυρίσουμε την πλάτη στην κλίκα αυτών που μας περιφρονούν και ενώ μας ξέχασαν τόσα χρόνια, εμφανίζονται τώρα, τάζοντας και χτυπώντας μας φιλικά στην πλάτη επειδή ήρθαν οι εκλογές.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον, που ποτέ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο την πρώτη.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το σχόλιό σας και δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Αν θέλετε σαν υποψήφιος αιρετός κάντε το πιο κατανοητό....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Βαζακίδη γράψατε το σχόλιο σας κάτω από λάθος άρθρο. Στο κείμενο που γράψατε το σχόλιο δεν υπάρχει η αναφορά που λέτε. Υπάρχει όμως στο επόμενο κείμενο που αναφέρεται στην παράταση του χρόνου του δεματοποιητή.
Επίσης εμείς δεν λέμε τίποτα όπως λάθος λέτε. Η σύμβαση του Δήμου στο διαύγεια γράφει για 5 χρόνια παράταση. Πριν πάρετε φόρα κι αρχίσετε τις διαψεύσεις νέος άνθρωπος εσείς καλό θα είναι να διαβάζετε πρώτα τι λέει το κείμενο και δεύτερο να βλέπετε κάτω από πιο κείμενο γράφετε τι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κατεβαινοντας πρωτη φορα στο πολιτικο στοιβο σαν δημοτικος συμβουλος με το συνδυασμο <<ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ>> του Ελευθέριου Μπαλλα παρακολουθησα και διαβασα ολα τα σχολια και παρατηρησεις των αναγνωστων σας...Θα ηθελα να τοποθετηθω πανω σε ενα θεμα και συγκεκριμενα στο θεμα του δεματοποιητη...Η παραταση για τον δεματοποιητη δοθηκε μεχρι να γινει ο ΧΥΤΥ......Μολις ξεκινησει η λειτουργεια του ο δεματοποιητης θα φυγει απο τη Σταυροπεδα ...Αν λοιπον γινει Δημαρχος ο κ.Σουσουδης η ο κ.Λοτσαρης που εχουν υπογραψει για την αδειοδοτηση του ΧΥΤΥ τοτε το εργο θα ξεκινησει αμεσως και θα ειναι θεμα χρονου η αποχωρηση του απο το σημειο της μεχρι τωρα εγκαταστασης του..Αν ομως βγει ο κ.Μπαλλας αυτοδυναμος η σε συνεργασια εκ των δυο που ανεφερα προηγουμενος τοτε θα ασκησουμε πιεση ωστε το εργο να ξεκινησει μολις βγει η ομοφωνη αποφαση απο το ΣΤΕ.. και αν η αποφαση του ΣΤΕ ειναι αρνητικη προς τη προσφυγη του κ.Καπακη που εχει καταθεσει ηδη... τοτε θα υπακουσουμε στην αποφαση του ΣΤΕ και θα συμφωνησουμε στην αμεση υλοποιηση και δημιουργια του ΧΥΤΥ Ανδρου.Και φυσικα θα ξεκινησει και η απομακρινση του δεματοποιητη απο τη Σταυροπεδα.....Αυτα για τον δεματοποιητη ...γιατι γραφετε οτι ειναι για 5 χρονια και διαφορα ...Λοιπον ελπιζω να καταλαβε και ο πιο αδαης νους για πιον λογο εγινε αυτη η παραταση στο δεματοποιητη...Ευχαριστω....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία έκθεση ιδεών.
Μέχρις στιγμής ως έπαρχος τί έργο εχει επιδείξει?
Το επιβλαβές οδικό δίκτυο για τα φτωχά αυτοκίνητά μας γιατί δεν επιδιορθώθηκε?
Ενα μεγάλο έργο που θα αποτελέσει την στρατηγική του στόχευση γιατί δεν
ανέφερε ?
Κρουαζιέρα κλπ. κλπ. τουριστικά που επεσήμανε στην ομιλία του πώς θα υλοποιηθούν?
Σε τί λιμάνι? Με ποιά υποδομή και ξενοδοχειακή υποστήριξη?
Πολύ καλός άνθρωπος ο κ. Λοτσάρης. Καλός και εξαίρετος. Κύριος. Μεχρις εδώ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ζω για την μέρα που θα τα τσουγκρισεις με τον επαρχο όπως έγινε με το Σουσουδη ????
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εύκολο. Όταν γίνει δήμαρχος κι αρχίσει είτε να κάνει ανοησίες είτε να λέει ψέμματα είτε να βαφτίζει έργα του τις αναρτήσεις στο φεισμπουκ είτε μα του φταίει το Εν Άνδρω που καπνίζει η ανεξέλεγκτη χωματερή. Τότε το Εν Άνδρω θα είναι απέναντί του. Όπως ήταν απέναντι στα λάθη με τον ΧΑΔΑ της διοίκησης Γλυνού. Όπως όμως αναγνώρισε το έργο που άφησε και βρήκε ο Σουσούδης για να τελειώσει. Επίσης να θυμίσουμε πως μόνο το Εν Άνδρω αναγνώρισε το έργο που άφησε στην Χώρα ο Δημήτρης Γιαννίσης.
Αυτά τα λίγα κι ευχαριστώ που δώσατε την ευκαιρία να απαντήσουμε σε ένα ουσιαστικό ερώτημα.
Καλημέρα σας.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να πάψει να είναι ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟ πρόκειται να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή το Κόρθι;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φυσικά. Εύκολο. Αν κάνουν ωραια πράγματα οι άνθρωποι του θα πηγαίνουν οι άλλοι να τα βλέπουν και θα γίνει κέντρο προσοχής.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

...δεν κρύβονται! Εκτενέστατη παρουσίαση με μεγάλα αποσπάσματα από την ωριαία ομιλία του Λοτσάρη, και επισήμανση σημαντικών σημείων. Κρίμα που η αντίστοιχη, επίσης ωριαίας διάρκειας ομιλία του Γιαννίση δεν προβλήθηκε τόσο εκτενώς και με τόση θέρμη από το ίδιο site, παρά μόνο λίγες φωτογραφίες, και χωρίς την αντίστοιχη επισήμανση σε κάποιες όμοιες με του Λοτσάρη τοποθετήσεις του! Είπαμε, οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται (ε, κύριε Μπασαντή;)

ΣΧΟΛΙΟ Δ. ΜΠΑΣΑΝΤΗ
Για να δείτε πόσο εμπαθής είστε σας πληροφορώ πως:
(α) Συνομίλησα με συνεργάτη να πάει στην ομιλία του Γιαννιση μιας και δεν έχω πάει σε καμια ομιλία μέχρι τώρα. Πήγε. Μου διηγήθηκε τα βασικά και του ζλητησα να τα γράψει. Τα έγραψε. Τα διόρθωσα. Ζήτησα γνώμη από ειδική συνεργάτιδα του Εν Άνδρω για την ομιλία Γιαννίση στο θέμα του ΧΥΤΥ. Έψαξε ο συνεργάτης για φωτογραφίες. Τα μάζεψα όλα και τα δημοσίευσα. Χρόνος απασχόλησης μας (συνενοήσεις, διορθώσεις, φωτογραφίες, δημοσιεύση κλπ) 2 ώρες συνολικά για 450 λέξεις.
(β) Την επομενη τηλεφώνησα και συνομίλησα περίπου μισή ώρα με τον κ. Γιαννίση για την ομιλία του. Δεν την είχε γραμμένη. Του ζητήσαμε να μας στειλει κάποιο κείμενο. Δεν είχε. Και δεν μπορούσε. Μας ζήτησε να την δούμε στο you tube και να πάρουμε τα τμήματα για τον Στρόφιλα και τον δεματοποιητή. Το προσπαθήσαμε, αλλά επειδή ήταν προφορικός λόγος έπρεπε να το μαζέψουμε και να το ξαναγράψουμε. Κάτι που προϋπέθετε και πάλι έγκριση από τον ομιλητή. Μιλάμε για 3-4 ώρες δουλειά μαζί με την ανάρτηση. Και... βαρεθήκαμε.
(γ) Σε αντίθεση με αυτόν ο Λοτσάρης ήταν οργανωμένος και την έστειλε γραμμένη σε Word μισή ώρα αφότου τέλειωσε. Μας πήρε 10 λεπτά να την περιρίσουμε από 2700 λέξεις σε 1400 λέξεις. Να γράψουμε και έναν σύντομο πρόλογο αλλά 10 λεπτά και να επιλέξουμε φωτογραφίες που έστειλε άλλα 5 λεπτά.
Ήταν εύκολο έγινε πράξη.
(δ) Πείτε στους υποψηφίους που θέλετε να ανεβάσουμε να κάνουν και κάτι μόνοι τους. Ερασιτεχνικά κάνουμε αυτή την δουλειά. Δεν μπορούμε να στήσουμε την προεκλογικη καμπάνια κανενός. Αυτά για να δείτε πως αγαπάμε αυτούς που είναι οργανωμένοι και δεν απαιτούν από τους άλλους να κάνουν την δική τους δουλειά.
(ε) Για παράδειγμα: ανεβάζουμε αρκετά κείμενα του κ. Βουραζέρη που μάλλον δεν αγαπάμε. Αλλά τα στέλνει έτοιμα. Επιλέγουμε ποια ενδιαφέρουν και ποια όχι. Γράφουμε έναν πρόλογο 3 λεπτά και προχωράμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν την καταλαβαίνετε δεν πειραζει. Όποιος θέλει να κατέβει σε εκλογές ας οργανώσει εγκαίρως μια ομάδα. Δεν μπορεί το Εν Άνδρω να κάνει τις καμπάνιες 4-5 υποψηφίων. Έχουμε 2-3 συνεργάτες που παρακολουθούν τους υποψήφιους. Ότι στείλουν αυτοί αν δεν στείλουν οι υποψήφιοι.
Αυτά Καληνύχτα σας Και μην είστε εμπαθής

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και πάμε πάλι γιατί αναιρειστε μόνοι σας και γιατί είναι η πλούσκα ερημικη και μολυσμενη με οικισμό ατενι στα 800 μετρα και οικισμό γίνει στο 1 χλμ.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε ή κυρία έχουμε 3.500 ανθρώπους να κινδυνεύει η ζωή τους από τις αναθυμιάσεις τα τελευταία 40 χρόνια. Και τώρα ακόμα περισσότερο γιατί λόγω αδιαφορίας η χωματερή καίει 5 μήνες. Κι έρχεστε και γράφετε του κόσμου τα ψέμματα για τις αποστάσεις και αδιαφορείτε για τους πληθυσμούς της Άνδρου...
Δημοσιεύσαμε το σχόλιο σας για να δουν όλοι τα ψέμματα σας.
Το χειρότερο ψέμα σας πως δεν μιλάει κανείς για ΧΑΔΑ στην Πλούσκα όπως αυτός στην Σταυροπέδα και στον Στρόφιλα. Μιλάει για ΧΥΤΥ. Αλλά αυτό δεν νοιάζει κανέναν από εσάς. Μόνο την καταστροφή των άλλων ονειρεύεστε... Τέλος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα ποτέ έγινε η σταυροπεδα μη ερημικη μη μολυσμενη περιοχή...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Από τον καιρό που φτιάχτηκαν γύρω της κατά τον 16ο αιώνα δύο χωριά, ο Πιτροφός και ο Ζαγανιάρης. Μα πόσες δεκαετίες έχετε να βγείτε από το Μπατσί και να πάτε... στο εξωτερικό; Δηλαδή στην Χώρα της Άνδρου!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Μ Α ο κύριος της κάτι άλλες κύριες παρατρεχαμενες και φυσικά ο κύριος Καπακης που δεν θέλουν να πάνε τα σκουπίδια στην Πλουσκα πρέπει να μας πουν που θέλουν να πάνε τελικά ?

Περισσότερα