ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 330 χιλ. ευρώ για να πετάμε επί 5ετία σκουπίδια στην χωματερή!!!

 

Για άλλα πέντε χρόνια έναντι 330.000 ευρώ θα συνεχίσει ο δεματοποιτής στην Σταυροπέδα!!! Ιδού μια εικόνα της δεματοποίησης που γίνεται σήμερα!!! Αν λοιπόν θέλετε ας λοιπόν μείνει άλλα πέντε χρόνια αυτή η εικόνα και αυτή η παρανομία στην Σταυροπέδα (φωτ. Εν Άνδρω). 

Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια συνεδρίαση με μόλις 7 άτομα (!!!), η παράταση της μίσθωσης του χώρου του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα για ακόμα πέντε χρόνια (απόφαση 77/2019 στις 6/4/2019). Μια απόφαση που εκπλήττει για το βάθος του χρόνου και προβληματίζει για το τι πρόκειται να γίνει σε ένα ήδη υπερκορεσμένο χώρο όπου τα σκουπίδια πλέον πετάγονται στα νταμάρια και καίγονται επί μήνες με βαρύτατες συνέπειες στην υγεία των χιλιάδων κατοίκων της Χώρας. Όλα αυτά από τον κ. Σουσούδη που προβάλει στους Χωραΐτες τον εαυτό του ως «Χωριανάρχη» αδιαφορώντας για το χάλι της χωματερής που καπνίζει πάνω από τα χωριά και την Χώρα!

Για την ιστορία, το 2012 αποφασίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Άνδρου η προσωρινή τοποθέτηση του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα. Θυμίζουμε πως και τότε ο διαχειριστής του Εν Άνδρω είχε αντιδράσει επώνυμα σε αυτό το μέγα λάθος των προηγουμένων.

Το ενοίκιο που ζητήθηκε τότε ήταν υπέρογκο. Έτσι η τότε δημοτική αρχή δεν υπέγραψε το συμφωνητικό. Το 2015 η νέα δημοτική αρχή κατόπιν διαπραγμάτευσης μέιωσε το ενοίκιο, αλλά αυτό παρέμεινε και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Και τώρα ανανεώνεται η ενοικίαση με τους ίδιους όρους.

Ιδού ο σημερινός τρόπος της διαχείρισης των σκουπιδιών ακριβώς μπροστά στο οροπέδιο του αρχαίου Στρόφιλα! Ιδού η εικόνα του σπουδαιότερου αρχαιολογικόυ χώρου της Άνδρου και ένας από τους σημαντικότερους στην Ευρώπη! Βλέπουν άραγε καμιά παρανομία εδώ οι κ. Σουσούδης, Καπάκης, Αθανασίου ή όχι; (Φωτ. Εν Άνδρω).

Αυτή η απόφαση μας οδηγεί σε ορισμένα συμπεράσματα και μας βάζει σε σκέψεις:

  • Αποδεικνύεται ότι ο Δήμαρχος κ. Σουσούδης ως «Χωριανάρχης» αποφάσισε ότι ο δεματοποιητής να παραμείνει στο συγκεκριμένο σημείο για τα επόμενα χρόνια, προδικάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συνάμα διατηρεί την απαράδεκτη «διαχείριση» που γίνεται εκεί (διαλυμένα δέματα, βρωμιά παντού, σκουπίδια και δέματα που καίγονται, υπαίθριες χωματερές κλπ).
  • Το τραγικό ο Δήμαρχος μεταθέτει στις καλένδες την ανάδειξη και αξιοποίηση των παρακείμενων αρχαιολογικών χώρων της Ζαγοράς και του Στρόφιλα, εκτός κι αν η διαδρομή μέσα από τα σκουπίδια που καίγονται είναι κατά την άποψη του κι αυτή αξιοθέατο.
  • Τέλος, επικυρώνει με αυτό τον τρόπο το υπέρογκο ενοίκιο που καταβάλλουν οι δημότες για την διατήρηση αυτής της ασχήμιας (66.000€ το χρόνο). Ήτοι, αλλά 330.000 ευρώ κατά την προσεχή 5ετία!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

  • Γιατί ο Δήμαρχος δεσμεύει τον Δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια με την παραμονή του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα;
  • Πότε επιτέλους θα υπάρξει η πολιτική βούληση για την ανάδειξη του Στρόφιλα και της Ζαγοράς;
  • Μήπως συμφέρει αντί της ενοικίασης, η κατά πολύ φθηνότερη αγορά του συγκεκριμένου χώρου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και για τις ανάγκες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα του σχολιαστή "Ευαγγελία Πάνου".Οι Γίδες είναι ένα γραφικό χωριό προικισμένο με φυσική ομορφιά και υπέροχους νοικοκυραίους κατοίκους. Είναι εντυπωσιακή η ζωντάνια του και τα πολλά παιδάκια σε σχέση με το μέγεθος του. Είναι όμως εμφανέστατο το ότι είναι παραμελημένο από τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που όφειλε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει η δημοτική αρχή.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
Εύστοχη και αληθής η παρατήρησή σας για την ερήμωση του νησιού μας , όπως πιο κάτω σχολιάζετε. Μεγάλη η ευθύνη των πρώην και νυν περιφεριακών και δημοτικών αρχόντων, Απόλυτη όμως και η ευθύνη αυτών που με την ψήφο τους , τους εξέλεξαν.Διαφωνώ όμως πλήρως , με τα στοιχεία που σας παρέχουν οι πληροφοριοδότες σας, όπως άλλωστε και παλαιότερα, σε κατ'δίαν συζήτηση..... σας είχα αναφέρει.Μπορεί η Άνδρος να ερημώνει, υπάρχουν όμως χωριά που αντιστέκονται . Ένα απ' αυτά είναι η πατρίδα μου η Γίδες.
Ένα χωριό, που έχω πλέον ξεχάσει από πότε έχει να ενδιαφερθεί δημοτικός άρχοντας, παρά μόνο στις εκλογές. Σίγουρα δεν είναι το παλαιό χωριό του 1960-65 , των 350 κατοίκων με τις δύο ενορίες και τα τρία καφενεία. Φρόντισαν γιαυτό οι εκάστοτε Δημοτικοί άρχοντες. Έφθασε λοιπόν ,σήμερα να έχει 35-40 κατοίκους , αλλά έχει μεταξύ αυτών 10 παιδιά , ηλικίας 5 έως 17 ετών. Κρατάει δηλαδή την ελπίδα του μέλλοντος ακόμα. Γιατί ,πράγματι , αν το χωριό αυτό υπάρχει ακόμα, οφείλεται στη φιλοπατρία των κατοίκων του, που δεν το "βάζουν κάτω". Τα παιδιά αυτά πάνε σχολείο ,βοηθούν τους γονείς στις αγροτικές δουλειές, παίζουν όμως δίπλα στα σκουπίδια των 'τρύπιων κάδων' , που απλόχερα ο Δήμος τους χάρισε ,αφού η εμφάνιση του απορριματοφόρου είναι είδος προς εξαφάνιση. Ανάβουν το φακό για να περπατήσουν το βράδυ,(μικροί-μεγάλοι), αφού οι άρχοντες του τόπου απαξιούν να αλλάξουν τις , επί μήνες, καμένες λάμπες, Περιττό να αναφερθώ στο ενδιαφέρον των τοπικών αρχόντων: Η αντιδήμαρχος εξαφανισμένη από πολύ καιρό, ο δε κ.Μούλας ,πρόεδρος το ΤΣ , προοσβλέποντας στη δημιουργία του ΧΥΤΥ!!! , δηλώνει ευθαρσώς την αδιαφορία του για το χωριό μας.
Μην απορείτε λοιπόν για την ερημιά μας, Υπάρχει και άλλη Άνδρος που οι αιτούντες την ψήφο των ανδριωτών , δεν την γνωρίζουν.
Εχαριστώ για τη φιλοξενία .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΜΟΝΟ ΟΙ 3500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙΝΔΙΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ;
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κινδυνεύουν ανόητε μέχρι τα 5.000 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή και αν φυσάει "κατεβασιά" ο άνεμος. Αυτά λένε οι ειδικοί. Άρα στην ακτίνα αυτή είναι μονο η Χωρα.)
ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ;
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΟΛΗ Η ΑΝΔΡΟΣ ΚΙΝΔΙΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ;
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ - Γράψαμε παραπάνω απαντώντας στις ανοησίες σας. Για την μόλυνση των νερών - που την λένε ρύπανση βεβαίως - δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα λένε οι ειδικοί.)
ΕΙΣΑΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ...
(ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ - Μακαρε στα παλιά μας τα παπούτσια τι θα ψηφίσεις...).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να αγιάσει το στόμα αυτού που σας είπε: "Αν είναι να πάθει κάτι το χωριό μου να πάει να χαθεί όλη η Άνδρος". Γιατί κ. Μπασαντή έτσι είναι τα πράγματα, εάν είναι να καταστραφεί το χωριό που με τόσο αγώνα έχτισαν οι πρόγονοί μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, τότε η λύση είναι μόνο μία: Η κάθε Δημοτική ενότητα να αναλάβει τα σκουπίδια της. Capito? Εάν όχι Capito, τότε χαπάκια μπόλικα.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Α, ρε κατακαημένη Άνδρος τι σου 'μελε να πάθεις με την ΜΑ και τον ΝΑ και τον ΘΑ και τον ΨΑ!!! Τέτοιους πατριώτες βγάζει το νησί ανώνυμους, δειλούς, φεισμπουκάκιδες, από πίσω όλα μπροστά τίποτα. Κι όλα αυτά για ένα νησί που χρόνο με τον χρόνο ερημώνει. Ερήμωσαν οι Γίδες. Λίγες οικογένειες πια μένουν. Ερήμωσαν οι Στενιές καμιά 70 ηλικιωμένοι απόμειναν. Άδειασε το Συνετί. Μόνο το καλοκαίρι έρχονται για ένα μήνα. Έρημο σχεδόν τα Μακροτάνταλο. Έχει κατοίκους από την Αθήνα! Το Κόρθι πέρα από την Πίσω Μεριά ψυχοραγουν τα χωριά του. Το Μπατσί τον χειμώνα έχει δεν έχει 400 κατοίκους. Το Γαύριο 750. Η Χώρα και όλα τα χωριά της 2000! Από 10.000 κατοίκους πριν 10 χρόνια πέσαμε στους 9.000 και στην πράξη είναι 7.000 και όλο πέφτουν. 3500 ψηφοφόροι (μαζί και οι Αθηναίοι) στη Χώρα, 2500 (μαζί και το Νέο Ηράκλειο και τα Βριλήσσια) η Υδρούσα, 1500 στην καλύτερη (με όλη την αδελφότητα της Αθήνας) το Κόρθι. Σε μια δεκαετία αν συνεχίσει έτσι θα μιλάμε για 6.000 γέροντες και τα σχολεία θα κλείνουν. Τα χωριά ήδη είναι έρημα. Θα ερημώσουν κι άλλο. Και κάποιοι κακορίζικοι θα καμαρώνετε για 15 άντε 20 μέρες τον Αύγουστο. Θα κάνετε τους καμπόσους για 15 μέρες και μετά δεν θα βρίσκετε ψυχή στον δρόμο για 9-10 μήνες. Την ίδια ώρα η Τήνος έχει ξεφύγει μίλια μπροστά. Και δεν λέμε για Πάρο, Νάξο, κλπ.
Προσοχή λοιπον εκεί στην άγρια ερημιά του χωριού σας που έχετε όλοι εγκαταλείψει και μιλάτε από μακριά. Προσοχή αν τύχει και πάτε πέρα από τον Αύγουστο μην αγριέψετε. Βάλτε σύνορα. Πάρτε σκυλιά. Βάλτε συρματοπλέγματα. Τρεις κι ο κούκος μείνατε και μυαλό δεν βάλατε.
Ρωτάτε ποια είπε να καταστραφεί όλη Άνδρος αν είναι να πάθει κάτι το χωριό της; Μα η γνωστή εμπαθής κυρία από το Νέο Ηράκλειο... της Άνδρου!!!
Περαστικά σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ψηφίσω Σουσούδη! Αγαπώ Σουσούδη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις την ΜΑ και μερικά αντίστοιχα "ευγενή" τρολ όπως ο άλλος κύριος της κυρίας να επιχειρούν από μια περίληψη ομιλίας γύρω στις 1400 λέξεις που αναφέρεται στο Κόρθι και σε όλη την Άνδρο να σπεκουλάρουν στο που θα πάει ο δεματοποιητής που σήμερα αποτελεί καρκινωμα για τους 3.500 κατοίκους της Χώρας. Μήπως και πάει σε κάποια άγονη και μακρινή περιοχή της Άνδρου.
Θέλουν και αυτοί και ο Καπάκης και ο Αθανασίου και ο δήμαρχος όλοι μαζί να παραμείνει εκεί. Όλη η Άνδρος να χαθεί αυτοί μην δουν να γίνεται κάτι θετικό για να σωθεί η Χώρα. Να μην απομακρυνθεί σε ένα άλλο ερημικό μέρος για 2-3 χρόνια η "δεματοποίηση" μέχρι να κατασκευαστεί η Πλούσκα.
Τέτοιο πάθος/μίσος μόνο σε ταινίες Φαρ-Ουέστ. Μπράβο τους. Δείχνουν σε όλους το πόσο δεν αγαπούν το νησί μας. Δείχνουν σε όλους το πόσο συμπατριώτες νοιώθουν με τους συνανθρώπους τους που έχουν υποστεί τις συνέπειες της χωματερής. Μιας χωματερής που εδώ και 40 χρόνια εξυπηρετεί ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την τουριστική ζώνη της Άνδρου που είναι το λιμάνι και το Μπατσί. Τέτοια κακία/πάθος μόνο σε ταινίες του Χίτσκοκ. Τι να πει κανείς; Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι...
Έτσι κι αλλιώς τα σκουπίδια σας πάλι στους δρόμους σας θα είναι το καλοκαίρι καλά μου τρολ. Και παρεπιπτόντως θα έχουν τελειώσει και οι απειλές σας μαζί με τις εκλογές. Είτε θα βγει ο Λότσαρης είτε ο Σουσούδης. Εσείς θα μείνετε στη γωνία σας. Και είτε θα υπάρξει λύση όπως λέει ο πρώτος είτε θα μείνουμε στα ίδια επί 5ετία όπως υπόγραψε ο δεύτερος. Μέχρι να έρθουν τίποτα επιθεωρητές περιβάλλοντος ή κάποιος άλλος αρμόδιος και να κλείσει την ανεξέλεγκτη χωματερή που καίει μήνες και σκορπίζει διοξίνες.
Και τότε θα μείνουν για τα καλά τα σκουπίδια όλων στους δρόμους. Και στο Στιβάρι. Και στο Μπατσί. Και στο Γαύριο. Και στην Χώρα. Και στο Κόρθι. Και στις Γίδες. Και στα ρεματα, τα βουνά και τις ακρογιαλιές. Είπαμε: Μωραίνει κύριος ον βούλετε απωλέσαι.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Είτε όλοι μαζί θα σωθούμε είτε όλοι μαζί θα πνιγούμε στα σκουπίδια σας. Χαμογελώ θλιμμένα με την αφελή και γεμάτη κακία φράση που είπε κάποτε μια κυρία της Πλούσκας και μας άφησε άναυδους: Αν είναι να πάθει κάτι το χωριό μου να πάει να χαθεί όλη η Άνδρος...
Αυτή είναι η Ελλάδα; Αυτή είναι η Άνδρος; Τα πάθη μερικών και τα λάθη όλων μας...

This comment was minimized by the moderator on the site

Λεφτά υπάρχουν!

This comment was minimized by the moderator on the site

και για να αποδίδουμε τα τω Καίσαρι, η εγκατάσταση και απόφαση του ύψους του ενοικίου αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε επί της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου και κεντρικοί πρωταγωνιστές και υπογράφοντες αυτές τις αποφάσεις εμφανίζονται ως αθώες περιστερές στον συνδυασμό Λοτσάρη

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΧΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΙΚΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ. ΑΡΑΓΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ? ΑΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΤΑ 330.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙ 60.000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ 300.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΧΑΔΑ ΤΟΥ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 630.000,00 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΝΔΡΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΧΑΔΑ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ότι ο κατηγορούμενος Δήμος κανονίζει την παραμονή του δεματοποιητή και αποφασίζει την πληρωμή 5500 ευρώ για ενοίκιο.
Εκείνος ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ στην Σύρο, που εγκρίνει ή όχι την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ των αποφάσεων και από ΑΥΤΟΝ εξαρτάται η πληρωμή των τιμολογίων ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ;;; Τι είδους διάραχο αξίζει τέτοιο νοίκι;; Τι είδους ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ εγκαταστάσεις τελειωμένης επιχείρησης δικαιολογούν τέτοια αποζημίωση;;; Γιατί δεν κάνει έρευνα σε τιμές ΑΓΟΡΑΣ τέτοιων εκτάσεων στην περιοχή, να γελάσει κάθε πικραμένος;;;;; Πότε επιτέλους αυτή η Υπηρεσία θα πράξει το οφειλόμενα για το δημόσιο συμφέρον, για το οποίο (υποτίθεται) λειτουργεί;;;;;;;