Ο διάλογος της… σιωπής!

Τελικά οι έχοντες την πρωτοβουλία του ντιμπέιτ (δήμαρχος Θ. Σουσούδης και πρόεδρος ΔΣ Λ. Μπάλλας) κατάφεραν και το… έκαψαν! Ή, κοντεύουν να το κάψουν!

Αναλυτικά, ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος εξέδωσε πριν 45 μέρες δελτίο τύπου - με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά - με το οποίο πρότεινε ένα οργανωμένο ντιμπέιτ των 5 υποψηφίων στις 22 Απριλίου. Την πρόταση αποδέχτηκαν όλοι. Η πρωτοβουλία πέρασε στα χέρια του δημάρχου.

Στις 20 Απριλίου ο δήμαρχος ειδοποίησε όλους πως: Δεν είχε βρει συντονιστή! Δεν είχε ορίσει μέρος και ώρα! Δεν είχε πρόταση για τον τρόπο διεξαγωγής! Δεν είχε κάνει…. τίποτα! Και κάλεσε τους 5 υποψήφιους την ημέρα που θα διεξαγόταν το ντιμπέιτ να μιλήσουν…  για το πότε θα γίνει το ντιμπέιτ!!!

Κατανοητή η αμηχανία του δημάρχου. Κατανοητή και η πονηρία αυτών που πήραν την πρωτοβουλία για τις 22 Απριλίου. Στόχος όχι ένας διάλογος πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις για το νησί, αλλά ένας διάλογος πάνω στις «ντρίμπλες» ενός ντιμπέιτ, που εξαγγέλθηκε επισήμως με δελτίο τύπου του δημάρχου, αλλά χάθηκε στον δρόμο!

Καθόλου τυχαίο μιας και μέχρι σήμερα θέσεις για σοβαρά ζητήματα του νησιού έχουν εκφράσει ο κ. Λοτσάρης (ΧΥΤΥ, Στρόφιλας, ανακύκλωση, δεματοποιητής, λιμάνι), ο κ. Γιαννίσης (ΧΥΤΥ, Στρόφιλας, ανακύκλωση) και σε ορισμένα θέματα ο κ. Καπάκης (ΧΥΤΥ, λιμάνι).

Ο κ. Σουσούδης και ο κ. Μπάλλας 30 μέρες προ των εκλογών δεν έχουν ακόμα καταθέσει δημόσια θέσεις για κανένα από τα βασικά θέματα του νησιού. Αλλά τι να πουν; Μαζί 5 χρόνια τώρα διαχειρίζονται τα απορρίμματα σε παράνομες χωματερές. Μαζί δεν προχωρούν την ανακύκλωση. Εξαγγέλλουν και μαζί και χώρια για το λιμάνι του Γαυρίου χωρίς να γίνεται τίποτα. Και από κοινού έχουν «ξεχάσει» έξω από τον πολιτισμό της Άνδρου τον μοναδικό Στρόφιλα!

Τι να πουν στο ντιμπέιτ; Τα έργα της προηγούμενης διοίκησης που «ολοκλήρωσαν»; Ή, τα έργα που δεν ξεκίνησαν ποτέ για την επόμενη τετραετία; Έκαψαν ή έκοψαν το ντιμπέιτ ή το πάνε λίγο πριν τις εκλογές! Ώστε να μπορούν να το διαχειριστούν όπως θέλουν! Ακόμα και να το αναβάλουν… για μετά τις εκλογές! Ωραίος διάλογος! Ή, ο διάλογος της σιωπής…

Βεβαίως υπάρχει και ο εμφανώς «αφανής λόγος» όπως λέει ο κ. Μπάλλας: «δεν θα κάνουμε διάλογο με ανύπαρκτους συνδυασμούς»! Περιμένει μάλλον τον κ. Γιαννίση (που τον παρότρυνε αρχικά να κατέβει ο κ. Βόσσος στις εκλογές, αλλά μετά τον παράτησε γυρνώντας τα πίσω μπρος) να βγει έξω από την εκλογική παρτίδα! Θεωρούν οι κ. Σουσούδης και Μπάλλας πως έτσι δεν θα έχουν ανταγωνιστή στην Χώρα! Ίσως να την θεωρούν πολιτική... κληρονομιά τους! Για το υπόλοιπο νησί και οι δύο είναι στο σχεδιασμό του… «άσε και βλέπουμε»!…

Απομένουν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι ο κ. Λοτσάρης, ο κ. Γιαννίσης και ο κ. Καπάκης. Αποδέχτηκαν αρχικά και οι τρεις την πρόταση για ντιμπέιτ στις 22 Απριλίου. Σήμερα τι θα κάνουν; Θα αποδεχτούν τις νέες μεθοδευσεις; Θα παίξουν άθελά τους το παιχνίδι των εντυπώσεων των κ. Σουσούδη και Μπάλλα. Δεν ξέρουμε.

Εκείνο όμως που ξέρουμε είναι πως ένας διάλογος χωρίς θέσεις, με τόσες αναβολές, με τόσες  παρασιωπήσεις και ακόμα περισσότερες «ντρίμπλες», απογοητεύει και αποκαρδιώνει όσους αγαπούν το νησί (κι όχι τον εαυτό τους). Δεν ενθαρρύνει την συμμετοχή των νέων στις εκλογές. Και οδηγεί την πολιτική και την κοινωνία του νησιού στον μαρασμό προς δόξα των «πονηρών πολιτευτών»...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πόσο ήμουν σίγουρος ότι δε θα γινόταν ποτέ αυτό το ντιμπέιτ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό ενΑνδρω, βλέπω ότι ατόνισες στο να παρακολουθείς τα προεκλογικά και να μας ενημερώνεις. Είτε κουράστηκες ή σιχάθηκες και συ απ'αυτά που γίνονται. Ομως, δεν πρέπει να μένουν κρυφά για να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι.

Θα πάρω τον ρόλο του ρεπόρτερ και του σχολιαστή και θα σου κλέψω λίγη απ'την δόξα. Ψες αργά, λοιπόν, στο λιμάνι έβραζε η μαρμίτα συγκεκριμμένου συνδυασμού με καψαλισμένο καπάκι. Το ενδιαφέρον δεν είναι η απουσία ψηφοφόρων (τρείς και χωρίς τον κούκο!), αλλά στην σύνθεση των παρευρισκομένων.

Βρέθηκαν ομού κι αντάμα πρόσωπα που διαχρονικά και μέχρι προ εξαμήνου δεν μιλιόντουσαν, υποβλεπόντουσαν, στολιζόντουσαν με τις γνωστές χυδαιότητες και υπονοούμενα στα facebook και ψές αργά σαν να μην συμβαίνει τίποτα άκουγαν τις παρόλες υποψηφίων σε διαφορετικά πόστα αλλά με κοινό σκοπό.

Μέρες Μαγιού που έρχονται όλοι της γενηάς μου θυμόμαστε τον Φτερωτό Γιατρό, τον Ανθρωπο Σύμβολο, τον Ασπιλο Πολιτικό, τον Μαραθωνοδρόμο της Ειρήνης τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Στον ΑΝΤΙΠΟΔΑ όμως ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει και η Ανδρος τον δικό της φτερωτό γιατρό που διακρίνεται στο Αλμα επί Κοντώ πηδώντας από υποψήφιο σε υποψήφιο. Επειδή όμως όποιος πηδάει πολλά.... στο τέλος την πατάει, αφού ξεκίνησε με τον κάβουρα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις κατάντησε να προσγειωθεί στη μαρμίτα με το καψαλισμένο καπάκι, μαζί με την ΜΑρικαίτη Πολέμη του Θοδωρή, τον Θοδωρή της ΜΑρικαίτης που μέχρι πρότινος του σέρνανε τα εξαμάξης. Προβλέπω τον χειμώνα πούρχεται να ανταλλάσουν βεγγέρες και να διαβάζουν στο γιατρό όσα του σέρνανε για να το διασκεδάζουν.

Από το ίδιο ανέκδοτο και ο επικεφαλής της μαρμίτας μαζί με την ΜΑρικαίτη μέχρι πρότινος βάζανε σε blacklist όποιον συνομιλούσε με τον guest star της βραδηάς υποψήφιο περιφερειακό από τα νότια προάστεια. Απαγόρευαν ακόμα και να καθίσει κανείς δίπλα του για να μην εκτίθεται. Ψες αργά το βράδυ στο λιμάνι ήταν όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα. Αυτά βλέπουν οι ψηφοφόροι και παίρνουν των ομματιών τους.

Βέβαια στην κατάντια της πολιτικής των μικροσυμφερόντων και του αμοραλισμού όλα είναι εφικτά, όλα γίνονται και όλα επιτρέπονται. Δεν θα απορήσω στο τέλος αυτής της απαξίας, να δώ αντάμα στο ίδιο ψηφοδέλτιο την ΜΑρικαίτη με την εγγόνα του Φρατζέσκου και την Πρώτη Κυρία του συνδυασμού που ψήφιζε δαγκωτό και διαχρονικά στηρίζει χυτυ στην Πλούσκα. Να το δώ κι αυτό κι ας τιναχτεί το καπάκι της μαρμίτας στον αέρα.

Αντε πολλά είπαμε σήμερα. Πάμε για ...ρεπορτάζ και σ'άλλες παραλίες. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η σιωπή τις περισσότερες φορές δημιουργεί πολλές σκέψεις..... Όπως η στάση του κ.Βοσσου, που ενώ έκανε για μεγάλο χρονικό διάστημα προεκλογικό αγώνα υπέρ του κ Γιαννιση και παρόλο που ο κ Γιαννισης είναι ο μόνος σοβαρός υποψήφιος δήμαρχος με ξεκάθαρη θέση για το θέμα του ΧΥΤΥ , ο κ Βοσσος άρχισε τις περιστροφές με διάφορους προορισμούς.... Για αυτή του τη στάση της συνεχούς εναλλαγής στήριξης υποψηφίων δημάρχων δεν υπάρχουν πειστικές εξηγήσεις. Γι'αυτό τον λόγο δεν έχει πια απολύτως καμμία βαρύτητα η οποιαδήποτε υποστήριξη γιατί χάθηκε η αξιοπιστία......