Στις 7 Μαΐου τα νεώτερα για το ντιμπέιτ! Όλο το παρασκήνιο της σημερινής συνάντησης…

 

Για μετά την κατάθεση των συνδυασμών μετατέθηκε η συζήτηση των πέντε υποψηφίων για το προεκλογικό ντιμπέιτ μεταξύ τους. Ορίστηκε νέα συνάντηση στις 7 Μαΐου ήμερα Τρίτη και ώρα 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο όπου θα συζητηθούν εκ νέου οι όροι της συζήτησης.

Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης συο Δημαρχείο της Άνδρου μεταξύ των πέντε υποψηφίων. Όμως πριν φτάσουν στη νέα αναβολή προηγήθηκε αρκετή συζήτηση, αλλά και παρασκήνιο μέσα από την οποία αποκρυσταλλώθηκαν πλέον και οι συσχετισμοί των συνδυασμών ενόψει εκλογών.

Κατ’ αρχή ο κ. Μπάλλας πρότεινε, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο κ. Σουσούδης: να μην υπάρχει ακροατήριο στη συζήτηση. Να είναι κεκλεισμένων των θυρών. Ώστε να ελεγχθούν αυτοί που θα μπουν στην αίθουσα, αλλά και οι ερωτήσεις που θα γίνουν από συγκεκριμένους. Όπως μας μετέφερε στέλεχος που ήταν παρών στη συζήτηση και μόνο η ιδέα της παρουσίας ή των ερωτήσεων του Εν Άνδρω ενοχλεί 3 στους 5 βαθύτατα!!!

Ο κ. Γιαννίσης διαφώνησε εξ αρχής με αυτή τη θέση λέγοντας πως όπως είχε πει και την πρώτη φορά πρέπει να υπάρχει ακροατήριο το οποίο και θα πρέπει να θέσει και ερωτήσεις. Μαζί του συμφώνησε και ο κ Λοτσάρης. Στο σημείο εκείνο μετατοπίστηκε και ο κ. Καπάκης και συμφώνησε – μιας και την προηγούμενη φορά είχε βγει στο «ξάγναντο» υπέρ του κ. Σουσούδη. Τώρα ήταν προσεκτικότερος.

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την θεματολογία και τους όρους της συζήτησης που σε πολλά σημεία έγιναν αποδεκτά. Παρ’ όλα αυτά δεν συμφώνησαν στα του ακροατηρίου και στα των ερωτήσεων του κοινού. Κάτι που οδήγησε σε αναβολή της απόφασης και σε μια εν νέου συνάντηση που θα γίνει μετά την κατάθεση των συνδυασμών στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Με την λήξη της συζήτησης αποχώρησε ο κ. Καπάκης και μετά ο κ. Λοτσάρης. Ο κ. Σουσούδης νομίζοντας πως είχαν φύγει όλοι γύρισε και είπε στους συνεργάτες του: σιγά που θα γίνει ντιμπέιτ!!!

Αυτά κι ότι καταλάβατε, καταλάβατε. Πάντως εμείς καταλάβαμε πως δύο στους πέντε δεν θέλουν ντιμπέιτ. Ίσως γιατί δεν έχουν κάτι να πουν για όσα σοβαρά ζητήματα διαχειρίστηκαν επί 5ετία. Επίσης, δύο στους πέντε θέλουν ντιμπέιτ γιατί θέλουν να ασκήσουν κριτική για όσα δεν έγιναν επί 5ετία. Και ένας στους πέντε δεν ξέρει κι αναζητά ρόλο γιατί δεν μπόρεσε να βρει έναν επί 5ετία.

Τέλος, για την παρουσία του Εν Άνδρω στο ντιμπέιτ και οι πέντε δεν θα την αποφύγουν. Είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει. Όπως δεν θα την αποφύγει κι όποιος εκλεγεί. Γιατί ο ρόλος του Τύπου όπως ήταν σημαντικός και κατά την 4ετία Γλυνού και κατά την 5ετία Σουσούδη θα εξακολουθήσει να είναι καθοριστικός και στην επόμενη τετραετία. Γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι τρεις στους πέντε που νοιώθουν άβολα με την δημόσια κριτική πως ο ρόλος του Τύπο από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα ήταν και είναι συστατικό στοιχείο του δημοκρατικού διαλόγου, αλλά και του πολιτικού παιχνιδιού της κοινωνίας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠΕΙΤ
Για να διορθώσω τις ανακρίβειες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ.
Η άποψη μου ήταν και είναι οτι το ντιπειτ πρέπει να γίνει. Πρέπει να γίνει σε πλαίσια πολιτισμού και όχι λαικισμού όπως επιθυμούν οι κ.κ. Λοτσάρης και Γιαννίσης. Με το σκεπτικό αυτό είπα οτι με παρουσία κόσμου δεν έγινε κανένα ντιπέιτ και πουθενά στον κόσμο και οτι κανείς δεν μπορεί να διαφυλάξει οτι η παρουσία κλακαδόρων των συνδυασμών δεν μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις δυσάρεστες για την ενημέρωση. Ομως πρόσθεσα οτι επειδή οι λαικιστές θα πούν οτι κάποιοι θέλουν κόσμο και κάποιοι άλλοι φοβούνται και οτι κάποιοι θέλουν το ντιπέιτ και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μη γίνει (όπως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς, έκανε το ΕΝ ΑΝΔΡΩ) εγώ συμφωνώ να γίνει με όποιους όρους θέλουν οι Γιαννισης και Λότσαρης αλλά εκείνοι θα χρεωθούν την αποτυχία απο κραυγές, επιδοκιμασίες ή αποδοκιμασίες τυχόν κλακαδόρων που θα οδηγήσει σε φιάσκο το ντιπέιτ.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Συνεχίστε το λαικισμό, εγώ δε θα σας ακολουθήσω.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΝΤΙΠΕΙΤ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ.
Δεν έρχομαι σε άλλες συναντήσεις χωρίς νόημα που δίνουν τροφή μόνο στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ για αυθαίρετα συμπεράσματα. Αποφασίστε και ενημερώστε με που και πώς θα γίνει το ντιπέιτ.
Λαικίστικα ή σοβαρά εγώ θα είμαι εκεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

"σιγά που θα γίνει ντιμπέιτ!!!"