Έρευνα για το χάος στο Μάτι: Ο "συντονιστικός" ρόλος του Γ. Καπάκη...

 Το Συντονιστικό Όργανο την μοιραία 23η Ιουλίου 2018. Από αριστερά: ο αρχηγός τη πυροσβεστικής (υποχρεώθηκε σε παραίτηση), ο υπουργός Εσωτερικών Σκουρλέτης (έφυγε από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τόσκας (υποχρεώθηκε σε παραίτηση), ο ΓΓΠΠ Καπάκης (υποχρεώθηκε σε παραίτηση). Όλοι παραπέμπονται σε δίκη για τους 102 νεκρούς και την τεράστια καταστροφή στο Μάτι. Όλοι υπόδικοι. Αλλά όλοι ενώ συντόνιζαν αποποιούνται των ευθυνών τους!!!...

Αποκαλυπτικούς διαλόγους για το χάος που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τόσο σε επίπεδο συντονισμού όσο και σε επίπεδο επικοινωνιών μεταξύ πυροσβεστικής, αστυνομίας και Πολίτικης Προστασίας, καταγράφει το ντοκιμαντέρ «Μάτι: Τα ντοκουμέντα μιλούν», μια μεγάλη έρευνα του Αλέξη Παπαχελά για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Οι κραυγές αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, άλλα και η απόγνωση αστυνομικών και πυροσβεστών τις ώρες που διαπίστωναν την πλήρη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού επαναφέρουν, 10 μήνες μετά, τα ίδια ερωτήματα για το τι συνέβη τις ώρες της τραγωδίας άλλα και κατά πόσο έχουν διορθωθεί οι αδυναμίες για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. 

«Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν» ακούγεται να δηλώνει ένας εκ των υπευθύνων την ώρα της πύρινης λαίλαπας… Στο Συντονιστικό Κέντρο δυσκολεύονται να βρουν οχήματα ή εναέριο μέσο για να συνδράμει. «Είμαστε ντιπ ξεβράκωτοι» παραδέχεται ένας από τους υπεύθυνους «δεν έχουμε μέσα να στείλουμε» αναφέρει άλλος….

 Ο Γ. Καπάκης όχι μόνο αποποιείται των ευθυνών του για το χάος, αλλά ζήτα και πολιτική (και γιατί όχι και ηθική) επιβράβευση ως υποψήφιος δήμαρχος Άνδρου! Του συμπαρίστανται 21 συμπολίτες του! Σε περίπτωση που εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος προσδοκά σε συνεργασία με τον σημερινό δήμαρχο (που έχουν ανακωχή ως προς την χωματερή της Σταυροπέδας) στο τέλος του ιστορικού Στρόφιλα! Η κρίση όσων έπραξε και όσων θα προτίθεται να πράξει επαφίεται στους ανδριώτες. Όπως είπε ιστορικό ηγέτης της Αριστεράς (τον καιρό που ο Καπάκης ήταν στέλεχος στο βαθύ ΠΑΣΟΚ): "ο λαός δικαιούται να σφάλει"...

«Αν δεν κάνετε ένα θαύμα θα καούν δύο πόλεις» τονίζουν πάντως οι κάτοικοι που ξέρουν την περιοχή ζητώντας πολλά εναέρια μέσα. Από το γραφείο του ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας δεν παίρνουν στα σοβαρά τους κατοίκους. «Έχουμε 25 χρόνια στο Σώμα δεν θα το μάθουμε τώρα…» λέει ένας των στελεχών της ΓΓΠΠ  θεωρώντας ότι τα τηλεφωνήματα των κατοίκων είναι υπερβολικά.

Όταν στις 17.30 η Πυροσβεστική διατάσσει γενική επιφυλακή η φωτιά έχει προχωρήσει. «Χάνεται η μπάλα» λέει μάλιστα ένας εκ των πυροσβεστών που αναφέρεται στις λάθος εκτιμήσεις για κίνδυνο πυρκαγιάς στον οικισμό της Καλλιτεχνούπολης, τη στιγμή που ένα από τα επικίνδυνα μέτωπα κατευθύνεται στο Νέο Βουτζά.

Και δεν έφτανε του Γ. Καπάκη που "συντόνισε" στο Συντονιστικό το χάος που ο ίδιος δημιούργησε. Μετά πήγε ψευδόμενος (διακρίνεται στην φωτογραφία) στη σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα και έλεγε περί ανέμων και υδάτων προσποιούμενος πως όλα έβαιναν καλώς, ενώ υπήρχαν διαπιστωμένοι ήδη 13 νεκροί και οι παραλίες στο Μάτι ήταν γεμάτες από μισοπνιγμένους ανθρώπους. Ο Γ. Καπάκης σήμερα διεκδικεί το δικαίωμα να συνεχίσει (ανάμεσα στα δικαστήρια που έχει μπλέξει) να διοικεί ψευδόμενος και στην Άνδρο...

Οι πυροσβέστες δίνουν απεγνωσμένα μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά τη Λεωφόρο Μαραθώνος «Αν η φωτιά περάσει τη χαράδρα δεν μπορούμε να την κρατήσουμε με τίποτα» ακούγεται να λέει ένας πυροσβέστης. Κάποια από τα εναέρια που δίνεται εντολή να επιχειρήσουν δεν πετάνε ποτέ. Το ένα έχει βλάβη, το άλλο δεν μπορεί να απογειωθεί λόγω των ισχυρών ανέμων... Στο πεδίο των πύρινων εστιών επικρατεί χάος όσον αφορά τις επικοινωνίες. Αλλά και στο Συντονιστικό Κέντρο τα υποσυστήματα που υποστηρίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης μοιάζουν να μη λειτουργούν…

Στις 6.32 περνάει τη Λεωφόρο Μαραθώνος, τη «γραμμή άμυνας» της πυροσβεστικής. «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» παραδέχεται ένας εκ των υπευθύνων. «Χαμός γίνεται… Δεν ξέρει το δεξί χέρι τι κάνει το αριστερό» παραδέχεται συνομιλητής του. 
Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη η πυροσβεστική έχει έλλειμμα συντονισμού και πρόβλημα επικοινωνίας με τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Ξαφνικά όλοι συνειδητοποιούν ότι πρέπει να γίνουν εκκενώσεις κατασκηνώσεων και οικισμών. Ο δήμος Αθηναίων εκκενώνει μόνος του τις κατασκηνώσεις του Άγιου Ανδρέα.

Στέλεχος της πυροσβεστικής που είχε νωρίτερα πετάξει πάνω από τη φωτιά ενημερώνει τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό της πυροσβεστικής και σημερινό αρχηγό της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο για την ένταση της φωτιάς και την εκτίμησή του για την ύπαρξη νεκρών. «Έχει καεί πολύς κόσμος να ξέρεις. Έχει καεί κόσμος». «Ό,τι δυνάμεις έχουμε, εκεί. Στείλε ΧρήστοΚοίτα τα εναέρια» απαντά ο κ. Ματθαιόπουλος.

 Την ίδια στιγμή εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί και καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια: «Δεν μπορώ να φύγω… Καίγεται όλος ο κήπος γύρω – γύρω (…) το συντομότερο, παρακαλώ» αναφέρει η γυναίκα. «Δεν είναι ταξί να το παραγγείλουμε» απαντούν από το πυροσβεστική. «Μα και εγώ κινδυνεύω κύριε, κινδυνεύω σας λέω!» απαντά η γυναίκα. «Καλησπέρα έχει πάρει φωτιά το σπίτι του κ. Ψινάκη του δήμαρχου Μαραθώνα» λέει την ίδια ώρα ο αστυνομικός του δημάρχου, με αποτέλεσμα να σταλεί βοήθεια στην κατοικία. 

«Είναι εγκλωβισμένα τέσσερα οχήματα πυροσβεστικά οχήματα… Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη Ζούγκλα… Υπάρχουν αμάξια με κόσμο» δηλώνουν στις ενδοεπικοινωνίες  τους οι πυροσβέστες. Η Κορίνα Κωνσταντινίδου, βρίσκεται κι αυτή εγκλωβισμένη στο σπίτι της στο Μάτι. Δηλώνει ότι δεν είχε νόημα η φυγή. «Κατάλαβα ότι δεν είχε νόημα να φύγω… Θα καιγόμουν τρέχοντας» αναφέρει. «Το δίπλα σπίτι φλεγόταν ολόκληρο, ακούγονταν τρομεροί κρότοι, και κάποιο έσκασε το ντεπόζιτο του πετρελαίου του καλοριφέρ τους… Είπα ήρθε το τέλος μας». «Είμαστε 3 άνθρωποι εγκλωβισμένοι, φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι, παντού υπάρχει φωτιά» δηλώνει στην πυροσβεστική η κ. Κωνσταντινίδου, με αυτός να της απαντά: «απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι δεν κινδυνεύετε άμεσα». «Πώς το αντιλαμβάνεστε; Αφού δίπλα μου βλέπω τη φωτιά» ανταπαντά η τρομοκρατημένη γυναίκα. Άλλος υπεύθυνος, χωρίς να γνωρίζει την κατάσταση καλά, της λέει να φύγουν από το σπίτι και να κατευθυνθεί στην παραλία…

 «Το ελικόπτερο που έχει έρθει να μου ρίξει γιατί δεν το ακούω; Θα μας φύγει η φωτιά» δηλώνει ένας πυροσβέστης στη συντονίστρια ζητώντας εναγωνίως βοήθεια, ωστόσο ο προϊστάμενός της δηλώνει ότι υπάρχει εντολή υπουργού για τη μη διάθεση του εναέριου μέσου. Την ίδια ώρα νέες πύρινες εστίες ξεσπούν. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων σηκώνουν τα χέρια ψηλά. «Σε ποια φωτιά να στείλω;» ρωτά η συντονίστρια». «Στη χειρότερη» απαντά ο προϊστάμενος. «Δεν ξέρω ποια είναι η χειρότερη» ανταπαντά εκείνη.

 

Στο αρχηγείο της πυροσβεστικής ξυπνούν μνήμες από το 2007 στην Ηλεία όπου άνθρωποι εγκλωβίστηκαν και κάηκαν. «Να ανοίξει ο δρόμος να μην εγκλωβιστεί ο κόσμος όπως στην Ηλεία» λέει ένας πυροσβέστης σε συνάδελφό του. Τα στελέχη της πυροσβεστικής καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Πολλές φορές στέλνουν τους κατοίκους αντί για τη σωτηρία, στο θάνατο. «Κάντε υπομονή, λέει ένας πυροσβέστης στην κ. Αργυροπούλου». «Πόση υπομονή να κάνω;» τον ρωτά αυτή. Στην παραλία, επικρατεί χάος. «Οι άνθρωποι πνίγονται από τους καπνούς» αναφέρει κάτοικος στην πυροσβεστική. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Ramanda όπου έχουν βρει καταφύγιο 400 κάτοικοι, προειδοποιεί ότι εάν η φωτιά φτάσει στις δεξαμενές γκαζιού του ξενοδοχείου θα υπάρξει καταστροφή, με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής να του ζητά να φροντίσει ο ίδιος το θέμα με πούλμαν που θα απομακρύνουν τους κατοίκους, με τον ιδιοκτήτη να εξηγεί ότι δεν έχει πρόσβαση. 


«Της πουτάνας γίνεται» αναφέρει ένας πυροσβέστης. «Εγκλωβισμένοι... χάος, ούτε το ‘07 δεν έχω δει κάτι τέτοιο… Τι θα βρούμε όταν σβήσει η φωτιά στο Μάτι» του απαντά άλλος. Στις 7.50 το απόγευμα καταγράφεται η πρώτη κλήση για νεκρό, ωστόσο στο Συντονιστικό είναι επιφυλακτικοί.

«Αυτό που αντίκρισα δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ… Σαν ένα σεληνιακό τοπίο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο εθελοντής της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Κωνσταντίνος Πέτρου, που διηγείται ότι μαζί με έναν πυροσβέστη βρίσκουν σε αμάξι απανθρακωμένο άνθρωπο. Τα τηλεφωνήματα για απανθρακωμένες σορούς πληθαίνουν καθώς η ώρα περνάει. «Να δούμε πού θα φτάσουμε» λέει ένας ανώτερος αξιωματικός. «Έχει νεκρούς, αλλά δεν τους ανακοινώνουν» δηλώνει άλλος. Στις 11.30 το βράδυ ο πρωθυπουργός καταφτάνει στο Συντονιστικό Κέντρο της πυροσβεστικής.

 ΕΛΛΑΔΑ 02/05/2019 | 21:51 πηγή: ΣΚΑΪ

 

Αβοήθητοι οι κάτοικοι στο Μάτι

  • Επίσης στο σχετικό πόρισμα αναφέρονται κι άλλες ασαφείς εντολές από το επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής προς τους πολίτες τύπου «να πάνε κάτω στο Λιμάνι», «όταν πατάτε το καμένο. Δεν καίγεσαι δεν υπάρχει περίπτωση να καείς», «ε κατεβείτε, ξεκινήστε να κατεβαίνετε και έρχεται» (σσ : Η βοήθεια), «προς τη θάλασσα κυρία να πάτε», «Τίποτε βγαίνει και πατάει στο καμένο, όπου έχει καεί δεν περνάει η φωτιά δεν υπάρχει περίπτωση να καεί»
  • Σε άλλη περίπτωση, στην οδό Κυανής Ακτής όταν η γυναίκα που καλεί το 199 τη στιγμή που αναφέρει, ότι μερικά από τα τζάμια του σπιτιού της, που κινδυνεύει από την πυρκαγιά παρακείμενου σπιτιού έχουν από τη θερμική ακτινοβολία σπάσει, την συμβουλεύει «μάλιστα να προσέχετε μην μπει καμιά καύτρα μέσα σας παρακαλώ καταρχήν, νερό έχετε;».

  • Επιπλέον στην έκθεση του κ. Γκουυρμπάτση επισημαίνεται ότι όλοι οι πολιτικοί κι υπηρεσιακοί παράγοντες «γνώριζαν για την ύπαρξη νεκρών κατοίκων -παραθεριστών από την ώρα 18:36:39 μμ. Ωστόσο επιβεβαιωμένο θύμα (νεκρό – άτομο μέσης ηλικίας) από την πυρκαγιά αναφέρεται από Αξιωματικό ΠΣ προς το 199- ΣΕΚΥΠΣ την ώρα 19:51:04 μμ στην άκρη του δρόμου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αρ. 107 στο Κόκκινο Λιμανάκι»
  • Ακόμη στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται «μέχρι και την ώρα 17:41:04 μμ, όπως προκύπτει από τις ενσύρματες επικοινωνίες, δεν είχε δοθεί εντολή οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων από Ν. Βουτζά. Ειδικότερα, όταν κάτοικος από το Νέο Βουτζά ζητά από το 199 την ανωτέρω ώρα, αν θα εκκενωθεί ο οικισμός, δεδομένου ότι εξαπλώνεται η πυρκαγιά από Νταού Πεντέλης προς Ν. Βουτζά, ο τηλεφωνητής του απαντά «ε, πλήρη εξέλιξη, δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση κύριε τι να σας πω εγώ: Να σας πω να φύγετε;»

  • Επίσης όταν ήδη είχε αναφερθεί ο πρώτος νεκρός και η πυρκαγιά είχε καταστρέψει τα πάντα μέχρι την ακτογραμμή στο Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι το 199 έδινε ψευδείς διαβεβαιώσεις κι υποσχέσεις στους κινδυνεύοντες πολίτες, που καλούσαν την Πυροσβεστική για βοήθεια διάσωσης και απεγκλωβισμού από την πυρκαγιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν πολίτης ανέφερε τηλεφωνικά στο 199 «καήκαμε πέρσι να καούμε και φέτος;», ο τηλεφωνητής απάντησε ψευδώς: «Δεν θα καείτε Να΄στε καλά».
  • Επίσης σε άλλη περίπτωση όταν η πυρκαγιά έφτανε στο Ν. Βουτζά, ανέφερε σε γυναίκα που τηλεφωνούσε από τον Ν. Βουτζά και η οποία κινδύνευε από τους καπνούς. «Άμα κυρία μου δεν βλέπετε φωτιά μη φοβάστε καπνός είναι τίποτε».
  • Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις πυροσβεστών και κατοίκων στο Μάτι για την ημέρα που η καταστροφική φωτιά πέρασε από την περιοχή και τα έκανε όλα στάχτη. Έλλειψη συντονισμού, καθυστέρηση χρήσης εναέριων μέσων και ευθύνες-μπαλάκι ανάμεσα σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Πολιτική Προστασία.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-sto-mati-dialogoi-sok-pyrosbeston

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον'''' ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ '''' Για.άκουσε κύριε.Αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι αυτοί που ''χρησιμοποιούν ''την εκατόμβη των νεκρών και θυμήθηκαν προεκλογικά να βγάλουν πάλι στην δημοσιότητα το Μάτι για να μαζέψουν ψηφαλάκια. Βγάλε τα χρωματιστά γυαλάκια σου να δεις την πραγματικότητα μεγάλε ανθρωπιστή,άντε μπράβο Σου το γράφω αυτό γιατί απεύθυνες και σ εμένα τις ...νουθεσίες σου περί πατριωτισμού κ,λ,π.Η τελευταία πρόταση στο σχόλιο σου μαρτυρά τους λόγους που σχολιάζεις .ΟΧΙ για την μνήμη των νεκρών, βεβαίως , κατάλαβες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Εσείς δεν σέβεστε τους νεκρούς και τους θάβετε ξανά και ξανά με τα πολιτικά σας παιχνίδια τα οποία ούτε ιερό αλλά και ούτε όσιο έχουν.

Ντροπή σας και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αφήστε τους να αναπαθούν εν Ειρήνη!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ:
-ΟΦΘΑΛΜΑΠΆΤΗ
-ΕΛΕΟΣ προς ΑΠΟΡΙΑ
-Μέτρα και Σταθμά
-no name
-ΜΑΤΙΑΣΜΕΝΟΣ

ΝΤΡΟΠΗ και ΑΣΕΒΕΙΑ στην Μνήμη τόσων Αθώων Νεκρών Συνανθρώπων μας.
Τι επιχειρείτε να κάνετε? Συμψηφισμούς Νεκρών? Μετάθεση Ευθυνών?
Ε ναί, λοιπόν! Φταίνε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ που αγωνίστηκαν να ελευθερώσουν το Εθνος και να Στήσουν ΠΑΤΡΙΔΑ και ΚΡΑΤΟΣ, για να ερχόσαστε όλοι οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ όλων των εποχών, περιόδων και αποχρώσεων με τις πλαστικές κομματικές σας σημαιούλες ΓΙΆ να αποσείετε τις ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ στα δύσκολα.
ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ και οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ειτε ΦΤΑΙΝΕ είτε ΔΕΝ φταίνε ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ και ΤΟ ΗΘΟΣ να παραιτηθούν άμεσα και όχι να κρύβονται πίσω από ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ Νεκρών.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ και ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ από μόνος του να ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή και χωρίς άλλες αστειότητες με συμψηφισμούς και κουραφέξαλα.
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΑΠΟΡΙΑ,
Εάν αύριο πέσει ένας μετεωρίτης στην Ελλάδα και σκοτωθεί κόσμος, με ποια κριτήρια θα κρίνεις τον Εκάστοτε Καπάκη που βρίσκεται ως ΓΓ στη θέση αυτή;
Γνωρίζετε μήπως ποιες είναι οι αρμοδιότητες (ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) του ΓΓ;
Πως θα λιθοβολήσουμε τον άνθρωπο, εάν δεν μας πείτε τις συγκεκριμένες ευθύνες της συγκεκριμένης δουλειάς. Κάθε εργασία έχει συγκεκριμένες ευθύνες και απαιτήσεις. σωστά;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΑΠΟΡΙΑ, Εσείς με τα γυαλιά που φοράτε είδατε ότι αποπέμφθηκε ο Καπάκης; Αυτόν θέλατε να δείτε και τον είδατε με τα γυαλιά που φοράτε. Δεν νοιώσατε εσείς ως Έλληνας ότι η ίδια η Ελλάδα πρέπει να αποπεμφθεί όταν έχει αποτύχει τόσα χρόνια με το ιστορικό πυρκαγιών που έχει, και δεν έχει ΑΡΙΣΤΟ και επαρκή εξοπλισμό πυρόσβεσης; Χρησιμοποιεί ακόμα τα Canadair των 50 και βάλε ετών; που είναι ο εξοπλισμός, που πήγαν τε λεφτά;;;; Ο Καπάκης σας μάρανε....άντε τον λιθοβολήσαμε και τον βγάλαμε από τη μέση. Η Ελλάδα, τι θα κάνει αύριο εάν της τύχει το ίδιο συμβάν;

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Απορία,
Στο ερώτημά σου με πόσους νεκρούς αποτυγχάνει ο Καπάκης, η απάντηση είναι με όσους η Ανθρωπότητα κατάφερε για τέτοια συμβάντα και σε χώρες μάλιστα τεχνολογικά προηγμένες...Έλεος με την ισοπέδωσή σου....

This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν η συζήτηση αφορά μέτρα και σταθμά, και εσείς ισοπεδώνετε την συζήτηση αυτό σημαίνει ότι είτε είστε εκτός θέματος είτε εσκεμμένα βγήκατε από το θέμα.
Λοιπόν εγώ σας ζήτησα ένα παράδειγμα να μου δώσετε και εσείς απαντάτε αόριστα, δηλαδή ισοπεδώνετε τη συζήτηση.
Επαναλαμβάνω το ερώτημά μου, θέλω να μου δώσετε ένα παράδειγμα που η Ελλάδα αντιμετώπισε ένα τέτοιο ακραίο φυσικό φαινόμενο χωρίς να έχει θύματα και εσείς δεν απαντάτε.
Δεν πειράζει καταλάβαμε τελικά ότι δεν έχετε αλλά ούτε θέλετε να υπάρχουν μέτρα και σταθμά. Η Ευθεία γραμμή της ισοπέδωσης φαίνεται σας είναι αρκετή για το σκοπό σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άρα με τέτοια μέτρα και σταθμά να θρωρήσω πως πέτυχε ο Καπάκης!!! Δηλαδή αν είχε αποτύχει στην πρόληψη και στον συντονισμό πόσους νεκρούς θα μετράγαμε; 800; 1000; Με πόσους νεκρούς αποτυγχάνει ο Καπάκης ως πολιτική προστασία, πρόληψη και συντονισμός;
Επιτυχημένοι είναι όλοι εκείνοι που δεν είχαν νεκρούς κατά την πρόληψη και τον συντονισμό μιας επιχείρησης. Και τέτοιοι πολλοί. Όσοι είχαν νεκρούς και δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να ψεύδονται όταν ήξεραν τους πρώτους 13 και τους έκτυβαν είναι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ. Κι ο Καπάκης ανάμεσα στους πρώτους αποτυχόντες. Γι' αυτό και αποπέμφθηκε..
Στις πόσες απολύσεις και στους πόσους νεκρούς και στα πόσα ψέματα αποτυγχάνει ένας Καπάκης;

This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι κατηγορείτε τον Κάθε Καπάκη που απέτυχε, μήπως έχετε παραδείγματα, έστω ένα, από ανθρώπους που πέτυχαν; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να δούμε τα μέτρα και τα σταθμά της υποκρισία σας!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι άξιο απορίας η διάθεση υπεράσπισης από ορισμένους του ρόλου του κ. Καπάκη στο Μάτι μιλώντας για δεξιούς. αριστερούς, και άλλα τέτοια αστεία. Το σωστό είναι να μιλάνε για ικανούς και ανίκανους, για έχοντες την ευθύνη και μη έχοντες. Τι νόημα έχει αν αυτός που έφταιγε ήταν δεξιός ή αριστερός. Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι αν πέτυχε ή απέτυχε. Ο κ. Καπάκης ως εκ του αποτελέσματος ΑΠΕΤΥΧΕ.

Περισσότερα