Ζητούνται δημοσιογράφοι για ντιμπέιτ στην Άνδρο! Δεκτοί μόνο όσοι... δεν δημοσιογραφούν!

 

Το Δημοτικό Θέατρο που θα γίνει το ντιμπέιτ την Τετάρτη 15/5, ώρα 19:00  

Αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα μετά τον τρίτο γύρο συζητήσεων των πέντε υποψηφίων δημάρχων στην Άνδρο. Ένας τρίτος γύρος που απλώς επιβεβαίωσε τον δεύτερο που ήρθε ως επιβεβαίωση του πρώτου. Πέρα από συμφωνίες ή διαφωνίες και στις τρεις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε πως στόχος των κ. Σουσούδη και Καπάκη είναι ένα ντιμπέιτ χωρίς δημοσιογράφους! Ή, έστω δημοσιογράφους από πολύ μακριά (που φυσικά δεν θα ξέρουν τα της Άνδρου). Και το πιο περίπλοκο - όπως προέκυψε σήμερα Τρίτη 7/5 με πρόταση του κ. Καπάκη - δημοσιογράφους που δεν θα έχουν πάρει θέση για τα κρίσιμα ζητήματα της Άνδρου ποτέ! Άρα δημοσιογράφους που... δεν δημοσιογραφούν!!!

Απίστευτα κι όμως ανδριώτικα! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα που συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Άνδρου κατά την συνάντηση των πέντε υποψηφίων. Ήταν εκεί ο κ. Σουσούδης, ο κ. Λοτσάρης, ο κ. Γιαννίσης, ο κ. Πομόνης (εκπροσωπούσε τον Λ. Μπάλλα) και ο κ. Καπάκης.

Πριν ακόμα ξεκινήσει το ντιμπέιτ υπήρξε μια μικρή «αναμέτρηση» καθώς ο κ. Σουσούδης και ο κ. Καπάκης έπαθαν μικρή ταραχή όταν παρουσιάστηκε ο διαχειριστής του Περίγυρου με σκοπό να βιντεοσκοπήσει την συζήτηση. Κάτι που απέρριψαν ασυζητητί και οι δύο. Αντιθέτως, οι άλλοι τρεις δεν έφεραν αντιρρήσεις.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για το που και πως θα γίνει το ντιμπέιτ είχαν ουσιαστικά παρθεί από τον δεύτερο γύρο. Στον τρίτο απλώς επιβεβαιώθηκαν. Το ντιμπέιτ θα γίνει στις 15 Μαΐου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου παρουσία 100 θεατών. Κάθε παράταξη θα λάβει 20 προσκλήσεις για 20 φίλους της.

Εδώ είχαμε και το πρώτο ευτράπελο της συζήτησης. Ο κ. Καπάκης ζήτησε οι φίλοι κάθε παράταξης να κάθονται ξεχωριστά και σε άλλες σειρές!!! Στην μάλλον εξωφρενική αυτή άποψη αντέδρασε ο κ. Πομόνης λέγοντας: «Αν είναι δυνατόν να χωρίζουμε την κοινωνία σαν στρατιωτάκια; Οι θεατές εκπροσωπούν την κοινωνία και θα πρέπει να κάθονται όπου θέλουν χωρίς διαχωρισμούς»!

Η στρατιωτικού χαρακτήρα πρόταση Καπάκη μάλλον προέρχεται είτε από την στρατιωτική εμπειρία του στα Σώματα Ασφαλείας είτε από την πολιτική εμπειρία του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς το θέμα λύθηκε γιατί όλοι συμφώνησαν με την πρόταση Πομόνη.

Στη συνέχεια συμφώνησαν όλοι πως κάθε ερώτηση δημοσιογράφου θα διαρκεί μισό λεπτό και κάθε απάντηση υποψηφίου ενάμιση λεπτό. Θα ερωτηθούν όλοι σε πέντε θεματολογικές ενότητες: διαχείριση απορριμμάτων, πολιτισμός/τουρισμός/αθλητισμός, υποδομές, καθημερινότητα, πρωτογενής τομέας. Στο τέλος κάθε υποψήφιος θα μιλήσει γενικά για τρία λεπτά.

Εδώ προέκυψε μια αψιμαχία μεταξύ του κ. Σουσούδη και των κ. Καπάκη και Πομόνη γιατί ο πρώτος ζητούσε ως δήμαρχος να έχει αυξημένο ρόλο στη συζήτηση. Κάτι που όπως του εξήγησαν οι άλλοι δύο δεν είναι λογικό μιας και εκεί θα είναι υποψήφιος και δεν θα είναι δήμαρχος. Τελικά έγινε αποδεκτή η πρόταση Πομόνη να μιλήσει τελευταίος ο κ. Σουσούδης, προτελευταίος ο κ. Λοτσάρης, μιας και θα αναφερθούν και στα πεπραγμένα τους.

Προφανώς η επιμονή και υπομονή του κ. Γιαννίση να γίνει ντιμπέιτ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της με τις παραπάνω συμφωνίες. Όμως το αδιέξοδο παραμένει μέχρι το τέλος!!! Ο λόγος: Ποίοι θα είναι οι δύο δημοσιογράφοι που θα διευθύνουν την συζήτηση και θα κάνουν τις ερωτήσεις. Για την ώρα έχει βρεθεί μόνο ένας και είναι από το ραδιοφωνικό δίκτυο "Στο Κόκκινο"! Όλοι οι άλλοι που ρωτήθηκαν δεν ήταν πρόθυμοι.

Εδώ είχαμε το δεύτερο ευτράπελο. Σε άποψη του κ. Γιαννίση "να δούμε και τους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων" - με την οποία συντάχθηκε και ο κ. Πομόνης - ο κ. Καπάκης έπαθε πάλι ταραχή και απέκλεισε κάθε τοπικό δημοσιογράφο μετά βδελυγμίας. Εδώ βρήκε συμπαραστάτη και τον κ. Σουσούδη...

Στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευτράπελα, καθώς ο κ. Καπάκης δήλωσε πως κάθε δημοσιογράφος που έχει πάρει θέση για τον ΧΥΤΥ (ή πιθανόν και για άλλο θέμα) αποκλείεται! Κάπου εδώ ο κ. Πομόνης του είπε πως «έτσι που το πας θα ζητήσεις δημοσιογράφους από το εξωτερικό»!!!

Αποκλείστηκε από τον κ. Καπάκη ακόμα και ο Γιώργος Λιάλιος της Καθημερινής (ο άνθρωπος δεν ήξερε τίποτα) γιατί σε άρθρο του πριν ένα χρόνο είχε πάρει θέση να γίνει ο ΧΥΤΥ της Άνδρου!!! Μιλάμε για εξωφρενική άποψη. Ουσιαστικά με τα κριτήρια Καπάκη κάθε δημοσιογράφος που έχει εκφράσει άποψη είναι εκτός συζήτησης εκτός αν είναι από το «Κόκκινο» του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Τελικά ορίστηκαν όλα για το ντιμπέιτ της 15ης Μαΐου εκτός από το βασικότερο: ποιοι θα είναι δύο δημοσιογράφοι που θα το διευθύνουν και θα κάνουν τις ερωτήσεις…

Κατά τον κ. Καπάκη θα πρέπει προφανώς να είναι δύο δημοσιογράφοι που δεν… δημοσιογραφούν! Ή, που δεν θα ξέρουν την Άνδρο! Γιατί αν δημοσιογραφούν και ξέρουν την Άνδρο μπορεί να έχουν πάρει θέση κάποια στιγμή για τον ΧΥΤΥ ή πιθανόν για άλλο κρίσιμο θέμα που δεν συμφωνεί ο κ. Καπάκης (π.χ. το Μάτι κλπ).

Μαζί με τον κ. Καπάκη κατά τοπικών δημοσιογράφων (λέγε με Εν Άνδρω) συντάχθηκε και ο κ. Σουσούδης. Αυτός σαφώς μετριοπαθέστερος. Κατανοητή η θέση και των δύο: ουδέποτε άντεχαν τον διάλογο. Τους αρκούσε ο ξύλινος μονόλογος τους. Σε αυτό συμφωνούν απόλυτα. Ίσως είναι αφετηρία για μια περαιτέρω σύγκλιση τους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΥΓ. Από τα παραπάνω είναι σαφές πως οι δύο στους πέντε δεν αντέχουν ούτε στην σκέψη του Εν Άνδρω. Αλήθεια, αν εκλεγεί ο κ. Σουσούδης τι προτίθεται να κάνει; Θα ανοίξει διάλογο με κανέναν ή θα συνεχίσει τους μονολόγους του; Ή, αν ο κ. Καπάκης εκλεγεί (μέσω συμμαχιών που μάλλον έχει προλειάνει το έδαφος με τον σημερινό δήμαρχο) και βρεθεί σε υπεύθυνη θέση θα αξιώσει να απομακρυνθεί από το νησί το Εν Άνδρω; Πως την έχουν δει την δημοκρατία και οι δύο;

 

 

.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ
Η κριτική στην εξουσία - την οποία δεν ανέχεστε κ. Δήμαρχε - δεν οδηγεί στον "αντιεξουσιαστικό χώρο", αλλά στην κριτική δημοσιογραφία την οποία ποτέ επί 5ετία λόγω πενιχρής πολιτικής παιδείας δεν καταλάβατε. Φυσικά η όποια κριτική στην ανεξέλεγκτη εξουσία σας όλα αυτά τα χρόνια δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τον επαγγελματισμό τον οποίο γνωρίζετε πολύ καλά από τα χρόνια που είσαστε αντιπολίτευση και συμπορευτήκατε με την κριτική μας στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Τότε είμαστε "καλοί".
Έκτοτε όμως γίνατε δήμαρχος και το τι προσωπικές κακότητες έχετε γράψει εναντίον μας δεν λέγονται. Γράψατε ακόμα και προσωπικές εμπάθειες και για την επαγγελματική μας υπόσταση, αλλά και τις επιστημονικές διαδρομές μας. Τις οποίες γνωρίζετε από το 2006! Όμως αυτό δεν σας εμπόδισε 2016 να γράψετε σειρά ΨΕΜΑΤΩΝ εναντίον μας σε απίστευτο δελτίο τύπου σας από το ύψος της ΚΑΡΕΚΛΑΣ σας! Τα αντιπαρήλθαμε.
Η εξουσία σας έχει αλλάξει πολύ. Δεν πειράζει. Το να γίνεστε τόσο φοβικός όμως απέναντι στον μόνο έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που ασχολείται - και το ξέρετε καλύτερα όλων εσείς - επί 10ετία με την Άνδρο δεν σας τιμά. Αν έχετε θάρρος μην ακολουθείτε τον ακόμα πιο φοβικό κ. Καπάκη. Το θέμα αφορά εσάς και μόνο.
Η παρουσία του Εν Άνδρω στο ντιμπέιτ είναι δεδομένη. Είτε απευθύνει ερωτήσεις είτε όχι. Θα μας δώσει πρόσκληση όπως μας είπε ο κ. Πομόνης! Περίεργο δεν μας φοβούνται οι κ. Μπάλλας/Πομόνης! Δεν μας φοβάται ο κ. Γιαννίσης (που του ασκήσαμε κριτική). Δεν μας φοβάται ο κ. Λοτσάρης (που τα αρνητικά της προεκλογικής διαδρομής του ήδη τα γράφουμε). Και μας φοβάστε εσείς που στηριχτήκατε κάποτε πάνω στην κριτική μας στους προηγούμενους για να γίνεται δήμαρχος;
Για τον κ. Καπάκη δεν μιλάμε. Μόνο χυδαίες ύβρεις προσωπικές έχουμε λάβει. Αν και πριν γίνει ΓΓΠΠ τον είχαμε στηρίξει στις εντελώς άδικες προσωπικές επιθέσεις του κ. Βουραζέρη (μέχρι και εξώδικο λάβαμε για χάρη του από τον τότε αντιδήμαρχο σας). Αλλά κι αυτός έχει κοντή μνήμη. Εδώ δεν θυμάται τι έγινε στο Μάτι πριν μερικούς μήνες θα θυμηθεί τι έγινε το 2015;
Είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Σουσούδη. Αν τυχόν εκλεγείτε θα βρείτε πάλι το Εν Άνδρω μπροστά σας. Το σωστό θα ήταν ως δήμαρχος όλου του νησιού να δεχτείτε σε πνεύμα πολιτικού πολιτισμού να συμμετέχουν στη συζήτηση σας τα υπαρκτά τοπικά ΜΜΕ. Έτσι κι αλλιώς οι όποιες ερωτήσεις θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες πολιτικού πολιτισμού τους οποίους όπως είδατε ως διακεκριμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γνωρίζουμε πολύ καλύτερα όλων. Και τους τηρούμε...
Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος κ. Δήμαρχε. Φοβάστε σήμερα αυτό που μπορεί να βρείτε και πάλι μπροστά σας αύριο. Καλό θα ήταν να μάθετε να συζητάτε πολιτισμένα μαζί του. Όλες οι μέχρι σήμερα αναζητήσεις σας για δημοσιογράφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την ΣΥΡΟ, από τον ΑΛΦΑ απλώς διακωμωδούν την γενναία αποδοχή σας για συμμετοχή σας σε ένα ντιμπέιτ στην Άνδρο.
Σκεφτείτε το...΄
Καλημέρα σας
Ο επί 6ετία (2013-2019) διαχειριστής της ιστοσελίδας Εν Άνδρω

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες
13 ώρες ·
Περί Debate και αποκατάστασης της αλήθειας

Διαβάσαμε σε γνωστή σελίδα του "αντιεξουσιαστικού χώρου", ένα αναλυτικό και ψευδέστατο «ρεπορτάζ» για το επικείμενο debate την πρωτοβουλία για την οργάνωση του οποίου ανέλαβε η δημοτική αρχή σε συνεννόηση πάντα και με όλους τους υποψηφίους δημάρχους.
Και επειδή ο συγκεκριμένος κύριος έχει "ερωτευτεί" τη διαστρέβλωση της αλήθειας, την οποία ακολουθεί συστηματικά στη μοναχική του πορεία οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η παράταξή μας επιθυμεί διακαώς το συντονισμό του debate από δημοσιογράφο Ανδριώτη με γνώση για τα τοπικά μας θέματα. Αυτό που ΔΕΝ επιθυμούμε είναι να είναι ο δημοσιογράφος ενταγμένος σε συγκεκριμένα «στρατόπεδα» γιατί κάτι τέτοιο δεν θα εγγυηθεί την αντικειμενικότητα της συμπεριφοράς του. Με αυτή την έννοια εννοείται ότι ο συγκεκριμένος λιβελογράφος δεν μπορεί να είναι αποδεκτός από εμάς και φαντάζομαι και από τους άλλους υποψηφίους πλήν ενός, μετά του "λαγού του", τον οποίο με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο υπερασπίζεται.
Δυστυχώς οι συστημικές αναλύσεις του λιβελογράφου και οι υποκειμενικές γεμάτες λάσπη απόψεις του, αφορούν την ανάγκη του και μόνο για καθοδηγητισμό και δεν προσφέρουν τίποτα στην αλήθεια και στην σωστή ενημέρωση.
Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.

ΥΓ: Όλοι εκ των υποψηφίων γνωρίζουν την επικοινωνία που ήδη έχει γίνει, με πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν σχέση ή κατάγονται από την Άνδρο.

https://www.facebook.com/548155422060720/photos/a.555440521332210/1090501851159405/?type=3&;theater

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ DEBATE ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ 2019

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Θα διαβάζει τις ερωτήσεις δυνατά με σωστή άρθρωση και αργά-αργά (στάμα-στάμα) για να καταλαβαίνουν όλοι οι υποψήφιοι. Εαν διακρίνει στο βλέμμα κάποιου από τους ερωτώμενους απλανή έκφραση και έκδηλη αμηχανία να του την επαναλάβει ακόμα πιό αργά.
Β. ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Στην ενότητα Διαχείριση Αποβλήτων να αποφεύγει τελείως τις λέξεις: Αποκατάσταση ΧΑΔΑ, Σταυροπέδα, Δεματοποιητής, Αρχαιολογικός χώρος Στρόφιλα, Πλούσκα, ΧΥΤΥ, Υδρογεωλογική Μελέτη, Γεωτρήσεις ύδρευσης, Υπόγεια Νερά, υδροφόρος ορίζοντας, Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, ΙΓΜΕ, Νόμος Θαλάσσιας Μεταφοράς Αποβλήτων, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, αντικατάσταση κάδων, πλύσιμο απορριμματοφόρων.
Για την ίδια ενότητα, ειδικότερα, όταν είναι να ερωτηθεί ο υποψήφιος που δηλώνει οτι αγωνίστηκε σθεναρά για να αποτρέψει χυτυ στην Πλούσκα και τελικά πέτυχε την αδειοδότησή του, να μην τον ρωτάει ο δημοσιογράφος έτσι απλά: ‘Εσείς τι κάνατε για τον χυτυ? ή τι σχεδιάζετε για την διαχείριση των αποβλήτων στο νησί?’ ,αλλά , να ρωτάει με στόμφο: ‘Εσείς που αγωνιστήκατε με παρρησία και θάρρος, Εσείς που πατήσατε πόδι με την παρουσία σας στα Συμβούλια, Εσείς που υψώσατε στεντόρια φωνή και καταθέσατε μυριάδες έγγραφα στους προισταμένους σας για την ακαταλληλότητα της θέσης και τελικά ΠΕΤΥΧΑΤΕ να εγκριθεί η χωροθέτηση του χυτυ στην Πλούσκα, πείτε μας με δικά σας λόγια για τον αγώνα που δώσατε και πώς θα αγωνιστείτε για να μην υλοποιηθεί η άδικη απόφαση? (μάλλον να διαγράψουμε την τελευταία ερώτηση?)
Στην ενότητα για τα Οικονομικά του Δήμου να μην αναφέρονται οι λέξεις: Προυπολογισμός, Ισολογισμοί, Τεχνικό Δελτίο, Χρηματοδοτήσεις, Διαγωνισμοί για μελέτες και έργα, και οπωσδήποτε απαγορεύεται ρητώς η αναφορά σε ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.
Στην ενότητα για την Ανάπτυξη και το Μέλλον του Νησιού επιτρέπεται μόνο η χρήση των λέξεων LIFE, LIFE, LIFE και ξερό ψωμί.
Στην ενότητα Καθημερινότητα / σχέσεις Δήμου-Πολιτών δεν επιτρέπεται η χρήση των όρων ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΞΩΦΛΗΣΗ τιμολογίων και άλλα ενοχλητικά συναφή.
Στην ενότητα Υποδομές/Καθημερινότητα/Υγεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναφορά σε : Στελεχωση Κέντρου Υγείας, τοπικών μονάδων υγείας, καθαριότητα υποδομών, προγραμματισμός έργων βελτίωσης υποδομών, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.
Στην ενότητα Πολιτισμος ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ η αναφορά στις πάσης φύσεως φιέστες, οι φιλαρμονικές, οι ανταλλαγές πολιτιστικών επισκέψεων οικογενειακώς, οι εσπερινοί και όλα εν γένει τα πανηγύρια. Επίσης τα τραπεζώματα δαπάνη του Δήμου σε κάθε ευκαιρία.
Γ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ
Αφού υποβάλλει ο δημοσιογράφος την ερώτησή του κάθεται σεμνά, σιωπηλός και σοβαρός με διάχυτη την έκφραση θαυμασμού στο πρόσωπό του για να τον βλέπει ο υποψήφιος και να τονώνεται το ηθικό του. Μόλις ολοκληρώσει ο υποψήφιος, ο δημοσιογράφος εγείρεται και λέει μεγαλοπρεπώς “ευχαριστούμε’ και κάθεται υποκλινόμενος.
Στην ειδική περίπτωση που τυχόν υποψήφιος βρεθεί εκτός θέματος, χάσει τα λόγια του, ψελίζει ασυναρτησίες ανάμεικτες με άναρθρους ήχους, ο δημοσιογράφος υποχρεούται να μεγιστοποιήσει την έκφραση του θαυμασμού του για την ευφράδεια, την νοητική διαύγεια του και επουδενί να μην επιχειρήσει να τον επαναφέρει στο θέμα. Κοινώς: άστον να λέει!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

This comment was minimized by the moderator on the site

καλησπέρα από τη μακρινή Φλώρινα. Μια και θα χρησιμοποιήσετε δημοσιογράφους από την υπόλοιπη επικράτεια μήπως θα χρησιμοποιήσετε και ψηφοφόρους από την υπόλοιπη επικράτεια; Με χαρά θα έκανα ένα ταξιδάκι για την Άνδρο αντί να κάτσω εδώ να ψηφίσω τα ίδια και τα ίδια. Το ίδιο επιθυμεί και ένας κουμπάρος μου από τα Γιάννινα.
Πάντως μία καλή ιδέα για τις ερωτήσεις στο debate είναι η ακόλουθη και και δεν είναι δική, μου αφού η μέθοδος εφαρμόστηκε σε ένα ανάλογο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από στυγνή δικτατορία στη Σιέρα Λεόνε στα μέσα της δεκαετίας του '80, με σχετική επιτυχία. Σχετική επιτυχία, αφού οι εκλογές δεν έγιναν τελικά, καθώς μεσολάβησε πραξικόπημα του στρατού με επικεφαλής ταξίαρχο, ο οποίος σε 5 ημέρες ανατράπηκε από νέο πραξικόπημα της αεροπορίας αυτή τη φορά, με αρχηγό σμηναγό!!!.
Η μέθοδος είναι: Κάθε υποψήφιος λειτουργεί ως δημοσιογράφος, απευθύνοντας από μία ερώτηση σε κάθε συνυποψήφιό του. Έτσι, κάθε υποψήφιος θέτει συνολικά 4 ερωτήσεις και αντίστοιχα δέχεται 4 συνολικά ερωτήσεις. Προτείνεται να υπάρξει ένας ακόμη γύρος ή και περισσότεροι για να συμπληρωθεί το debate. Έτσι, ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις. Δεν υπάρχουν αλληλοκατηγορίες για γραφεία τύπου, φίλα ή εχθρικά διακείμενους δημοσιογράφους. Άλλωστε, ποιοι θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι γνώστες των θεμάτων της Άνδρου, από τους ίδιους τους υποψήφιους; Και το κοινό, θα μπορέσει να αξιολογήσει όχι μόνο μέσω των απαντήσεων, αλλά και μέσω των ερωτήσεων που θα τεθούν, την ικανότητα και τις προθέσεις του καθενός...Για σκεφτείτε το..

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι κύριε δήμαρχε και κύριε Καπάκη απομονώνεστε και αποκλείετε τα μέσα ενημέρωσης από τις εκάστοτε συναντήσεις σας? Είμαστε ο μοναδικός ίσως Δήμος ανα την Ελλάδα, στον οποίο για πάνω απο δύο χρόνια γίνονται δημοτικά συμβούλια χωρίς την κάλυψή τους από μέσα ενημέρωσης (τοπικά ή/και μή). Τώρα προσπαθείτε με τον τρόπο σας να αποκλείσετε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης από το επερχόμενο debate που θα διεξαχθεί με τους δικούς σας όρους! Κύριε Καπάκη που προέρχεστε από το Πυροσβεστικό Σώμα, απορώ για εσάς που προερχόμενος από το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζετε να "αγνοείτε" πως σε κάθε σημαντικό και σοβαρό γεγονός δίνεται η ευκαιρία σε όλα τα ΜΜΕ να προβάλλουν και να αναπαράγουν το γεγονός αυτό καθ'αυτό ως είδηση. Τώρα προσπαθείτε να αποκλείσετε το Ανδριακό κοινό από το να ακούσει τις απόψεις και τα όσα προτίθεστε να κάνετε ως υποψήφιος Δήμαρχος στην περίπτωση που εκλεγείτε. Οχι μόνο εσείς, αλλα και ο κύριος Σουσούδης που θέτει ξανά υποψηφιότητα ως Δήμαρχος! Γιατι τόση φασαρία και μυστικοπάθεια για ένα μικρό σχετικά Δήμο όπως η Ανδρος, που μετά βίας οι μόνιμοι κάτοικοι του δεν ξεπερνούν τις 7.000 στο μεγαλύτερο διάστημα του έτους? Δηλαδή τι θα γινόταν αν διεκδικούσατε τη Δημαρχεία μιας μεγαλύτερης πληθυσμιακά περιοχής? Αντι να κοιτάξετε από κοινού πώς θα επιστρέψουν περισσότεροι Ανδριώτες μόνιμα στο νησί, με σημαντικά έργα υποδομής, ασχολείστε με το αν και ποιος, τι και πως στο επερχόμενο debate. Με τις συμπεριφορές σας κύριοι υποψήφιοι το μόνο που καταφέρνετε, είναι να στρέφετε τον κόσμο ενάντια στην πολιτική. Είναι κρίμα όμως, όταν πρόκειται για ενα τόσο όμορφο και πλούσιο από πολλές πλευρές τόπο να τον αφήνετε στην τύχη του με τα όσα κάνετε (ή δεν κάνετε).

This comment was minimized by the moderator on the site

Αμάν αυτή η γκρίνια μας κούρασε!!! Όσοι είστε υποψήφιοι να ξέρετε ότι θα χάσετε ψήφους όσο προσπαθείτε να μας πείσετε κατηγορώντας αντιπάλους σας!!! Οι περισσότεροι έχουμε αποφασίσει ποιο συνδυασμό θα ψηφίσουμε δε θα μας αλλάξετε γνώμη.Όσοι θέλουν μια ανανέωση θα το πράξουν, όσοι αρκούνται στα τετριμμένα επίσης. Αφήστε μας στην ησυχία μας έλεος!!!Και κάτι τελευταίο, σε όποιον αρέσει ας διαβάζει το "ΕΝ ΑΝΔΡΩ' δεν είναι δυνατόν κάθε μέρα ο διαχειριστής να πρέπει να απολογείται,δημοσιογραφία κάνει δε δικάζεται!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δηλαδή τι έπρεπε να δεχτούν τον εκπρόσωπο τύπου του Λοτσαρη το εν Άνδρω ?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε μου σας πληροφορώ πως είσαστε πολύ μακριά νυχτωμένος ακόμα μια φορά. Γιατί εμείς ακόμα θυμόμαστε την προ 15 ημερών ακτοπλοϊκή σύσκεψη στο Γαύριο όπου παρουσιάσαμε με θετικό πρόσημο την παρέμβαση σας. Άρα είμαστε και γραφείο τύπου δικό σας!!!
Όμως και του κ. Ηλιόπουλου και της SEAJETS των οποίων μας στέλνετε επώνυμα και παρουσιάζουμε αναλυτικά όλα τα δρομολόγια. Ακόμα παρεμβήκαμε με θετικό τρόπο και παρουσιάσαμε το πλοίο της εταιρείας SEAJETS που κόλλησε στα αβαθή του Γαυρίου και το αναπαρήγαγαν θετικά όλα τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Και στη συνέχεια παρουσιάσαμε με θετικό τρόπο την διαμαρτυρία σας - μετά από τηλεφώνημα σας - για την ανάγκη εκβάθυνσης του λιμένα Γαυρίου. Και άλλα θέματα ων ουκ έστι αριθμός.
Τότε ποιανού γραφείο τύπου είμαστε;
Επίσης σημειώστε πως έχουμε παρουσιάσει (σαν γραφείο τύπου κάποιου που δεν ξέρουμε) όλες τις συναντήσεις για την ακτοπλοϊα των Ηλιόπουλου και Στεφάνου στις Στενιές. Και τις δύο επισκέψεις σας με τον κ. Ηλιόπουλο της Θεοσκεπάστου (πέρσι κι εφέτος).
Μήπως είμαστε γραφείο τύπου δικό σας ή του κ. Ηλιόπουλου;
Αλλά σας θυμίζω πως με θετικό πρόσημο έχουμε παρουσιάσει και όλα τα δρομολόγια των Στεφάνου και Παναγιωτάκη για την Άνδρο εδώ και 4 χρόνια τονίζοντας την θετική συμβολή των πλοίων τους στην ανάπτυξη της Άνδρου.
Μήπως είμαστε και αυτών γραφείο τύπου και δεν το ξερουμε;
Σας αρκούν όλα αυτά ή να συνεχίσουμε ως γραφείο τύπου όλων όσων ξέρουμε ή δεν ξέρουμε όταν γράφουμε κάτι θετικό;
Δυστυχώς κύριε μου δεν σας βοηθά η μνήμη σας που είναι και κοντή και επιλεκτική, αν και είστε ψηλός, αλλά λίαν αυτοκαταστροφικός. Γιατί μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας με εσάς και την εταιρεία σας για το καλό της Άνδρου θα έπρεπε να θυμάστε κάτι από όλα αυτά.
Κρίμα...
ΥΓ Φυσικά και δεν ζητήσαμε να μας δώσουν θεση στο ντιμπέιτ. Όμως θα το κρίνουμε και θα μας διαβάσουν πολλοί γιατί η σοβαρότητα μας είναι αντιστρόφως ανάλογη της φοβικότητας ενός υποψηφίου δημάρχου - με τον οποίο εκτίθεστε - ο οποίος δεν τολμά να αντιμετωπίσει τα ΜΜΕ ούτε στην Άνδρο, ουτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά. Το είδαμε αυτά τα χρόνια στην Άνδρο με τους ατέλειωτους και προσωπικά υβριστικούς μονολόγους του. Το είδαμε όταν εξαφανίστηκε την μέρα της καταστροφής και τις επόμενες από τα ΜΜΕ όλης της Ελλάδας. Το βλέπουμε και τώρα με την φοβικότητα που αντιμετωπίζει το ντιμπέιτ στην Άνδρο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ψηφιστε-σταυρωστε την πρωτη κυριακη ατομα γιατι την πρωτη κυριακη βγαζετε τους δημοτικοι συμβουλους οι οποιοι θα σας εκπροσωπουν κι ολας στα δημοτικα συμβουλια τα επομενα χρονια.......και τη δευτερη κυριακη κανετε και το σταυρο σας και επιλεξτε τον πιο σωστο για τον τοπο..

This comment was minimized by the moderator on the site

σε ντιμπειτ να ρωτησει υποψηφιος δημοτικος συμβουλος εναν υποψηφιο δημαρχο για καποιον αλλο? αυτες θεωρειτε κυριε πως ειναι ερωτησεις που μας αφορουν προεκλογικα? κυριε ελεησον..

Υ.Γ. ρε παιδια εχετε μπερδευτει και τρωγεστε μεταξυ σας αντι να δειτε τι θα κανουμε.. ειλικρινα μονο τα νεα ατομα τα οποια συμετεχουν στους συνδυασμους και εχουν κανει τις σπουδες τους κι εχουν μια αντίληψη των πραγματων θα βοηθησουν στο αυριο.. τι να τους κανουμε τους συνδυασμους που βουτηξαν παλινακαταλληλα ατομα για υποψηφιοτητα με το μονο προσον το μεγαλο σοι??? και το παιρνουν και πανω τους και δεν κανουν και τιποτα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ξαφνικά χάθηκε η ΠΛΟΎΣΚΑ από το προσκήνιο. Χαθηκανε όλοι όσοι φωνάζανε. Μόνη της με τα νερά της αφήσατε την Πλούσκα

Περισσότερα