ΥΔΡΟΥΣΑ: Ποιος θα μιλήσει για την δημόσια υγεία στην Άνδρο;

 

 Το περιφερειακό ιατρείο Γαυρίου. Ζητούνται γιατροί να το στελεχώσουν για να καταστεί πολυδύναμο ιατρείο για όλους τους κατοίκους. Η δημόσια υγεία πρέπει να αναβαθμιστεί γράφει αναγνώστης από το Γάυριο. Ένα θέμα το οποίο "δεν υπάρχει" στον προεκλογικό διάλογο.

(Λάβαμε επιστολή αναγνώστη για την απουσία από τον προεκλογικό διάλογο, αλλά και από τον Εν Άνδρω, κάθε αναφορά στις δομές της δημόσιας υγείας στην Άνδρο. Αποδεχόμαστε την παράλειψη μας, αλλά θυμίζουμε πως έχουμε κάνει αναφορά και για τα δύο ιατρεία (Γαυρίου και Μπατσίου), που χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες χορηγούς. Τον ευχαριστούμε για τις επισημάνσεις του – Εν Άνδρω)

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την θεματολογία σου όμως δεν έχει θίξει καθόλου τις δημόσιες δομές υγείας που υπάρχουν στην Άνδρο και πως αυτές δεν προχωράνε παρά το γεγονός πως πλέον υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές. Και αν στην Χώρα υπάρχει το Κέντρο Υγείας που προσφέρει, η Υδρούσα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της παρά το γεγονός πως πλέον έχουμε δύο σύγχρονα ιατρεία που έγιναν με χορηγία ιδιωτών. Μόνο ιατρικό κέντρο το ιδιωτικό ιατρείο τοπικού γιατρού που οι περισσότεροι δυσκολεύονται να πληρώσουν.

Κι όμως η υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Ιδίως στα νησιά όπου όσοι μένουν ολοχρονίς συχνά δεν μπορούν να πληρώνουν τους ιδιώτες που ζητάνε χρήματα ακόμα και για να τους γράψουν τα φάρμακα.

Αναλυτικά σας πληροφορώ πως οι δομές δημόσια Υγείας στην Άνδρο είναι: 

- Το Κέντρο Υγείας στην Χώρα της Άνδρου.

-  Τα τρία περιφερειακα ιατρεια σε Γαύριο, Μπατσί και Κόρθι.

 

Το περιφερειακό ιατρείο Μπατσίου. Ολοκληρώνεται η δεύτερη ανακαίνιση του. Ζητύνται και εδώ γιατροί ώστε να καταστεί πολυδύναμο ιατρείο. Η δημόσια υγεία στην Υδρούσα έχει πρόβλημα όπως γράφουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ποιος θα μιλήσει γι' αυτό.

Στο Κόρθι έχει κατασκευαστεί από ευρωπαικά κονδύλια επι Γιάννη Γλυνού. Στο Μπατσί το κτίριο αποτελεί δωρεά του Μπατσιώτη κ. Μαγουλά (ο οποίος  έχει αποβιώσει). Το κτίριο ανακαινίστηκε και χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά επί Κυριακου Θωμά. Σήμερα επισκευάζεται με δωρεά ελληνοαμερικάνας κατοίκου. Στο Γαύριο το ιατρείο στεγάζεται πλεον σε δημοτικο χώρο ο οποίος ανακαινίστηκε με ιδιωτικα χρηματα (Γαλλίδα χορηγός).

Μέχρι σήμερα ο κ. Σουσούδης δεν φρόντισε καθόλου για τα δύο ιατρεία του Γαυρίου και του Μπατσίου κι αν δεν ήταν οι ξένοι χορηγοί θα είμαστε ξεκρέμαστοι. Αλλά ούτε για το κέντρο υγείας, που ο ίδιος εργάζεται δεν έκανε απολύτως τίποτα είτε υλικοτεχνικά είτε σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μπορεί αυτός να μην ενδιαφέρεται. Όμως για την Υδρούσα είναι επείγον τα δύο αγροτικά ιατρεία να γίνουν πολυδύναμα και να στελεχωθούν με γιατρούς ειδικότητας. Δεν μπορεί η ιατρική στην Υδρούσα να έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτη ο οποίος μάλιστα κάνει και πολιτική προπαγάνδα υπέρ υποψηφίων για τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο γιατί εκφράζουν προφανώς τις δικές του επιδιώξεις. Και βεβαίως πρέπει να στηριχθεί περισσότερο το Κέντρο Υγείας Άνδρου και από τον Δήμο Άνδρου.

Σας πληροφορώ πως στα άλλα νησια οι κοινωνικοί φορείς σε συνεργασία με τον Δήμο έχουν συστήσει συλλόγους στηρίξης των Κέντρων Υγείας και βοηθούν ακόμα και τα αγροτική ή πολυδύναμα ιατρεία του τόπου τους. Δεν έχουν αφεθεί όλα σε ιδιώτες που παίζουν πολιτικά παιχνίδια παρεμβαίνοντας στην εξέλιξη των δημόσιων δομών υγείας προς χάρη των συμφερόντων τους. Και συγχωρέστε με για τα αρχικά με τα οποια υπογράφω, αλλά είμαι μεγάλος άνθρωπος και δεν έχω την πολυτέλεια να έρθω σε αντιπαραθέσεις με όσους καλλιεργούν τα στραβά που αναφέρω… 

Γ.Μ.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΎΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΥΠΟΜΟΝΗ

This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ...ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΠΑΤΣΙΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ιατρείο σταματησε γιατί ο εκλεκτός αλβανος του ερντογαν είναι κρυμμενος μετά τις εκλογές οι εργασιες παλι

This comment was minimized by the moderator on the site

Το θεμα της Υγειας ολα τα χρονια απασχολουσε κ απασχολει τους Ανδριωτες. Απορω πως δεν εχετε ξανα διαβασει η ακουσει κατι;
Φυσικα υπηρχε ενας Θεολογου ο οποιος ηταν μια παρηγορια σε μια δυσκολη στιγμη κ παντα παρων οταν υπηρχε αναγκη!
Οσο παει χειροτερευει το θεμα στο.νησι κ θα περιμενε κανεις οτι με δημαρχο γιατρο θα υπαρξει κ.μια βελτιωση εστω μικρη στο προβλημα...αλλα τελικα απολυτως τιποτα!
Tralala σιγα μην επιστρεψει στα καθηκοντα του κ σιγα μην ασχοληθει!
Ποτε ασχοληθηκε για να ασχοληθει κ τωρα;
Φυσικα κ θα μας χαιρετησει για αλλες πολιτειες....μαζι με τη μεγαλειοτατη( που καποτε εστεινε το κοσμο να τη περιμενει στο ιατρειο της για τα ραντεβου του Ικα ενω τα ιδιωτικα ραντεβου τα εξυπηρετουσε)!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΧ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν κάρφωσαν το ιατρείο αλλά το φορτηγο που ενώ ήταν του Δήμου το χρέωναν στην Αμερικάνα σαν ιδιωτικό και μετά μοιραζόντουσαν τα λεφτά. Γιαυτο εμεινε το εργο στη μεση γιατι τα χργματα της χορηγου εκαναν φτερα

This comment was minimized by the moderator on the site

Λίγες ώρες έμειναν για την αποκάλυψη του ρουφιάνου του Μπατσιου Φ.Χ!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατι σταμάτησαν οι εργασίες στο ιατρείο? Μα γιατί τελείωσαν γρήγορα τα χρήματα της χορηγου εξ Αμερικής.
Αχ κυρία ...... δεν ήξερες δεν ρώταγες....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο εκλεκτός Αλβανός του ερντογαν που είναι κρυμμενος?

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ανεξάρτητοι του Μπατσίου στηρίζουν το ΜΠΑΤΣΙ

Περισσότερα