ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

 

(Από τον δήμαρχο Άνδρου λάβαμε μια ελάχιστα ευγενική απάντηση - με πλήθος προσωπικών χαρακτηρισμών - υπό μορφή σχολίου κάτω από την κριτική παρουσίαση της αναζήτησης δημοσιογράφου για το ντιμπέιτ (που ΔΕΝ θα έχει γράψει και πάρει ποτέ θέση για τα θέματα της Άνδρου!!!) στην οποία επιδίδονται ο κ. Καπάκης σε συνεργασία με τον κ. Σουσούδη. Βασικός στόχος τους – κάτι που έγινε προφανές μετά την κοινή πρόταση Πομόνη-Γιαννίση – να μην συμμετάσχουν τοπικά μέσα και να μην ρωτήσει τίποτα το Εν Άνδρω!!! Φτάσανε 5 μέρες πριν το ντιμπέιτ αναζητώντας δημοσιογράφους στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Σύρο, στη Νάξο, στην Αθήνα και όπου άλλου. Αλλά δεν βρήκαν ακόμα. Παρουσιάσαμε με χιούμορ την αγωνιώδη προσπάθεια τους προχτές. Το κείμενο διαβάστηκε εκτενώς και είχε και δεκάδες σχόλια. Προφανώς η δημοσιότητα που πήρε το θέμα σε συνδυασμό με την σκωπτικότητα των σχολίων αφύπνισε τον κ. Σουσούδη που έστειλε σχόλιο, το ποίο αναρτήσαμε. Όμως το κάνουμε και ξεχωριστό θέμα για να το διαβάσουν όλοι και να κρίνουν. Ο πολιτικός πολιτισμός - στον οποίο όλοι ομνύουν - προϋποθέτει πολιτικό διάλογο μεταξύ όλων και δημοσιογραφική κάλυψη – ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Άνδρος-Νέοι Ορίζοντες: Περί Debate και αποκατάστασης της αλήθειας

Διαβάσαμε σε γνωστή σελίδα του "αντιεξουσιαστικού χώρου", ένα αναλυτικό και ψευδέστατο «ρεπορτάζ» για το επικείμενο debate την πρωτοβουλία για την οργάνωση του οποίου ανέλαβε η δημοτική αρχή σε συνεννόηση πάντα και με όλους τους υποψηφίους δημάρχους.
Και επειδή ο συγκεκριμένος κύριος έχει "ερωτευτεί" τη διαστρέβλωση της αλήθειας, την οποία ακολουθεί συστηματικά στη μοναχική του πορεία οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η παράταξή μας επιθυμεί διακαώς το συντονισμό του debate από δημοσιογράφο Ανδριώτη με γνώση για τα τοπικά μας θέματα. Αυτό που ΔΕΝ επιθυμούμε είναι να είναι ο δημοσιογράφος ενταγμένος σε συγκεκριμένα «στρατόπεδα» γιατί κάτι τέτοιο δεν θα εγγυηθεί την αντικειμενικότητα της συμπεριφοράς του. Με αυτή την έννοια εννοείται ότι ο συγκεκριμένος λιβελογράφος δεν μπορεί να είναι αποδεκτός από εμάς και φαντάζομαι και από τους άλλους υποψηφίους πλην ενός, μετά του "λαγού του", τον οποίο με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο υπερασπίζεται. 
Δυστυχώς οι συστημικές αναλύσεις του λιβελογράφου και οι υποκειμενικές γεμάτες λάσπη απόψεις του, αφορούν την ανάγκη του και μόνο για καθοδηγητισμό και δεν προσφέρουν τίποτα στην αλήθεια και στην σωστή ενημέρωση.
Αυτά για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.
ΥΓ: Όλοι εκ των υποψηφίων γνωρίζουν την επικοινωνία που ήδη έχει γίνει, με πολλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν σχέση ή κατάγονται από την Άνδρο.

Απάντηση στον Δήμαρχο Άνδρου

Η κριτική στην εξουσία - την οποία δεν ανέχεστε κ. Δήμαρχε - δεν οδηγεί στον "αντιεξουσιαστικό χώρο", αλλά στην κριτική δημοσιογραφία την οποία ποτέ επί 5ετία – μάλλον λόγω πενιχρής πολιτικής παιδείας - δεν καταλάβατε. Φυσικά η όποια κριτική στην συχνά ανεξέλεγκτη εξουσία σας όλα αυτά τα χρόνια δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τον επαγγελματισμό τον οποίο γνωρίζετε πολύ καλά από τα χρόνια που είσαστε αντιπολίτευση και τότε συμπορευτήκατε με την κριτική μας στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Τότε όμως φαίνεται πως δεν είχαμε τα ελαττώματα που μας προσάπτετε τώρα.

Αυτό όμως που άλλαξε από τότε είναι πως γίνατε δήμαρχος και από την θέση αυτή το τι προσωπικές κακότητες έχετε γράψει εναντίον μας - και συνεχίζετε και σήμερα - δεν περιγράφονται. Γράψατε εμπαθώς και για την επαγγελματική μας υπόσταση, αλλά και τις επιστημονικές διαδρομές μας. Τις οποίες φυσικά γνωρίζετε από το 2006! Όμως αυτό δεν σας εμπόδισε 2016 να γράψετε σειρά ΨΕΜΑΤΩΝ εναντίον μας σε ένα απίστευτο δελτίο τύπου από το ύψος της ΚΑΡΕΚΛΑΣ σας! Τα αντιπαρήλθαμε. 
Η εξουσία σας έχει αλλάξει πολύ. Δεν πειράζει. Το να γίνεστε όμως τόσο φοβικός όμως απέναντι στον μόνο έναν επαγγελματία δημοσιογράφο που ασχολείται - και το ξέρετε καλύτερα όλων εσείς - επί 10ετία με την Άνδρο δεν σας τιμά. Αν έχετε θάρρος μην ακολουθείτε τον ακόμα πιο φοβικό κ. Καπάκη. Το θέμα εδώ αφορά εσάς και μόνο. 
Η παρουσία του Εν Άνδρω στο ντιμπέιτ είναι δεδομένη. Είτε απευθύνει ερωτήσεις είτε όχι. Θα μας δώσει πρόσκληση όπως μας είπε ο κ. Πομόνης! Περίεργο δεν μας φοβούνται οι κ. Μπάλλας/Πομόνης! Δεν μας φοβάται ο κ. Γιαννίσης (που του ασκήσαμε κριτική)! Δεν μας φοβάται ο κ. Λοτσάρης (που τα αρνητικά της προεκλογικής διαδρομής του ήδη τα γράφουμε)! Και μας φοβάστε εσείς που στηριχτήκατε κάποτε στην κριτική μας στους προηγούμενους για να γίνεται δήμαρχος; 
Για τον κ. Καπάκη δεν μιλάμε. Εκτός από υποστηρικτής σας έχει ακολουθήσει και τις προσωπικές ύβρεις σας. Αλλά στο χειρότερο. Αν και πριν γίνει ΓΓΠΠ τον είχαμε στηρίξει στις εντελώς άδικες προσωπικές επιθέσεις του κ. Βουραζέρη (μέχρι και εξώδικο λάβαμε για χάρη του από τον τότε αντιδήμαρχο σας). Αλλά κι αυτός έχει κοντή μνήμη. Εδώ δεν θυμάται τι έγινε στο Μάτι πριν μερικούς μήνες θα θυμηθεί τι έγινε το 2015;
Είστε εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος κ. Σουσούδη. Αν τυχόν εκλεγείτε θα βρείτε και πάλι το Εν Άνδρω μπροστά σας. Το σωστό θα ήταν ως δήμαρχος όλου του νησιού να δεχτείτε σε πνεύμα πολιτικού πολιτισμού να συμμετέχουν στη συζήτηση τα υπαρκτά τοπικά ΜΜΕ. Έτσι κι αλλιώς οι όποιες ερωτήσεις θα πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες πολιτικού πολιτισμού τους οποίους όπως είδατε ως διακεκριμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γνωρίζουμε πολύ καλύτερα όλων. Και τους τηρούμε...
Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος κ. Δήμαρχε. Σας κάνει και βρίζετε ασύστολα εσείς που κάποτε ντρεπόσαστε με συστολή. Και το χειρότερο: φοβάστε σήμερα αυτό, που από όποια θέση κι αν είστε αύριο, θα βρείτε και πάλι μπροστά σας. Καλό θα ήταν να μάθετε να συζητάτε με όλους πολιτισμένα. Χωρίς ύβρεις.

Όλες οι μέχρι σήμερα αναζητήσεις σας για δημοσιογράφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, από την ΣΥΡΟ, από τον ΑΛΦΑ ή κάποιον ανδριώτη από όλο τον κόσμο (που να ξέρει και τα θέματα!!!) απλώς διακωμωδούν την αρχική γενναία αποδοχή σας για συμμετοχή σας σε ένα ντιμπέιτ στην Άνδρο. 
Σκεφτείτε το...΄
Καλημέρα σας
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας Εν Άνδρω (2013-2019).

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για πολλά και διάφορα μπορεί να σας έχω κατηγορήσει στο παρελθόν, όμως σε αυτή την περίπτωση είμαι μαζί σας. Δεν μπορεί κανένας να επιβάλει λογοκρισία ή φίμωση της οποιασδήποτε φωνής (δημοσιογραφικής ή μη). Είναι αισχροί όσοι πράττουν με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο και θα πρέπει να αναθεωρήσουν των απόψεων τους και των πρακτικών, διότι κινδυνεύουν να εκτεθούν στα μάτια αυτών που τούς πιστεύουν και ολόκληρης της κοινωνίας φυσικά...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ερωτησεις κ αυτες;;;;
"Τις εκλογες θα χασετε κ οχι τη ζωη σας πως κανετε ετσι;; Ηρεμηστε;;;"
Ειναι αυτα συμβουλες-προτροπες;;
Αυτα αγαπητοι μου ειναι αυτονοητα....δυστηχως καποιοι ζουν κ αναπνεουν μεσα απο τη δημοσιοτητα!
Τι δεν εχετε καταλαβει τοσα χρονια για τη καρεκλα τους αυλικους κ τα σχετικα;;;
Δεν τους αγγιζει τιποτα αλλο περαν της δημοσιοτητας κ των δημοσιων σχεσεων.
Ζουν κ αναπνεουν για προβολη κ μονο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντη, όλο τον χρόνο παρακαλάμε τον Δήμο να στείλει μηχάνημα για να μαζέψει τις λάσπες και τον βούρκο στο οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου στο Γαύριο. Δυστυχώς ποτέ δεν έγινε κάτι. Και ξαφνικά σήμερα εμφανίστηκε μηχάνημα και έστρωσε το οικόπεδο και μάζεψε τις λάσπες. Το μηχάνημα αυτό εμφανίστηκε λίγες ώρες πριν μιλήσει ο Δήμαρχος κ. Σουσούδης στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου. Απόλυτη αδιαφορία για τα παιδιά μας έναν ολόκληρο χειμώνα. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δείχνει το χειρότερο και πιο λαϊκιστικό πρόσωπο της εξουσίας. Κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Λυπάμαι επίσης και για τοιν Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου κ. Αντόνωγλου που το ανέχθηκε, όντας υποψήφιος του κ. Σουσούδη. Αντώνη, μαζί φωνάζαμε τόσους μήνες. Τώρα όμως δυστυχώς σωπαίνεις. Λυπάμαι. Λυπάμαι για τα παιδιά μας.
Παρακαλώ κ. Μπασαντή εάν το κρίνετε σκόπιμο να το δημοσιεύσετε. Και ας βγει ο Δήμαρχος και ο κ. Αντώνογλου να το διαψεύσουν.
Κρατάω την ανωνυμία μου για τους δικούς μου λόγους

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Αντικειμενικότατος κ. Μπασαντή.
Απαντάτε στο Δήμαρχο, κατηγορώντας τον Καπάκη. Την λάθος απάντηση αναρτήσατε! Ή ακόμα καλύτερα "με ένα σμπάρο, δυό τριγώνια" ή ακόμα ακόμα καλύτερα "τα λες στην πεθερά, για να τα ακούει η νύψη".....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Απαντάμε στον δήμαρχο και στον εισηγητή του! Αυτόν που είπε πως αποκλείονται τα τοπικά ΜΜΕ. Και στις δύο συναντήσεις το είπε ο κ. Καπάκης και συμφώνησε ο Σουσούδης. Αυτά μας είπαν οι δύο εκ των συμμετασχόντων που αναφέρουμε. Ας τα διαψεύσουν. Όταν άκουσε τοπικά ΜΜΕ ο φοβικός κ. Καπάκης κόντεψε να πάθει από την ταραχή του. Αυτή την δημοκρατία ξερουν αυτή υπηρετούν και οι δύο...
ΥΓ Άλλωστε ο κ. Σουσούδης λέει πως όλοι συμφωνούν μαζί του. Κι εμείς του απαντήσαμε πως τρεις στους πέντε δεν συμφωνούν. Έχει μείνει μονος του με τον Καπάκη του. Άρα σωστά γράψαμε.
Καληνύχτα σας....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΕΛΛΑΣ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ DEBATE

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

συμμεριζόμενος τις αγωνιώδεις προσπάθειές Σας να εντοπίσετε δημοσιογράφο για το επί θύραις debate, ο οποιος να είναι Ανδριώτης, αλλά να μην δημοσιογραφεί στην Ανδρο, να δεχθεί να συμμετάσχει με ερωτήσεις αλλά να μην θίγει τα κακώς κείμενα στην Ανδρο, μετά από πολύ σκέψη και ενδελεχή αναζήτηση νομίζω βρήκα την λύση για να βγείτε από το θλιβερό αδιέξοδο που εσείς και ο συνεργαζόμενος ομοιδεάτης συνυποψήφιός Σας δημιουργήσατε.

Υπάρχει νησί στην Καραιβική (Μπαχάμες) με το ίδιο όνομα: Andros Island. Tο νησί αυτό κατά διαβολική σύμπτωση έχει πανομοιότυπα γεωγραφικά και δημογραφικά στοιχεία. Εκταση περίπου ίδια, 7500 μόνιμους κατοίκους με πρωτεύουσα 2350 κατοίκων. Ακόμη και η φυλετική σύνθεση είναι ίδια 12% λευκοί (ξέρετε εσείς), 85% μαύροι (κάτι σαν Υδρουσαίοι) και το υπόλοιπο κίτρινοι από το κακό τους!

Απευθυνθείτε λοιπόν στον Governor Andros Island Bahames- The Carribean και πιστεύω θα ανταποκριθεί να σας στείλει βέρους Ανδριώτες δημοσιογράφους που δεν θα τα κάνουν θάλασσα με τίποτα εξειδικευμένες ερωτήσεις τοπικού χαρακτήρα και εκτεθείτε τα συνεργαζόμενα φιλαράκια.

Με Εκτίμηση,

Υπήκοος Ανδρου, Κυκλάδων , Ελλάς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δ. Μπασαντη είσαι πολύς για όλους αυτούς μην ασχολείσαιμαζί τους

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Σουσουδης δεν αντέχει στον διάλογο διότι δεν έχει έργο να δείξει. Έχει χάσει την ψυχραιμία του γιατί καταλαβαίνει ότι θα χάσει τις εκλογές

This comment was minimized by the moderator on the site

Κακός σύμβουλος ο πανικός....! Ηρεμήστε κύριε Σουσουδη, τις εκλογές θα χάσετε όχι τη ζωή σας! Εκτος αν όλη σας η ζωή περιφέρεται γύρω από την καρέκλα του δημάρχου, εσάς, της πικογενεια σας και των αυλικών σας....
Κύριε Σουσουδη καληνύχτα σας...... όπως είχε γράψει κάποτε ο κύριος Μπασαντης στο κ Γλυνο.... τότε βέβαια σας συνέφερε η κριτική του εν ανδρών, τώρα σας ζορίζει. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΣΟΥΔΗ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Άδικος κόπος με Μπασαντη. Ο άνθρωπος δεν θέλει να ξέρει τίποτα και δεν έχει μάθει να ακούει. Το έχει κατ' επανάληψη δηλώσει στην διάρκεια της θητείας του. Τώρα όμως θα το πάρει το μάθημα του στην κάλπη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε Μπασαντη, μήπως έχετε την καλοσύνη να δημοσιεύσετε το πρόγραμμα των ομιλιών όλων των υποψηφίων;; Θα ήταν πολύ χρήσιμο για μας τους απλούς πολίτες που θέλουμε να ακούσουμε τις θέσεις όλων των υποψηφίων , αλλά και να τους απευθύνουμε τυχόν διευκρινιστικες ερωτήσεις.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχετε δίκιο. Θα γίνει μόλις τα στείλουν ή όταν τα βρούμε κάπου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro