Μεγάλο προβάδισμα Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο. Πιθανότητες να βγει από την πρώτη Κυριακή!

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 

Μεγάλο προβάδισμα στο νυν Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο,  ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr για τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση ο Μανώλης Γλυνός που έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και ο Χαράλαμπος Κόκκινος  - αντάρτης της ΝΔ - ενώ είναι εντυπωσιακό το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ενδεικτικό πως κάποιοι φαίνεται πως είναι γνωστοί μόνο στα κομματικά ακροατήρια. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 9 έως τις 13 Μαΐου σε δείγμα 800 ατόμων.

Αναλυτικά:

Στο ερώτημα ποιος ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ότι θα εκλεγεί Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου απάντησαν:

Γιώργος Χατζημάρκος 40%

Μανώλης Γλυνός 15%

Χαράλαμπος Κόκκινος 3%

Άλλος 1%

ΔΞ/ΔΑ 41%

Στο ερώτημα ποιον ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ για Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή απάντησαν:

Γιώργος Χατζημάρκος 39%

Μανώλης Γλυνός 23%

Χαράλαμπος Κόκκινος 5%

Νικόλαος Αττίτης 3,5%

Ιωάννης Ντουνιαδάκης 3,5%

Αποχή 7%

ΔΞ/ΔΑ 19%

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή (με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων) απάντησαν:

Γιώργος Χατζημάρκος 42%

Μανώλης Γλυνός 25%

Χαράλαμπος Κόκκινος 6%

Νικόλαος Αττίτης 4%

Ιωάννης Ντουνιαδάκης 4%

ΔΞ/ΔΑ 19%

ΑΝΑΛΥΣΗ

Όπως βλέπουμε (ανάλογα την ερώτηση) ο Γ. Χατζημάρκος προηγείται σταθερά από 16% μέχρι 17%! Σε όλες τις περιπτώσεις κινείται γύρω στο 40%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων στις δύο κρίσιμες ερωτήσεις είναι 19%. Κάτι που σημαίνει πως αν η κατανομή που ακολουθήσουν οι αναποφάσιστοι είναι κανονική τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο Γ. Χατζημάρκος να βγει από τον πρώτο γύρο.

Αν αποδεχτούμε πως πλέον το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης είναι απίθανο – με τέτοιες θηριώδεις διαφορές να αλλάξει στην κάλπη τότε μπορούμε να σημειώσουμε:

(α) Την πλήρη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δεν έχει στελέχη και εφεδρείες στο Νότιο Αιγαίο και σύρθηκε πίσω από τον Μ. Γλυνό του ΚΙΝΑΛ.

(β) Την πλήρη αποτυχία του Μ. Γλυνού που κατέβηκε σχετικά αργά σε μια δύσκολη και νησιώτικη περιφέρεια και δεν έπεισε.

(γ) Την πλήρη αποτυχία του ΚΙΝΑΛ που αν και συνέπραξε με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να απευθύνεται σε υποπολλαπλάσιο ποσοστό από αυτό του 2014. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν είχε κατέβει μόνο του και δεν είχε να απολογείται για τις αμαρτίες της σημερινής «καθεστωτικής Αριστεράς»!

(δ) Και για την Άνδρο την πλήρη αποτυχία της πολιτικής πρόβλεψης του δημάρχου κ. Σουσούδη που στήριξε το εγχείρημα του Μ. Γλυνού πηγαίνοντας κόντρα και απέναντι από τον νυν (και προφανώς αυριανό) Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο. Κάτι που αποκάλυψε στην κοινωνία της Άνδρου η μετωπική σύγκρουση του «εκλεκτού» του - και εκ των πλέον στενών συνεργατών του επί 3,5 χρόνια - κ. Βουραζέρη με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη στο θέμα της μη κατάθεσης μελετών από τον Δήμο Άνδρου στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση επί 5ετία.

Διαμαντής Μπασαντής

Αναλυτής Tάσεων της Κοινής Γνώμης (Pronews.gr)

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΑΣΚΑΡΗ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ!!! ΝΕΟΛΑΙΑ ΥΔΡΟΥΣΑΣ!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Φυσικά Λάσκαρης επαρχος. Και ας κλαίει η Λοτσάρη μαύρο δάκρυ