Δ. Λοτσάρης: "Να ξεπεράσουμε την εγκατάλειψη του Κορθίου..."

Από την ομιλία στο Κόρθι

Στην προτελευταία προεκλογική ομιλία του που έγινε στην πλατεία πίσω από τον Άγιο Νικόλαο (εστιατόριο Sea Satin) την Πέμπτη το βράδυ 23/5, την οποία παρακολούθησαν περίπου 150 άτομα, ο Δ. Λοτσάρης εστίασε ιδιαίτερα σε ορισμένες θέσεις που αναφέρονταν σε προβλήματα της Άνδρου (διοίκηση, ΧΥΤΥ, ευρωαπαϊκά προγράμματα, κριτική απερχομένου δημάρχου) και στάθηκε πολύ περισσότερο στα ιδιαίτερα προβλήματα του Κορθίου (υγεία, άρση απομόνωσης Κορθίου, έργα υποδομής).

Από την ομιλία του που εστάλη στα ΜΜΕ είπε ανάμεσα σε άλλα για τα προβλήματα της Άνδρου:

«ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Πρώτα από όλα ο Δήμος χρειάζεται πλήρη Διαφάνεια, όπως έγινε με την διοίκηση του Μουστακείου. Θα έχουμε καθορισμένες ημέρες για τις τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. κάθε 1η και 3η Δευτέρα του μήνα με live μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων και live Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Θα τηρήσουμε τον νόμο που ορίζει δημόσια λογοδοσία για το Δημοτικό έργο κάθε χρόνο. Θέλουμε και θα έχουμε συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, ανεξάρτητα με το σε ποια παράταξη ανήκαν όταν εξελέγησαν και καλώ τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τους ικανότερους και πιο άξιους ανθρώπους, χωρίς παραταξιακές ταυτότητες, με μοναδικό κριτήριο το ποιοι μπορούν να λύσουν τα τοπικά προβλήματα την επόμενη ημέρα.

Γραφείο Υποστήριξης Κληροδοτημάτων για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και το μέγιστο αποτέλεσμα στην κοινωνία.

Αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού της κοινωνίας στην Διοίκηση του Δήμου δεδομένης της διάθεσης προσφοράς για τον τόπο τους.

Από τη συγκέντρωση στο Κόρθι

ΧΥΤΥ: Ανακύκλωση: Είμαστε εγγυητές για την κατασκευή ενός άρτιου περιβαλλοντικά και τεχνικά έργα στην Πλούσκα. Στοχεύουμε στην εντατικοποίηση της ανακύκλωσης με προτεραιότητα στην διαχείριση των βιοαποβλήτων, ανταπόδοση σε επίπεδο πολιτιστικών συλλόγων.

Ετοιμαζόμαστε για την απομάκρυνση του δεματοποιητή στον πρώτο χρόνο  διοίκησής μας από την Σταυροπέδα και χωροθέτησή του όπως μας υποδείξει ο μελετητής ο οποίος θα εκπόνηση και το μεσοπρόθεσμο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων. Όσο «κουκουλώνεις το πρόβλημα ποτέ δεν θα λυθεί».

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Ίδρυση Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για Δήμο και Επιχειρήσεις. Πλήρη αξιοποίηση του προγράμματος life για την προστασία, φροντίδα και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από την νυν Δημοτική Αρχή. Δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Άνδρος ως πράσινος προορισμός.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: Ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει την ευθύνη για όλες τις ευκαιρίες που χάθηκαν μέχρι τώρα, για την συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού. Παρά το γεγονός πως δεν έχει διεκδικήσει ούτε ένα έργο και ποτέ δεν έχει κατέθεσε ούτε μία πρόταση στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση παρά τις επανειλημμένες  οχλήσεις μου, κυκλοφόρησε χωρίς ντροπή ο κ. Σουσούδης φυλλάδιο στο οποίο αυτοπροβάλλεται και διαφημίζει έργα που δήθεν έκανε. Εύκολα όμως διαπιστώνει κάποιος ότι κανένα από αυτά δεν είναι δικό του. Είναι αποτέλεσμα προσπάθειας του προηγούμενου δημάρχου του αείμνηστου Γιάννη Γλυνού, τον οποίο δεν αναφέρει καθόλου. Τα έργα απλά ολοκληρώθηκαν στην περίοδο της δημαρχίας του. Αλλά πώς να αναφέρει πρώην Δήμαρχο όταν δεν αναφέρει ούτε έναν από τους τωρινούς συνεργάτες του. Φαίνεται πως είναι ο μόνος Δήμαρχος στην ιστορία, που όλα τα κάνει μόνος του.»

 

Από τη συγκέντρωση στο Κόρθι

Στη συνέχεια ειδικά για το Κόρθι ο Δ. Λοτσάρης έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα της περιοχής. Στάθηκε ιδιαίτερα σε μερικά εξ αυτών ανάμεσα στα οποία ήταν:

«ΥΓΕΙΑ: Η υγεία είναι βασικός στόχος μας. Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το Αγροτικό Ιατρείο που με τόσες προσπάθειες κατάφερε να φτιάξει ο αείμνηστος Γιάννης Γλυνός να είναι χωρίς ιατρικό προσωπικό και παραμένει σε αδράνεια. Ήδη με την υποψήφιά μας Μαρία Κουρέλη δημιουργούμε συνθήκες για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Ιατρείου. Υπόσχομαι ότι με κάθε κόστος το Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά στους πρώτους μήνες της θητείας μου με Θέσπιση κινήτρων για την κάλυψη των θέσεων των ιατρών, όπως κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (επίδομα 450ευρώ).

ΤΟ ΚΟΡΘΙ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Άρση της γεωγραφικής απομόνωσης του Κορθίου και ανάδειξη του ως:

Πολιτιστικό Προορισμό: Θα προωθήσουμε το Κόρθι ως τουριστικό προορισμό, μέσω της ανάδειξης των Πολιτιστικών μνημείων του όπως το Κάστρο του Κοχύλου, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, Άγιος Νικόλαος Κορθίου. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στον άλλο για να επισκεφθεί το Κόρθι.

Εκπαιδευτικό Προορισμό: Στήριξη και συντήρηση της λειτουργίας του ΚΠΕ, η οποία τα τελευταία χρόνια έγινε μόνο από το Μουστάκειο, έχοντας την πλήρη αδιαφορία του Δήμου.

Θρησκευτικό Προορισμό: Ανάδειξη του Μοναστηριού των Τρομαχείων, του Άγιου Ιωάννη Θεολόγου και του Άγιου Νικόλαου.

Γαστρονομικό Προορισμό: Πέρα από την φουρτάλια ένταξη όλων των ποιοτικών τουριστικών προϊόντων που παράγονται στο Κόρθι μέσω των παραδοσιακών συνταγών σ΄όλες τις επιχειρήσεις εστίασης.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Αποπεράτωση Αλιευτικού Καταφυγίου.

Συντήρηση και μελέτη για ασφλατόστρωση του Δημοτικού Δικτύου Κοχύλου - Ζαγανιάρη.

Βελτίωση Δρόμου Πίσω Μεριάς – Αϊπάτια – Αηδόνια – Όρμος.

Συντήρηση και λειτουργία του Βιολογικού μέσω κοινής εταιρείας για Χώρα και Κόρθι. Εκπόνηση μελέτης για δίκτυο αποχέτευσης και σύνδεση με τον Βιολογικό για το σύνολο των οικισμών.»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βρε καλώς τον.... Έπαρχο...έμαθε που πέφτει και το Κόρθι και ήρθε να το σώσει....εδώ γελάμε........α ....ξέχασα έχει και στον συνδιασμό του τους...βετεράνους Κορθιανούς συμβούλους.......ε ρε γέλια......

This comment was minimized by the moderator on the site

Σκεπτόμενε μη μιλάς έτσι σε πισωμερίτη γιατί οι πισωμερίτες είναι καλοί άνθρωποι και κυρίως "ανεξάρτητοι". Θα αλλάξουν τον κόσμο και η πίσω μεριά και το Κόρθι θα γίνουν Ευρώπη.
Ε ρε τι ακούμε σε αυτές τις εκλογές....
Σκεπτόμενε είσαι δύναμη, καλά τα λες

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Απερίσκεπτο Πισωμερίτη

Έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την ..... ταβανόβουρτσα. Ούτε ξέρεις ποιος μπορεί να είμαι ούτε και σέβεσαι την άποψη μου. Άντε γεια λοιπόν!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το Κόρθι ψηφίζει ΛΟΤΣΑΡΗ και σε όποιον αρέσουμε.....για τους άλλους δε θα μπορέσουμε......

This comment was minimized by the moderator on the site

Μόλις διάβασα εκτενή μελέτη σκεπτόμενου Κορθιανού και έσκασα στα γέλια. Κάτι προς έναν υποψήφιο που θέλει να γίνει έπαρχος-βασιλιάς μου φέρνει. Αυτά που λέει για το Μουστάκειο να τα πει του Τρανακου που ότι του έλεγε ο Λότσαρης έκανε μια και ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και από πρωτοβουλία μηδέν εις το πηλίκο.
Ποιες είναι ρε φίλε οι αρμοδιότητες του επάρχου; Ποια τεχνική υπηρεσία έχει ο Δήμος και ποια το Επαρχείο; Τι ξέρεις από το ιατρείο; Πότε πήγες εσύ; Τι να σεβαστούν και ποιοι ρε τη μνημη Γλυνού που τον κηνύγησες μέχρι τελους; Τι σεβάστηκες εσύ και δεν το ξέρουμε.
Ναι ρε μπόρεσες και διοίκησες εσύ. Σε είδαμε.
Ρε απάενε που θα μας πεις εσύ τι δεν έκανε ο έπαρχος. Εσύ που δεν έκανες ποτέ τίποτα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Να δούμε λίγο την ομιλία με ανάλυση:΄

Διοίκηση: Πάλι μπερδεύει το Μουστάκειο στις ομιλίες του. Στο Μουστάκειο ήταν μια 3μελής επιτροπή ενώ στο δημοτικό συμβούλιο 21. Άρα δεν έχει καμία σχέση η μία διοίκηση με την άλλη. Ίσως να μην το ξέρει. Για τις συνεδριάσεις, προφανώς τότε τον βολεύουν για να έρχεται από την Αθήνα.

Χυτυ: Χαίρομαι που επιτέλους βλέπω ότι πήρε σαφή θέση για την Πλούσκα, γιατί τόσο καιρό τα μάσαγε. Για το θέμα δεματοποιητής, δεν το σχολιάζω, αφού δεν γίνεται άμεση λύση.

Ευρωπαϊκά Προγράμματα: Θα είναι μάλλον σαν τα ΕΣΠΑ που πήρε ως Έπαρχος την 5ετία που μεγαλούργησε.

Κριτική στον Δήμαρχο:Πάλι κάνει αναφορά στον Γιάννη Γλυνό. Θα έπρεπε να σταματήσει κάποια στιγμή να γίνεται κάθε 5 λεπτά αναφορά στο όνομα του εκλιπόντος. Ας σεβαστούν τη μνήμη του. Λέει ότι ο Δήμαρχος ευθύνεται για τα πάντα και πως δεν έκανε τίποτα. Εκείνος όμως στο 3λεπτο του debate ομολόγησε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από το οδικό δίκτυο (η μοναδική του αρμοδιότητα) και πως δεν θεωρεί τον εαυτό του έναν από τους καλύτερους Επάρχους που πέρασαν από την Άνδρο. Φυσικά ο Έπαρχος έκανε μηδενικό έργο.

Υγεία: Μάλλον δεν ξέρει ότι το Ιατρείο λειτουργεί άψογα με 1 και 2 ιατρούς σε μόνιμη βάση τα τελευταία 3 χρόνια. Ας το διαβάσει από εδώ λοιπόν. Όσο για την κα Κουρέλη, επιτέλους αποκαλύφθηκε ότι δεν είναι ανεξάρτητος συνδυσμός στον Όρμο, αφού η κα Κουρέλη, ο κος Ζάννες και ο κος Ζαγοραίος ευχαρίστησαν τον κ. Λοτσάρη που τους έβαλε στον συνδυασμό του. Άρα έστω και την ύστατη ώρα το παραδέχθηκαν ότι εμπαίζουν με την νοημοσύνη μας.

Πολιτιστικός Προορισμός: Μπορούσε και ως Έπαρχος να το κάνει αυτό, άρα δεν ήθελε...

Εκπαιδευτικός Προορισμός: Πάλι το Μουστάκειο....

Θρησκευτικό Προορισμό: εντελώς άστοχο

Γαστρονομικό Προορισμό: Εδώ ήταν όλα τα λεφτά... Θα έρθει δηλαδή ο τουρίστας από την Ολλανδία στο Κόρθι για να φάει φουρτάλια!!!!!!!!!!!

Έργα υποδομής: Αλιευτικό καταφύγιο... Ήταν αρμοδιότητα του και δεν το έκανε.

Κύριε Λοτσάρη, είτε δεν ξέρετε τι λέτε είτε δεν μπορείτε να διοικήσετε. Μάλλον το δεύτερο ισχύει όμως, δυστυχώς. Πολλοί Κορθιανοί χθες απογοητεύτηκαν από την ομιλία σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Λοτσάρη, αν υπάρχει κάπου η ομιλία του κ Σουσούδη στην Αθήνα προχθές, δείτε τη σας παρακαλώ και θα καταλάβετε εάν ο Δήμαρχος αναφέρεται στους συνεργάτες του και στα έργα του Γλυνού που ολοκλήρωσε ο ίδιος. Εγώ ήμουν παρών.
Αν περιμένετε να ενημερώνεστε και εσείς ο ίδιος από τα διάφορα σάιτ και προφίλ fb, και όχι από τα ίδια τα γεγονότα, δυστυχώς ο λόγος σας θα είναι ανακριβής.
Κ.Γλυνός

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωχωχ 150 στο Κορθι. Μόνο έπεσε η ταρίφα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο κύριε Λοτσάρη, λόγος κατανοητός και ηλικρινης !