Ξεσπάθωσε ο Δημήτρης Γιαννίσης στη Χώρα (23/5)

 

Ο Δημήτρης Γιαννίσης και οι υποψήφιοι του χτες στην Χώρα

Ο Δημήτρης Γιαννίσης μιλώντας χτες με άνεση, ένταση, αλλά και αρκετές αιχμές στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του στην πλατεία Καΐρη της Χώρας μπροστά σε 150 περίπου άτομα απλωμένα και στα γύρω μαγαζιά αναφέρθηκε σε όλους και για όλα. Είπε για την πορεία του, την επιστροφή του, την κατάπτωση του πολιτικού πολιτισμού στην Άνδρο, για την φοβικότητα ορισμένων και την πολιτική δειλία και τον οπορτουνισμό κάποιων άλλων και για τη νέα παρουσία του και την προσπάθεια του να είναι ωφέλιμος στο νησί.

Από την συγκέντρωση Γιαννίση στην Χώρα

Πολλοί δεν περίμεναν έναν Γιαννίση τόσο ανοιχτό στα λόγια και τόσο άνετο στις αναφορές. Ίσως γιατί η πάντα συγκρατημένη και προσεκτική στάση του είχε παρερμηνευτεί από πολλούς. Ιδίως από τον απερχόμενο δήμαρχο που αγχωμένος μπροστά στο βουβό κλίμα που αντιμετωπίζει έχει εξαπολύσει μια απίστευτη παραπληροφόρηση μιλώντας για ποσοστά που δεν υπάρχουν, απαξιώνοντας τους πάντες και τα πάντα, απευθύνοντας και ανεχόμενος ύβρεις κατά όσων θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους του αυτός και ορισμένοι οπαδοί του.

Από την συγκέντρωση Γιαννίση στη Χώρα

Μέσα σε αυτό το κλίμα πολιτικής απαξίωσης ήταν που επετέθη ανοίκεια ο Θ. Σουσούδης στον Δ. Γιαννίση αφήνοντας συκοφαντικές αιχμές – μετά 19 ολόκληρα χρόνια – για την αγορά του δημαρχείου. Με αναφορά τα παραπάνω και υπερασπιζόμενος την τιμή, την υπόληψη και το έργο του ο Δημήτρης Γιαννίσης κατέληξε στην μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Σουσούδη τέσσερις μέρες προ των εκλογών. Κάτι πρωτόγνωρο στην ιστορία της Άνδρου.  

Μιλώντας για την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά Σουσούδη

Κατά τα άλλα αναφερόμενος στην επιστροφή του στα κοινά της Άνδρου ο Δ. Γιαννίσης μίλησε και για την πρόσκληση προς αυτόν του Ανδρέα Βόσσου, για την πολιτική δειλία του γιατρού, αλλά και για τον οπορτουνισμό του να «στηρίξει» την τελευταία στιγμή τον Καπάκη με την υποψηφιότητα της Τασούλας Μαμάη! Καταλήγοντας: «κάποιοι δεν ήθελαν αυτό τον συνδυασμό και έκαναν ότι μπορούσαν να μην γίνει»! Και αναφέρθηκε εκτός του Βόσσου και στις μεγάλες πιέσεις που άσκησε ο Σουσούδης σε υποψήφιο στο Κόρθι.

Μιλώντας για την φοβικότητα Καπάκη στο ντιμπέιτ

Στάθηκε επίσης στο ντιμπέιτ που αυτός πρότεινε και έδειξε την φοβικότητα του Καπάκη, αλλά και την κομματική στράτευση του αναφερόμενος υπαινικτικά "αν νομίζει πως ζούμε στην Σοβιετική Ένωση του Μπρέζνιεφ!" Μια φοβικότητα που απεδείχθη περίτρανα με την παρουσία του Καπάκη στο ντιμπέιτ.

Μίλησε για συγκοινωνούντα δοχεία στην πολιτική ζωή της Άνδρου και ανέφερε χαρακτηριστικά την παρουσία του βασικού στελέχους της διοίκησης Σουσούδη, της Λένας Πολίτου, στον «αντιπολιτευόμενο» συνδυασμό του Καπάκη!! Και διοικεί και αντιπολιτεύεται η κυρία χωρίς κανείς από τους δύο «αντίπαλους» επικεφαλής να ενοχλείται!!!  Τόσο καλά…

Από την συγκέντρωση Γιαννίση στη Χώρα

Στη συνέχεια μίλησε εκτενώς για το έργο που πραγματοποίησε μόλις σε 4 χρόνια της διοίκησης του (χωροθέτηση βιολογικού, μελέτη υπογειοποίησης καλωδίων. Δημοτικό Γήπεδο Άνδρου, μελέτη πεζογέφυρας, αγορά δημαρχείου κλπ) αποτιμώντας θετικά και το έργο του αποβιώσαντος Γιάννη Γλυνού που τα συνέχισε και τα ολοκλήρωσε προσθέτοντας και το Ανοιχτό Θέατρο με την βοήθεια του Αλκιβιάδη Τάττου. Έτσι σήμερα κατέληξε ότι από το έργο το δικό του και του Γλυνού έχουμε δύο κοσμήματα στην πόλη: το νεοκλασικό Βούλγαρη ως δημαρχείο και το Ανοιχτό Θέατρο για το Φεστιβάλ δίπλα του.

Οι γυναίκες υποψήφιες με τον συνδυασμό Γιαννίση

Τέλος μιλώντας για την απραξία και την αδυναμία της διοίκησης και της αντιπολίτευσης ανέφερε την αστεία αντιπαράθεση Σουσούδη-Καπάκη για το πόσες μέρες τον χρόνο έλειπε καθένας από το νησί! Ο ένας έλεγε πως ο άλλος «έλειπε 120 μέρες» και απαντούσε ο πρώτος «κι εσύ 90»!!!

Δύο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες χτες στην ομιλία Γιαννίση. Αριστερά Κώστας Ίσσαρης με τον Μανώλη Γλυνό και δεξιά Δημήτρης Λάσκαρης με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είχαν το προβάδισμα και στους συνδυασμούς τους και στην Άνδρο. Ο Δημήτρης Λάσκαρης ήταν και ο πλέον δημοφιλής στην Άνδρο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα απραξίας και δημοσιών σχέσεων του δημάρχου με πρέσβεις (!!!) δεν κατέστη δυνατό να ασφαλτοστρώσει 2.300 μέτρα του κεντρικού δρόμου της Χώρας από το ξενοδοχείο Παράδεισος μέχρι το Ναυτικό Όμιλο!!! Ένα έργο κοστολογημένο όπως είπε στα 300.000 ευρώ (απομάκρυνση παλαιάς ασφάλτου και επίστρωση νέας) δεν κατέστη δυνατό επί 5ετία από τον σημερινό – κατά τα άλλα χωραΐτη – δήμαρχο!!! Αυτό είναι το έργο του κατέληξε…

Έκλεισε δε την ομιλία του με την αναφορά: «οι Νέοι Ορίζοντες του κ. Σουσούδη δύουν σιγά-σιγά»…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όπως υπονοεί και ο "Αντώνης"...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εσείς τι υπονοείται αναπαράγοντας την λάσπη; Παρακαλώ η λάσπη επώνυμα ώστε να ξέρει η δικηγόρος που να στέλνει τις μηνυσεις...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΛΟΤΣΑΡΗΣ και ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ οι μόνοι με σταράτο λόγο και εφικτό πρόγραμμα . Οι μόνοι που ξέρουν τι τους γίνεται και τι θα βρούν μπροστά τους . Οι μόνοι που έχουν καταλάβει τα προβλήματα που έχει ο κόσμος και το νησί.
Οι υπόλοιποι δεν ξέρουν τι τους γίνεται , αερολογίες , γενικότητες ,φαρφάρες ,κατηγόριες κτλ . 2 πράγματα συμβαίνουν ή δεν έχουν καταλάβει τα προβλήματα του τόπου ή προσπαθούν να μας ξεγελάσουν.
Ελπίζω να μη κλαίμε για άλλη μια 4ετία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Άξιος να είσαι Δήμαρχος Άνδρου.Σε στηρίζουμε όλοι απ' τη Χώρα το Μπατσί το Γαύριο το Κόρθι , όλη η Άνδρος. στο πλευρό σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΥΡΙΩΤΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΘΙΑΝΟΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΗΜΠΟΡΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΠΛΑΚΟΥΡΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΒΡΟΜΙΣΕ,
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΕΣ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΧΟΛΕΡΑ,
ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΠΗΡΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σ’ ΑΥΤΟΝ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.
ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΩ ΜΟΝΟ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ MARKETING.
ΤΙ ΕΝΝΟΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ.
ΑΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΙΚΟΣΙ ΕΡΓΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΑΝΕ 20 ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΣΗ.
ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ…