ΧΩΡΑ 24/5: Αβέβαιος και με προσωπικές επιθέσεις ο κ. Σουσούδης προσπάθησε να υπερασπιστεί... τα ανυπεράσπιστα!!!

 

Ξεκινά η ομιλία με βεγγαλικά, μπαλόνια, εξέδρα και μουσική, ανάμνηση εποχής ΠΑΣΟΚ... (φωτ. Εν Άνδρω).

Με ένα μπαράζ προσωπικών επιθέσεων σε όσους θεωρεί πολιτικούς αντιπάλους του ολοκλήρωσε την προεκλογική περίοδο ο απερχόμενος δήμαρχος Θ. Σουσούδης μιλώντας στην πλατεία Καΐρη της Χώρας παρουσία 350 ακροατών. Εντύπωση προκάλεσαν τα οπτικά και ηχητικά εφέ της εκδήλωσης (εξέδρα, βεγγαλικά εδάφους, κόρνες, μουσική εποχής ΠΑΣΟΚ κλπ). Αν σκοπός του Θ. Σουσούδη ήταν να ξεχωρίσει από τους άλλους τέσσερις το κατάφερε. Το θέμα είναι πως μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει το όλο θέαμα και ακρόαμα;

Ο κ. Σουσούδης διαβάζει τρακαρισμένος την ομιλία του (φωτ. Εν Άνδρω).

Κατά τα άλλα ο κ. Σουσούδης διαβάζοντας και συχνά κομπιάζοντας, χωρίς «αέρα», αβέβαιος και μπερδεμένος, εξαντλήθηκε σε ονομαστικές αναφορές και προσωπικές επιθέσεις κατά των κυριότερων πολιτικών αντιπάλων του. Ξεκίνησε με... τον Δ. Γιαννίση! Προφανώς τον θεωρεί την κύρια απειλή στο κάποτε «άπαρτο κάστρο» της Χώρας. Τον κατηγόρησε πως «ποινικοποίησε την πολιτική ζωή της Άνδρου»!!! Αφού πρώτα του επιτέθηκε δύο φορές απρόκλητα, απροκάλυπτα, αηθώς και με ψευδή στοιχεία – μια στην Αθήνα και μια στο Μπατσί – τον κατηγορεί μετά γιατί αμύνθηκε στις ποινικά και αστικά ελέγξιμες κατηγορίες του με τις οποίες επιχείρησε να τον λασπώσει!!!

Ανάμεσα στους όρθιους που παρακολούθησαν την ομιλία και κάποια παιδιά του λυκείου με κόρνες για να βοηθούν ηχητικά τα χειροκροτήματα. Ήταν σαφώς μια διαφορετικού τύπου ομιλία σε σχέση με όλων των άλλων (φωτ. Εν Άνδρω).

Στην αήθη επίθεση του ο απερχόμενος δήμαρχος - χωρίς να το καταλάβει - ενέπλεξε τους ορκωτούς εκτιμητές, τρεις δικηγόρους, έναν συμβολαιογράφο, τους κληρονόμους Βούλγαρη και όλο το δημοτικό συμβούλιο του 2000!!! Το κατάλαβε πολύ αργά - από τις αντιδράσεις της κοινωνίας της Άνδρου - την γκάφα του. Και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα – κάτι που κάνει συστηματικά επί 5ετία – επιχείρησε να κατηγορήσει τον κ. Γιαννίση για «ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής»!!!

Αυτός είναι ο κ. Σουσούδης...

Σαφώς περισσότερος κόσμος από όλους τους άλλους. Παρασκευή βράδυ. Είχαν ήδη φτάσει και οι καραβιές των ετεροδημοτών στην Χώρα. Ήταν και οι εκλεκτοί φίλοι του ομιλούντος από το Κόρθι (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνέχεια στράφηκε κατά του κυριότερου διεκδικητή της δημαρχίας, του Δημήτρη Λοτσάρη, λέγοντας πως «δεν μένει μόνιμα στο νησί», «δεν έκανε έργο», "εποφθαλμιούσε την θέση του δημάρχου" κλπ. Αντιστρέφοντας πάλι την πραγματικότητα με επιχειρήματα για μικρά παιδιά. Κι αυτό φάνηκε όταν επιχείρησε στη συνέχεια να οικειοποιηθεί έργα του προηγουμένου δημάρχου και μελέτες και χρηματοδοτήσεις του Επαρχείου και της Περιφέρειας.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας αναλώθηκε σε προσωπικές επιθέσεις στους δύο βασικούς αντιπάλους του: τον Δ. Λοτσάρη και τον Δ. Γιαννίση (φωτ. Εν Άνδρω).

Προσπέρασε χαλαρά την πλήρη στήριξη που είχε από τον Έπαρχο στο θέμα του ΧΥΤΥ. Ένα θέμα το οποίο ο ίδιος έκανε πρώτα μαντάρα! Μετά στηριζόμενος και από τον έπαρχο και από το Εν Άνδρω (κάτι που επιμελώς ξεχνά) κατάφερε και το ξεκόλλησε και το έφερε μέχρι εδώ που... το ξανακόλλησε! Αυτά ως προς τις «αλήθειες» του κ. Σουσούδη που χτες «μας κοίταξε στα μάτια» διαβάζοντας κομπιαστά την φράση ...από το χαρτί!!!

Στη συνέχεια αναλώθηκε σε περιγραφές διευθετήσεως των οικονομικών του Δήμου Άνδρου (αλλού σωστές κι αλλού λάθος) θεωρώντας πως τα λογιστικά του Δήμου Άνδρου είναι… έργο! Έχει μπερδέψει εντελώς ο κ. Σουσούδης την διαχείριση με τα έργα! Έργα δεν έκανε. Διαχείριση κακή έκανε. Και κατάφερε απλώς να ολοκληρώσει κάποια απ’ όσα έργα είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενοι. Για παράδειγμα ούτε η πεζογέφυρα – την οποία ανέφερε εκτενώς κι σήμερα είναι εμφανώς παραμελημένη - δεν είναι έργο του. Το ξέρει και γι’ αυτό και δεν την εγκαινίασε ποτέ!

Δεν έχουμε όμως κι εμείς παράπονο. Αρκετές φορές "μας τα έχωσε" χτες με υπονοούμενα και υπαινιγμούς! Πάνω από όλα "διακριτικός" ο απερχόμενος δήμαρχος! Δεν ξεχνά να μας προβάλει σε κάθε περίσταση... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Όπως δεν εγκαινίασε ποτέ - κι ίσως και δεν πήγε ποτέ - στον βιολογικό της Χώρας. Όπως ξέρει πως τα σφαγεία τα ολοκλήρωσε η αντιδήμαρχος Μ. Μαμάη σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Όμως άλλα λέει! Απόδειξη πως στα εγκαίνια είχε ζητήσει από την Μ. Μαμάη να τον πάει στα Σφαγεία – όπως ομολόγησε η ίδια - «γιατί δεν ήξερε που είναι»!  Αυτή είναι η πολιτεία του δημάρχου που μένει εδώ, αλλά δεν ξέρει που είναι τα έργα του!!!

Το χειρότερο όλων: επανήλθε στα "έργα" ξαφνικά και επιτέθηκε εκ νέου στον Δ. Λοτσάρη για την αναγγελία της μεταφοράς του δεματοποιητή. Υπεραμύνθηκε έτσι της αθλιότητας των δύο ανεξέλεγκτων χωματερών στην Σταυρόπεδα και στον Στρόφιλα και της κατάρρευσης της ανακύκλωσης. Και υπερασπίστηκε το χάλι της Σταυροπέδας, που πλήττει άμεσα κατοικημένες περιοχές όπως ο Πιτροφός, ο Ζαγανιάρης, η Μεσαριά, η Χώρα και τα γύρω χωριά.

Αποκάλεσε όλη αυτή την απίστευτη κατάσταση για την οποία δεν έκανε τίποτα επί 5ετία: «νοικοκυρεμένη διαχείριση απορριμμάτων»!!! Και πριν λίγες μέρες στην Αθήνα την είχε ονομάσει – μετά και την προχθεσινή έκρηξη του «ηφαιστείου» που για δύο μέρες σάρωσε την Χώρα - και… «μικρή παρανομία»!!!

Εμφανής η αβεβαιότητα του κ. Σουσούδη. Ακόμα και στην φωτογραφία αποτυπώνεται... (φωτ. Εν Άνδρω).

Προς το τέλος της ομιλίας του άσκησε κριτική και προς τον κ. Καπάκη λέγοντας δύο λόγια: για το Μάτι και τις αρνήσεις του σε όλα επί 5ετία. Προφανώς δεν υπήρξαν άσπονδοι εχθροί επί 5ετία! Κάτι λίγο ψιλοτσακώνονταν! "Ξέχασαν" και οι δύο πως ο κ. Καπάκης τον κατήγγειλε ασταμάτητα για οικονομικές ατασθαλίες  όλα αυτά τα χρόνια. Πως δεν ψήφισε ούτε μια απόφαση για σοβαρό θέμα στο ΔΣ. «Ξέχασε» ακόμα και τις πολύμηνες απουσίες του! Η «ανακωχή» μεταξύ τους για τον διαμοιρασμό της εξουσίας έχει φτάσει πια μέχρι το Μακροτάνταλο γιατρέ μου…

Ολοκλήρωσε την ομιλία του μέσα σε 45 λεπτά. Διάβασε τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων του από την εξέδρα όπου έμεινε μόνος του μέχρι τέλους. "One man show" μέχρι την τελευταία στιγμή!  Και με αβέβαιο ύφος έκλεισε ζητώντας εκ νέου «ισχυρή και καθαρή εντολή»!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

Σημείωση: Υπάρχει βίντεο σε blog της Άνδρου όπου μπορεί να δει όποιος έχει αμφιβολίες για όσα γράφουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς για εσάς είμαι πλήρως ενημερωμένος και διαβάζω όλα τα σοβαρά έντυπα...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαίρομαι που διαβάζεται τους Financial Times και το Economist, τους New York Times, ή όπως και την Καθημερινή και το Βήμα, που δεν έχουν πολιτικές κρίσεις, δεν ασκούν πολιτική κριτική, δημοσιεύουν αυτούσια ότι τους στείλουν τα κόμματα και οι παρατάξεις. Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν έχετε δει στα παραπάνω έντυπα ή στις ιστοσελίδες τους σκληρή πολιτική κριτική στον Κορμπιν ή στη Μέι ή στον Τραμπ. Με εντυπωσιάζουν οι γνώσεις σας. Χαίρομαι για όσα που καταμαρτυράτε στο υπόλοιπο σχολιο σας που έκρινα πως με έθιγαν προσωπικά και επαγγεματικά γιατί κατά την γνωμη μου ήταν ψέματα. Λυπάμαι που δεν θα τα δημοσιευσω γιατί όταν με περιλούζουν θέλω να ξέρω ποιος τα κάνει. Συνεχίζτε να διαβάζετε με τον τρόπο που διαβάζεται τα παραπάνω έντυπα και ιστοσελίδες. Ίσως κάποτε θα ανακαλύψεται πως... δεν τα διαβάζατε σωστά.
Καλημέρα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι δημοσιογραάφοι πρέπει να παραθέτουν τα γεγονότα όχι να σχολιάζουν...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ρίξτε μια ματιά σε όλο τον αθηναϊκό ή ευρωπαϊκό τύπο να δείτε αν υπάρχουν σχόλια και κριτικές για πολιτικούς. Και μετά μιλάτε. Το να είναι κανείς αδαής δεν είναι προσόν.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό λέγεται αντικειμενική κι αμερόληπτη δημοσιογραφία...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Νομίζω πως ναι. ¨Όταν κάποιος κοροϊδεύει λέγοντας του κίσμου τα ψέμστα τι ακριβώς κανεις; Τα παραθέτεις κι όποιος τα πιστέψει;
Καλήνυχτα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Λεει κ ξαναλεει στις ομιλιες του " σας κοιταω στα ματια" ..ποια ματια το χαρτι κοιτας κ διαβαζεις τι να μας πεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ξεχνάτε και τον επαρχο που 5 χρόνια καθάρισε 2 χλμ χαντάκια....

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κα που προσφωνησε τον δημαρχο δεν ηταν απλα εκλεγμενη με τον συνδιασμο του κου Γλυνου ηταν η προεδρος τοπικου στο Γαυριο .
Την τιμησαν τοτε οι Γαυριωτες με τη ψηφο τους.
Τωρα ειναι υποψηφια κ μαλιστα με τον ανθρωπο που κατηγορει τον Γλυνο οπου βρεθει κ οπου σταθει!
Ας την ενημερωσει καποιος " κυρια" δεν σε κανουν οι γουνες κ τα κοσμηματα.
Δυστηχως γελαμε κ αηδιαζουμε κ εμεις εδω στα εγκωσμια κ "αλλοι" απο εκει ψηλα!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΡΊΜΝΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ....πληροφορίες στο παρακατω συνδεσμο οπου ο Δήμος Άνδρου μοστράρει απο τους πρώτους αποτυχημένους πανελλαδικά.
https://www.athensvoice.gr/greece/426270_poioi-einai-oi-169-dimoi-poy-den-dinoyn-dekara-gia-ta-adespota?fbclid=IwAR3BYW3OLezi1jNk2XXhM4GY-rWWk462YbOt1YxvZGHajHqZ2Wi-U7INuuk

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχθροι της Ανδρου ειναι οσοι εκλεγουν οχι μια φορα εναν λαθος ανθρωπο αλλα κ δευτερη.
Εχθροι του νησιου ειστε ολοι εσεις που για το προσωπικο σας οφελος κ ρουσφετακι στηριζετε γλυφετε κ ειστε αυλικοι του πιο αχρηστου δημαρχου που εχει περασει ποτε απο το νησι.
Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου....
Αλλα τι λεμε τωρα;; εσεις αρτο κ θεαματα θελετε τα υπολοιπα ψιλα γραμματακια

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποσο προβλεψιμος ποσο?!!
Εκπληξη θα μας εκανε να ησουν πιο μετριοφρων πιο συνετος κ πιο αξιοπρεπης.
Ολα αυτα τα εξοδα για τα βεγγαλικα τα στησιμο για μικροφωνα ηχεια φυλλαδια κτλπ ποιος τα πληρωνει οεο;;;
Μας κοιτας στα ματια κ μιλας για εργα ποια εργα;; τιποτα δεν εκανες πεντε χρονια!!
Το μονο εργο που αφηνεις ειναι οι φωτογραφιες σου κ οι κοινωνικες εκδηλωσεις οπου κ συμμετειχες.
Α ναι ξεχαστηκαμε πρωτοπορισες κ σε κατι πλεον οι παρελασεις ανοιγουν με το συλλογο γυναικων!!!!!
Οσο "κιτς" εισαι σε ολα σου ετσι ησουν κ στην τελευταια σου ομιλια....
Σε εποχες κρισης δεν πεταμε λεφτα σε βεγγαλικα!!!! Καλυτερα να με μοιραζες μασκες στο λιμανι για οσους φτασουν Σταυροπεδα!!
Το οτι η Ανδρος εχει δυστηχως ανεγκεφαλους που σε πιστευουν το ξερουμε απλα ελπιζουμε να ειναι περισσοτεροι αυτοι που εχουν καταλαβει τι προσωπειο εχεις!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η κα που προαννειγγειλε τον Δημαρχο δεν ντρεπεται καθολου;
Ειναι τιμη της που βαζει μαζι του κ προσφωνει πληθωρα επιθετων ( π.χ ο πιο εντιμος δημαρχος) για ποιο.λογο αραγε;
Ο δημαρχος απο το πρωι μεχρι το βραδυ κατηγορει ασυστολα τον κο Γλυνο κ τον συνδιασμο του , στον οποιο συνδιασμο συμμετειχε κ εκεινη τοτε κ μαλιστα ειχε κ εκλεγει.
Βρηκε ενα χαος ο δημαρχος απο τον κο Γλυνο κ τον συνδιασμο.του...σας εχει εξηγησει τι εννοει με αυτα τα ψεμματα; εχετε κ εσεις ευθυνες για το χαος που λεει οτι βρηκε;
Ντροπη σας ....ντρεπομαστε εμεις για λογαριασμο σας..γιατι εσεις τελικα " ψωφατε για ζητω"αξιοπρεπεια για αυτοκριτικη κ αξιοπρεπεια...

Περισσότερα