Ήρθαν κοντά 3000 για τις εκλογές! Κυρίαρχη η πολιτική στις παρέες της Χώρας...

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου την Παρασκευή και το Σάββατο ήρθαν 2633 επιβάτες και 532 ΙΧ. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους περίπου 600 της Πέμπτης τότε μπορούμε να πούμε πως για τις εκλογές ήρθαν περίπου 3.000 άνθρωποι. Κάτι που φυσικά δεν σημαίνει 3.000 ψήφοι μιας και κάθε οικογένεια έχει παιδιά κλπ. Πάντως σίγουρα υπήρξε μια σημαντική ροή ψηφοφόρων προς το νησί. Και αυτό φάνηκε τόσο την Παρασκευή το βράδυ όσο και χτες Σάββατο. Στη φωτογραφία το πάνω μέρος της πλατείας Καΐρη Σάββατο βράδυ κοντά 22:00 (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο ιστορικός πλάτανος (ο νέος αντικαταστάτης του για την ακρίβεια) στην θέση του. Και τα δύο ιστορικά καφενεία/μεζοδοπωλεία φουλ από κόσμο. Και οι συζητήσεις σε ήρεμη ατμόσφαιρα γύρω από την πολιτική και τα προγνωστικά. Οι Σουσουδικοί είναι πιο σιωπηλοί από όλους. Οι Λοτσαρικοί πιο ερωτηματικοί. Μια σιωπή γεφυρώνει τις αποστάσεις των δύο βασικών παρατάξεων. Και ο Πλάτανος με τα μεζεδάκια του ενώνει... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Στα καταστήματα, από την πίσω μεριά της πλατείας, κόσμος πολύς. Νεοφερμένοι και μόνιμοι σε κοινές παρέες. Ατμόσφαιρα ήρεμη. Ένταση καμιά. Το προεκλογικό κλίμα αν και βουβό μοιάζει στις παρέες κάπως πιο ανοιχτό. Είναι γιατί έσκασαν μύτη οι "καβουρικοί" (του Γιαννίση για τους λιγότερο μυημένους). Είναι λίγο πιο εκδηλωτικοί. Είδαμε και μερικούς Μπαλλικούς. Είχαν έρθει και κάποιοι του Καπάκη... "από έξω"! Για να δουν το κλίμα. Βλέπεις η Χώρα με τον κόσμο της και την πολιτική πολυδιάσπαση της ελκύει το ενδιαφέρον. Πάντως σε τίποτα το κλίμα του 2019 δεν θυμίζει τις εκλογές του 2014. (φωτ. Εν Άνδρω).

Σε ένα νησί με περιορισμένη πολιτική κουλτούρα και συχνά μικρό ενδιαφέρον για την πολιτική χτες σχεδόν όλοι μιλούσαν για πολιτικά προγνωστικά. Για τα τοπικά πολιτικά προγνωστικά. Οι ευρωεκλογές λες και δεν υπήρχαν. Οι περιφερειακές απασχολούσαν λίγο. Το "πως τα βλέπεις" για τα δημαρχιακά έδιναν και έπαιρναν... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet