Το κρίσιμο ερώτημα: Σουσούδης ή Λοτσάρης; Τι απάντησε η δημοσκόπηση του Μαρτίου; Τι θα απαντήσετε εσείς;

  

Στη νέα περίοδο απαιτούνται συνεργασίες με όλους πάνω σε αρχές και προγράμματα. Απαιτούνται συνέργειες με την Περιφέρεια και τους επανεκλεγέντες Γ . Χατζημάρκο (Περιφερειάρχη) και Γ. Λεονταρίτη (αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων), που εικονίζονται εδώ με τους δύο υποψήφιους στην φωτογραφία. Ο κ. Σουσούδης βρέθηκε απέναντί τους, όπως μαρτυρεί ανοικτή προεκλογική επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την έλλειψη συνεργασίας με την Περιφέρεια από την μεριά του Δήμου. Ο κ. Λοτσάρης είχε μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία και με τους δύο. Ποιος θα συνεργαστεί καλύτερα την επόμενη μέρα μαζί τους; (φωτ. Εν Άνδρω).

Φτάσαμε λοιπόν μπροστά στο κρίσιμο διακύβευμα των εκλογών. Ποιος θα είναι ο δήμαρχος της επόμενης μέρας; Ο κ. Σουσούδης ή ο κ. Λοτσάρης: Εδώ δεν έχει συμβούλους, δεν έχει φίλους και συγγενείς, δεν έχει πιέσεις και υποχρεώσεις. Εδώ είστε εσείς και το δημοψηφισματικού χαρακτήρα ερώτημα: Ναι στην αλλαγή ή όχι στην αλλαγή;
 
Το ερώτημα δεν το θέσαμε εμείς. Το έχει θέσει ο κ. Σουσούδης και μας το μετέφεραν δύο φίλοι του. Και οι δύο είπαν με μια φωνή είπαν: «εμείς ψηφίζουμε το γνωστό, αυτό που ξέρουμε, δεν θέλουμε αλλαγές»!!! Εσείς τι θέλετε;
 
Ακολουθεί μια επίκαιρη ανάλυση με σημαντικά δημοσκοπικά ευρήματα που παρουσιάσαμε τον Μάρτιο του 2019 και πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα των εκλογών. Θα επαληθεφτεί ή όχι και το σενάριο του δεύτερου γύρου της ίδιας δημοσκόπησης; Αν επαληθεφτεί η Άνδρος θα γυρίσει σελίδα. Αν όχι, θα γυρίσει στα ίδια. Εσείς αποφασίζετε... 

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ - ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ 

Ξεκινάμε παραφράζοντας την διατύπωση του κ. Μπάλλα στο ντιμπέιτ: Όσοι νοιώθετε ωραία με τα έργα και τις ημέρες - επί 5ετία – του κ. Σουσούδη ψηφίστε τον. Στηρίξτε την υπάρχουσα κατάσταση. Όσοι δεν νοιώθετε καλά με το έργο και τις ημέρες Σουσούδη... ψηφίστε τον κ. Λοτσάρη. Στηρίξτε τον να γυρίσει σελίδα η Άνδρος.

Όλη η Άνδρος είναι σήμερα αντιμέτωπη με το ερώτημα. Ή, τέλος πάντων όσοι πάνε να ψηφίσουν γιατί αυτοί αποφασίζουν. Αυτοί καλούνται να αποφασίσουν για έναν δήμαρχο που μπορεί μπροστά σε ένα πολυδιαπασμένο – λόγω απλής αναλογικής – συμβούλιο, να συνθέσει τις αντιθέσεις και να πιλοτάρει το σκάφος της διοίκησης του νησιού. 

Τα δεδομένα είναι απλά. Ο κ. Σουσούδης ξεκίνησε ως δήμαρχος πριν ακριβώς 5 χρόνια με ποσοστό ψήφων 60%, με ποσοστό αποδοχής 80% και με 13 συμβούλους. Πέτυχε λέγοντας ψέματα για τον ΧΥΤΥ στον χρόνο πάνω να χάσει τρεις! Λειτουργώντας ως μειοψηφία – με δανεικούς συμβούλους και με αλαζονεία – συνέχισε χάνοντας και άλλα στελέχη του, που αδρανοποιήθηκαν,  αποστασιοποιήθηκαν και αρκετά «κατέβηκαν από ένα τρένο» που δεν έτρεχε (Λάβδας, Θωμάς, Κάρλος, Φραδέλος, Βουραζέρης κλπ).

Αυτή ήταν η αξιολόγηση της κοινωνίας της Άνδρου στην παρουσία και στο έργο του Θ. Σουσούδη στην μεγάλη δημοσκόπηση τον Μάρτιο του 2019 που δημοσιεύσαμε στο Εν Άνδρω.

 

Κατέληξε να διοικεί με 5-6 συμβούλους και με την «βοήθεια» της αντιπολίτευσης που αποδεκατισμένη από ηγεσία απείχε συχνά από τα συμβούλια. Κατέληξε ο ισχυρός δήμαρχος του 60% να πάρει ένα 36% (και όχι ένα 45% που διατείνονταν αυτός και οι φίλοι του). Και σήμερα να απειλείται ευθέως από τον νεοεμφανιζόμενο στα δημοτικά πράγματα κ. Λοτσάρη που τον ακολουθεί με 30%. Αλλά και στην Χώρα, αυτός που πριν 5 χρόνια κέρδισε το 70% έπεσε εφέτος 40%! Το άλλο 60% το πήραν οι αντίπαλοι του!!!

Είναι προφανές πως η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος αποδοκίμασε την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης  του, το πενιχρό έργο του και τους αλαζονικούς τρόπους του.

Αυτή ήταν η αξιολόγηση στην παρουσία και στο έργο του Δ. Λοτσάρη της κοινωνίας της Άνδρου στη μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε τον Μάρτι του 2019 στο Εν Άνδρω.

 

Τι μπορεί να πετύχει στον δεύτερο γύρο ο κ. Σουσούδης; Πολλά έως τίποτα. Το πολλά είναι βασιζόμενος στην ένταση του τοπικισμού στη Χώρα που πριμοδότησε αυτά τα χρόνια και στις όποιες πολιτικές συναλλαγές και αλισβερίσια στα άλλα μέρη του νησιού να κερδίσει το κρίσιμο 15% που χρειάζεται και να επανεκλεγεί για άλλα 4 χρόνια.

ΠΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το μοντέλο διοίκησης του γνωστό και δεδομένο: δεν κουνάμε τίποτα, υποσχόμαστε όλα σε όλους και κάνουμε το ελάχιστο για να μην ταράξουμε τα νερά.  Μοιράζουμε αντιδημαρχίες σε όσους πρέπει για να έχουμε μια «ισορροπία» και τα βρίσκουμε χωρίς δημόσιες εξηγήσεις με όσους μας στριμώχνουν.

Κλασικό παράδειγμα η ξαφνική πολιτική προσέγγιση που πέτυχε λίγες εβδομάδες με την γνωστή ομάδα στο Γαύριο που έριξε δραματικά τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους που είχε επί 5ετία. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…

Όπως δεν είναι τυχαία η πολιτική σύγκλιση του με τον αποτυχόντα αντιπεριφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ Μ. Γλυνό. Όπως δεν είναι τυχαία η ελαχιστοποίηση της κριτικής στο πρόσωπο του απερχομένου δημάρχου από τον στηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Καπάκη και την κομματική ομάδα που αυτός εκπροσωπεί. Το ότι όλοι αυτοί στράφηκαν κατά του επάρχου κάτι λέει πολιτικά. Δεν είναι τυχαίο. 

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βόσσος πρωτοστατούσε στα κρίσιμα δημοτικά συμβούλια κατά του κ. Σουσούδη. Εδώ κοντράρει τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη για την χωροθέτηση του δημάρχου. Μια χωροθέτηση που "ξέχασε" προεκλογικά μειώνοντας τις "μεγάλες αποστάσεις" του με τον κ. Σουσούδη!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

Και οι διαθέσεις του για «συνεργασία» γνωστές. Παρά τα λόγια δεν συνεργάστηκε ποτέ και με κανέναν ειλικρινά. Περιστασιακές συνεργασίες με τον ένα ή τον άλλο. Δύο προέδρους δημοτικού συμβουλίου πρότεινε και εξέλεξε και οι δύο στο τέλος τα βρόντησαν κι έφυγαν. Ο ένας πήγε σπίτι του. Ο άλλος βρέθηκε απέναντι του ανοικτά στις εκλογές κατηγορώντας τον τρόπο που διοίκησε!

Η μη συνεργασία του με τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο και τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη γνωστή. Και οι δύο επανεξελέγησαν με συντριπτικές πλειοψηφίες από τον πρώτο γύρο. Έχουν καταγγείλει ανοικτά προεκλογικά την διοίκηση του με ανοικτή επιστολή του Γ. Λεονταρίτη και στο Εν Άνδρω για τα ψέματα που λέει, για την αδυναμία να καταθέσει έστω και μια αναπτυξιακή πρόταση στην περιφέρεια, για την αδυναμία σύνταξης μελετών ώστε να απορροφήσει τα κονδύλια που του έβγαλαν, για την πλήρη έλλειψη συνεργασίας μαζί τους.

Θα μπορέσει αν επανεκλεγεί για δεύτερη φορά μαζί τους; Τι μας λέει η 5ετία του που κατέληξε σε ανοικτή μετωπική σύγκρουση μαζί τους; Τι μας λέει η έμμεση, αλλά σαφής, στήριξη του στο υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ Μ. Γλυνού που έχασε κατά κράτος στον πρώτο γύρο;

Στο μόνο που αποδείχτηκε ικανός ήταν στις ξαφνικές πολιτικές ντρίμπλες και στα «αδειάσματα». Σε αυτές στηρίζεται και στον όποιο τοπικισμό μιας εσωστρεφούς και γερασμένης κοινωνίας που είναι σε κρίση. Δεν είναι τυχαίο πως στις ολιγάριθμες συχνά συγκεντρώσεις του το ακροατήριο ήταν σε πολλές περιπτώσεις υπέργηρο. Άλλωστε και οι νέοι στον συνδυασμό του σπανίζουν. Αυτός που ξεκίνησε με τη νεολαία και τις αθλητικές ομάδες κατέληξε στις ομάδες των ΚΑΠΗ…

Αυτή ήταν η δημοσκοπική πρόβλεψη της Metron Analysis στην δημοσκόπηση που δημοσιεύσαμε τον Μάρτιο του 2019 στο Εν Άνδρω.  Μέχρι τώρα η δημοσκόπηση, όπως έχουμε δείξει προέβλεψε σωστά και την σειρά και τα ποσοστά των υποψηφίων πέφτοντας κοντά κατά τον πρώτο γύρο. Θα επαληθευτεί ή όχι και στη σειρά του δεύτερου γύρου; Οψόμεθα...

Θα τα καταφέρει να επανεκλεγεί; Δεν νομίζουμε αν πιστέψουμε ακόμα μια φορά την δημοσκοπική πρόβλεψη της Metron Analysis του Μαρτίου 2019, που έλεγε πως στον δεύτερο γύρο αντιστρέφεται το ρεύμα και πρώτος τερματίζει ο κ. Λοτσάρης με 4% διαφορά.

Ο Δ. ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ

Πάμε τώρα στον δεύτερο διεκδικητή αυτών των εκλογών. Έχει μια αυτοδιοικητική εμπειρία επί 13 χρόνια στα κοινά. Τέσσερα χρόνια στον Φελλό. Τέσσερα χρόνια ως περιφερειακός σύμβουλος με την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια. Και πέντε χρόνια ως έπαρχος στην Άνδρο και περιφερειακός σύμβουλος του Γ. Χατζημάρκου, του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια. Οι δρόμοι τους χώρισαν όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δημοτικά της Άνδρου.

Εδώ και μήνες με τον ορισμό του Δημήτρη Λάσκαρη ως υποψηφίου στον συνδυασμό Χατζημάρκου συνεργάστηκε στενά μαζί του. Τον ενημέρωσε για όλες τις δυνατότητες του Μουστακείου Κληροδοτήματος που μαζί με τα άλλα μέλη της διοίκησης κατάφερε να λειτουργήσει και να επιτελέσει το έργο του τα τελευταία χρόνια. Τον ενημέρωσε και για τα προβλήματα της Περιφέρειας και του Επαρχείου, αλλά και για τα προβλήματα του οδικού δικτύου, για τα οποία άφησε μια μεγάλη χρηματοδότηση με την οποία ξεκινούν έργα τον επόμενο χρόνο. Αν μη τι άλλο απέδειξε στην πράξη πως κάνει πράγματα. Και συνεργάζεται αρμονικά παραδίδοντας εγκαίρως στον επόμενο. 

Με αυτά τα πολιτικά εφόδια διεκδικεί σήμερα τον Δήμο Άνδρου. Ένας νέος άνθρωπος προερχόμενος από τον επιχειρηματικό κόσμο. Πλαισιωμένος από πολλούς νέους στον συνδυασμό του. Αποτελεί  πρόταση ανανέωσης και αλλαγής του κρατικοδίαιτου μοντέλου αντίληψης και διοίκησης στην Άνδρο. Από αυτή την άποψη δίνει ελπίδες συνεργασίας με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού με σκοπό την ανάπτυξη του νησιού πέρα από τις δημοσιοϋπαλληλικές αγκυλώσεις του χτες.

Ελπίδες δίνει και ο τρόπος που διαχειρίστηκε την προεκλογική εκστρατεία χωρίς κορώνες λαϊκισμού, χωρίς πριμοδότηση κάθε φασαριόζικης διεκδίκησης. Πριν ενώσει το πολυπαραταξιακό δημοτικό συμβούλιο αύριο ένωσε γύρω από το πρόσωπο του νέους, τις διαφορετικές παρατάξεις, τις διαφορετικές περιοχές. Το ότι πρώτευσε στην Υδρούσα και στο Κόρθι είναι ένα δείγμα. Το ότι «σκόραρε» καλά στην Χώρα είναι ένα άλλο δείγμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Όλα τα παραπάνω κανείς τα βάζει στην ζυγαριά. Προσθέτει τα δικά του «θέλω» και τις δικές του αναστολές προς τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Και ψηφίζει. Ότι ψηφίσει θα το έχει απέναντι του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ότι ψηφίσει δεν θα μπορεί να το αλλάξει μέχρι το 2023. Καθένας και καθεμία ας σκεφτεί και ας πράξει…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ευκαιρία είναι σαν την αυγή. Ή ξυπνάς και την βλέπεις ή την χάνεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ή να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο κ. Σουσούδης τα έχει σπάσει με την Περιφέρεια. Δεδομένου αυτού, σε περίπτωση εκλογής του μην περιμένετε καμία χρηματοδότηση στο νησί. 10 θα ζητάει και 3 θα παίρνει, και αυτά με το ζόρι.
Έτσι μαλλιοκούβαρα που έχουν γίνει αναμεταξύ τους από την φαγωμάρα και από τα αλισβερίσια σε ψηφαλάκια, μόνο το δίδυμο Λοτσάρης - Λάσκαρης μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα στο νησί. Είναι και οι δυο νέοι, με όρεξη και άφθαρτοι πολιτικά.Αν κάποιες τελευταίες κινήσεις τους δεν αρέσουν σε κάποιους, είναι που το ποτήρι ξεχείλισε και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι και αυτός ο αλάνθαστος νόμος της φυσικής που λέει ότι η δράση προκαλεί αντίδραση...
Ελπίζω να σας κάλυψα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δύο Φον Μπράουν συσκεπτόταν επί μήνες για το μέλλον της Άνδρου.
Να ήμουν μύγα στο ταβάνι

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να ξεφύγουμε λοιπόν από την καταδίκη, ψήφο στο Δημήτρη Λοτσάρη την Κυριακή. Νέος δήμαρχος, νέα δυναμική, νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά. Η Ανδρος πρέπει να γυρίσει σελίδα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καταδίκη είναι το Γαυριο να ελέγχεται ακόμα από μια οικογένεια και η υπόλοιπη Υδρουσσα από τον πρώην δήμαρχο της αυτή είναι η ξεφτίλα του νησιού μας όπως επίσης στη χώρα να βγαίνουν τα ίδια άτομα με πριν από 30 χρόνια Μπράβο Ανδριώτες συνεχίστε τη βύθιση του νησιού μας

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός ο τόπος δεν σώζεται. Δεν έχει μέλλον γιατί δεν έχει ίχνος από την παιδεία και την σοφία των προγόνων μας.
Από την στιγμή που βρέθηκε έστω και ένα ψηφοδέλτιο Καπάκη παραπάνω από τα μέλη του συνδυασμού του, και από την στιγμή που βρέθηκαν άτομα να μπουν σε ψηφοδέλτιο μαζί του, δεν υπάρχει μέλλον, σωτηρία και προοπτική σ'αυτό το νησί. Μετά απ'αυτό και ο Σουσούδης πολύς σας πέφτει. Να τον χαίρεστε μαζί με τον Καπάκη. Ετσι θα πάτε μέχρι τέλους. Το νησί πρέπει να κατέβει στα τάρταρα της πολιτικής ανυποληψίας, μπας και γίνει το ταρακούνημα συθέμελα για να αφυπνιστείτε. Μέχρι τότε, όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε......και θάρχεται νομοτελειακά η μιά καταστροφή μετά την άλλη. Να μην γκρινιάξετε λοιπόν ποτέ ξανά, γιατί όλα είναι αποτέλεσμα των πράξεών σας. Αυτοί που επιλέξατε είναι ο καθρέφτης σας. Αμα σας αρέσει αυτό που βλέπετε μπροστά σας, συνεχίστε μέχρι της τελικής σας πτώσης, έχει δα η κατρακύλα μέλλον.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σιγα μην απαντουσε ο Αδαμης στις ερωτησεις.
Τοσες μερες σχολιαζει αλλους ανωνυμους τωρα που πρεπει να απαντησει κ να παρει θεση εχει δυσκιλοιοτητα.
Τελικα μας απαντησατε....σας ενδιεφερε κ εσας η θεσουλα κ μονο.
Ποτε δεν εχετε κανει τιποτα για τα σκουπιδια η για ολα τα υπολοιπα προβληματα του Γαυριο.
Και ναι μας απαντησατε ψηφιστικατε και μεταξυ σας εχοντας απο πριν σχεδιο ποιους θα πεταξετε στην απεξω απο το συνδιασμο σας!!
Να σας ενημερωσω οτι καποιοι το τιτλο ζαβαντριωτη δεν τον τιμουμε.
Φθηνα κολπακια του παλιου Πασοκ ,ντεμοντε καταστασεις κ απαρχαιωμενες αντιληψεις!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η διοίκηση Σουσουδη αποδοκιμάστηκε από τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους που με την βοήθεια τους και τους σταυρούς που πήραν τον είχαν βγάλει δήμαρχο.
Η Άνδρος πρέπει να ανοίξει καινούργια σελίδα .Με την παλιά βαλτωσαμε.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο παρελθόν είχαμε δήμαρχο από Κόρθι και από Χώρα.Τωρα είναι η σειρά να δοκιμαστεί δήμαρχος από την Υδρούσα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος Αδαμης ρε παιδιά????
Ο τύπος έγραφε στο sdna ως Ολυμπιακός.... και ότι είναι δυσαρεστημένος με τη διοίκηση του!!!! Θα μας τρελάνει ο άνθρωπος

Περισσότερα