ΑΝΔΡΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χατζημάρκος Γεώργιος

46.22 %

2729 ψήφοι

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γλυνός Εμμανουήλ

39.80%

2.350 ψήφοι

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Κόκκινος Χαράλαμπος

 6,62% 

391 ψηφοι

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1775

ΛΟΤΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 786

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  1276

ΙΣΣΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 957

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΨΗΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 316

ΓΚΡΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 28

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Και η δεύτερη επικράτηση Χατζημάρκου στην Άνδρο είχε σχετικές δυσκολίες όπως και η πρώτη. Η άνετη επικράτηση σε όλο το Ν. Αιγαίο δεν αποτυπώθηκε και στην Άνδρο. Βεβαίως πήγε πολύ καλύτερα από το 2014 και επικράτησε με την πρώτη με διαφορά 479 ψήφους (περίπου 6,5%).

Από την σταυροδοσία διαπιστώνουμε πως πως ο Δημήτρης Λάσκαρης είναι μακράν ο πρώτος σε σταυρούς σε όλους του συνδυασμούς. Κάτι που είχε φανεί και από την δημοφιλία που είχε στην δημοσκόπηση του Εν Άνδρω. Προφανώς η δημοφιλία του μετατράπηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε σταυρούς. Κάτι που είχε αποτυπωθεί και στις εκλογές του 2014 όταν 702 σταυρούς όταν είχε συμβάλει σημαντικά στην επικράτηση του συνδυασμού Νέοι Ορίζοντες.

Ο Χρήστος Βουραζέρης κατάφερε - αν και η δημοφιλία του ήταν μειωμένη - με μια πολυέξοδη και στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία να ανεβάσει τους σταυρούς του και να περάσει πολύ μπροστά από τον Κ. Ίσσαρη, ο οποίος ήταν πολύ πιο δημοφιλής από αυτόν, αλλά δεν είδε την δημοφιλία του να μετατρέπετε σε σταυρούς.

Ρόλο στην άνοδο των ψήφων του Χ. Βουραζέρη έπαιξε η πλήρης στήριξη από την εκκλησία, που στην περίπτωση του σχεδόν σε όλη την κλίμακα της έκανε ότι μπορούσε. Ρόλο είχε και η στήριξη από τον Θ. Σουσούδη κυρίως στη Χώρα, μιας και ο απερχόμενος δήμαρχος όπως είναι γνωστό ήταν σε ρήξη με τον Γ. Χατζημάρκο όλη την 5ετία και στήριξε στις εκλογές του 2019 τον Μ. Γλυνό.

Παρά την έλλειψη κάθε στήριξης ο Κ. Ίσσαρης πέτυχε υψηλό αριθμό ψήφων. Δεν πήγε άσχημα η Μ. Λοτσάρη και για τα δεδομένα του συνδυασμού του και ο Ά. Ψήτος.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για σένα ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥ όποιος δεν συμφωνεί με αυτά που γράφεις έχει προσωπικό συμφέρον;
Τότε μάλλον και συ για να υποστηρίζεις τον Λοτσάρη τόσο σθεναρά έχεις προσωπικά συμφέροντα από την εκλογήν του

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε ή Κυρία 2.6.2019
Το παράδειγμα του Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο επιεικώς χαρακτηριζόμενο είναι ατυχέστατο. Φτάνει που γνωρίζετε εσείς από πολιτική και έχετε γνώση των διασυνδέσεων του Κου Σουσούδη με τα κέντρα αποφάσεων και εξουσίας. Για να υποστηρίζετε έτσι θερμά έναν καθ'όλα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Δήμαρχο κάποιο προσωπικό συμφέρον θα έχετε. Και το εάν είναι αποτυχημένος ή όχι το λένε οι αριθμοί. Το 60% του 2014 έγινε 36% το 2019 και μάλιστα με απώλεια ύψους 50% σε ψήφους. Επίσης εάν αυτά που γράφω είναι παιδαριώδη, τα δικά σας είναι άστοχα συμπεράσματα και καθόλου τεκμηριωμένα Κύριε ή Κυρία ψηφοφόρε του ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ λαοπλάνου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν είναι έτσι όπως τα λες ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥ για πες μας και για τον Τσίπρα πως ενώ δεν είχε τις προυποθέσεις έγινε το αγαπημένο παιδί των USA, της Μερκελ και της Ευρωπαικής Ενωσης. Κάνεις λάθος μεγάλο σ'αυτά που γράφεις γιατί δεν γνωρίζεις από πολιτική.
Αφού παραδοσιακά η Ανδρος πολιτικά πρόσκειται στον φιλελευθερο κεντρώο και δεξιώτερα χώρο, όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήριξαν τους εκάστοτε Δημάρχους. Και που ξέρεις εσύ τι διασυνδέσεις είχε ή και εξακολουθεί και έχει-μέσω διαφόρων καναλιών-ο Σουσούδης προς την κεντρική εξουσία ή αλλαχού.(θυμήσου το έργο που ξεκίνησε προς Πισολιμιώνα ποιός το χρηματοδοτούσε; ο Χατζημάρκος και ο Λοτσάρης; και αν δεν ήταν κάποιοι ανεγκέφαλοι δημοτικοί σύμβουλοι-όνομα και μη χωριό-θα τελείωνε μεσα στο καλοκαίρι). Θέλω να πω εν ολίγοις ότι αυτές οι δημόσιες εμφανίσεις-επαφές με σημαίνοντα πολιτικά και μη πρόσωπα για τις οποίες τόσο κατηγορήθηκε, νάξερες καημένε τι θετικό αντίκτυπο είχαν για την Ανδρο και τι μπορεί να σημαίνουν στο μέλλον επ'ωφελεία της.
Ειναι παιδαριώδη αυτά που γράφεις ότι άδειασε τον Χατζημάρκο γι'αυτό και δεν θα τον στηρίξει στα έργα που εκπορεύονται από την περιφέρεια.
Ο κορβανάς δεν ανήκει σε κανένα περιφερειάρχη. Στο στόχαστρο το δικό σου μάλλον έχει μπεί ο Σουσούδης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάνα φόρο νέο περιμένετε με όλους αυτούς μαζί πάνω έργα γιοκ τα λεφτά πάνε στους δήθεν δανειστές μας....

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμπατριώτες Ανδριώτες , έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ύστερα απο την απόφαση ΛΑΣΚΑΡΗ - ΓΙΑΝΝΙΣΗ να στηρίξουν ΛΟΤΣΑΡΗ λαμβανομένου υπόψιν οτι η Περιφέρεια (ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ) και η ΝΔ (που θα είναι κυβέρνηση τον άλλο μήνα) τα έχει τσουγκρίσει με τον ΣΟΥΣΟΥΔΗ , η ψήφος είναι μονόδρομος στον ΛΟΤΣΑΡΗ ακόμα και για τον πιο φανατισμένο Σουσουδικό ψηφοφόρο που σκέφτεται το καλό του νησιού,των επιχειρήσεων κτλ, δίχως εγωισμούς ,φανατίλες και εχθροτητες. Βάλτε λοιπόν το μυαλό σας να σκεφτεί ΛΟΓΙΚΑ πριν ψηφίσετε για να δούμε μια άσπρη μέρα σε αυτό το μέρος , να δούμε επιτέλους τα μαγαζιά μας και τα δωμάτιά μας να γεμίζουν και να δούμε επιτέλους κανένα έργο ανάπτυξης και όχι φωτογραφίες και διαφημήσεις. άντε και καλό ψήφο

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντα αξιοπρεπής αλλά ο Άγγελος είχε χρέος για πιο ενεργό ρόλο

This comment was minimized by the moderator on the site

Γνωρίζουμε ότι ο Κος Σουσούδης δεν διατηρεί καθόλου καλές σχέσεις με την περιφέρεια και γι'αυτόν το λόγο πρέπει να καταψηφιστεί για το καλό της Άνδρου. Ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με τον Περιφερειάρχη, προκειμένου τα θέματα να προχωρούν και να λύνονται. Επίσης ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει μπει στο στόχαστρο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επειδή δεν υποστήριξε τον Κο Λάσκαρη στις περιφερειακές εκλογές, αλλά ταυτίστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κο Βουραζέρη. Επειδή εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις 7 Ιουλίου τις βουλευτικές εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φανταστείτε πόσο άσχημο θα είναι για την Άνδρο ο Δήμαρχος να βρίσκεται σε δυσμένεια από την κυβέρνηση. Άρα με βάση τη λογική όλοι πρέπει να ψηφίσουμε τον Κο Λοτσάρη για το καλό του νησιού μας. Σε αυτό το σχόλιο δεν αναφέρομαι στα πεπραγμένα του Κου Σουσούδη, δηλαδή ότι απλά δεν έκανε τίποτα επί 5 χρόνια. Απλά προσπαθώ να αποδείξω με επιχειρήματα γιατί πρέπει ο απερχόμενος Δήμαρχος να μην εκλεγεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ή να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο κ. Σουσούδης τα έχει σπάσει με την Περιφέρεια. Δεδομένου αυτού, σε περίπτωση εκλογής του μην περιμένετε καμία χρηματοδότηση στο νησί. 10 θα ζητάει και 3 θα παίρνει, και αυτά με το ζόρι.
Έτσι μαλλιοκούβαρα που έχουν γίνει αναμεταξύ τους από την φαγωμάρα και από τα αλισβερίσια σε ψηφαλάκια, μόνο το δίδυμο Λοτσάρης - Λάσκαρης μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα στο νησί. Είναι και οι δυο νέοι, με όρεξη και άφθαρτοι πολιτικά.Αν κάποιες τελευταίες κινήσεις τους δεν αρέσουν σε κάποιους, είναι που το ποτήρι ξεχείλισε και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι και αυτός ο αλάνθαστος νόμος της φυσικής που λέει ότι η δράση προκαλεί αντίδραση...
Ελπίζω να σας κάλυψα.