ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΤΕΛΙΚΑ Β' ΓΥΡΟΥ - ΤΜΗΜΑΤΑ - ΑΝΑΛΥΣΗ

Δημοσιεύουμε τα τελικά αποτελέσματα του Β' Γύρου των δημοτικών εκλογών της 2ας Ιουνίου 2019 στο παραπάνω διάγραμμα όπως τα έχει βγάλει ο Δήμος Άνδρου συγκεντρωτικά. Η διαφορά είναι 1,8%, αλλά με την στρογγυλοποίηση στο διάγραμμα εμφανίζεται 2%. 

Ακολούθως δημοσιεύουμε τα ψηφοδέλτια που έλαβαν οι υποψήφιοι κατά τμήμα και κατά πόλη ή χωριό. Έτσι, με μια ματιά βλέπει κανείς το ψήφισε κάθε μέρος της Άνδρου. 

Όπως φαίνεται από τον παραπάνω πίνακα η Χώρα ψήφισε κυρίως Σουσούδη. Και από τα γύρω χωριά τον Σουσούδη ψήφισαν δύο που πλήττονται περισσότερα από την καιόμενη χωματερή (Πιτροφός και Μεσαριά) και οι Στενιές χωριό αναφοράς του Σουσούδη. Όμως το δίδυμο Λοτσάρης-Γιαννίσης άντεξε και στην Χώρα και σε όλα τα άλλα. Το 60,82% έναντι 39,18% ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα του συνδυασμού.

Στο Κόρθι η διαφορά αντιστράφηκε με 55,75% έναντι 44,25% υπέρ του Λοτσάρη. Η επικράτηση του Λοτσάρη σε όλα τα εκλογικά κέντρα με έμφαση κυρίως στις διαφορές στο Παλαιόκαστρο και στο Κοχύλου.

Τέλος στην Υδρούσα και εκεί η επικράτηση του Λοτσάρη ήταν γενική σε όλα τα τμήματα με έμφαση στο Μακροτάνταλο, στο Μπατσί και στο Γαύριο. Το τελικό 60,66% έναντι 39,34% είναι ουσιαστικά η αντιστροφή του αποτελέσματος της Χώρας. Και με δεδομένο πως η διαφορά ψηφισάντων στις δύο βασικές περιοχές του νησιού (Χώρα-Υδρούσα) ήταν περίπου 150 ψήφοι παραπάνω στην Χώρα αυτή η αντιστροφή έκρινε το αποτέλεσμα στις για 90 ψήφους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από τα παραπάνω έχετε την ευκαιρία να δείτε πως ψήφισε κάθε περιοχή, να εκτιμήσετε καταστάσεις, να δείτε τις διαφορές. Και το κυριότερο να αντιληφθείτε όλοι επί τέλους πως η Άνδρος είναι μια και πως η μια περιοχή έχει τα δικά της αρακτηριστικά όμως συνάμα αγγίζει και επηρεάζει την άλλη. Δεν είναι τυχαίες οι αναλογίες 60-40 ή 55-45 σε όλο το νησί. Κανείς δεν νικά τον άλλο εντελώς πουθενά. Άρα το νησί μετά 9 χρόνια ενοποίησης δείχνει να έχει αντιληφθεί πως έτσι θα πορευτεί και πράττει αναλόγως. Και φυσικά με τον τρόπο αυτό πρέπει να ισορροπούν οι διάφοροι "τοπάρχες" που δύο εξ αυτών έπαιξαν τα ρέστα στον τοπικισμό και έχασαν γιατί χρειάζεται ενότητα και αναλογικότητα για να βγει δήμαρχος στο τέλος...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δε με πειράζει
Πού δεν τα ανεβάζεις
Το ευχαριστιέμαι Και μόνο
Που τα διαβάζεις!
(ώρα για το χαπάκι σου...)