ΑΝΔΡΟΣ: Δύο πολιτικές συγκεντρώσεις και ο πολιτικός διάλογος ενόψει εκλογών...

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κυκλάδων Γ. Βρούτσης μιλά στο δημοτικό θέατρο Άνδρου (φωτ. Εν Άνδρω).

Πάει μια εβδομάδα περίπου. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης - εκ Νάξου ορμώμενος - αφίχθη στο νησί για να δώσει μια από τις κεντρικές ομιλίες του στα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων. Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη στο κλειστό δημοτικό θέατρο της Χώρας. Ο χώρος γέμισε είχε και μερικούς ορθίους.

Την ομιλία παρακολούθησαν όλοι οι τοπικοί παράγοντες (δήμαρχοι και έπαρχοι απερχόμενοι και αναλαμβάνοντες), αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί παράγοντες. Η αναμενόμενη νέα ανάληψη υπουργικών καθηκόντων έφερε πολλούς στο ακροατήριο. όμως το ακροατήριο κατά βάση ήταν μεγαλύτερων ηλικιών. Οι νέοι απουσίαζαν ως συνήθως δεν πολυμετέχουν στα πολιτικά.

Τον Γ. Βρούτση προλόγισε η πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ στο βήμα. Από όσα ειπώθηκαν (αναδρομή στο χτες και αναφορές στο αύριο) να ξεχωρίσουμε τον κομματικό πατριωτισμό του ομιλητή. Αλλά και τις μικρές αναφορές σε όσους "πιστούς" περιπλανήθηκαν σε άλλους πολιτικούς χωρους (υπονοούσε τους ΑΝΕΛ). Κι εκεί ήρθε η πρώτη έκπληξη όταν ονομάτισε τον παπα-Αντώνη από το Κόρθι που ήταν στην πρωτη σειρά των καθισμάτων. Ο παπα-Αντώνης ξαφνιάστηκε και μετά απάντησε: "εδώ ο αρχιεπίσκοπος πήρε θέση...". Κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Δ. Λοτσάρης που χαμογέλασε και είπε: "δηλαδή λέει πως εκτελούσε εντολή ανωτέρου του;"

Η ομιλία του Γ. Βρούτση προχώρησε. Ο πρώην υπουργός είπε πολλά και διάφορα από στήθους εντυπωσιάζοντας πολλούς. Όμως μερικοί μάλλον ενοχλήθηκαν στην αναφορά του πως πρώτος αυτός για τη νομιμοποίηση των εργαζομένων θέσπισε σημαντικά πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία. Βλέπετε πως κανείς δεν μπορεί να ικανοποιεί όλους όταν κυβερνά. Ασφαλίζει τους εργαζόμενους, αλλά και το υψηλό πρόστιμο για την ανασφάλιστη εργασία ενοχλεί.

Με αυτά και με αυτά ολοκληρώθηκε η ομιλία και την επόμενη μέρα ο πρώην υπουργός και βουλευτής συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες στο Μπατσί. Ανάμεσα τους και ορισμένοι πέρα από τα όρια της ΝΔ που ρώτησαν ορισμένα λίαν ενδιαφέροντα ζητήματα ενόψει εκλογών.

Από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου για το λιμάνι του Γαυρίου όπου οι προσκλήσεις όπως και οι αποκλεισμοί ήταν επιλεκτικοί. Ασχέτως ότι όλοι το έμαθαν και... προσήλθαν!... (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο Μπατσί όμως έφτασε για επίσκεψη τις επόμενες μέρες και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους τρεις βουλευτές Κυκλάδων τους: Ν. Συρμαλένιο, Α. Συρίγο και Μανιό. Την συνάντηση με τα τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες της Άνδρου συντόνισε ο πρώην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκης. Αν καταλαβαίνουμε καλά πρέπει να έχει πλέον αποχωρήσει και από το ΠΡΑΤΩ του κ. Κοτζιά (το οποίο συγκρούστηκε με τον κ. Τσίπρα και δεν μετέχει στις εκλογές) μέσω του οποίου έγινε ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και να έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τακτική των κομματικών συναθροίσεων που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δραστηριποιούμενος το τελευταίο διάστημα στην Άνδρο Γ. Καπάκης μάλλον είναι αντίθετη αυτών της ΝΔ. Από τη ΝΔ καλούν και τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά όλους τους πολιτικούς και όλους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εκπρόσωπο του απαξιούν αν κρίνουμε από αυτούς που ρωτήσαμε και από τις ηλεκτρονικές προσκλήσεις που δεν έλαβαν. Κάτι που συνέβη και στην σύσκεψη για το λιμάνι του Γαυρίου που έλαβε χώρα προεκλογικά με τον υπουργό Ναυτιλίας και πήγαν ρωτώντας ο ένας τον άλλο. Ακόμα και τις κρατικές υποθέσεις διαχειρίστηκαν οι του ΣΥΡΙΖΑ και ο εκπρόσωπος τους στο νησί σαν κομματική ή προσωπική υπόθεση τους.

Στην σεμνή και μάλλον αθόρυβη παρουσία των τριών βουλευτών Κυκλάδων στο Αστερίξ στο Μπατσί παραβρέθηκαν 20 περίπου άτομα. Ανάμεσα στους παρεβρισκόμενους η νεοεκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Τασούλα Μαμάη εκ Γαυρίου ορμώμενη. Στη συζήτηση παραβρέθηκε, αν και απρόσκλητος ο απερχόμενος έπαρχος και νεοεκλεγείς δήμαρχος Δ. Λοτσάρης.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που με σκοπιμότητα εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ ξέροντας την τεράστια στελεχιακή πενία του και την ελπίδα να μπλοκάρει τους Δήμους. Η συζητηση στο θέμα αυτό - που το έθεσε ο Δ. Λοτσάρης - μάλλον δεν ήταν ευχάριστη για τους βουλευτές της κυβέρνησης και κάποια από τα παρεβρισκόμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Άνδρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Να σημειώσουμε εδώ πως αν εκλεγεί ο Κ. Μητσοτάκης θα υπάρξουν νομοθετικές αλλάγες που εξαγγελθηκαν (ενίσχυση αρμοδιοτήτων επιτροπών και δημάρχων) ώστε να αποτραπεί η ακυβερνησία, καθώς 220 περίπου Δήμοι πανελλαδικά έχουν μειοψηφικούς δημάρχους που μπλοκάρωνται από τον ολιγομελή στους ΟΤΑ ΣΥΡΙΖΑ. Μια αλλάγή που δεν προέβλεπαν μιας και θεωρούσαν πως θα... κέρδιζαν τις εκλογές, που έχασαν στις 26 Μαΐου και θα ξαναχάσουν σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που πλέον δεν αμφισβητούνται από κανέναν Βερναρδάκη πλέον...

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ

Να σημειώσουμε σαν υστερόγραφο στα παραπάνω που αναφέρονται στις εκλογές, στην Άνδρο και στην τοπική αυτοδιοίκηση πως το ίδιο μπλοκάρισμα επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πολιτική σκηνή με την απλή αναλογική. Έχοντας κερδίσει δύο εκλογικές αναμετρήσεις με την ενισχυμένη αναλογική και έχοντας κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μειοψηφικός (με 145 βουλευτές με "μεταγραφές/αποστασίες" από άλλα κόμματα) βλέποντας το επερχόμενο πολιτικο/εκλογικό του αδιέξοδο θέσπισε (σαν θέση "αρχής") την απλή αναλογική που επιζητεί συναινέσεις.

Όμως το παράδοξο είναι πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για απλή αναλογική, συγχρόνως πολώνει με κάθε τρόπο το πολιτικό κλίμα με συνεχείς προδικτατορικές (!) και εμφυλιοπολεμικές (!) αναφορές γυρίζοντας την Ελλάδα τουλάχιστον 6 με 7 δεκαετίες πίσω! Και όταν ο πολιτικός αντίπαλος επισημαίνει τις συνέπειες του αδιεξόδου που οδηγεί την χώρα - σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας - ζητώντας νέες εκλογές με την απλή αναλογική που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας επιτίθεται εναντίον του ΚΙΝΑΛ που δείχνει να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης μιλώντας για ψήφο ανοχής.

Θέλει ο προφανώς μειοψηφικός ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να κυβερνά! Αλλά πως; Με το ΚΙΝΑΛ δεν θα του φτάνουν οι βουλευτές. Και τη ΝΔ την εξοσκίζει ως τρισκατάρατη! Πως λοιπόν θα κυβερνηθεί η χώρα; Από μια μειοψηφική κυβέρνηση της ΝΔ, που θα κάνει ότι υπαγορεύει ο κ. Τσίπρας; Είτε κάτι δεν καταλαβαίνουν στην "πρώτη φορά τάχα μου Αριστερά" και προσδοκούν σε "πολιτική νεκρανάσταση" είτε βάζουν το μικροκομματικό συμφέρον τους πολύ πάνω από τον τόπο. Δυστυχώς...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά ο έπαρχος δεν είχε στήριξη ΧΑ που βγήκε δήμαρχος και υποψηφίους από εκεί μέσα τελικά είναι δημοκράτης ή δεν έιναι?
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το τι ψηφίζει καθένας πολίτης είναι συνταγματικό του δικαίωμα. Οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν. Εσείς ταυτίζετε δύο κόμματα αυτό είναι άλλο ζήτημα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο κ. Κ.Θωμάς έχει γίνει ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Δεν είναι πλεον ΠΑΣΟΚ; ΧΜ........Και ο κ. Κ.Πετρίσης ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν πριν γίνει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Παράλληλες πορείες.
ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κάποιος να σας μιλήσει για τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και για τα κόμματα εκτός συνταγματικού τόξου. Οι πορείες αυτών των κομμάτων εν προκειμένω δεν είναι παράλληλες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η κ. Τ. Μαμαη έχει γίνει ΣΎΡΙΖΑ, Δεν είναι πλεον ΠΑΣΟΚ; ΧΜ........Και ο κ. Καπάκης ΠΑΣΟΚ ήταν πριν γίνει ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλες πορείες. Στην χρυσή εποχή του ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ. Τώρα ΣΎΡΙΖΑ, αύριο τι;

This comment was minimized by the moderator on the site

5 νοματαίοι είμαστε να κάτσουν να τα βρούμε εάν ο κόσμος ήθελε δήμαρχο ή κυβέρνηση αυτοδύναμη θα τους ψήφιζε απλά πράγματα. Μήνυμα είναι το αποτέλεσμα με αυτό το σύστημα συνεργαστείτε και ξυπνήστε...