Τα παράξενα των ψηφοδελτίων

 Με την πρώτη ματιά τα αραδιασμένα ψηφοδέλτια των εκλογών δεν σου λένε και πολλά. Εκτός από το ότι είναι πολλά. Με μια δεύτερη ματιά ξαφνιάζεσαι όταν ανακαλύπτεις εκτός από τα κλασικά πολλά ΚΚΕ και άλλα πολλά "λαϊκά" κόμματα υπάρχουν μερικά παράξενα που όντως δεν τα περίμενες...

 Πρώτη έκπληξη το κάποτε ιστορικό ΠΑΣΟΚ, που τώρα το λένε ΚΙΝΑΛ, αλλά που έχει το "γνώθι σαυτόν" και κατανοεί πως αρκετοί από τους παλιούς κλασικούς ψηφοφόρους του δεν το ξέρουν σαν ΚΙΝΑΛ και έχει και πολλούς περισσότερους δεν τους συγκινεί η ονομασία ΚΙΝΑΛ. Προχώρησε λοιπόν επί του ψηφοδελτίου και σε παράθεση/μετάφραση βάζοντας ισότιμα δίπλα και το ΠΑΣΟΚ με το έμβλημα του! Που ξέρεις; Όλο και κάποιους μπορεί να συγκινήσει το παλιό όνομα και το σήμα του θα σκέφτηκαν. Προσέθεσαν επιπλέον μερικές επιπλέον ονομασίες κινήσεων για να καλύψουν τις διάφορες τάσεις που ανά 10-20 στελέχη το πλαισιώνουν. Έτσι έχουμε ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις!!! Με όλους αυτούς όλο και κάποιος θα ενδιαφερθεί σκέφτηκαν. 

 Από εκεί και πέρα έχουμε τα κόμματα/πρόσωπα. Αρχηγικά και προσωποπαγή. Από την Δημιουργία Ξανά ξέμεινε ο Θάνος Τζίμερος!

 Η Ένωση Κεντρώων είναι ο Λεβέντης. Και Λεβέντης είναι η Ένωση Κεντρώων.

Η Πλεύση της Κωνσταντοπούλου με ονοματεπώνυμο για να μην χαθεί κανείς πλέοντας στο πέλαγος των ψηφοδελτίων... 

 Η Ελληνική Λύση και ο Βελόπουλος κι εδώ για να μην λαθέψει κανείς...

 Και ο κλασικός Σωρράς σε πιο καλλιτεχνική εκδοχή. Αυτή του σκίτσου.

Να σημειώσουμε πως ο Βαρουφάκης παρά την εμφανή εξωστρέφεια ή και αυταρέσκεια του επί του ψηφοδελτίου είναι σεμνός! Μόνο ο τίτλος και το σήμα του (το χελιδόνι). 

Το ότι 5 κόμματα και κομματίδια από όλο το πολιτικό φάσμα έχουν την φωτογραφία του αρχηγού/ιδιοκτήτη του κόμματος κάτι σημαίνει. Έχουμε προφανώς περάσει από την εποχή των πολιτικών συμβόλων στην εποχή των προσώπων/συμβόλων. Ξεκάθαρα. Και των κομμάτων ατομική ιδιοκτησία. Και το διατρανώνουν πλέον αρκετοί. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet