SOS για μια κολόνα στο λιμάνι και για λύματα στον Όρμο! Ιστορίες για αλιγάτορες!!!

Η επίμαχη κολόνα για όσους χρειάζονται αποδείξεις. Εν τω μεταξύ τα πλοία πάνε κι έρχονται. Οι επιβάτες ανεβοκατεβαίνουν. Και ο αέρας φυσά... 

Σε πλήρη εγκατάλειψη από τον Δήμο Άνδρου και τον απερχόμενο δήμαρχο βρίσκεται το λιμάνι του Γαυρίου, αν και τον έφερε ψηλά σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές. Ατυχώς οι μεν συνεργάτες του έτρεξαν να τον στηρίξουν και τότε, αλλά και τον στηρίζουν και σήμερα (π.χ. Αντώνογλου κλπ) μέχρι αυτοδιάψευσης και αστειότητας με όσα γράφουν εδώ κι εκεί. Ο δε δήμαρχος Σουσούδης "αγρόν αγοράζει" όπως δείχνει η παραπάνω φωτογραφία, αλλά και η καταγγελία της κ. Ειρήνης Σταματούδη που την συνόδευε.

Όπως εξήγησε βρέθηκε στο Γαύριο να παραλάβει συγγενείς της που έρχονταν με το καράβι. Οι λιμενικοί πολύ ευγενικά ζήτησαν από αυτή και άλλους που ανέμεναν, να απομακρυνθούν σε απόσταση από μια ψηλή κολόνα φωτισμού η οποία ήταν: (α) Φθαρμένη από την σκουριά και σπασμένη! (β) Δεμένη με σχοινί για να μην πέσει στα κεφάλια των διερχομένων επιβατών!

Η δεύτερη επίμαχη κολόνα στο λιμάνι. Μέχρι στιγμής "έχουμε άγιο", που λένε...

Την φωτογράφησε και επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο, που την πληροφόρησε πως: (α) Έχει κάνει όλα τα σχετικά έγγραφα και τις προειδοποιήσεις προς τον Δήμο Άνδρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου, το οποίο έχει την ευθύνη. (β) Την πρώτη αναφορά την έκανε πριν το Πάσχα, τη δεύτερη στις 6/8. Στη συνέχεια η κ. Σταματούδη βρήκε τον δήμαρχο Σουσούδη στη Χώρα και του έδειξε τις φωτογραφίες καλώντας τον να κάνει κάτι. Ο δήμαρχος απάντησε βιαστικά πως δεν είναι δική του ευθύνη, αλλά... του Λιμενικού Ταμείου!

Χτες βράδυ επικοινώνησε κι έστειλε την καταγγελία της και στο Εν Άνδρω. Ψάξαμε το θέμα και μάθαμε πως είχε προχωρήσει η αντικατάσταση της κολόνας (αγοράστηκε). Όμως η εργολαβία σταμάτησε στις εκλογές. Έκτοτε έχουν περάσει δυόμιση μήνες και ο δήμαρχος μάλλον ξέχασε το θέμα! Ήρθε καλοκαίρι, ήρθε κόσμος στο νησί, ήρθαν και τα μελτέμια. Χτες έγινε ψιλοχαμός με τον αέρα στο λιμάνι. Αν σήμερα ή αύριο πέσει η κολόνα ή την πάρει ο αέρας και την πετάξει μακριά τι θα πει ο δήμαρχος; Πως είναι δουλειά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου; Έχει την κολόνα και δεν προχωρά στην αντικατάσταση. Γιατί;

Και μια απορία: Ο κ. Σουσούδης ως δήμαρχος Άνδρου επί 5ετία δεν πληροφορήθηκε ποτέ πως το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι του ενός ή του άλλου, όπως υπονοεί φορτώνοντας τις ευθύνες πάντα σε άλλους; Πως και δεν ξέρει πως το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟ; Αυτό το ΔΗΜΟΤΙΚΟ μπροστά τι υπονοεί; Άραγε ποιος διορίζει τα μέλη της Άνδρου του ΔΣ στο Ταμείο; ο δήμαρχος. Ποιος τα αντικαθιστά; Ο δήμαρχος. Και αν και κάνει όλα αυτά πως και δεν έμαθε επί 5ετία ο Θ. Σουσούδης τον ρόλο του; Και τέλος έχει κάτι να πει επί του θέματος ο "σεμνός" Α. Αντώνογλου εκ Γαυρίου; Αγνοούσε το χάλι του Δημαρχείου λόγω απόστασης. Αγνοεί και τις κολόνες στο λιμάνι που ζει και εκλέχτηκε;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ

Χτες βράδυ μας ειδοποίησαν από τον Όρμο Κορθίου πως για μια ακόμα φορά τα λύματα βγήκαν στην επιφάνεια στο κεντρικό δίκτυο! Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Άνδρου, που έκανε καταγραφή του συμβάντος. Υπάρχει ήδη δικογραφία του Λιμεναρχείου κατά του δημάρχου για το ίδιο πρόβλημα που είχε προκύψει πάλι πριν περίπου 10 μέρες όταν τα λύματα έφτασαν στη θάλασσα! Δεν γράψαμε κάτι τότε με την ελπίδα ότι ο Δήμος Άνδρου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του βιολογικού του Κορθίου θα επιλαμβανόταν του θέματος. Δεν επιλήφθηκε προφανώς και συνέβη πάλι.

Ο ΣΕΔΑ επί το... έργον! Ξεπλένει πλατείες, διορθώνει αντλίες! Δηλαδή, ότι δεν κάνει ο Δήμος και ο Δήμαρχος...

Μάθαμε πως ο βιολογικός του Κορθίου δεν έχει συντηρηθεί επί 5ετία!!! Για την ελλιπή συντήρηση του βιολογικού έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν. Ο δήμαρχος και τότε και τώρα, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς επαναλήψεις του προβλήματος πάλι "αγρόν αγοράζει"!

Και το βυτιοφόρο του Δήμου αδειάζει πλημμυρισμένα φρεάτια! Ο "δραστήριος" κατά τα άλλα Δήμαρχος δραστηριοποιείται μόνο για ότι γράψει διεθνώς το Reuters!!! Όλους τους άλλους μας γράφει κανονικά. Κατά τα άλλα "δεν ολοκλήρωσε το έργο του" όπως λέει! Ποιο έργο του αλήθεια;

Όπως μας πληροφόρησαν οι αναγνώστες μας κατέφθασε ο ΣΕΔΑ με τηλεφώνημα Τρανάκου (για τα λύματα που πλημμυρίζουν την περιοχή του εφέτος το καλοκαίρι ο επιθετικότατος κατά τα άλλα σύμβουλος δεν έχει βγάλει κιχ!) Πλάκωσε τις μάνικες ο ΣΕΔΑ και πλύθηκε ο χώρος. Στο τέλος κάποιος εθελοντής διόρθωσε την αντλία και έφτασε και το βυτιοφόρο του Δήμου, που γέμισε 5 φορές και τράβηξε τον παραλιακό χωματόδρομο. Κι άδειασε "στο γνωστό μέρος" όπως λέχθηκε συνθηματικά μεταξύ αυτών που γνωρίζουν! Άραγε μήπως ο λαλίστατος Γ.Τρανάκος έχει την καλοσύνη να εξηγήσει - χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς - στους συντοπίτες του που τον εξέλεξαν σε ποιο είναι "το γνωστό μέρος" του Κορθίου αδειάζονται τα λύματα;

Υ.Γ.: Αυτά για την ώρα και για τον "δραστήριο" δήμαρχο που παραμένει μέχρι 31/8 και κάνει δηλώσεις για το "έργο" του στο ParosPress και ακόμα πιο μακριά, αλλά και για τους νέους και "λαλίστατους" συμβούλους τους, που άρχισαν αντιπολίτευση από τώρα... για του χρόνου!!! Αν παρεμπιπτόντως έχουν καμία διάψευση ή δικαιολογία πρόχειρη για τα παραπάνω την περιμένουμε...

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ η να λυπηθω. ...Από τη μία Λυπάμαι που τρώω στη μάπα την έγκατα λήψη του τόπου από τους ίδιους τους κορθιανους (απίστευτη αναισθησια),και από την άλλη χαίρομαι διότι ως τουρίστας ιδιοκτητης εξοχικου απολαμβάνω ήσυχες διακοπές σε τριτοκοσμικο μέρος. Νομίζω πως επένδυσα καλα...Τώρα που ξοδεύω τα τουριστικά λεφτά μου; Στον μασουτη φυσικά!

This comment was minimized by the moderator on the site

Είχε προβλήματα από την κατασκευή του και ουδέποτε λειτούργησε όπως έπρεπε. Για ρώτα τον πολυπράγμονα της διοίκησης Γλυνού, να σου πει, ρώτα το τμήμα υγιεινής της περιφέρειας να σου πει, ψάξε τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της εποχής να σου πουν. Μόνο ο πρώτος θα σου δηλώσει ότι λειτουργούσε ρολόι κι όπως αναμενεται θα συμπεράνεις ότι ευθύνεται ο Σουσουδης..
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ καλά τα λέτε. Πάρα πολύ καλά. Τολμώ να πω εξαιρετικά. Μια ερωτησούλα μόνο:
Πέντε χρόνια είχε πρόβλημα ο βιολογικός όπως λέτε. Αν και από την τεχνική υπηρεσία άλλα μάθαμε. Αλήθεια τι έκανε επί 5ετία ο Σουσούδης για να το διορθώσει; Πέστε μας ΜΙΑ ενέργεια. Αν επανεκλεγόταν άλλα 4 πάλι θα κοίταγε; Για να δούμε οι επόμενοι που θα τον συντηρήσουν απλώς αν θα τα καταφέρουν καλύτερα....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους καιρό τώρα περίμενα να διαβάσω αυτό το άρθρο. Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες. Μας κούρασε το "όλα καλά όλα ανθηρά" του απερχόμενου και των συν αυτώ!!!!! Ας μιλήσουν τώρα που τους δίνετε το λόγο κ. Μπασαντή. Θέλουμε σταράτες κουβέντες όμως. Νομίζω πολλοί απαιτούν να μάθουν όλη την αλήθεια για το χάλι του βιολογικού στο Κόρθι. Ας γνωρίζουν ότι ουδόλως μας ικανοποιεί η ατάκα "καλοκαίρι είναι πρέπει να δουλέψουν τα μαγαζιά, μη μιλάτε" Κάνουν μέγα λάθος με τη λογική του "κάτω απ' το χαλάκι" αυτή η λογική μας έφερε εδώ που βρισκόμαστε. Ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες και ο Θεός βοηθός!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντι Κάπριο: Τοξικά πλαστικά στον βυθό της Άνδρου...
"Πλαστικές σακούλες και καπάκια από τουαλέτες. Εκατοντάδες δίχτυα για ψάρεμα. Όλα αυτά βρίσκονται κολλημένα στο βυθό του νησιού της Άνδρου" αναφέρει ο αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντικάπριο, σε ανάρτησή του στο instagram, με τίτλο "Είναι τοξικά για μας".
Και προσθέτει: "Εθελοντές συγκέντρωσαν πάνω από 660 λίβρες από πλαστικά σκουπίδια, ωστόσο ειδικοί λένε πως τα σωματίδια από το πλαστικό αφήνουν ένα αόρατο 'αποτύπωμα' στο περιβάλλον και σε μας. Θα καταναλωθούν από τα ψάρια και στη συνέχεια από εμάς".
Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου φωτογραφίες της οργάνωσης Aegean Rebreath, η οποία προσπαθεί να καθαρίσει τον βυθό του νησιού από τα πλαστικά σκουπίδια.

Η δύτρια Αναμπέλα Ρος ανέφερε: "Πρέπει να φανταστείτε τα νερά και τον βυθό όπως είναι ο παραδεισένιος υποθαλάσσιος κόσμος της Καραϊβικής. Εκεί υπάρχουν συστάδες κοραλλιών σε όλα τα χρώματα. Εδώ στην Άνδρο είναι κατά βάση παρόμοια η κατάσταση με τη διαφορά όμως πως βρήκαμε αντί για κοράλλια πλαστικές σακούλες σε όλα τα χρώματα. Πραγματικά με σόκαρε το θέαμα όταν το πρωτοαντίκρισα".
H Ανδρος αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα από το 2011, όταν εξαιτίας ισχυρής βροχόπτωσης παρασύρθηκαν στη θάλασσα τα σκουπίδια από τη χωματερή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Στους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και τον δήμαρχο του νησιού η εκστρατεία καθαρισμού του βυθού από τους ακτιβιστές προκαλεί μάλλον αμηχανία και για τον λόγο αυτόν δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ανταπόκριση, όπως δηλώνει ο Γιώργος Σαρελάκος, ιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Τονίζει ότι εδώ και οχτώ χρόνια οι πολιτικοί άρχοντες του νησιού δεν έχουν δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έχει ακόμα καθαριστεί ο βυθός.
https://www.nooz.gr/world/1550029/nti-kaprio--toxika-plastika-ston-bytho-tis-androy?fbclid=IwAR3G7Bk1cELuTy_ULFbRnhShnn1fxWH1lxQPfyQRc-mHrWXfg1a6V7GfBcs

This comment was minimized by the moderator on the site

Βιολογικός Κορθίου, όπως λεμε ανέκδοτο. Έργο του δήμου Κορθίου, με τις κακοτεχνίες του οποίου γελούν και τα μπετά, αλλά εσένα σου φταίει ο Σουσουδης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δύο μόνο νούμερα για να δείτε το λάθος ή την εσκεμμένη διαστρεύλωση. Ο βιολογικός κατασκευάστηκε το 2011. Ο Γλυνός έφυγε το 2014. Ο Γλυνός είχε τρια χρόνια. Ο Σουσούδης 5. Αρκετά για να διαχειριστεί το πρόβλημα. Γιατι ο βιολογικός είναι πρόβλημα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ σήμερα. Αν δεν έκανε απολύτως τίτοτα σε 5 πόσα ακόμα χρειαζόταν;
Όλα τα άλλα που γράφετε είναι γιατί δεν ξέρετε αριθμητική.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα τα φτιάξει ο...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κι αν τα φτιάξει;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro