ΚΟΡΘΙ: Το δόλωμα και το αγκίστρι!

Το Δόλωμα στην Αγία Αικατερίνη στον Όρμο Κορθίου...

(Λάβαμε μια επιστολή για παράνομη άδεια καταστήματος που δόθηκε - όπως εξηγούν - στην κ. Έλενα Ζαχαριουδάκη στην Αγία Αικατερίνη Κορθίου. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που είχαμε τραβήξει προ καιρού το μπαρ "Δόλωμα" λειτουργεί ακριβώς κάτω από το προαύλιο του ναού και έχει και τραπεζάκια έξω. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως ήδη έχει επιληφθεί το λιμενικό - μετά από καταγγελίες πολιτών - και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το λιμεναρχείο παρενέβη γιατί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων είχε παραβιαστεί από την επιχειρηματία και το όλο θέμα ακολούθησε τη σχετική νομική διαδικασία.

Το όλο θέμα ξεκινά από το γεγονός πως υπάρχει σειρά αρνητικών εισηγήσεων των υπηρεσιών, όμως ο δήμαρχος Σουσούδης έδωσε άδεια - κόντρα στις αρνητικές εισηγήσεις! Την ενέργεια του Σουσούδη στο Κόρθι την ερμηνεύουν ως πολιτική και έχει να κάνει με το ότι η επιχειρηματίας και ο σύντροφό της στήριξαν σθεναρά τον απερχόμενο δήμαρχο στις εκλογές.

Βεβαίως - όπως μάθαμε - ο χώρος είχε βγει σε πλειστηριασμό και η επιχειρηματίας είχε πλειοδοτήσει. Άρα η υπόθεση πηγαίνει - πέρα από τις πολιτικές προεκτάσεις - πηγαίνει πιο πίσω από την άδεια του απερχομένου δημάρχου. Άλλωστε και στο παρελθόν μάς είπαν πως στον χώρο υπήρχε εκεί καντίνα.

Προφανώς το ζήτημα των αρνητικών εισηγήσεων και των παρεμβάσεων προέκυψε από την πολεοδομική μετατροπή του χώρου από την επιχειρηματία (άνοιξε τα παράθυρα κλπ), που άλλαξε τη δομή του. Μάλλον εδώ που έφτασε το θέμα εναπόκειται στην επόμενη διοίκηση να αποφανθεί για τη νομιμότητα των ενεργειών και τα περαιτέρω.

Πάντως προκαλεί λύπη το γεγονός πως καταλαβαίνουν την πολιτική ύπαρξη τους μερικοί και τις επιχειρήσεις τους κάποιοι άλλοι μέσω της χρήσης πολιτικών μέσων (πολιτική στήριξη και πολιτική εκμετάλλευση κλπ). Δυστυχώς, μερικοί σπεύδουν να προσεταιριστούν την εκάστοτε εξουσία κινούμενοι ευκαιριακά. Τώρα προφανώς λόγω της πολιτικής τους άγνοιας μερικοί πολιτευόμενοι και επιχειρηματίες δεν τήρησαν καν τα προσχήματα προεκλογικά. Τσίμπησαν μεν το δόλωμα, αλλά δεν είδαν το αγκίστρι... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Κε Μπασαντή,

παρακολουθώντας την δημοσιογραφική σας πορεία αλλά και τις τόσο ενδιαφέρουσες και σημαντικές για τον τόπο αναρτήσεις στο διαδύκτιο σας αποστέλλω την εισήγηση από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, που γεμίζουν απορίες απογοήτευση και πολλά ερωτήματα τον κάθε κάτοικο αυτού του Νησιού.

Όταν ένας δήμαρχος επικροτεί την στήριξη της παρανομίας μη λαμβάνοντας υπόψη τις άλλες αρχές και τις αποφάσεις αυτών του κράτους, τότε η απογοήτευση για τον τόπο γίνεται μεγαλύτερη.

Ένας δήμαρχος και μια υπάλληλος είναι βάρος όλων των επαγγελματιών του νησιού που βάλλονται από την οικονομική μεγάλη φορολογία και την μικρή σεζόν του καλοκαιριού και την οικονομική κρίση.

Απορούμε και περιμένουμε την δικαιοσύνη που εσείς προβάλετε στην έως τώρα πορεία σας. Όχι σαν δικαστής αλλά σαν κάτοικος πάνω από όλα.... 

Τα ερωτήματα που θέτουμε στον Δήμαρχο Κο Σουσουδη και την αρμόδια υπάλληλο για την έκδοση της παράνομης  άδειας είναι:

  1. Δεν γνώριζαν ότι είναι αρχαιολογικός χώρος; Δεν γνώριζαν ότι βρίσκεται μέσα σε αιγιαλό; Δεν γνώριζαν ότι δεν έχει πολεοδομική Άδεια; Γιατί τώρα το περνάει από δημοτικό Συμβούλιο; Μήπως για να καθυστερήσει την σφράγιση του καταστήματος  και να περάσει το καλοκαίρι; Μήπως για να βγάλει την ευθύνη από πάνω του;
  2. Έχει αρμοδιότητα το Δημοτικό συμβούλιο να εξετάζει την νομιμότητα και να αποφασίζει για την ανάκληση ή όχι των αδειών των καταστημάτων αφού υπάρχει υπηρεσία του δήμου που εξετάζει τα δικαιολογητικά; Μήπως υπάρχει δόλος; Πόσοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή;

Σε συνέχεια του μηνύματός μας, σας ενημερώνουμε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία  είναι "χάρη" για την παράνομη λειτουργία του καταστήματος εις βάρος φυσικά των υπολοίπων νόμιμων επιχειρήσεων. 

Το "σύστημα" λοιπόν είναι ο κος Σουσούδης, ο κος Βουραζερης Χρηστος, ο πατερ Αντώνιος Χορευτής

Με εκτίμηση Δίκαιοι Πολίτες Άνδρου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πολίτες που διαμαρτύρονται μας έστειλαν σε μορφή PDF και όλη τη σχετική εισήγηση με τις γνωματεύσεις των υπηρεσιών στο δημοτικό σύμβούλιο (6 σελίδες). Λόγω της ηλεκτρονικής μορφής τους (PDF) δεν μπορούμε να την δημοσιεύσουμε στο site (αν ήταν σε WORD ευχαρίστως).

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ο Παπάς ο οποίος διαμεσολάβησε για να γίνει μπαρ η Αγ. Αικατερίνη, είναι το καλό παράδειγμα του Κορθίου, για τον οποίο πολλοί έχουν να πουν πολλά. Το δόλωμα οποιος γνωρίζει, εκλεισε επειδή ηταν από πάνω η εκκλησία, αλλά τωρα που έχουμε παπά χορευτή, την κάνουμε ότι θέλουμε. Ναι ωραίο ειναι το δόλωμα, αλλα ο τρόπος που πηρε άδεια ειναι το θέμα. Κορόιδα υπάρχουν παντου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ Κ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Κ Η ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ (ΝΤΟΠΙΟΥΣ Κ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ) Η Κα ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ Κ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ Κ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος μας από την Τήνο καιρός είναι οι πολυξεροι σε ηλικία πατεράδες μας να καθίσουν λίγο στην άκρη.Τους ευχαριστούμε πρέπει να παραδώσουν την σκυτάλη και να μην φέρνουν γνώμη για όλα

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρέπει οι Ανδριωτες να κατεβάσετε λίγο την μύτη σάς και να έθετε να ζήσετε λίγο στην Τήνο στην Σύρο ή στην Μύκονο να πάρετε μαθήματά νοοτροπιας.Δυστηχως είστε Χρόνια πίσω!! Και εσείς οι μεγάλοι σε ηλικία πρέπει να σταματήσετε να έχετε άποψή για όλα και να αφήσετε τους νέους μπροστά!!! Οι υπόλοιποι να καθίσετε στην άκρη. Αρκετά όλα αυτά τα χρόνια Θα χαλάσετε και το μέλλον των παιδιών σας εάν συνεχίσετε με αυτή την νοοτροπία δεν το καταλαβενεται? ΑΡΚΕΤΑ...!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα σε βάλω στον ΑΝΤΡΙΩΤΗ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η παρεούλα Σουσουδης Βουραζερη και πάτερ Αντωνίου που απειλούσε και έτάζε ρουσφέτιά προεκλογικά έληξε ευτυχώς τώρα που είναι σαν βρεγμένος γατες πρέπει να αρχίσουν να μιλάνε οι Κορθιανοι ώστε ο κάθε ένας από αυτούς να λογοδοτήσει

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει στο Κόρθι εδώ και χρόνια: κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι καινούργιο και διαφορετικό, εμφανίζονται κάποιοι που "για το καλό του τόπου" διαμαρτύρονται. Το "Δόλωμα" ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στο Κόρθι και όσοι το ζήσαμε με πολλή χαρά το ξαναβρήκαμε φέτος. Αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους - εξάλλου η διαμόρφωση του χώρου αναβάθμισε σημαντικά την εικόνα στην περιοχή, κάτι που ήταν απαραίτητο!

This comment was minimized by the moderator on the site

καποτε πρέπει να τελειώνουμε με το σύστημα αυτό με αυτήν την πε΄ριφημη τριπλέτα εδώ στο Κόρθι...
οτι και να επεδίωξαν πολιτικά και αυτοδιοικητικά δεν τους βγήκε και τώρα είναι ο καιρός...να αανχωρήσουν για άλλες πολιτίες...
εξάλλου με τον φίλτατο μας και υπουργό εκ νέου Γιάννη Βρούτση, έχουν πάλι το 8άρι τους, για να ζητήσουν ...νέα σχέδια....

This comment was minimized by the moderator on the site

Το "σύστημα" λοιπόν αυτό, του κου Σουσούδη, του κου Βουραζερη και του ο πάτερ Αντώνιου Χορευτή, πρέπει επιτέλουσ να τελειώνει απο το Κόρθι.
Τώρα δεν υπάρχει, Γληνός,Σουσούδης και Βουραζέρης κια ο σεβασμιώτατος πάτερ,πρέπει να λογοδοτήσουν...κατά κάποιο τρόπο για
τις '' επιθυμίες τους '' στο Κόρθι.
Να σπάσει το απόστημα αυτό, έφτασε πλέον ο καιρός, να σπάσει ο νόμος της σιωπής....για όλα όσα ακούγονται στον Ορμο...
δεν νομίζετε συμπατριώτες ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Το νέο σύστημα να δείτε...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν φιλοξενούμε στο site προφητείες αλλοπαρμένων για το τι θα γίνει στο μέλλον. ΟΥΔΕΙΣ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ...
ΥΓ Ατυχώς υπάρχουν μερικοί που μετά από μεγάλη στενοχώρια καταλήγουν να προβλεπουν το τέλος του κόσμου ή το τέλος της Άνδρου! Περαστικά τους αλλά το site δεν είναι για ψυχανάλυση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα