Προχωρά η συντήρηση της μεγάλης δεξαμενής της Χώρας

Οι φωτογραφίες από την καταγγελία του παπα-Λευτέρη Φραδέλου τον Μάΐο 2019.

Εδώ και μέρες ειδικό συνεργείο από την Αθήνα έφθασε στο νησί και ξεκίνησε την συντήρηση (καθαρισμός και επισκευή) της μεγάλης δεξαμενής νερού της Χώρας. Η συντήρηση της δεξαμενής των 1.000 κυβικών από όπου υδρεύεται όλη η Χώρα είχε να γίνει 8 χρόνια. Εδώ και αρκετά χρόνια η τσιμεντένια δεξαμενή είχε παρουσιάσει ρωγμές από όπου έτρεχε νερό. Κάτι που την καθιστούσε και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία καθώς ερχόταν σε επαφή το νερό της με τον περιβάλλοντα χώρο.

Το θέμα της δεξαμενής είχε αναδείξει πρώτη φορά εδώ και 4 χρόνια ο υδραυλικός και πρώην πρόεδρος του Τοπικού της Χώρας Λευτέρης Φραδέλος. Ο ίδιος το επανέφερε στην επικαιρότητα προεκλογικά όταν πια είχε γίνει παπάς στο Αλαδινού. Και το επανέφερε με επιστολή και φωτογραφίες του στο Εν Άνδρω στις 13/5/19 όταν κατήγγειλε την χειροτέρευση της κατάστασης. Έγραφε τότε ο παπα-Λευτέρης: "οι διοικούντες έχουν κάνει «καραμέλα» την φράση κάνεις αντιπολίτευση... όμως καθαρισμός της δεξαμενής εσωτερικά έχει να γίνει πάνω από 8 χρόνια με κίνδυνο την υγεία την δική μας των παιδιών μας και των επισκεπτών. Η δεξαμενή έχει ραγίσει και έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικό παράγοντα Έχω ενημερώσει επανειλημμένως δημοτική αρχή, αντιπολίτευση και άλλους φορείς... όλα αυτά την στιγμή που το Τοπικό της χώρας διαθέτει περίπου 70.000€ το χρόνο, δηλ. 5×70.000 = 350.000€ την θητεία. Προς τι αυτή η αδιαφορία, ανικανότητα;"

Η διοίκηση Σουσούδη ως γνωστόν δεν άντεχε καμία κριτική. Έτσι ο κύκλος της τα "έσουρε" του παπα-Λευτέρη. Ενδεικτικά σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο Εν Άνδρω: "Μα δεν ντρεπεται παπας ανθρωπος να κάνει πολιτικη!!?? Με εκεινους που εχει μπλέξει, αυτα του εμαθαν-αυτα κανει. Αντι να κανει έκκληση για ρουχα, τροφες και βοηθεια σε ανημπορεα οικογενσιες, κανει πολιτικη. Ντροπη τα ρασα που φορεσε!!" Αυτό ήταν το πολιτικό κλίμα επί Σουσούδη. Οι άνθρωποι αντί να απαντούν στα προβλήματα απαντούσαν επιχειρώντας να μειώσουν τις προσωπικότητες όσων επισήμαναν τα προβλήματα.

Όπως φαίνεται όμως εκείνη η τελευταία αναφορά στη δεξαμενή προβλημάτισε το Νίκο Βιδάλη, που ήταν από τους ελάχιστους υπεύθυνους που έτρεχαν να λύσουν προβλήματα (έχουμε ήδη γράψει για τις προσπάθειες του με αναφορά στις γεωτρήσεις "Ξεκίνησαν ελπιδοφόρα οι γεωτρήσεις στην Άνδρο", 22 Ιουν 2018). Κάπου, λοιπόν, βρήκε τρόπο - ανάμεσα σε παλιές ανεκτέλεστες συμβάσεις - να προσκαλέσει ειδικό συνεργείο από την Αθήνα και έτσι ξεκίνησε στο τέλος του καλοκαιριού η συντήρηση και η επισκευή της μεγάλης δεξαμενής.

Το έργο ήδη προχωράει. Το συνεργείο καθαρισμού εξήγησε πως έχουν καθαριστεί ο βυθός και τα τοιχώματα. Ο βυθός είχε ένα υποκίτρινο χρώμα! Ήταν ένα στρώμα... άμμου!!! Ξεκίνησαν να το καθαρίζουν με συρματόβουρτσες και κατέληξαν να βγάλουν με... σπάτουλες! Έβγαλαν 15 κουβάδες άμμου! Τα τοιχώματα ήταν πράσινα από το νερό. Καθαρίστηκαν. Και ήδη ξεκινούν επιδιορθώσεις όπου υπάρχουν ρωγμές για να μην έρχεται σε επαφή το νερό με τον εξωτερικό παράγοντα.

Το όλο θέμα δεν έχει πάρει δημοσιότητα γιατί το δρομολόγησε ο Νίκος Βιδάλης, που δεν είναι της δημοσιότητας. Η νέα διοίκηση απλώς παρακολουθεί την εκτέλεση του ήδη δρομολογημένου έργου. Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα μετά από συνάντηση μας με τους ανθρώπους του συνεργείου που διαμένουν στο Νειμποριό.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η αλήθεια είναι πως ο κύριος Βιδάλης -με τις όποιες γνώσεις είχε ως πολιτευτής- υπήρξε ο ενας από τουςδύο αξιολογότερους συμβούλους της προηγούμενης Δημοτικής διοίκησης. Ο άλλος (Λαβδας) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη θητεία του, μιας και παραγκωνίστηκε από τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλή της παράταξής του. Δυστυχώς ο κύριος Σουσούδης δεν άφησε κανέναν σχεδόν από την ομάδα του να εκφραστεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Ισως έτσι αντιλαμβανόταν την έννοια της Δημοκρατίας, με το να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, αποφασίζοντας ο ίδιος.... (διαγράφετε μια προσωπική αναφορά - Εν Άνδρω)..... στα περισσότερα ζητήματα που αφορούσαν το Δήμο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δώσανε τόσα λεφτά για τις παιδικές χαρές και τοποθέτησαν ένα χλοοτάπητα δύο κούνιες μια τραμπάλα και μια τσουλήθρα και κόστισε 40.000€ η ΜΙΑ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ξεκίνησε ο Βιδάλης και γιατί δεν το τελείωσε? Και πότε το ξεκίνησε παραμονή εκλογών? Για τους ψήφους?Έτσι και εγώ γίνομαι σύμβουλος.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Παντως το ξεκίνησε και τέλειωσε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ένας δημοτικός σύμβουλος του έμεινε του Σουσουδη ο Βιδάλης, τον οποίο δεν τον άφησε να κάνει εργο, με αποτέλεσμα να γίνει αντιπαθείς στον κόσμο της Άνδρου προσπαθώντας να καλύψει τα λάθη του δημάρχου.Γιατι βρε Νίκο?

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους μετά από 8 χρόνια αδρανειας κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης των πόρων έπρεπε να εκλεγεί ο νέος δήμαρχος της καρδιας μας ώστε να βάλει σε τάξη την καθημερινότητα και τα απλά πράγματα που κάποιοι μας τα στέρησαν από την όμορφη Άνδρο μας.Με το καλό και τα νεα εργα .Οι υπόλοιποι καλά μπάνια στον όμιλο..Δεν κανεται ούτε για αντιπολίτευση