Προσπάθεια ματαίωσης του δημοτικού συμβουλίου από τον Θ. Σουσούδη! Ψηφίστηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών ο Γ. Μπακέλας.

 

 Οι 8 σύμβουλοι της ομάδας Σουσούδη που υπογράφουν για τα βραδινά δρομολόγια της Παρασκευής διαμένουν στην Άνδρο. Οι 4 σύμβουλοι της ομάδας Καπάκη που αναφέρονται στο κείμενο έρχονται κυρίως από την Αθήνα. Οι 8 της Άνδρου πότε ανακάλυψαν πως τα βραδινά δρομολόγια της Παρασκευής έρχονται... βράδυ; Και γιατί αναφέρουν και τους 4 της ομάδας Καπάκη; Δρουν από κοινού και εκπροσωπούν οι μεν τους δε; Τέλος γιατί δεν προέβαλαν τον ισχυρισμό για τα δρομολόγια των πλοίων επί τριήμερο και περίμεναν ένα 24ωρο πριν την σύγκλιση;

Η παράταξη Σουσούδη άρχισε ήδη τις σκληρές αντιπολιτευτικές κόντρες επιχειρώντας παράτυπα και με φθηνές δικαιολογίες την αναβολή του αυριανού δημοτικού συμβουλίου. Αναλυτικά, την Δευτέρα 16/9 ειδοποιήθηκαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 20/9 ώρα 16:00 στο Δημαρχείο. Σήμερα Πέμπτη, 19/9 μια μέρα πριν το συμβούλιο η ομάδα Σουσούδη υπέβαλε αιφνιδιαστικό αίτημα αναβολής για την άλλη εβδομάδα με την δικαιολογία πως στις 16:00 δεν θα έχουν έρθει τα βραδινά καράβια!

Το πράγμα καταντά αστείο γιατί ως γνωστό και τα 8 μέλη της μένουν Άνδρο!!! Ονομαστικά: Θ. Σουσούδης, Δ. Θεοδωράκης, Ν. Βιδάλης, Μ. Βάμβουκας, Α. Αντώνογλου, Γ. Τρανάκος, Ν. Μαμάη, Γ. Ψωμάς. Κάτι που χρησιμοποιήθηκε και προεκλογικά ως επιχείρημα. Επικαλείται επίσης και την ομάδα Καπάκη, της οποίας και τα τέσσερα μέλη διαμένουν στην Αθήνα!!! 

Κι όλα αυτά γίνονται αφού η αντιπολίτευση άφησε να περάσουν 3 μέρες και ξαφνικά ζητούν αναβολή ένα 24ώρο πριν το συμβούλιο. Λες και δεν ήξεραν το δρομολόγιο των πλοίων από την Δευτέρα κι αν είχαν ενστάσεις να τις προβάλουν εγκαίρως.

Προς πληροφόρηση σας: Σε όλη την 5ετία Σουσούδη μόνο ένα δημοτικό συμβούλιο αναβλήθηκε 24 ώρες πριν την τέλεση του για λόγους ανωτέρας βίας: ήταν λόγω του θανάτου της κόρης του πρώην δημάρχου και δημοτικού συμβούλου Μανώλη Βάμβουκα!!! Αυτό για να έχετε μια ιδέα και να κάνετε μια σύγκριση μεταξύ της σοβαρότητας της προηγούμενης αναβολής και της αστειότητας της σημερινής με θέμα τα... τακτικά δρομολόγια των πλοίων!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

Εν τω μεταξύ στη μοναδική επιτροπή που έχει ψηφιστεί και συγκλήθηκε, η Οικονομική Επιτροπή, ο ορισμός του αντιπροέδρου έγινε με λάθος τρόπο την Τετάρτη 18/9. Το λάθος οφείλεται σε ισχυρισμό του κ. Σουσούδη, ο οποίος αυτοπροτάθηκε αντιπρόεδρος μη γνωρίζοντας την τροποποίηση του νόμου τον Αύγουστο του 2019. Και επέμεινε επιτακτικά (πως ο αντιπρόεδρος βγαίνει από την αντιπολίτευση κι όχι από την συμπολίτευση). Τον επίμονο ισχυρισμό Σουσούδη αποδέχτηκαν λανθασμένα και οι υπηρεσιακοί εκπρόσωποι. Έτσι, ο δήμαρχος κ. Λοτσάρης μη θέλοντας συγκρούσεις υποχώρησε και απέσυρε την δική του θέση (πως ο αντιπρόεδρος βγαίνει από την συμπολίτευση).

Θ. Σουσούδης: αυτοπροτάθηκε, αυτοδιαφημίστηκε, αυτοδιαψεύστηκε...

Με την έξοδο των μελών της Οικονομικής Επιτροπής από την αίθουσα συνέβησαν δύο πράγματα. Από τη μια ο κ. Λοτσάρης κάλεσε την υπηρεσία να διασταυρώσει τον ισχυρισμό του κ. Σουσούδη. Και βέβαιως διαπιστώθηκε το λάθος του ισχυρισμού του πρώην δημάρχου. Αμέσως η υπηρεσία συγκάλεσε νέα Οικονομική Επιτροπή για σήμερα Πέμπτη 19/9 για ορισμό νέου αντιπροέδρου με βάση το νέο νόμο. Από την άλλη ο κ. Σουσούδης έστειλε αμέσως "δημοσιογραφική ανταπόκριση" στο προσφιλές του site που βγήκε στον αέρα με την "είδηση" πως «ορίστηκε αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Σουσούδης»!!!

Αυτά τα απίθανα πολιτικά, υπηρεσιακά και επικοινωνιακά χτες…

Επί της ουσίας τώρα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής (18/9) ο κ. Σουσούδης διατράνωσε την άποψη πως θα στηρίξει όπου πρέπει για το καλό της Άνδρου τη νέα διοίκηση. Και στη συνέχεια καταψήφισε όλες τις προτάσεις. Ακόμα και τα έξοδα δημάρχου και αντιδημάρχου για δύο μετακινήσεις στην Αθήνα για συναντήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και με τον αντιπρόεδρο της Βουλής και μια του δημάρχου για μετακίνηση στην Τήνο για το Λιμενικό Ταμείο. Κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει. Τα έξοδα εγκρίθηκαν τελικά κατά πλειοψηφία.

Στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή (19/9) που συνεδρίασε εκτάκτως για να διορθώσει το χθεσινό λάθος όλοι οι παρόντες (Δ. Λοτσάρης, Γ. Γιαννίσης, Γ. Μπακέλας, Ν. Μουστάκας, Τ. Μαμάη-Καπόν και Α. Αντώνογλου) ψήφισαν ως αντιπρόεδρο τον Γ, Μπακέλα. Σημειώνουμε πως ο κ. Σουσούδης μετά την διαπίστωση του λάθους του χθεσινού ισχυρισμού του δεν προσήλθε στην επιτροπή κι έστειλε τον αναπληρωματικό του Α. Αντώνογλου!!!...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Από τα παραπάνω αντιφατικά, αλλά και εξοφθάλμως επιθετικά, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο κ. Σουσούδης ολοκλήρωσε πλέον την «10ήμερο περίοδο χάριτος» προς τη διοίκηση Λοτσάρη και ήδη βγήκε στα κάγκελα… καταγγέλλων «τα πάντα όλα»! Καταγγέλλων ακόμα και την σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου ένα 24ώρο πριν συνέλθει! Είναι πλέον προφανές πως η διοίκηση Λοτσάρη θα έχουμε μια περίοφο σκλήρης αντιπολίτευσης μιας και ο κ. Σουσούδης θεωρεί την 4ετία που ξεκινά μια απλή «παρένθεση» στη δική του παντοκρατορία, την οποία έχασε «αδίκως» όπως πιστεύει. Στο χέρι της διοίκησης Λοτσάρη είναι με παραγωγικό έργο να ακυρώσει μια τέτοια ακραία αντιπολιτευτική λογική. Ίδωμεν

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Προς κ.κ.
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου
Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου
Κοιν. Δήμαρχο Άνδρου
Άνδρος  19 Σεπτεμβρίου 2019

Θέμα: Μετάθεση της  ημερομηνίας  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριοι,
Παρακαλούμε,  όπως η  καθορισμένη  για  Παρασκευή 20/09/2019 ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετατεθεί για την Δευτέρα 23/09/2019 και σε κατάλληλη ώρα (μετά την άφιξη και του τελευταίου ημερήσιου ακτοπλοϊκού δρομολογίου του νησιού μας), ώστε να καθίσταται εφικτή  η προσέλευση και παρουσία όλων ή των δυνατών περισσότερων δημοτικών συμβούλων,  για τους παρακάτω λόγους:

1. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ορισμένων συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης.

2. Λόγω της απαγορευτικής ώρας (16.00) σύγκλισης του συμβουλίου, όπου υπάρχει πρόβλημα και στους συμβούλους και των  δύο δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

3. Λόγω της κρισιμότητας των θεμάτων, εξ αιτίας  της οποίας  επιθυμούμε να παρευρίσκονται όλοι οι σύμβουλοι. 

4. Λόγω μη αποστολής προς τους δημοτικούς συμβούλους, των εισηγήσεων των συζητηθησόμενων θεμάτων.

Με τιμή
Θεοδόσης  Σουσούδης
Εμμανουήλ  Βάμβουκας
Διαμαντής  Θεοδωράκης
Γεώργιος  Τρανάκος
Νικόλαος  Βιδάλης
Ανδρονίκη Μαμάη
Αντώνης  Αντώνογλου
Γεώργιος Ψωμάς

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ

 

ΘΕΜΑ: «Μετάθεση της ημερομηνίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου»     

ΣΧΕΤ: Το υπ΄αριθμ. πρωτ. 10062/19-9-2019 έγγραφο σας

Κύριοι ,

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού σας ενημερώνουμε ότι δεν δύναται να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2019, λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών για τη συγκρότηση των επιτροπών που υπάρχουν καθώς και της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Άνδρου.

Οι ημέρες και οι ώρες συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου καθορίζονται από τον Πρόεδρο και συνεπώς το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και παρακαλούμε για την αποστολή προς εμάς των ονομάτων που επιθυμείτε να συμμετάσχουν στις επιτροπές.

Σας υπενθυμίζω ότι η πρόσκληση έχει αποσταλεί από 16/9/2019 και όλο αυτό το διάστημα θα μπορούσατε να εκφράσετε τα παράπονά σας για την ημέρα και την ώρα.

Η έκφραση παραπόνων την προηγούμενη του δημοτικού συμβουλίου δείχνει πολιτική τοποθέτηση και όχι παράπονο.

Όσο αφορά για τις εισηγήσεις:

Η εισήγηση της αναμόρφωσης θα σας αποσταλεί εγκαίρως .Η εισήγηση επί των επιτροπών θα σας αποσταλεί μόνο επί της διαδικασίας αφού δεν μας έχετε κοινοποιήσει τα ονόματα που προτίθεστε να προτείνετε στις επιτροπές αυτές .     

                                                             Με εκτίμηση

                                                         O Πρόεδρος ΔΣ

                                                      Ελευθέριος Μπάλλας 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζω Κυριακή μετά την λειτουργία είναι ιδανική ώρα για Συμβούλιο!Μήπως να γίνει δημοψήφισμα; Εδώ χανόμαστε, έχουν πάει 5 χρόνια χαμένα και ψάχνετε να βρείτε ώρα και χρυσάνθεμα ! έλεος! Όσοι εκτέθηκαν και έχουν εκλεγεί να παρουσιάζονται τις ημέρες και τις ώρες που καλούνται!Είναι υποχρέωσή τους!
Ούτε στα 15μελή των Γυμνασίων - Λυκείων να ήσασταν! Σοβαρευτείτε!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οπου και αν μενει...εχει ικανοτητες να παρευρεθει στα δημοτικα συμβουλια σε αντιθεση με αλλους που αν και μονιμοι κατοικοι δεν οδηγουν να φτασουν Χωρα!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ανύπαρκτος πρώην έπαρχος και νυν δήμαρχος εφεξής θα διαμένει στην Άνδρο ή στην Αθήνα ;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν περιμεναμε κατι αλλο.απο τους αποτυχημενους...εεε συγνωμη ηττημενους ηθελα να πω.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν χωνευονται ευκολα καποια πραγματα τελικα...αρχισαν τις κοντρες και τις αποχες.
Να διαγραφονται αναλογα με τις απουσιες!.
Οποιος δεν μπορει να παρευρισκεται να παραιτηθει.
Απορω παντως πως ο Σουσουδης δηλωνει κατοικος Αθηνων αυτος και οι αυλικοι του κοροιδευαν προεκλογικα πως θα αναλαβουν καποιοι που μενουν εκτος Ανδρου.
Εξηγηστε του οτι ολα ειναι θεμα ικανοτητων γνωσεων και θελησης αυτα δηλαδη που δεν ειχε εκεινος και σαν μονιμος κατοικος Ανδρου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Διαύγεια κ.Μπασαντη η πρόσκληση του προέδρου έχει ημερομηνία 18/9/2019 .Γιατι γράφετε ότι η πρόσκληση έγινε στις 16/9/2019 δηλαδή 4 ημέρες πριν. Στις 18/9/2019 έγινε το συμβούλιο του οποίου οι αποφάσεις ακυρώθηκαν .

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό που ξέρετε ποιος διαμένει και ποιος δε διαμένει στην Αθήνα με ξεπερνάει. Επίσης και κάποιος που διαμένει στην Άνδρο για τον οποιονδήποτε λόγω, επαγγελματικό, θέμα υγείας, οικογενειακό μπορεί να λείψεί. Δηλαδή να μην έχει το δικαίωμα να πάρει το απογευματινό καραβι και να παρευρεθεί στο χ ψ δημοτικό συμβούλιο ή επιτροπή;!
Υ.Γ. Εάν θέλετε να εκφέρετε άποψη ψάξτε λίγο καλύτερα για το ποιος μένει ή όχι στην Αθήνα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς την γλυκιά συμμορία υδρουσας εάν ξεκινάει 9 το βράδυ θα τελειώνουμε στις 1 εγώ το πρωί δουλεύω

This comment was minimized by the moderator on the site

ΝΤΡΟΠΗ στον Θεοδωση αντί να είναι ενοτικος να δημιουργεί προβλήματα στο συμβούλιο.Ηθελα να ήξερα δεν ντρέπεται που εκτίθεται δημόσια? Αυτήν την πολιτική μαθαίνει και στους νέους συμβούλους του?

This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν συνεχίσει αυτήν την πολιτική της διχόνοιας ο Σουσουδης και της αδράνειας που έχει κληρονομήσει,καλύτερα να παραιτηθεί από τον συνδυασμό ώστε να αναλάβει ο επόμενος(Διαμαντής).

Περισσότερα