Διαφωνίες και διευκρινίσεις για τον προϋπολογισμό του Γαυρίου

 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΤΚ ΓΑΥΡΙΟΥ

Προς: κ. Δήμαρχο Άνδρου & κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Αξιότιμοι κύριοι

Σχετικά με την Απόφαση 88/2019 της Οικονομικής Επιτροπής και θέμα » 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Άνδρου 2019 », έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

1) Θεωρούμε τις παραπάνω πιστώσεις άκρως απαραίτητες για τις ανάγκες της Κοινότητά μας και η αφαίρεσή τους για εκπλήρωση άλλων υποχρεώσεων του Δήμου μας εν γένει,είναι αυθαίρετη και άκαιρη

2) Εάν όντως οι πιστώσεις είναι από την πρώην ΣΑΤΑ και δεν επαρκεί ο χρόνος μέχρι 31/12/2019 για τις διαδικασίες ανάθεσης,θα παρακαλούσαμε να μεταφερθούν ως ανεκτέλεστα μη διατεθέντα ,στη χρήση του 2020 , ενέργεια που επιτρέπει η νομοθεσία για την Οικονομική διαχείριση των Δήμων.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο κ.Δημήτριο Τηνιακό,μας διευκρίνισε ότι οι μεταφορές των πιστώσεων γίνονται για την καταβολή αμοιβών των μελετητών Κατασκευής εγκαταστάσεων Βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, καθώς και διάνοιξης περιφερειακού δρόμου. Από την ανάγνωση των πινάκων της 88/2019 Απόφασης Οικ.Επιτροπής, δεν προκύπτει η εγγραφή των παραπάνω πιστώσεων στο σκέλος των εξόδων και θα ήταν συγκροτημένη η ανάγνωσή της εάν αναγραφόταν πχ ότι παραμένουν στο αποθεματικό κεφάλαιο του Προϋπολογισμού και σε επόμενη Απόφαση θα εγγραφούν οι πιστώσεις ( Βιολογικός κλπ)

3) Θεωρούμε τη μη έγγραφη ενημέρωσή μας (ή με ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο) για τις προθέσεις σας προς αφαίρεση εγκεκριμένων πιστώσεων της Κοινότητός μας αυθαίρετη και θα παρακαλούσαμε, κατά παρέκκλιση του κανονισμού λειτουργίας της Οικ. Επιτροπής, να μας κοινοποιούνται τα θέματα που αφορούν αναμορφώσεις του προϋπολογισμού, ενέργεια που την θεωρούμε θετική προς την δημοκρατικότερη λειτουργία του εν λόγω συλλογικού οργάνου (να δοθούν οδηγίες στις υπηρεσίες). Θα σας γνωστοποιήσουμε σύντομα τη διεύθυνση του e-mail μας.

4) Τέλος καλούμε τους αποδέκτες της επιστολής και εφόσον κρίνουν ότι είναι άκρως επιβεβλημένη η αναμόρφωση, κατά τον ισχυρισμό του Αντιδημάρχου Δ. Τηνιακού,να μας αποσταλεί σχετική επιστολή του Δημάρχου ή άλλου αιρετού εκπροσώπου του Δήμου μας για την αναγκαιότητα και την εγγραφή των ίδιων ποσών στον υπό σύνταξη Προϋπολογισμό 2020.

Παρακαλούμε τον κ.Πρόεδρο του ΔΣ να αναγνώσει την επιστολή κατά την συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Γαυρίου

Νικόλαος Χέλμης 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Άνδρος, 01.10.2019

Προς: Νικόλαο Χέλμη

Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας  Γαυρίου 

 

 

 

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την 88/2019 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πράγματι μειώθηκαν οι κάτωθι κωδικοί:

25.7135.0010 Προμήθεια υδραυλ. Υλικών ΤΚ Γαυρίου κατά 3.076,41€

Και

25.7135.0009 Προμήθεια σωλήνων ΤΚ Γαυρίου   κατά 11.500,00€

Και ενισχύθηκε ο κωδικός:

25.7413.0001 Περιβαλλοντική και υδραυλική μελέτη για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης Κάτω Αγίου Πέτρου.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία αφού η κ. Τασούλα Μαμάη και ο κ. Αντώνης Αντώνογλου καταψήφισαν.

Μετά τα ανωτέρω:

-Είναι σαφές κ. Πρόεδρε ότι τα χρήματα μετακινήθηκαν «εσωτερικά» για να καλύψουν ανάγκες του Δ.Δ. Γαυρίου αφού και ο Κάτω Άγιος Πέτρος ανήκει στο Γαύριο. «Τα χρήματα δεν έφυγαν από το Γαύριο».

-Για μας η ολοκλήρωση της μελέτης της ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου αποτελεί προτεραιότητα, το ίδιο είμαστε βέβαιοι ότι αποτελεί και για σας. Δεν αποτελεί όμως προτεραιότητα για την  κ. Τασούλα  Μαμαή και τον κ Αντώνη Αντώνογλου οι οποίοι καταψήφισαν την αναμόρφωση χωρίς να υποβάλουν συγκεκριμένη αντιπρόταση για το πώς θα πληρωθεί ώστε να συνεχιστεί η εν λόγω μελέτη. Θα περιμένουμε, κ. Πρόεδρε, επίσης να ερωτηθούν από σας με δημόσια επιστολή σας οι 2 ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι για την άρνηση τους να προχωρήσει η ύδρευση του Κάτω Αγίου Πέτρου.

-Στον προϋπολογισμό υπάρχουν επίσης οι κωδικοί:

25.6662.0007 Προμήθεια υδραυλικών υλικών Υδρούσας, με υπόλοιπο 9.017,00€

25.6662.0013 Προμήθεια σωλήνων Υδρουσας, με υπόλοιπο 7.500,00€

63.6662.0010 Υλικά συντήρησης επισκευής 5.000,00€

Άρα υπάρχουν χρήματα για την περιοχή της Υδρούσας στον τομέα της Ύδρευσης.

Να σημειωθεί όμως ότι η διοίκηση Σουσούδη έχει εξαντλήσει για την περιοχή της Υδρούσας το όριο της απευθείας ανάθεσης των 24.800,00€. Τούτο σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του έτους οποιαδήποτε προμήθεια υλικών θα πρέπει να γίνει με την διαδικασία διαγωνισμού, μελέτης κτλ.

-Οι υπηρεσίες του Δήμου τόσο για εσάς όσο και για όλους τους Προέδρους είναι πάντα στην διάθεσή σας να σας δώσουν οποιαδήποτε ενημέρωση επιθυμείτε.

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζω την δική σας την αγάπη για την περιοχή του Γαυρίου , καθώς και των υπολοίπων μελών της Τοπικής Κοινότητας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένα δημοτικό διαμέρισμα σε βάρος κάποιου άλλου. Και αυτό δεν αφορά μόνο το Γαύριο αλλά όλο το Νησί.

Σας προτείνω, δε, να ενημερώνεστε από τις υπηρεσίες του Δήμου, για οποιαδήποτε απορία, οι οποίες είναι πάντα στην διάθεσή σας.

Θα αποδειχθεί, δε, πολύ καλό για το μέλλον του Νησιού μας να απομονώσουμε φωνές που λένε ….. «την μισή αλήθεια» με σκοπό να κάνουν απλά αντιπολίτευση.

Μαζί θα προχωρήσουμε, κ. Πρόεδρε, για ένα καλύτερο Γαύριο.

Πάντα στην διάθεση σας,

 

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΨΗΨΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ .ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ .ΩΡΑΙΑ ΓΛΑΣΤΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

όταν τα βουβάλια τσακώνονται την πληρώνουν τα βατράχια

This comment was minimized by the moderator on the site

ή πιο σωστά: θόλωμα νερών;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάτι για το πάρτι της αδελφής Μαρίας σε δημόσιο κτίριο; Μήπως να της πληρώσουμε και κανένα καλλιτέχνη του γούστου της, άλλη φορά;

This comment was minimized by the moderator on the site

Τι λέτε κ. Δήμαρχε…τέτοια ποσά για δύο μελέτες;;; Πολύ ακριβούς μελετητές έχει η παρέα σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

64.6262.0001:ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ : Υπηρεσίες μέτρων προστασίας στη θέση Κατακαλαίοι: 24800 ευρώ

64.7412.0001: ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΜΠΕ διάνοιξης οδού σύνδεσης λιμένα Γαυρίου : 8680 ευρώ

Ερώτηση : ΑΥΤΑ τι είδους μετακινήσεις είναι….εσωτερικές-εξωτερικές….τι αοριστία περιβάλλει αφ΄ενός τα μέτρα προστασίας (τι είδους ΑΚΡΙΒΩΣ και σε ποια σημεία των Κατακαλαίων ΑΚΡΙΒΩΣ) και την ΜΠΕ για την διάνοιξη ΠΟΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, που συνδέει ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΓΑΥΡΙΟΥ;

Πολλά πέρα δώθε, και μάλλον ζαλιστήκατε κι εσείς οι ίδιοι.
Να προσέξετε αυτά τα 24800, είναι ευρύτερα γνωστό το ποσό και σας εκθέτει κύριοι της διοικούσας αρχής

This comment was minimized by the moderator on the site

και ποια εταιρεία ΑΡΑΓΕ εμπλέκεται;;;; έτσι εξηγούνται τα δάκρυα κι ο σπαραγμός......

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσουν. Αφού δεν έφτασαν τα χρήματα να τελειώσει η υδροδότηση του κάτω Αγίου Πέτρου θα πρέπει να μην την τελειώσουν. Να την παρατήσουν στη μέση εκεί που την έφερε ο Θεοδόσης. Να προχωρήσουν στο άλλο έργο κι όπου φτάσουν. Το έργο του κάτω Άγιου Πέτρου ας το τελειώσουν του χρόνου. Ποιος είπε πως η ύδρευση είναι προτεραιότητα σε μια παραθεριστική περιοχή με τόσα ξενοδοχεία, παραθεριστικές κατοικίες και πλαζ/ Προτεραιότητα είναι ότι άφησε μισό ο Θεοδόσης κι ότι πουν οι νέοι γνώστες Αντώνογλου και Τασούλα.
Προχώρα Χέλμη. Πες του Καπάκη να γράψει κι άλλα. Δεν έχει εκτεθεί ακόμα τόσο πολύ αυτός η Τασούλα κι ο Αντωνογλου...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στα Fake News
Με μια προσεκτική ανάγνωση και στις δύο επιστολές διαπιστώνουμε πως κάποιοι στο Γαύριο που έγραψαν την επιστολή την οποία υπέγραψε ο Νίκος Χέλμης δεν κατάλαβαν πως έχει το θέμα για το οποίο διαμαρτύρονται. Αν έκαναν μια διασταύρωση θα έβλεπαν πως είναι η ίδια εταιρεία που κάνει τη μελέτη του βιολογικού με αυτή που κάνει για την υδροδότηση του Κάτω Αγίου Πέτρου. Άρα η μεταφορά χρημάτων δεν αφορά τον βιολογικό, αλλά την υδροδότηση.
Όμως κανείς όπως φαίνεται από την παράταξη των "Νέων Οριζόντων της Άνδρου της Ζωής τους" δεν πρόσεξε κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν περιμένουμε από τον συγγραφέα της επιστολής, που αντέγραψε τόσο περίτεχνα το στιλ του Καπάκη, να δει τέτοιες λεπτομέρειες. Αυτός ήταν βυθισμένος στις καθέτους και στις οριζόντιες της ακαταλαβίστικης νομικής του. Ως εκ τούτου χάθηκαν και δεν πήραν είδηση τι λένε. Αυτά ήταν τα fake news. Τα fake faces πίσω από τον Χέλμη γνωστά δεν χρειάζονται επεξηγήσεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πρόεδρε προχώρα γερά θέλουμε τοπικό με κάκαλα όχι εργάτες. Αλλιώς να μας πεί ο δημαρχος να μη πληρώνουμε τέλη εφόσον θέλει να μεταφέρει τα λεφτά όπου γουστάρει.Σε τελική χρήματα για μελέτες έχει δεν χρειάζεται να παίρνει τη ΣΑΤΑ που προορίζεται για τις καθημερινές ανάγκες μας.

Περισσότερα