Κριτική... δι' αλληλογραφίας!!!

 

Θεωρούσαμε ότι η δι' αλληλογραφίας πολιτική κριτική που άρχισε η αντιπολίτευση από τις πρώτες μέρες στο νέο δήμαρχο είτε θα κατέληγε σε σχετικές γραπτές προτάσεις είτε θα διεξαγόταν πολιτικά στο δημοτικό συμβούλιο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η αντιπολίτευση μάλλον απροετοίμαστη καταψηφίζει και "πετροβολά" στα όργανα ή απέχει και εντελώς από αυτά. Και μετά έρχεται δι' αλληλογραφίας να δικαιολογηθεί για την στάση της με νομικισμούς. Κάπως έτσι έγινε σήριαλ μια απλή τροποποίηση προϋπολογισμού για την ολοκλήρωση της ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου, την οποία δεν ψήφισε η κ. Τασούλα Μαμάη-Καπόν και μετά για να δικαιολογηθεί καταφεύγει σε αλληλογραφία μέσω facebook.

Δεν έχουμε υπόψη το κείμενο της Τ. Μαμάης-Καπόν - στο οποίο απαντά ο δήμαρχος - γιατί δεν το έστειλε στο Εν Άνδρω. Αν θέλει μπορεί να το στείλει ή μπορεί να στείλει τις απόψεις της σε επόμενη φάση. Προς το παρόν λοιπόν δημοσιεύουμε μόνο την απάντηση του δημάρχου προς αυτήν η οποία εστάλη σήμερα το απομεσήμερο στο Εν Άνδρω...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 03.10.2019

Προς: Τασούλα Μαμάη,

Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

 

Αξιότιμη κα Μαμάη,

 

 

 

Με έκπληξη διάβασα στο facebook επιστολή σας προς εμένα.

Εκτιμώ ότι η κοινωνία ψήφισε πολιτικούς εκπροσώπους στο Δημοτικό  Συμβούλιο για την τετραετία έως το 2023. Υπάρχουν –δόξα τω Θεώ-ελεγκτικοί μηχανισμοί, ουκ ολίγοι. Από σας τόσο εγώ όσο και η κοινωνία θέλει τις πολιτικές σας απόψεις.

Διαπιστώνω επίσης μια απόλυτη ταύτιση και ενημέρωση από με τον κ. Θ. Σουσούδη τον οποίο μέχρι λίγο πριν τις εκλογές ξορκίζατε!! Ας συστηθούμε λοιπόν εκ νέου και ας μάθει και η κοινωνία ποιοί είναι με ποιους μέσα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Είναι πολύ σημαντικό!!

Αναφέρετε χρήματα, κωδικούς, ποσά με μοναδικό στόχο τις εντυπώσεις μέσα από την δήθεν προστασία των χρημάτων των τοπικών κοινοτήτων.

Δεν ρωτήσατε εάν υπάρχουν τα χρήματα ή είναι απλές λογιστικές εγγραφές και νούμερα. Κρύβετε ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο ουσιαστικά δίμηνο του προϋπολογισμού του 2019, τα όρια των απευθείας αναθέσεων έχουν εξαντληθεί, μελέτες δεν υπάρχουν, χρόνος ούτε καν για την ανάθεση μελέτης δεν υπάρχει. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η «λαϊκίστικη προσέγγιση» για τους κωδικούς των κοινοτήτων;

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνω για τα εξής:

Η μελέτη της Ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου αποτελεί μακρά συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε την δεκαετία του ’90. Το 2005 κατασκευάστηκε η δεξαμενή στο Γαύριο, από τον τότε Δήμο Υδρούσας. Την διετία 2009-2010 εκπονήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση όλου του οικισμού του Κάτω Αγίου Πέτρου, επίσης από τον Δήμο Υδρούσας.

 Εν συνεχεία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ανατέθηκε η Υδραυλική και η Περιβαλλοντική Μελέτη η οποία θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία στις  23 Σεπτεμβρίου 2019.

Για όλα αυτά δεν ενημερωθήκατε, δεν σας ενημέρωσε ο κ. Θ Σουσούδης ή απλά σας ενδιαφέρει μόνο  η προβολή του «όποιου έργου του κ. Σουσούδη»;

Όσο αφορά για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και αφού σας ευχαριστήσω για την παρότρυνση σας, σας  γνωρίζω ότι καταβάλουμε ήδη προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα,. Δεν σας κρύβω ότι ανέμενα πως αυτό θα είχε ήδη γίνει.  

Όσον αφορά την πληρωμή της μελέτης, είστε ακριβώς στην ίδια γραμμή Σουσούδη: «θα μπορούσε να πληρωθεί από άλλους ….κωδικούς»!!

Γιατί δεν προτείνατε στην οικονομική τους «άλλους» κωδικούς;

Γιατί και σήμερα δεν μας προτείνετε;

Έχετε υποχρέωση πέρα από αντιπολίτευση, εάν διαφωνείτε να παρουσιάζετε στην κοινωνία και τις δικές σας συγκεκριμένες  προτάσεις.

Θα περιμένουμε.

Τουλάχιστον επιβεβαιώνεται την δική μου επιστολή, ότι δηλαδή ΔΕΝ ψηφίσατε την πληρωμή της. Απλά με άρθρα, νόμους, παραγράφους και κωδικούς προσπαθείτε να πείσετε - προφανώς την κοινωνία -  γιατί δεν ψηφίσατε.

Όσο αφορά τον περιφερειακό δρόμο Γαυρίου, θα περιμέναμε να είχατε ενημερωθεί ότι υπάρχει προμελέτη από το 2010. Δυστυχώς δεν σας ενημέρωσε ο τέως Δήμαρχος διότι και από την δική του –σχεδόν ταυτόχρονη επιστολή!!!! - προκύπτει ότι ούτε αυτός το γνώριζε…

Πολύ κρίμα!!!

Αξιότιμη κα Μαμάη,

Η διοίκηση μας μόλις έκλεισε έναν μήνα στον Δήμο Άνδρου.

Σε έναν δήμο που κάθε μέρα συνειδητοποιώ ότι πάρα πολλά  χρειάζονται να μπουν σε σειρά με αρχή, μέση και τέλος.

Επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό που ενδιαφέρει και εσάς είναι η πρόοδος του Νησιού μας περιμένω για κάθε θέμα που θα προκύπτει τις δικές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ προτάσεις.

Να ‘στε βέβαιη ότι θα τις ακούσω και θα τις λάβω υπ όψιν μου

Όπως θα θέλει να τις ακούσει η κοινωνία.

Η στείρα αντιπολίτευση δεν σας αρμόζει.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ωραία που τα λέτε ανατρίχιασα έτσι μου έρχεται να βάλω ανεμογεννήτριες στο σπίτι σου εν Άνδρω

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ειδα το διάβασα και σας το στέλνω εν Άνδρω.
Ευχαριστώ που κάνατε έλεγχο για μένα αλλά μάλλον δεν ρωτήσατε ντόπιους.? Ρωτήστε τους νέους αιρετούς στην διοικούσα δημοτική αρχή και θα σας πουν πια είμαι.?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαιρόμαστε για την συνεργασία. Αλλά ΔΕΝ κάναμε καμία έρευνα για εσάς. Και γιατί να κάνουμε άλλωστε; Δημοσιεύουμε απλώς τα κείμενα των αιρετών που μας στέλνετε γιατί μάλλον "ντρέπονται". Έχετε αναλάβει εσείς τον ρόλο της «ανταποκρίτριας» της αντιπολίτευσης του Γαυρίου.
Για να ξέρετε: δεν δημοσιεύουμε "γκρίζες διαφημίσεις" ούτε και διαφημίσεις. Το site ως γνωστόν είναι εθελοντικό και όλη η ομάδα που το απαρτίζει είναι εθελοντές: συνεργάτες, ανταποκριτές, φίλοι φωτογράφοι, συνάδελφοι δημοσιογράφοι κλπ. Συνεπώς "γριζαρίσματα" ή οικονομικά αλισβερίσια με κανένα δεν έχουμε και σε κανέναν δεν παρέχουμε.
Σεβόμαστε τους 250.000 χρήστες και το 1.000.000 εισόδους τον χρόνο (αναρτούμε αύριο σχετική ανάλυση) και για τον λόγο αυτό δεν αναρτούμε προσωπικές αιχμές και ανυπόστατα υπονοούμενα. Φτάσαμε ψηλά γιατί δεν είμαστε χώρος ευκαιριακής παραπληροφόρησης της Άνδρου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Yπάρχει το φαίνεσθαι, υπάρχει και το είναι!!!!!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εξαιρετικό.... Και αφορά όλους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κανένας αποχαιρετισμός στον κόσμο δεν είναι τόσο βαρύς, όσο ο αποχαιρετισμός της δύναμης της εξουσίας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κάθε εξουσία όταν γίνει ισχυρή, δεν θεωρεί τίποτε πιο ωφέλιμο από το δικό της συμφέρον.

This comment was minimized by the moderator on the site

Το ειδα το διάβασα και σας το στέλνω εν Άνδρω
ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ η "εντεταλμένη δημοσιογραφική υπάλληλος" ΠΑΠΑ ΛΙΝΑ, που εργάζεται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην Οικογένεια, έστειλε τις τρεις επιστολές των "θιγμένων" από την ψήφο τους στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Άνδρου. Μιας και οι ίδιοι δεν είχαν μεριμνήσει να τις στείλουν στο Εν Άνδρω.
ΕΙΜΑΙ Η ΠΑΠΑ ΛΙΝΑ
ΤΕΛΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Τ.Κ. ΓΑΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΤΣΑΡΗ

Αξιότιμε κ.δήμαρχε

Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση, με όλο το σεβασμό στο θεσμό που εκπροσωπείτε, να απαντήσω στην επιστολή που έχει δημοσιευτεί στο διαδίκτυο για θέματα που κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να συζητούνται σε κοινοτικούς χώρους (και όχι στο διαδίκτυο).

Αυτές οι αναρτήσεις νομίζω μόνο κακό κάνουν στις υπάρχουσες ομαλές και συνεργατικές μας σχέσεις. Φυσικά αυτό από πλευράς μου (όσον αφορά την τωρινή ανάρτηση) γίνεται για πρώτη και τελευταία φορά προς λύση πιθανών παρεξηγήσεων.

Αναρτήσεις κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνονται μόνο για την ενημέρωση των δημοτών.

Η ανάρτηση της επιστολής μου για την αφαίρεση χρημάτων από τη ΣΑΤΑ, είχε σαν σκοπό την ενημέρωση και μόνον των δημοτών της Τ.Κ. Γαυρίου (στην οποία υπάγονται και οι περιοχές του Κάτω Αγ.Πέτρου - Κυπρί - Άνω Αγ. Πέτρος και Γίδες).

Δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος, γιατί όπως αναφέρεται και στην επιστολή μου , οι εξηγήσεις είχαν ήδη δοθεί από τον Αντιδήμαρχο κ. Τηνιακό, τον οποίο και ευχαριστώ δημόσια.

Παράπονα υπήρχαν, υπάρχουν και ευελπιστούμε στο μέλλον να μην υπάρχουν. Όλοι από το τοπικό Γαυρίου έχουμε την εντύπωση ότι υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση, σε σχέση με τα υπόλοιπα τοπικά συμβούλια, εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Φυσικά εσείς διοικείτε και εσείς θα καθορίσετε τον τρόπο διοίκησης. Άλλωστε οι λόγοι που έχουμε όλοι ασχοληθεί με τα κοινά δεν είναι ούτε οικονομικοί ούτε φιλοδοξίας, παρά μόνον συνεισφοράς.

Οι συστάσεις που μας κάνετε για την σωστή ενημέρωσή μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είναι ευπρόσδεκτες, απαραίτητες και αναγκαίες.

Μήπως όμως θα ήταν σωστό και εύλογο να είχαν γίνει και στην οικονομική υπηρεσία από την οποία δεν ενημερωθήκαμε σωστά για όλους τους υπάρχοντες λογαριασμούς με τα αντίστοιχα χρηματικά υπόλοιπα;

Σε σχετική αίτησή μας προς ενημέρωση, μας δόθηκαν πληροφορίες μόνο για τα ποσά που αφαιρέθηκαν. Πριν έξι ημέρες ενημερωθήκαμε και για άλλους λογαριασμούς με υπάρχοντα υπόλοιπα για τα οποία πιθανόν από λάθος δεν μας δόθηκαν πληροφορίες (όπως μας απάντησε η οικονομική υπηρεσία).

Θέλω όμως να σημειώσω, όπως έχετε κάνει κι εσείς, ότι αυτά τα νέα ποσά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάγκες της κοινότητάς μας διότι προορίζονται για εξόφληση προμηθευτών από την προηγούμενη διοίκηση (σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της οικονομικής υπηρεσίας).

Επίσης όσον αφορά τις συστάσεις σας ''για απομόνωση φωνών μισής αλήθειας '', δεν γνωρίζω ποιους εννοείτε!

Αν αναφέρεστε σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, η άποψή μου είναι ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται καμία φωνή για το καλό του νησιού μας. Όλοι είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι για την εκπλήρωση της δύσκολης αυτής αποστολής που έχετε αναλάβει και που εύχομαι ολόψυχα να την φέρετε σε πέρας.

Όλοι θα πρέπει να επιδιώκουμε συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φυσικά το ίδιο συνιστώ και στην αντιπολίτευση. Ποτέ δεν θα πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Όλοι να στηρίξουμε την προσπάθειά σας.

Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, η αναβάθμιση και ανάπτυξη της περιοχής μας και του νησιού μας.

Η Άνδρος ανήκει σε όλους μας.

Σας διαβεβαιώ για πολλοστή φορά και τώρα δημόσια, ότι εγώ προσωπικά, το τοπικό συμβούλιο όπως επίσης και οι μη εκλεγμένοι του συνδυασμού μας, θα σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ότι καλό γίνεται στην περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος

Τ.Κ. Γαυρίου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εντάξει σας πιστέψαμε. Μόνο που να κανείς δεν ξέρει την ΠΑΠΑ ΛΙΝΑ. Αν είχαμε κάτι πιο χειροπιαστό πέρα από ένα ψευδώνυμο. Αλλά δεν πειράζει αφού δεν είστε... δεν είστε. Για να το λέτε εσείς...
Όμως και για να το λέμε εμείς υπάρχει "εντεταλμένη δημοσιογράφος" που έστειλε είναι αλήθεια 2-3 με το όνομα της, αλλά την κόψαμε θεωρώντας τη "γκρίζα διαφήμιση"! Και είναι και κακόγουστο να μας ασκεί κριτική όταν έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας με την οικογένεια αυτής που υπερασπίζεται την πολιτική παρουσία διαστρευλώνοντας μας...
Τέλος πάντων εσείς ΠΑΠΑ ΛΙΝΑ συνεχίστε να μαζεύετε από τα social media αυτά που μοιράζει η παράταξη Καπάκη-Σουσούδη και ντρέπονται ίσως να στείλουν ως ενδιαφερόμενοι.
Χαιρετισμούς...
ΥΓ Όταν είμαστε μικροί είχαμε γνωρίσει ένα φεγγάρι την ΠΑΠΑ ΕΛΛΗ υπαρκτότατο πρόσωπο. Εξαιρετική κυρία. Σύζυγός του γνωστού Νίκου Μπελογιάννη και μητέρα του τότε φίλου μας Νίκου Μπελογιάννη. Φαντάζομαι καμία σχέση κορίτσι μου;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Με συγχωρειτε αλλα ο σχολιασμος σας κυριε εν ανδρω στο σχολιο μου ειναι εκτος τοπου και χρονου.δυο αν εγραψα ολα και ολα που τα ειδατε τα πολλα; και που ξσνακουστηκε να κανετε σχολια επι των σχολιων οταν αυτα δεν ειναι ουτρ προσβλητικα ουτε βριζουν κανεναν δηλαδη κατα την αποψη σας να μην κανει κριτικη κανεις στην νεα διοικηση οποια και αν ειναι αυτη η μαλλον να γραφουμε μονο ωραια σχολια απεναντι της ωραια αντικειμενικοτητα να την χαιρεστε φταιμε εμεις που σας διαβαζουμε κιολας προσωπικα θα το σκεφτω πολυ αν θα το ξανακανω
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γράψαμε ως προς τα δύο-τρια ΑΝ που είχατε γράψει (αν συμβαίνει το ένα ή το άλλο) και και χιουμοριστικά είπαμε: "Με τόσα ΑΝ μπορείς να πάρεις την Πόλη ή το Champion Leaque!"
Προσβληθήκατε ΑΝ και ανώνυμος. Παράξενο να σας ενοχλεί το χιούμορ!
Έχετε δίκιο. Σχολιάζουμε μερικά σχόλια γιατί στο Site μπαίνουν χιλιάδες κι πολλοί μονο για να τρολάρουν με σκοπό την δημιουργία κλίματος. Αυτό δεν το θέλουμε. Θέλουμε απόψεις.
Στην περίπτωση σας κάναμε χιούμορ. Δεν έγινε κατανοητό από εσάς. Τι να κάνουμε;...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

1460 ήμερες έχεις κύριε δήμαρχε έχουν είδει 34 περάσει άρα 1426 με των τρόπο που προσπαθείς να επιβληθείς όταν μηδενίσουν θα είσαι παρελθόν
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ σωστά μετράτε τις μέρες. Καλό θα ήταν να μετρήσουμε στο τέλος τους αν έχει γίνει έργο. Οι μέρες περνάνε τα έργα μένουν. Όσοι άφησαν έργο έμειναν, οι άλλοι είναι παρελθόν...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η απαντηση της εν λογο κυριας εχει αναρτηθει σε αλλο site σχετικο με τα δρωμενα της ανδρου και μπορειτε ευκολα να το δειτε . Και αν ειναι αληθινα οσα γραφει τοτε η καινουργια διοικηση εχει κανει κακο ξεκινημα απαραδεκτες οι αποφασεις και πολυ κακο δειγμα γραφης απο τον καινουργιο δημαρχο με καθε επιφειλαξη βεβαια θα βγουν ολα στην εποφανεια αν παντως συνεχισουν με αυτο το σκεπτικο τοτε ζητω που καηκαμε αλλη μια περιοδος θα παει χαμενη ισως τελος και εσεις να σταματησετε να εθελοτυφλειτε απεναντι στην νεα δκοικηση και να γινεται περισσοτερο αντικειμενικοι απεναντι της για το καλο του τοπου
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Με τόσα ΑΝ μπορείς να πάρεις την Πόλη ή το Champion Leaque!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό που γνωρίζω ότι όταν ξεκινάς κάτι, δεν το αφήνεις στην άκρη, προσπαθείς να το τελειώσεις !!! Αδικαιολόγητο ένα έργο αρκετών ετών να μην έχει ολοκληρωθεί. Μήπως ( ερωτώ ) πρέπει να αναλογιστούν ευθύνες;;;

Περισσότερα