Η Άνδρος στα σύνορα με την FRONTEX!...

Στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος - μαζί με την Frontex - βρέθηκε η Άνδρος από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα. Το ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου στάλθηκε σε αποστολή αυτές τις δύσκολες μέρες που εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες επιχειρούν "απόβαση" στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μαζί με άλλα πλωτά της ελληνικής ακτοφυλακής, καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, περιπολεί στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία με έδρα το λιμάνι της Χίου. Στη φωτογραφία το ΠΛΣ-115 φθάνει στη Χίο.

Την απόφαση για την μετακίνηση του πλωτού του λιμενικού σώματος από την Άνδρο στη Χίο έλαβε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος "για την αντιμετώπιση αυξημένου αριθμού παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα μεταναστών. Επικεφαλής είναι ο ανδριώτης κυβερνήτης και έχει πλήρωμα τρία άτομα.  Στη φωτογραφία το ΠΛΣ-115 του Λιμεναρχείου Άνδρου μόλις έχει επιστρέψει από αποστολή στο λιμάνι της Χίου. 

 Σκάφος και πλήρωμα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό περιπολώντας μέρα - νύχτα στη θαλάσσια συνοριογραμμή μεταξύ Χίου και Τσεσμέ δοκιμάζοντας τις δυνάμεις στα όριά τους από τις συνεχείς αποστολές. Όπως φαίνεται η παρουσία της Frontex στην συγκεκριμένη περιοχή (και του πλωτού της Άνδρου) συνέβαλε στο να μην υπάρξουν μετανασταυτικές ροές προς το άλλο μεγάλο νησί των εφοπλιστών του Αιγαίου. Στην φωτογραφία το ΠΛΣ-115 πλέει παράλληλα ανοικτά τη Χίου με πλωτό της ρουμάνικης ακτοφυλακής.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία το πλωτό του Λιμεναρχείου Άνδρου πραγματοποίησε τον διάπλου των 100 περίπου ναυτικών μιλίων από την Άνδρο στη Χίο μέσα σε 5 ώρες. Το πλωτό είναι υπό τις διαταγές του Λιμεναρχείου Χίου και έχει έδρα το λιμάνι της Χίου όπου και εικονίζεται στην φωτογραφία δεμένο σε ώρα ανάπαυλας.

Ρεπορτάζ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι να πεις γιαυτα τα παιδιά. Πανταχού παρόν. Μπράβο. Παρεμπιπτόντως η απόσταση Γαυριο - Χίος είναι 100 περιπου Ναυτ. μίλια.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε το διορθώνουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro