Ομόφωνα αρνητική η απόφαση της Περιφέρειας για την Ράχη Κορθίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της 21/10/19 στη Σύρο.

Ομόφωνα αρνητική η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου, για τις τροποποιήσεις που αφορούν την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τον αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Ράχη-Ξηροκόμπι Κορθίου. Την εισήγηση του θέματος έκανε η Έλλη Χωριανοπούλου, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος. Όπως εξήγησε για την τοποθέτηση της έλαβε υπόψη της τις αρνητικές εισηγήσεις:

1.Της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Κυκλάδων.

2.Του Δήμου Άνδρου.

3.Των Τοπικών Κοινοτήτων.

4. Της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Στην διαδικασία παρίσταντο εκπρόσωποι της εταιρίας Μυτιληναίου που ζήτησαν τον λόγο, αλλά δεν προέκυπτε από την νομοθεσία πως μπορούσαν να μιλήσουν.

Από την μεριά της Άνδρου παρέστησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Σύρο ο έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης και ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Στη συνέχεια μίλησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος που τόνισε πως όπως έχει ειπωθεί και σε προγενέστερες αποφάσεις η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι φιλική σε επενδύσεις ΑΠΕ, αλλά με μέτρο και στον βαθμό που δεν υποβαθμίζουν τα νησιά μας.

Ακολούθησε τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Μπιζά, έπαρχου Πάρου, που τόνισε τις συνέπειες από την εγκατάσταση των βιομηχανικών τύπου εγκαταστάσεων στα νησιά σημειώνοντας πως οι πολίτες των νησιών αντιδρούν στις τόσο μεγάλες ανεμογεννήτριες. Στο τέλος ανέφερε πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μαζί με τους Δήμους Άνδρου, Τήνου , Πάρου και Νάξου έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσης σχετικής απόφασης που αφορούν μερικά πολύ μεγάλα πάρκα της εταιρείας Κοπελούζου στα τέσσερα νησιά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ι αυτοί δεν εκτιμούν την ομορφιά της ανεμογεννήτριας, την αξιοποίηση καθε γωνιάς του τόπου...
Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΎΝΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Αντιγράφουμε από το κείμενο μας:
"Στη συνέχεια μίλησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος που τόνισε πως όπως έχει ειπωθεί και σε προγενέστερες αποφάσεις η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι φιλική σε επενδύσεις ΑΠΕ, αλλά με μέτρο και στον βαθμό που δεν υποβαθμίζουν τα νησιά μας."
Με απλά λόγια γιατί τα ελληνικά σας δυσκολεύουν ως γλώσσα: Η περιφέρεια δεν είναι κατά των ΑΠΕ! Είναι φιλικά προς αυτές στο μέτρο που δεν υποβαθμίζουν τα νησιά μας.
Εσείς τις ανοησίες που γράφετε που τις είδατε γραμμένες; Στην φαντασία σας;
Καλημέρα και περαστικά σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν μιλάμε για μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μια μελέτη που αναλύει τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει ένα εργο στο περιβάλλον, και πως μπορουν αυτές να επιλυθούν σε τυχόν αστοχία.
Καμιά όμως ΜΠΕ δεν περιέχει κάτι τέτοιο. Γίνονται αναφορές στις γεωμορφολογικές συνθήκες, στο κλίμα, στην χλωρίδα και πανίδα, αλλά πουθενά οι λύσεις στις επιπτώσεις. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν λύσεις, ουτε για τις ΑΠΕ, ουτε για τα χυτυ, ούτε για τίποτα.
Όμως ο τίτλος μένει, για να δηλώνει ότι γίνεται κάτι σοβαρό, ενώ στην ουσία είναι μια πατάτα copy paste που χρησιμοποιούν όλοι οι επενδυτές για να εξασφαλίσουν τις άδειες.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;
ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ή ΟΧΙ ;