Επισκευάζονται το τριώροφο ετοιμόρροπο κτίριο στον πεζόδρομο της Χώρας και τα δύο σχολεία του Κορθίου

 

Πριν καιρό έβρεξε κεραμίδια και σοβάδες στον πεζόδρομο. Έκτοτε η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ήρθε επιτέλους η ώρα της επισκευής...

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου για την επισκευή του ετοιμόρροπου κτιρίου στον πεζόδρομο της Χώρας που στέγαζε τον αρχιερατικό και παλαιότερα το επαρχείο. Αυτό αναφέρει δελτίο τύπου του επάρχου Άνδρου Δ. Λάσκαρη.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Άνδρου, το οποίο συνοδευόταν και από έκθεση επικινδυνότητας για το κατεπείγον, καθώς και από τεχνική περιγραφή και προϋπολογισμό της μελέτης επισκευής, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης η άμσεη χρηματοδότηση για την επισκευή του κτιρίου. Θυμίζουμε πως μέρος της στέγης και των σοβάδων είχαν πέσει τον Φεβρουάριο του 2018 στον πεζόδρομο της Χώρας.

Ο Δ. Λοτσάρης στο Περιφερειακό Σύμβούλιο της 21/10 για το ετοιμόρροπο κτίριο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε επιχορήγηση του Δήμου Άνδρου με 100.000€, σε πρώτη φάση, για την επισκευή του κτηρίου και εξουσιοδότησε την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας να συντάξει τους όρους της προγραμματικής σύμβασης. Για την υποστήριξη του αιτήματος, που υπέβαλε ο Δήμος Άνδρου πριν ένα μήνα, παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Σύρο την Δευτέρα 21/10 και ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης.

Ο Δ. Λάσκαρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 21/10

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από αίτημα του Έπαρχου Άνδρου Δ. Λάσκαρη ενέκρινε επιπλέον επιχορήγηση για αντιπλημμυρική προστασία της ν.Άνδρου με το ποσό των 24.800€. Τα χρήματα αυτά είναι για τον περαιτέρω καθαρισμό των ρεμάτων. Ήδη το επαρχείο έχει ήδη κάνει παρεμβάσεις μετά την πρόσφατη πλημμύρα που πλησιάζουν τα 20.000 ευρώ.

Ακόμα, συζητήθηκε, μετά από προηγούμενο αίτημα του Δήμου Άνδρου, η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου για την επισκευή και συντήρηση δύο σχολικών κτηρίων της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου, του Γυμνασίου και του Τεχνικού Λυκείου.

 

Η κατάσταση των δύο παραμελημένων για χρόνια σχολείων στο Κόρθι χρήζει άμεσης παρέμβασης. 

Οι εργασίες, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, αφορούν την επισκευή κεραμοσκεπών, εξωτερικών επιχρισμάτων,  αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων,  χρωματισμό των κτηρίων και άλλες μικρές εργασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 107.124,96€ από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, συζητήθηκε και εισήγηση για τους περιβαλλοντικούς όρους  του αιολικού σταθμού στη θέση Ράχη-Ξηροκόμπι Κορθίου. Η εισήγηση της εντεταλμένης συμβούλου Έλλης Χωριανοπούλου, ήταν αρνητική. Αρνητικός ήταν και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος  τόνισε πως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μεν φιλική σε επενδύσεις ΑΠΕ, αλλά με μέτρο. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν ομόφωνα αρνητική.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων για ακόμα μια φορά, πόσο ΑΧΡΗΣΤΟΣ και ΑΝΙΚΑΝΟΣ υπήρξε ο Σουσούδης (εξακολουθώ να μην τον αποκαλώ Κύριο). Ούτε δύο μήνες δεν έχει συμπληρώσει ο Κος Λοτσάρης στη θέση του Δημάρχου και σε συνεργασία με τον έπαρχο Κο Λάσκαρη, τα έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, αρχίζουν να μπαίνουν στο σωστό δρόμο. Αυτά να τα βλέπουν οι οπαδοί του ΑΝΑΞΙΟΥ και κυρίως τα "υψωμένα φρύδια".

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς μας λυπήθηκε ο θεός και ενδιαφέρθηκαν και για εμάς. Δράσεις σε μόλις δύο μήνες. Μπράβο δήμαρχε μπράβο σε όποιον άλλον βοήθησε για αυτό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους να αρχίσει ο κόσμος να καταλαβαίνει ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Επιτέλους να αρχίσει να ενώνεται ξανά το νησί και όλοι μαζί να βοηθούν να γίνονται έργα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο καλή αρχή!!! Αυτό συμβαίνει όταν δουλεύεις με όραμα και όρεξη!!! Καλή συνέχεια......

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτελους. Ο Λοτσαρης μεσα σε εναμιση μηνα εστειλε ολα τα εγγραφα και κινησε τη διαδικασια για την επισκευη του κτιριου. Μπραβο και στον Λάσκαρη για την βοηθεια. Ο Σουσουδης απο το 2016 που ηταν στην αρμοδιότητα του, μας κοροιδευε και δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο για την συνεργασία Δήμου- Επαρχείου! Μόνο με κοινή πορεία ίσως αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο..