Δημοτικό Συμβούλιο 25/10: 5 στα 5 ψηφίστηκαν... εκτάκτως και ομοφώνως!!!

Άποψη του χτεσινού συμβουλίου.

Τίποτα δεν προμήνυε πως το χτεσινό έκτακτο συμβούλιο για πέντε εγκρίσεις πέντε εκτάκτων θεμάτων θα κατέληγε σε πέντε ομόφωνες αποφάσεις. Η ημίωρη καθυστέρηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λευτέρη Μπάλλα λόγω ημίωρης καθυστερημένης άφιξης στο Γαύριο του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου από Σύρο προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του κ. Καπάκη ("τι κατάσταση είναι αυτή", "θα φύγουμε" και άλλα τέτοια ωραία). Το οξύμωρο είναι πως ο διαμαρτυρόμενος κ. Καπάκης απουσίαζε επί διετία από το προηγούμενο συμβούλιο και όποτε έφτανε - μια στις δύο - ήταν καθυστερημένος επί ημίωρο. Αυτά μέχρι που βγήκε εκτός κυβέρνησης. Οι διαμαρτυρίες, λοιπόν, του κ. Αδάμη κατανοητές. Αλλά όχι και ο κ. Καπάκης, που έχει παρελθόν. Και δεν έφτανε η ημίωρη καθυστέρηση του κ. Μπάλλα είχαμε - όταν άρχισε το συμβούλιο - και ένα τέταρτο διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση, αλλά και επί της διαδικασίας των θεμάτων από τον κ. Καπάκη.

Με μικρότερο τραπέζι αυτή τη φορά το συμβούλιο μιας και ετοιμάζεται η νέα μεγάλη αίθουσα συμβουλίου στον συνεδριακό χώρο του λυκείου Άνδρου.

Όταν λοιπόν ξεκίνησαν τα θέματα - με τρία τέταρτα καθυστέρηση - μπήκαν και οι ενστάσεις στο κατά πόσο ήταν επείγοντα. Ήταν άραγε επείγοντα θέματα για τα οποία π.χ. οι προθεσμίες εκλογής αντιπροσώπων του Δήμου Άνδρου ή των χρηματοδοτήσεων που είχαν όριο 31/10; Ενώ χτες είχαμε 25/10! Τελικά έγινε αποδεκτό πως ήταν! Ο κ. Αδάμης επισήμανε την καθυστέρηση κάποιων εξ αυτών (εκκρεμούσαν από τον Μάιο) και ο κ. Μπάλλας απάντησε πως η σημερινή διοίκηση ανέλαβε πριν 45 μέρες! Κάτι που μάλλον έγινε αποδεκτό μιας και υπάρχει συνεργασία στην λανθάνουσα "συμπαράταξη" Καπάκη-Σουσούδη όπως έγινε και χτες φανερό (βρε πως αλλάζουν οι καιροί;).

Μπήκαμε λοιπόν στην ημερήσια διάταξη που ήταν για την εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Άνδρου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Έγιναν οι εκλογές και εκλέχτηκαν τρεις αντιπρόσωποι που μαζί με τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη θα εκπροσωπήσουν την Άνδρο στο όργανο. Εκλέχτηκαν οι Γιαννίσης, Σουσούδης και Καπάκης.

Το τοπογραφικό σχέδιο. Διακρίνεται στο μέσο το προαύλιο/πλατεία του παλαιού δημοτικού. Εδώ αναμένεται να γίνει μια λειτουργική και καλαίσθητη πλατεία όταν προχωρήσει η χρηματοδότηση της εκπονούμενης μελέτης για το Γαύριο. 

Μετά περάσαμε στις εγκρίσεις μελετών και καταθέσεις προτάσεων για χρηματοδοτικά προγράμματα. Έγκρισή της χορηγίας της μελέτη και της κατάθεση της για χρηματοδότηση του νέου δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου. Έγκριση μελέτη της και κατάθεση της για χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Κέντρου Γαυρίου (το παλιό δημοτικό). Και μια πρόταση για πρόταση χρηματοδότησης της αναβάθμισης σειράς δημοσίων κτιρίων και χώρων στην είσοδο της Χώρας (αξίας 10.000.000 ευρώ). Οι πρώτες μελέτες θα είναι με χορηγίες. Οι προτάσεις χρηματοδότησης θα γίνουν σε διάφορα προγράμματα που τρέχουν και έχουν βάσιμες ελπίδες να εγκριθούν με έτοιμες μελέτες. Για την τελευταία πρόταση οι ελπίδες δεν είναι μεγάλες, αλλά η δημοτική αρχή αποφάσισε και ετοίμασε την πρόταση διεκδικώντας ένα όνειρο χρόνων για την Χώρα. 

Ο πατήρ Καλλίνικος μιλά στο συμβούλιο.

Επί των θεμάτων παρενέβησαν και μίλησαν κυρίως ο πατέρας Καλλίνικος εφημέριος Γαυρίου και οι κ Σουσούδης, Καπάκης, Χέλμης. Παρεμβάσεις ερωτήσεις έκανε ο κ. Αδάμης. Από αυτούς που μίλησαν να σημειώσουμε πως ο πατέρας Καλλίνικος έθεσε το θέμα του προαυλίου χώρου του παλαιού δημοτικού που έχει χαρακτηριστεί πλατεία και ζήτησε να παραμείνει πλατεία αναβαθμίζοντας το ναό και το νέο Πνευματικό Κέντρο. Εξετάστηκε το υπάρχον - στην πρόταση του Δήμου - τοπογραφικό και έγινε αποδεκτό να γίνει μια λειτουργική και καλαίσθητη πλατεία. 

Ο κ. Σουσούδης απ0λογητικός και χωρίς κορώνες.

Από τους άλλους ομιλητές ο κ. Σουσούδης μίλησε για πολύ ώρα για όσα είχε κάνει η διοίκηση του για το δημοτικό σχολείο Χώρας και για το Πολιτιστικό Κέντρο Γαυρίου απαντώντας κυρίως στο δημοσίευμα του Εν Άνδρω ("για να μην γράφονται διάφορα" όπως τόνισε). Δεν έχουμε καμία αντίρρηση σε όσα είπε. Μόνο να του θυμίσουμε πως δεν είχε ποτέ εξηγήσει πουθενά αυτά που προσπάθησε να εξηγήσει χτες βράδυ (δεν υπάρχει συγκεκριμένο δελτίο τύπου ή απόφαση του ΔΣ με στοιχεία για τα δύο θέματα). Δεν είχε ποτέ παραθέσει όσα προσπάθησε να πει χτες ξεχνώντας όπως παραδέχτηκε κάποια. Μάλλον προσπάθησε προσεκτικά και χωρίς κορώνες να καλύψει το κενό ή στις ανεπιτυχείς προσπάθειες (όπως ο ίδιος ομολόγησε) που υπήρξε στα δύο αυτά θέματα (σχολείο και πολιτιστικό κέντρο). Κενό ή ανεπιτυχείς προσπάθειες που οφείλονταν στο γεγονός πως ποτέ δεν κατάλαβε πως οι προμελέτες που περιέφερε χρειάζονταν και μελέτες στις οποίες ποτέ δεν προχώρησε και που σήμερα με τις χορηγίες ολοκληρώνονται.

Ο κ. Καπάκης συμφώνησε, αν και ένοιωθε κάπως άβολα.

Ο κ. Καπάκης περιορίστηκε στο να συμφωνήσει νοιώθοντας μάλλον άβολα. Τέλος η έκπληξη της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος του Τοπικού Γαυρίου που μίλησε σε υψηλούς τόνους απορρίπτοντας το επείγον του θέματος για το Γαύριο! Απαιτώντας λεπτομερή και πλήρη ενημέρωση και έγκριση από το Τοπικό σε οτιδήποτε αφορά το Γαύριο!! Ήταν κάτι σαν "δήμαρχος Γαυρίου" χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς γνώσεις και χωρίς υπηρεσίες!!! Δεν του απάντησε κανείς κι έκλεισε το θέμα...

Παρόντες στο έκτακτο συμβούλιο 19 από τους 21 συμβούλους! Αν σκεφτούμε πως ο Δ. Γιαννίσης έλειπε γιατί είναι βαριά άρρωστος ο πατέρας του τότε είχαμε ουσιαστικά μόνο μια απουσία, την Τασούλα Μαμάη. Εκπληκτικό για ένα συμβούλιο έκτακτο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ήταν ένα συμβούλιο που ξεκίνησε με γκρίνιες και κατέληξε σε ομόφωνες εγκρίσεις με πέντε στα πέντε θέματα. Κάτι που το επισήμανε έκπληκτος και ο κ. Μπάλλας που ως πρόεδρος επί 4ετία δεν το έχει ξαναδεί! Κατά την γνώμη μας αυτό συνέβη και γιατί η δύναμη της δημοσιοποίησης όλων των αστοχιών της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα άρχισε να έχει πολιτικό κόστος γι' αυτούς. Αλλά και γιατί η παρουσία στο προσκήνιο ισχυρών χορηγών που έχουν και τη δυνατότητα και την θέληση να βοηθήσουν εμφανώς την Άνδρο δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τους συνηθισμένους μικροπολιτικούς αυτοσχεδιασμούς. Γιατί πλέον το πολιτικό κόστος που θα πάρουν αυτοί που θα κάνουν κάτι τέτοιο μπροστά στην κοινωνία της Άνδρου θα είναι πολύ μεγάλο. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΚΟΚΟΡΙΖΟ:
Ειναι ερωτας μεγαλος!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή,
Γιατί δίνετε τόση σημασία στο τι κάνει ή έκανε ή θα κάνει ο Καπάκης? Δεν ξέρετε πως έτσι μάλλον τον διαφημίζετε. Του δίνετε τόση σημασία που μπορεί και να τον φοβάστε. Κάτι τρέχει δεν γίνεται αλλιώς. Κάτι ξέρετε εσείς και προσπαθείτε να μας αποπροσανατολίσετε!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ότι ξέρουμε γράφουμε. Όποιον διαφημίζουμε ας τον διαφημίζουμε. Δεν φοβόμαστε αυτούς που μας έβρισαν χυδαία> Και κατα καιρούς απειλούν με αστείους τρόπους όντας υπόλογοι οι ίδιοι. Αν κάποιος νομίζει πως τον αποπροσανατολίζουμε ας χρησιμοποιήσει GPS...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ... ο Καπακης....
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα μπορούσατε να μην χρησιμοποιείτε τέτοιες φράσεις

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι θέλεις να μας πεις Μπασαντή????
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ότι διαβάζεις όχι ότι γράφεις κρυπτόμενε βαθιά στην ανωνυμία γιατί τρέμεις να πεις τα ίδια επώνυμα...
Μόνο νοήμων δεν είσαι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά κάνει ο Χελμης και φωνάζει αποφασίζουν όλοι οι τυχαρπαστοι και αλεξιοτωτιστες για το Γαυριο επιτέλους μετά από χρόνια έχουμε μια σοβαρή φωνή να μας εκπροσωπεί.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπα εσείς δεν το βρίζατε με τα πιο απίθανα όταν μίλησε στο Εν Άνδρω. Τώρα που κόλλησε στον Καπάκη έγινε σοβαρή φωνή; Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέπτεστε...
Τυχάρπαστοι κι αλεξιπτωτιστές είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι Υδρούσας; Γιατί αυτοί σας εκπροσωπούν;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτό είναι κείμενο δημοσιογράφου; Χίος και βγάλε!
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γιατί Χίος κι όχι Σαντορίνη; Έχεις κάτι με τις Κυκλάδες;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγάλη η διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων με το σκεπτικό και μόνο τι ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ βλέπουμε έργα. Τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε selfies. Μόνο όταν ήταν ήδη αργά και είχαν μιλήσει οι κάλπες σταμάτησαν τα φλας. Πολύ αργά για δάκρυα όμως...

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομίζετε κ. Μπασανή ότι οι απόψεις σας διαμορφώνουν την κοινή γνώμη;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όχι φυσικά. Οι δικές σας απόψεις που σχολιάζετε ανώνυμα διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Με αυτά που γράφετε πείθονται όλοι για την εγκυρότητα της δικής σας ανάλυσης και σκέψης...
ΥΓ Λύστε μου μια απορία: εσείς γιατί σχολιάζετε κάτω από ένα κείμενο που δεν εκτιμάτε και που όπως λέτε δεν διαμορφώνει απόψεις;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟ ΧΕΛΜΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ