Επί ποδός το Γαύριο για τα σιλό στον Κάμπο - Υπάρχει θέμα αδειοδοτήσεων στην περιοχή

 

 Τα σιλό του Γαυρίου με τα οποία όπως φαίνεται άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

Ο πρόεδρος του Τοπικού του Γαυρίου συγκαλεί την Κυριακή 25/11 και ώρα 10 το πρωί συνέλευση κατοίκων της περιοχής στο Δημοτικό Σχολείο με θέμα «γνωμοδότηση επί των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εγκατάστασης σιλό στον Κάμπο Γαυρίου από την εταιρεία Βαλμάς Α.Ε.». Για τον λόγο αυτό διένειμε και προκηρύξεις που καλούν τους κατοίκους, αλλά και τους υπεύθυνους του Δήμου Άνδρου, σε ανοιχτή συγκέντρωση για να συζητήσουν το θέμα.

Επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους του Δήμου που είπαν πως ειδοποιήθηκαν και θα πάνε να ακούσουν τι θα λεχθεί από τον εισηγητή και όσους μιλήσουν. Πάντως όπως εξήγησαν οι αποφάσεις για την λειτουργία της εταιρείας Βαλμά τόσο του Τοπικού όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικές. Την αποφασιστική αρμοδιότητα έχει η Περιφέρεια στη Σύρο που έχει και τα αρμόδια όργανα.

Επικοινωνήσαμε και ρωτήσαμε και την εταιρεία Βαλμάς Α.Ε. σχετικά με το τι έχουν να πουν για το θέμα. Απάντησαν σήμερα με το ακόλουθο κείμενο:

ΠΡΟΣ:  Το ενημερωτικό- δημοσιογραφικό site ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΘΕΜΑ:  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΓΙΑ «ΣΥΖΗΤΗΣΗ»  ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Τ.Κ.  ΓΑΥΡΙΟΥ  Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΕΛΜΗ

Της  Εταιρείας με την επωνυμία «ΒΑΛΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε.», που εδρεύει στον Δήμο Άνδρου.

Πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι  η περιοχή της  Τ.Κ. Γαυρίου, έχει κατακλυσθεί  από   φυλλάδια πρόσκλησης  του  Προέδρου  της Τ.Κ. Κοινότητας Γαυρίου κ. Νικολάου Χέλμη, με την  οποία  καλούνται ο  Δήμαρχος Άνδρου, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι  και  κάτοικοι τη  Δημοτικής Ενότητας  Υδρούσας σε συζήτηση  για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εγκατάστασης μας στον Κάμπο  Γαυρίου, την Κυριακή στις  24/11/2019, στο νέο δημοτικό σχολείο  Γαυρίου.

Στην  «συζήτηση» αυτή , δεν κλήθηκε ως άμεσα  ενδιαφερόμενη η εταιρεία μας, αφού  αφορά  την Μελέτη Περιβαλλοντικών  Επιπτώσεων που έχει καταθέσει η εταιρεία μας και καλείται να γνωμοδοτήσει η Τοπική Κοινότητα Γαυρίου και εν συνεχεία το Δημοτικό  Συμβούλιο Άνδρου.

Ο κ. Χέλμης, συνεχίζει να επενδύει και να ωφελείται πολιτικά και έχει ήδη ευεργετηθεί  πολιτικά, αφού εκλέχθηκε πρόσφατα Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαυρίου, εκμεταλλευόμενος με  εντελώς λαϊκίστικο  και σκόπιμα διαστρεβλωτικό της αλήθειας τρόπο, την προκείμενη  εγκατάσταση  υπό της  Εταιρείας μας,  έχοντας λάβει όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες άδειες και τηρώντας την κειμένη νομοθεσία.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όμως  όσοι  τυχόν παρασύρονται,  κινούμενοι  από το κλίμα αυτό που δημιουργείται σε βάρος μας, ότι ο κ. Χέλμης, ο οποίος  αυτοπροβάλλεται ως  υπέρμαχος της τήρησης της νομιμότητας,  από πρόχειρη έρευνα που έχουμε διενεργήσει, διατηρεί πλησίον της δικής μας επιχείρησης, αποθήκη οικοδομικών υλικών και σιδήρου καθώς και αποθήκη υγραερίου, χωρίς να διαθέτει όλες τις απαιτούμενες νόμιμες άδειες  (λειτουργίας, πυρασφάλειας κλπ.) με  άμεσο κίνδυνο για την  ασφάλεια της περιοχής και των κατοίκων.

Επίσης, από τον ίδιο  πρόχειρο έλεγχο, διαπιστώνεται  ότι  στην ευρύτερη περιοχή, πλησίον της δικής μας εγκατάστασης, λειτουργούν και άλλες - περί τις οκτώ - επιχειρήσεις (αδρανών υλικών, Δημοτικού Σφαγείου)  με  διάφορες σοβαρές παρατυπίες και ελλείψεις (σε άδειες, περιβαλλοντικές  μελέτες και επιπτώσεις, πολεοδομικές παραβάσεις κλπ), για τις οποίες ο κ. Χέλμης δεν δείχνει  την ίδια ευαισθησία και εγρήγορση και για τις οποίες επιφυλασσόμαστε ρητά, προστατεύοντας  τα  δικαιώματα και τα συμφέροντα της εταιρείας μας, των εργαζομένων μας σ’ αυτήν καθώς και  για λόγους ισονομίας, προτιθέμεθα να ζητήσουμε εν ευθέτω χρόνω  τον  ειδικότερο  έλεγχο και την επιβολή των νομίμων κυρώσεων.  

Η εταιρεία μας  έχει εμπιστοσύνη στα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας για την αδειοδότηση της  επιχείρησής μας στην περιοχή του Γαυρίου καθώς και στο  Συμβούλιο της  Επικρατείας  όπου έχουν  προσφύγει  κάτοικοι της περιοχής, όπου προβλέπεται βάσιμα η αδειοδότησή μας και η δικαστική μας δικαίωση.

Κατά τα λοιπά αναφερόμαστε στο περιεχόμενο της από 26 Νοεμβρίου 2018 απαντήσεώςμας σε δημοσιεύματα που αφορούσε την εγκατάστασή μας και δημοσιεύθηκε μεταξύ άλλων και στο δικό σας site.

 Άνδρος  22 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης  Μιχαήλ  Βαλμάς

 

Υπάρχει θέμα με τις αδειοδοτήσεις στον Κάμπο Γαυρίου 

Τα επίμαχα σιλό στον Κάμπο Γαυρίου 

Το παραπάνω κείμενο της εταιρείας Βαλμάς Α.Ε. θέτει πλέον ανοικτά το θέμα των αδειοδοτήσεων στον Κάμπο Γαυρίου και θέτει θέμα και για τον ίδιο τον πρόεδρο του Τοπικού που όπως φαίνεται δεν έχει ο ίδιος και η επιχείρηση του νόμιμες αδειοδοτήσεις. Υπάρχει και πολιτικό και ηθικό θέμα για τον ίδιο αν ισχύουν όλα όσα αναφέρει η επιστολή της Βαλμάς Α.Ε. Πως θα αποφασίσει περί της νομιμότητας των άλλων αν ο ίδιος δεν είναι νόμιμος;

Δεν είμαστε σε θέση να εκφέρουμε άποψη για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της εταιρείας Βαλμάς Α.Ε. Αν η επιχείρηση δεν εκπληρώνει όλα τα κριτήρια εγκατάστασης και λειτουργίας δεν πρέπει να αδειοδοτηθεί.  Όμως το θέμα δεν πρέπει μετά τόσο θόρυβο που σήκωσε για πολιτική εκμετάλλευση η ομάδα Καπάκη πριν τις εκλογές, αλλά και πάλι τώρα τον πολιτικό θόρυβο πάλι από στελέχη της ομάδας Καπάκη για αντιπολιτευτική εκμετάλλευση δεν πρέπει να μείνει στα της νομιμότητας μόνο της εταιρείας Βαλμα. Κι αυτό γιατί η νομιμότητα δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και δεν πρέπει να αφορά μόνο έναν. Πρέπει να αφορά όλους. Άρα θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι έχουν παρεμφερείς οχλούσες επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή. Να ξέρουν όλοι ότι ισχύει για τον έναν ισχύει για όλους.

Και πρώτος-πρώτος πρέπει να ελεγχθεί ο ίδιος ο πρόεδρος του Τοπικού Γαυρίου Ν. Χέλμης ο οποίος ελέγχει όλους τους άλλους, ενώ ο ίδιος σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω έχει αποθήκη υλικών,  που δεν έχει άδεια λειτουργίας!  Έχει αποθήκη υγραερίου που λειτουργεί χωρίς άδειες και χωρίς άδεια πυρασφάλειας! Αν ισχύουν όλα αυτά (ο κ. Ν. Χέλμης θα πρέπει να απαντήσει άμεσα στα παραπάνω) τότε υπάρχει θέμα για το ποιος ελέγχει ποιον στο Γαύριο!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όπως όλα δείχνουν η Άνδρος εκτός από την πλήρη έλλειψη κάθε χωροταξικού σχεδιασμού - εδώ και χρόνια – έχει και οχλούσες επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή στο Γαύριο που λειτουργούν χωρίς άδειες. Με αφορμή, λοιπόν, το θέμα της εταιρείας Βαλμά θα πρέπει οι αρμόδιοι των υπηρεσιών (Δήμος, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Περιφέρεια κλπ) να εξετάσουν και ποιοι εκ των επιχειρηματιών πληρούν τα νόμιμα κριτήρια για τις δραστηριότητες που ασκούν.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Προσεύχομαι για κάθε δήμαρχο αρκεί να περνώ τα ενοίκια μου.......

This comment was minimized by the moderator on the site

εσύ που έχεις απορία έλα να (διαγράφεται μια ύβρις - Εν Άνδρω)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Όσοι δεν έχουν άδειες στο Γαύριο για τις επιχειρήσεις τους στον κάμπο ή οπουδήποτε αλλού την έχουν βάψει!!!!Μήπως κι' εσύ κ.???????????????????είσαι μέσα σ'αυτούς ; Μαζί με τον Πρόεδρο .Λέω μήπως ;

This comment was minimized by the moderator on the site

δηλαδή τώρα για να καταλάβουμε όλοι εσείς οι δημοκρατικοί και έξυπνοι θέλετε να αφαιρέσετε το δικαίωμα από το τοπικό και από τους κατοίκους του Γαυρίου να έχουν άποψη για το τι πρέπει να γίνει στο χωριό μας.
αλίμονο εάν σε ένα χωριό οι κάτοικοι δεν έχουν γνώμη και δεν μπορούν να αποφασίσουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει.
τεχνητά δημιουργείται την εντύπωση και προσπαθείτε να τρομοκρατείται ορισμένους κατοίκους ότι ο κ ΒΑΛΜΑΣ μπορεί να κινηθεί νομικά και να καταγγείλει όσες και οποίες επιχειρήσεις δεν έχουν άδεια για συγκεκριμένα επαγγέλματα δυστυχώς είστε λαγοί του κυρίου ΒΑΛΜΑ.
κάποιοι έχουν αποφασίσει τελικά να κάνουν το Γαύριο το σκουπιδότοπο της Άνδρου ότι βρώμικο ότι άχρηστο ότι ρυπογόνο στο Γαύριο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας τακτοποιήσει ο κ. Χέλμης πρώτα τις δικές του παρανομίες , ας βγάλει τις νόμιμες άδειες που απαιτούνται κατά περίπτωση και μετά να απευθύνει προσκλήσεις για συζήτηση επί του περιβαντολογικού του κάμπου ! Και όχι μόνο αυτός αλλά και 7- 8 ακόμα που έχουν μάντρες με διάφορα υλικά (ορισμένα πιθανώς άκρως επιβαρυντικά για το περιβάλλον ) που όπως φαίνεται μάλλον στερούνται των ανάλογων αδειών .Στο σπίτι του κρεμασμένου , δεν μιλάνε για σχοινί !!! Εκτός αν ο Πρόεδρος του τοπικού Γαυρίου κινείται στη φιλοσοφία του ότι κάποιοι παρανομούντες είναι Γαυριώτες άρα δικοί μας , ενώ ο Βαλμάς έχει συμφέροντα στη Χώρα άρα στον αγύριστο !!!Όχι , ίδια αντιμετώπιση για όλους τους παρανομούντες ,Γαυριώτες , Κορθιανούς , Χωραίτες κλπ !!!! Βέβαια για όσους γνωρίζουν ,τον τελικό λόγο για το θέμα τον έχει το Σ.Τ.Ε.και τα σκυλιά δεμένα !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Νομοθεσια παρακαλώ κ στα παράνομα δήθεν γκαράζ που είναι μαγαζακια

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η περιφέρεια, με αφορμή την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει καταθέσει η εταιρεία” ΒΑΛΜΑΣ” και που θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 18/12/2019, ζήτησε με επιστολή της να εκφέρουν την άποψή τους το δημοτικό συμβούλιο της Άνδρου αλλά και το τοπικό του Γαυρίου. Άρα ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να κάνει την πρόσκληση και φυσικά το ίδιο θα πρέπει να κάνει αμέσως μετά και ο Δήμαρχος.
Όποιος λοιπόν θέλει να ενημερωθεί, θα έχει δύο φορές την ευκαιρία, μία στο τοπικό και μία στο δημοτικό συμβούλιο.
Εκεί, όποιος έχει άποψη θα μπορεί να την καταθέσει.
Τέλος η εταιρεία “ Βαλμάς” επικαλείται , ότι και άλλες επιχειρήσεις στον κάμπο δεν έχουν άδεια, και αναρωτιέμαι γιατί το λέει; ζητάει μήπως από τους κατοίκους αφού έκαναν τα στραβά μάτια για τους άλλους να μην είναι τόσο αυστηροί και με τον ίδιο;
Όμως μετά από αυτήν δημόσια, έγγραφη καταγγελία, νομίζω ότι οι αρχές οφείλουν να απαντήσουν!
Εγώ φυσικά , θα παρευρεθώ ως κάτοικος και έχω πολλές ερωτήσεις και θα ήθελα ν ακούσω τις απαντήσεις. Τέλος σας διαβεβαιώνω ότι καμία σχέση δεν έχω με τα περί , Καπάκη, Χέλμη κ.λ.π.

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή είσαι πολύξερος καμία Μανδρα δεν πλιρη της προδιαγραφές στην Ανδρο
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν είμαι πολύξερος. Και δεν ξέρω τη συγκεκριμένη νομοθεσία. Η εταιρεία Βαλμάς έχει βγάλει ανακοίνωση και καταγγέλλει αυτούς που την καταγγέλλουν λέγοντας πως αυτή είναι νόμιμη και οι άλλοι που καταγγέλλουν παράνομη.
Δύο εταιρείες βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την ώρα. Αυτή του Βαλμά για αδειοδότηση και αυτή του Χέλμη που εγκαλείται από τον Βαλμά πως ενώ μιλά δεν έχει άδειες. Δεν είμαστε η αρμόδια υπηρεσία που ελέγχει. Γράφουμε αυτά που συμβαίνουν και λέγονται.
Αυτά μόνο.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

(Διαγράφετε μια συκοφαντία - Εν Άνδρω)
Όσο για την επιχείρηση που αναφέρεις το μόνο που προσπαθούν είναι να κατηγορήσουν όλες της επιχειρήσεις της ανδρου για εκβιάσουν του πάντες
Όσο και να προσπαθείς να υποβαθμισης την Υδρουσα
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όλες οι επιχειρήσεις της Άνδρου δεν είναι παράνομες. Δεν τις κατηγορεί κανένας. Την επιχείρηση Βαλμά δεν την λέω εγώ. Την αναφέρουν στο Τοπικό που καλούνται να γνωμοδοτήσουν. Την αναφέρουν κάποιοι κάτοικοι που την πήγαν στο ΣτΕ. Και αυτή απάντησε. Δεν θα έπρεπε να απαντήσει; Το ότι ο Χέλμης είναι παράνομος κατα πως λένε φταίει η εταιρεία του Βαλμά. Τι ειδους εκβιασμός είναι το να είναι κανείς νόμιμος; Η νομιμότητα δεν επιβάλλεται με εκβιασμούς, αλλά με νόμους. Όποιος δεν τηρεί τους νόμους έχει πρόβλημα. Είτε είναι ο Βαλμάς είτε ο Χέλμης.
Δεν υποβαθμίζει κανείς την Υδρούσα. Οι παρανομίες υποβαθμίζουν κάποιες περιοχές. Αυτά που γράφετε είναι ανοησίες. Σκεφτείτε κάτι καλύτερο. Και μην συκοφαντείτε. Είναι κι αυτό παράνομο. Το ξέρετε γι' αυτό γράφετε ανώνυμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα