Διαμαρτυρίες πολιτών από Στενιές, Βακόνι, Μεσαριά.

ΑΠΟ ΣΤΕΝΙΕΣ

Λάβαμε δύο επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών τις αμέσως προηγούμενες μέρες. Περιμέναμε να περάσει η πρωτοχρονιά και τα γιορτινά των ημερών και τις δημοσιεύουμε έχοντας ρωτήσει σχετικά τους αρμοδίους στο δημαρχείο και στο επαρχείο, τις απαντήσεις των οποίων και δημοσιεύουμε.
Σε κάθε περίσταση τα δύο θέματα (αποκατάσταση Στενιών & αποκατάσταση δρόμου Βακόνι-Μεσαριά) ειναι αρκούντως σοβαρά και θα τα παρακολουθούμε. Και βεβαίως αν υπάρξει κάποια εξίλιξη θα θέλαμε να μάς ειδοποιήσετε - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και προκοπή.

Με την έλευση της νέας χρονιάς, νομίζω αξίζει να δείξεις την κατάσταση του χωριού μας, των Στενιών, μετά από τις καταστροφές που υπέστη την 7η Οκτωβρίου 2019, και όπως είναι σήμερα.(και αφού έφυγαν οι κάμερες των τηλεοπτικών μέσων).

Για διευκόλυνση σου, σου στέλνω λίγες φωτογραφίες που τράβηξα πριν τρεις μέρες. Η κολόνα του ΟΤΕ εξακολουθεί να αιωρείται κρεμάμενη από τα καλώδια, (σε λίγο θα πέσει και θα θρηνούμε θύματα) ,τα γεφύρια παραμένουν απροστάτευτα, οι δρόμοι μπαζωμένοι.(ήδη χρειάζεται «πιλότος» για να περάσεις).

Διερωτώμαι εάν οι Στενιές αξίζουν αυτή την τιμωρία. Δεν θα σχολιάσω περισσότερο!!

Σας εύχομαι καλή χρονιά και πάλι.

Best regards,

Anthony Exadactylos

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Ο Δήμος Άνδρου δεν προχώρησε στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στις Στενιές - όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος - γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα για γραφειοκρατικούς λόγους εκταμιεύσει τα χρήματα (200.000 ευρώ). Έτσι τα συνεργεία σταμάτησαν να δουλεύουν με πίστωση. Μόνο οι μπουλτοζιέρηδες δουλεύουν με πίστωση και έτσι προχώρησαν οι χωματόδρομοι. Από το νέο έτος που θα μπουν τα χρήματα από το ΥΠΕΣ θα ξεκινήσουν πάλι οι καθαρισμοί και η αποκατάσταση των Στενιών. Η κολόνα όπως μας είπαν είναι θέμα ΟΤΕ. Αυτά μας είπε ο τοπικός αρμόδιος του Δήμου όταν ρωτήσαμε σχετικά με την επιστολή που λάβαμε από τον Αντώνη Εξαδάκτυλο...

ΑΠΟ ΒΑΚΟΝΙ - ΜΕΣΑΡΙΑ

Αγαπητό Εν Άνδρω καλησπέρα,

Σου επισυνάπτω επιστολή διαμαρτυρίας που δόθηκε στον έπαρχο, δήμαρχο, τεχνική υπηρεσία Περιφέρειας και τεχνική υπηρεσία Δήμου. Την υπογράφουν πολιτιστικοί σύλλογοι της κοινότητας Μεσαριάς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κύριε έπαρχε και κύριε δήμαρχε θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και να σας υπενθυμίσουμε ότι στην περιοχή Βακόνι – Κουμανή - Μεσαριά ο επαρχιακός – δημοτικός δρόμος Άνδρου – Γαυρίου έχει υποστεί ζημιές στο οδόστρωμα, προκαλεί ζημιές στα διερχόμενα οχήματα και είναι επικίνδυνος για τους οδηγούς και τους πεζούς σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς φωτισμού και σήμανσης. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι σε περίπτωση ατυχήματος σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Η παραπάνω επιστολή διαβιβάστηκε προς το Επαρχείο Άνδρου γιατί ο δρόμος είναι επαρχιακός. Η απάντηση που λάβαμε αρμοδίως ήταν πως ο δρόμος ήταν στην μεγάλη εργολαβία του επαρχείου του 2019, η οποία ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε και σταμάτησε αιφνιδίως μετά από προβλήματα μεταξύ εργολάβων τον Σεπτέμβριο. Ο εργολάβος είχε ήδη φέρει ένα καράβι χαλίκι και το σιλό που πέφτει η ειδική άσφαλτος. Όμως δεν προχώρησε. Και το Επαρχείο τον κήρυξε έκπτωτο. Προχωρά η διαδικασία τώρα στον επόμενο. Ελπίζουν μέσα στους πρώτους μήνες του 2020 να προχωρήσει το έργο.

ΥΓ: Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις τα θέματα θα παρακαλουθούνται από το Εν Άνδρω, αλλά ζητάμε και από εσάς να μας ενημερώσετε για κάθε εξέλιξη. Οι φωτογραφίες για τις Στενιές είναι του Αντώνη Εξαδάκτυλου και για τον δρόμο Βακόνι-Μεσαριά είναι από τον φάκελο του επαρχείου.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυριε Ειδικε,

Εαν τα σχολια μου θεωρουνται οτι υποβαθμιζουν το επιπεδο της σελιδας, τοτε τι να πω? Τι θα πει ειναι συνηθεια της σελιδας η αποκρυψη του ονοματος !!! Η εχουν το θαρρος της γνωμης τους η ειναι κοτες. Τελεια και παυλα και δεν θα επανελθω.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείτε; Δεν αποκρύπτουμε ονόματα παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρός κλόγος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Κέτση, αδικείτε τον εαυτό σας με την επιμονή σας, σε ό,τι αφορά το Βακόνι. Είπαμε, το Βακόνι είναι μια περιοχή που ανήκει στο χωριό Αλαδινού. Είναι πολύ εύκολο να το καλάβετε. Σε ό,τι αφορά την ανωνυμία των σχολιαστών, είναι μια συνήθεια στην ιστοσελίδα. Στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε το επίπεδο που πρέπει.
Σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις της αποχέτευσης, είναι ανακρίβεια η μή πληρωμή των τελών στις υφιστάμενες αναμονές όταν συνδεθούν (αναμονές είναι και όχι συνδέσεις). Τώρα, τις αναφορές που έγιναν για ρουσφέτια κ.α δεν τις γνωρίζω ( παρ' ότι ειδικός ). Όποιος γνωρίζει ας μιλήσει. Φαντατείτε όμως να γινόταν ασφαλτόστρωση στο Βακόνι και την Κουμανή, όπως είχε προγραμματιστεί, στην συνέχεια δε και με την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεσης, των παραπάνω περιοχών με τον Βιολογικό της Χώρας, ξεκινούσαν οι οικιακές συνδέσεις. Απλά τραγικό ( για τις πέτρες ). Αυτά γνωρίζω, αυτά γράφω. Επειδή η καχυποψία δε περισσεύει, μήπως να την μειώναμε λίγο, γιατί μείναμε πολύ λίγοι τελικά; Λέω τώρα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυρια Ελεωνορα,
Επιμενω στην θεση μου, οτι το Βακονι το ξερω ως Βακονι απο τοτε που αρχισα να γνωριζω το περιβαλλον μου σαν παιδι. Τα υπολοιπα τα θεωρω λεπτομερειουλες, ασχετως των επιχειρηματων. Και δεν μου απαντησατε, ειστε Ανδριωτισσα η οχι?
Και κατι αλλο. Αναφερομαι στους σχολιαζοντες γενικως, οχι σε εσας προσωπικα. Αν θελετε να κρινετε, επικρινετε η να εκφερετε γνωμες "ειδικων", ας εχετε τουλαχιστον τα α...(γεννητικα οργανα) να το κανετε επωνυμα. Κοτες!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι συνδεσεις στον αγωγο,εγιναν εσπευσμενα,γιατι ηταν οι εκλογες μετα απο μερικες μερες.Εγιναν με ΧΑΡΤΑΚΙ σε συγκεκριμενα σημεια.Αλλοι δηλαδη εχουν την συνδεση ετοιμη και ΤΣΑΜΠΑ και αλλοι πρεπει να πληρωσουν.Οπως καταλαβατε,οι σιγουροι και οι ' κανε μου μου την δουλεια μου και θα σε ψηφισω' ψηφοφοροι,δεν θα βαλουν το χερι στην τσεπη'Επισης εχει πολυ μεγαλη διαφορα το 'εσπευσμενα' με το κανω 'προχειροδουλεια' .Ολος ο δρομος,ειχε προβλημα εδω και καιρο,με την πισσα που ειχε πεσει,κανοντας 'βουναλακια' στην δεξια μερια του δρομου.Αυτο που τον εκανε αδιαβατο και σχεδον 'μονοδρομο' ηταν οι λακουβες που δημιουργηθηκαν απο τις συνδεσεις,γιατι πολυ απλα εριξαν χωμα (χωρις να το πατησουν) και πισσα απλα απο πανω,οποτε με την πρωτη δυνατη βροχη,ολο το χωμα εφυγε,με τα γνωστα αποτελεσματα.Καλο ειναι λοιπον,ολοι αυτοι που εβαλαν τις υπογραφες τους, να πανε στον ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ και τα τους ρωτησουν,ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Κέτση , Αναφέρθηκα στο στο google maps (το οποίο είναι ανεπίσημο) επειδή το ανέφερε και ο Κος Μπασαντής. Κατα τα άλλα αυτά που γνωρίζω και αναφέρω προέρχονται απο έρευνα ετών σε βιβλία επίσημα του Ε.Σ. του Π.Ν. , σε χάρτες αυτών των Υπηρεσιών , σε χάρτες τοπογραφικούς και σε χάρτες με τοπονύμια της Άνδρου.
Ποτέ δε βασίζομαι σε GOOGLE και ανεπίσημες πηγές όπως οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του ΟΤΕ οι οποίοι γράφουν ότι δηλώσει αρχικά ο αιτών τη σύνδεση του. Οπότε ο ΒΑΚΟΝΙΩΤΗΣ έχει λανθασμένη άποψη επι του θέματος και πλανεμένη αντίληψη.
Ο Ειδικός απάντησε εμπερειστατωμένα και σωστά , καθώς άλλο η ονομασία μιας γειτονιάς ή οικισμού και άλλο η ονομασία χωριού.
Ωστόσο ο αξιόλογος Κος Μπασαντής με κάλυψε και επαλήθευσε πλήρως μέσα απο 4 λέξεις : "Το Βακόνι δεν αναφέρεται" . ΤΕΛΟΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να βοηθήσω. Στο χωριό με την ονομασία Αλαδινού, ανήκουν περιοχές με τα τοπονύμια, Βακόνι, Γεφύρι, Πλατεία, Ταφείο κλπ. Άρα όποιος μένει στο Βακόνι, λέγεται κάτοικος Αλαδινού της περιοχής Βακόνι κ.ο.κ.
Σε ό,τι αφορά την ερώτηση, σχετικά με τις συνδέσεις με τον κεντρικό αγωγό της αποχέτευσης στις περιοχές Βακόνι Αλαδινού και, Κουμανή Μεσαριάς, αυτές έγιναν εσπευσμένα από τον Δήμο, κατόπιν ρητής δήλωσης του πρώην Επάρχου, οτι θα πραγματοποιηθεί ασφαλτόστρωση του δρόμου στα σημεία αυτά. Η ασφαλτόστρωση δεν έγινε, για τους λόγους που ανέφεραν προηγούμενοι σχολιαστές. Δημιουργήθηκε δε μεγαλύτερο πρόβλημα, στην ήδη κακή κατάσταση του δρόμου.
Τέλος πιστεύω, πως όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και ιδιαίτερα με δημόσια έργα, πρέπει να προγραμματίζουν και να επιβλέπουν τα έργα από κοντά, βήμα βήμα, με όραμα....

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Κυρια Ελεωνορα ειναι Ανδριωτισσα? ΑΝ ειναι Ανδριωτισσα γιατι χρειαζεται το Google να της βεβαιωσει αυτο που ολοι οι Ανδριωτες γνωριζουμε, οτι δηλαδη η εν λογω περιοχη , απο ανεκαθεν, ηταν και ειναι γνωστη ως Βακονι? Ημαρτον!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ (ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ) ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (ΔΗΜΟΣ 'Η ΕΠΑΡΧΕΙΟ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ,ΜΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Για τις συνδέσεις ήταν και είναι υπεύθυνος ο Δήμος

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

καλή χρονιά και ευτυχές το νέο έτος σε όλους, χαρά και υγεία!
Ως προς του αγαπητούς συμπολίτες Στενιώτες, να τους ενημερώσουμε ότι από τον δήμο Άνδρου καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το χωρίο να είναι έτοιμο το ...... Πάσχα όπου θα αρχίσετε να ξανά μαζεύεστε... Φυσικά ο νομοθέτης έχει μεριμνήσει, μπορείτε να επιτανχυνεται τις όλες διαδικασίες προσεγγίζοντας κατάλληλους δημοτικούς σύμβουλους. Το όμορφο χωρίο σας έχει 3 συμβούλους οι οποίοι είτε διαμένουν είτε κατάγονται από το όμορφο χωρίο σας, μπορείτε να απευθυνθείτε αλφαβητικά στους παρακάτω, κ Αντώνογλου ( είναι εκλεγμένος στην δημοτική ενότητα Υδρούσας) αλλά θα βοηθήσει, κ Βιδάλη και κ Θεοδωράκη, Υπομονή όλα θα γίνουν...
Σχετικά με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κατάσταση της περιοχής ΑΛΑΔΙΝΟΥ η ΒΑΚΟΝΙ, προτιμώ Βακόνι γιατί έτσι την έμαθα παραδοσιακά, σίγουρα αυτό είναι απαράδεκτό για τον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού μας, πρέπει όμως όλοι να αναξητήσουμε τις αιτίες αυτής της κατάστασης...
Ο εργολάβος είχε φέρει τα μηχανήματα και ένα πλοίο με υλικά το μηχανήματα τα πήγε στην περιοχή Σταυροπέδας, πήγε όμως κάποιος άλλος εργολάβος ( συμπολίτης μας ) και του έκλεισε το δρόμο, μώλις ξεπεράστηκε το πρόβλημα πρόσβασης άρχισαν οι καταγγελίες (ανώνυμες) στο υπουργείο πολιτισμού για την εγκατάσταση των μηχανημάτων, μόλις ξεπεράστηκαν και αυτές άρχισαν ΞΑΝΑ καταγγελίες για τους περιβαντολογικούς όρους του εργοταξίου, μόλις ξεπεράστηκαν και αυτές έγινε καταγγελία για τους περιβαντολογικούς όρους του δρόμου που θα γινόταν η ασφαλτόστρωση!!!!!!
Να ενημερώσω ότι ο εν λόγο Ανδριώτης εργολάβος είναι αυτός που με ένα κάρο Τερτίπια έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα το λιμάνι χώρας Άνδρου, τότε πάλι είχε αρχίσει καταγγελίες για το μιξερ που είχε εγκαταστήσει ο εργολάβος.
Κύριοι μήν απορείτε είμαστε άξιοι της τύχης μας..
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΕΛΕΩΝΟΡΑ ,
ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΟ ΒΑΚΟΝΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΒΓΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΒΑΚΟΝΙ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ. ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΕΙ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ. ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΙΠΠΟΤΕΣ, Ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΟ ΕΝΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΒΙΒΛΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ GOOGLE. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΩ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ . ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Περισσότερα