ΣΑΒΒΑΤΟ 25/1: Δημοτικό Συμβούλιο με 31 θέματα μαζί με τις ανεμογεννήτριες. Τι περιμένουμε...

31 θέματα, πολλά διαδικαστικά και ορισμένα ουσιαστικά στο προσεχές συμβούλιο το Σάββατο 25/1 στις 15;30. Κι επειδή εμείς δεν είμαστε σάιτ ξερών ανακοινώσεων, αλλά σάιτ που ξέρουμε τα θέματα και θέτουμε και την ατζέντα λόγω της ποιότητας και της δυναμικότητας μας ας θέσουμε την ατζέντα ακόμα μια φορά στα θέματα με τον τρόπο που ξέρουμε. Ξεχωρίζουμε πέντε εξ αυτών. 

(α) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Καιρός να μάθουμε το τουριστικό πρόγραμμα του Δήμου Άνδρου. Στο Εν Άνδρω έχουμε ήδη κρίνει το θέμα θεωρώντας πως πρέπει να υπάρχει και σχέδιο για τις κινήσεις στον τουρισμό και δημοσιοποίηση των κινήσεων αυτών και αιτιολόγηση. Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Μουστάκα να κοινοποιήσει το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί κι ελπίζουμε να μπορέσει και να αποδώσει.

(β) ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ: Για τις εγκρίσεις των έργων αποκατάστασης των ζημιών της καταστροφής να πούμε πως περιμένουμε με ενδιαφέρον την σκληρά αντιπολιτευόμενη τετραμελή ομάδα του κ. Καπάκη να εξηγήσει γιατί επιχείρησε να μπλοκάρει την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών που επιχείρησε ο Δήμος επικαλούμενη γραφειοκρατικές διαδικασίες την ώρα της καταστροφής; Προφανώς πόνταραν στο όποιο πολιτικό όφελος από την καθυστέρηση της διάνοιξης των δρόμων. Αυτά έκανε επί 5ετίας ο κ. Καπάκης και συνεχίζει και τώρα.

Κρίμα γιατί ανάμεσα στις υπογραφές, πέρα από τους συνταξιούχους ή στα όρια της συνταξιοδότησης τρεις συμβούλους εξ Αθηνών, ήταν και αυτή του κ. Τσαούση που ταυτίστηκε - νέος άνθρωπος - με μια ψηφοθηρική τακτική που τον αδικεί. Να δούμε τι θα πουν τώρα και οι τέσσερις. Μάλλον το γνωστό τροπάριο καταγγελιών στο οποίο διέπρεψε ο κ. Καπάκης επί Σουσούδη και συνεχίζει - παρά το 17% - να παίζει το ίδιο έργο απτόητος έχοντας στην πλάτη της "επιτυχία" των διαδικασιών στο Μάτι της Αττικής! Δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να διδάξει συνταξιούχους νέες πολιτικές στάσεις. Ο κ. Τσαούσης ως αγγλοτραφής ας διαβάσει και διαφορετικά την παραπάνω παροιμία (ή και proverb).   

(γ) ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Αλήθεια υπάρχει ναυτικό μουσείο; Υπάρχει επιτροπή διοίκησης του; Ποιοι την απαρτίζουν κ. Γιαννίση; Αξίζει να την μάθουμε κι εμείς. Ιδίως τώρα που νοικιάζει και κτίριο ας μάθουμε και τα ονόματα.

(δ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Πέρασε ο κ Μπακέλας από την Πολιτική Προστασία και δεν τον πήραμε είδηση. Επί τετράμηνο για όλες τις προειδοποιήσεις έστελνε δελτία τύπου το Λιμενικό Άνδρου και η Πολιτική Προστασία Κυκλάδων από Σύρο! Η αντικατάσταση του - μετά την διαγραφή του - στην Πολιτική Προστασία δεν ξέρουμε τι σημαίνει για το νησί - μιας και δεν λάβαμε ποτέ καμία γνώση για το έργο του - ξέρουμε πως δεν θα σημάνει πολλά για την ενημέρωση μιας κι εκεί ήταν μονίμως απών.

Ποιος θα τον αντικαταστήσει; Κάποιος που ξέρει; Ή, κάποιος που θα μάθει; Ο κάποιος που ήξερε και του έγινε αναγνωριστική πρόταση, ο εθελοντής Δασοπυροσβέστης Γ. Τρανάκος - σύμφωνα με όσα είπε στην κοπή της πίτας της παράταξης Σουσούδη (υπάρχει και σχετικό βίντεο): "αρνήθηκε κατηγορηματικά γιατί θέλει να παραμείνει πιστός στον Θεοδόση"!!!

Κρίμα γιατί ελπίσαμε όταν πήγε στην πίτα του επαρχείου πως ήθελε να συνεργαστεί με όλους για το καλό της Άνδρου. Δεν του ζήτησαν οι εθελοντές που του μετέφεραν την πρόταση να "απιστήσει" στον Θεοδόση. Να προσφέρει στην Άνδρο μαζί με αυτούς του ζήτησαν. Φαίνεται πως οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις καλά κρατούν και για τον κ. Τρανάκο.

Να δούμε ποιον θα προτείνει η διοίκηση. Η αντιπολίτευση και του κ. Σουσούδη βλέπουμε με λύπη μας να ποντάρει στην "απλή αναλογική" προσδοκώντας στην αποτυχία της σημερινής διοίκησης μέσα από την πολεμική και την έλλειψη κάθε συνεργασίας. Δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε και να θυμίσουμε στον - όπως ειπώθηκε στην πίτα του "εν αναμονή δήμαρχο του 2023" (!!!) - κ. Σουσούδη την ανοχή και την προσεκτική αντιπολίτευση που είχε από τον Ν. Θεολόγου το 2014. Χωρίς αυτόν δεν θα είχε χοροθετήσει! Έναντι της μετωπικής αντιπολίτευσης και των επί 5ετία καταγγελιών του κ. Καπάκη, του οποίου την τακτική τώρα έχει πλήρως υιοθετήσει. Κρίμα για την Άνδρο...

(ε) ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ: ΑΔΑΜΗΣ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πριν μιλήσουμε για τις ανεμογεννλητριες να θυμίσουμε πως στην ομάδα Καπάκη υπήρχε προηγουμένως η γενικά προσεκτική κ. Βασιλοπούλου, δημοτικός σύμβουλος Χώρας, που ακολουθούσε κατά την προηγούμενη περίοδο προσεκτική στάση στα μεγάλα θέματα της Άνδρου. Καμία σύγκριση με την μετωπική, τοπικιστική και διχαστική στάση του εκ Γαυρίου μεταγραφέντα δημοτικού συμβούλου Χωρας κ. Αδάμη, που λέει και κάνει ότι μπορεί εναντίον... της Χώρας, την οποία κατά τα άλλα εκπροσωπεί!!!

Φυσικό είναι όμως. Το διακηρύσσει ως θέση ανοικτά στο τελευταίο και ασύντακτο μανιφέστο του. Μπράβο του πάντως που ως δημοτικός σύμβουλος δηλώνει ανοικτά πως καλλιεργεί τις τοπικιστικές και παραταξιακές αντιπαλότητες με αναφορά το Γαύριο που κάποτε εγκατέλειψε υπό δύσκολους όρους και τώρα επιστρέφει σε αυτό μέσω Χώρας...

Η κορυφαία "αντιπαλότητα" που ανακάλυψε ο κ. Αδάμης - μόλις πριν τρεις μήνες, μαζί με τον πρώην ΓΓ του ΥΠΕΣ κ. Καπάκη - είναι οι ανεμογεννήτριες της Ζωής τους. Προεκλογικά... δεν τις ήξεραν!!! Μετεκλογικά τις ξέχασαν!!! Μπήκαν στην επιτροπή για τις ανεμογεννήτριες της Ζωής τους. Και πάλι τις ξέχασαν!! Πέρα από δηλώσεις του σορού σε κάποιες συναθροίσεις!  Όπως τις ξέχασε και ο Γιαννίσης ως πρόεδρος της επιτροπής.

Και τις θυμήθηκαν - όλοι μαζί - μετά το άρθρο του Εν Άνδρω που σχολίασε αναλυτικά το ερώτημα του κ. Δαρδανού. Τότε σα να ξύπνησαν όλοι μαζί και ζήτησαν - ομού και οι τέσσερις εξ Αθηνών - έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ. Φυσικό το ότιν τους αφυπνίσαμε και πάλι γιατί έχουμε την ικανότητα να θέτουμε την πολιτική ατζέντα στην Άνδρο λόγω της συνέπειας, της γνώσης και της καθημερινής παρουσίας μας στα δρώμενα του νησιού. (Αν οι τρεις λόγω ηλικίας δεν ξέρουν τι σημαίνει Agenda Setting ας ρωτήσουν τον κ. Τσαούση ως νεώτερο να τους πει). 

Ο δήμαρχος αμέσως τους πρόσφερε μια τακτική συνεδρίαση του ΔΣ το απόγευμα του Σαββάτου 25/1! Έχουμε απορία: πως θα πάνε στον μεσημεριανό χορό του Φιλοπρόοδου την Κυριακή; Μήπως με ελικόπτερο; Που ξέρεις ίσως να υπάρχει διαθέσιμο αυτό που πήγε Σύρο προεκλογικά!!!

Και βεβαίως ανυπομονούμε να δούμε τι θέση θα πάρουν. Οι φήμες λένε πως θα μιλήσουν για "καμία ανεμογεννήτρια στο νησί" αν και τώρα που ξύπνησαν έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες τρεις στο Βορά και ξεκινούν άλλες 5 στο Νότο! Οι φήμες λένε πως ο Αδάμης ομού με τον Καπάκη θα ζητήσουν μεγάλες κινητοποιήσεις στο Γαύριο. Βέβαια σε μέρα που βολεύει να έρθουν οι εξ Αθηνών! Αν πετύχει η κινητοποίηση θα πουν πως αυτοί αντιστέκονται! Και θα πάρουν μετά το καράβι για Ραφήνα-Αθήνα!!! Αν δεν πετύχει θα πουν πως ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα! Και θα πάρουν μετά το καράβι για Ραφήνα-Αθήνα!!! Μονά ζυγά κερδίζουν. Και παίρνουν το καράβι και οι τέσσερις για Ραφήνα-Αθήνα!!!

Αυτά να τα βλέπουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Λοτσάρη και του Σουσούδη, οι οποίοι μονά ζυγά στο τέλος θα μείνουν στο νησί! Και θα γυρίσουν στα σπίτια τους στην Άνδρο!!! Ας δουν επιτέλους οι 17 ποιοι κάνουν "αντιστασιακές εκδρομές" και ποιοι μένουν και κάνουν βάρδια στο νησί. Και να καταλάβουν πως στο τέλος οι προσωπικές διαμάχες βλάπτουν και το νησί και τους εαυτούς τους! Μέχρι το 2023 που προσδοκά την επαναφορά "ο εν αναμονή δήμαρχος" ο χρόνος είναι πολύς. Και η Άνδρος δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Γιατί κάθε χρόνος που χάνεται πλήττει όλους όσους ζουν στο νησί κι όσους προσδοκούν από αυτό το νησί κάτι καλύτερο. Κι αυτό είναι κάτι το βλέπουν όλοι καθημερινά στην Άνδρο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει την εντύπωση ότι έτσι τιμωρεί το Διοικητικό Συμβουλιο του Συλλόγου Γαυρίου, που αποκάλυψε τον ρόλο του και την αδιαφορία του στα δυο - αυτήν την περίοδο - κεφαλαιώδη θέματα του Γαυρίου ο κύριος ΛΟΤΣΑΡΗΣ ?
Έβαλε Δημοτικό Συμβούλιο το Σάββατο και μάλιστα σε βρα που θέλει σαφώς να τιμωρήσεις , σύλλογο, συμβούλους αλλά και συμμετέχοντες , ώστε να νομίζει ότι ....» τώρα εγώ θα σας θιαξω «
Αλλά με αυτόν τον τρόπο, τιμωρείς τα εκατοντάδες μέλη και φιλους του συλλόγου και προφανώς , εάν ο Σύλλογος είχε κλείσει την κοπή της πίτας στο μαγαζί της οικογένειας Λοτσάρη στα Σπαρα, ούτε που θα σκεφτόταν να πέσει το δημοτικό συμβούλιο πανω στον χορό - πίττα, του Συλλόγου.
Τραγικός ....τολμώ να πω, ως προς τις προσεγγισεις των θεμάτων του συμβουλίου και ο διαχειριστής εδώ .....
Με αναμονή για την δημοσίευση και .... απάντησης και από τους δυο παρακαλουμε θα έχουμε .... αν φυσικά λειτουργεί το ΕΝ ΑΝΔΡΩ ... με σεβασμό η όχι απέναντι σε σχόλια αναγνωστών του
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Γράφετε με εντελώς ασυνάρτητο τρόπο όλους. Και βεβαίως εμάς χωρίς όμως ούτε μια λέξη για το που είναι η "τραγικότητα της προσέγγισης των θεμάτων! ΄Μετά μιλάτε για "σεβασμό" εσείς που δεν σέβεστε τίποτα. Βρίζετε ανώνυμος επώνυμους. Αυτό το θεωρείτε σεβασμό.
Δημοσιεύσαμε το κείμενο σας για να δουν όλοι το άθλιο επίπεδο του σχολιασμού ¨σας εναντίον μας έναντι ενός ευπρεπούς και πολύ συγκεκριμένου σχολιασμού που επιχείρησαμε.
Να σας πληροφορήσω πως δύο άλλα σχόλια χειρότερου επιπέδου κόπηκαν. Το Εν Άνδρω δημοσιεύει πολιτικά σχόλια όχι ανώνυμα υβρεολόγια και χυδαιογραφήματα στα όποια άλλοι έχουν κάνει καριέρα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro