Στην Βουλή με ερώτηση Ν. Σαντορινιού το χάος στην ακτοπλοΐα των Κυκλάδων!

 

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των δύο δρομολογίων της Fast Ferries και της Golden Star Ferries που δεν έχει υπογράψει κοντά μια εβδομάδα ο υπουργός Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκης περιπλέκοντας εντελώς όλα τα δρομολόγια των Κυκλάδων. Ήδη, η Golden Star Ferries πάγωσε την δρομολόγηση των δύο Superferry για την ώρα, ενώ η Fast Ferries αναμένει εδώ και μια εβδομάδα την απόφαση που εγκρίθηκε, αλλά δεν υπογράφτηκε!!! 
 
Το θέμα μετά την χθεσινή παρέμβαση Σακέλλη πήρε διαστάσεις και σε αυτές προστίθενται και οι πολιτικές, καθώς έφθασε στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός (σήμερα τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ). Την ερώτηση υπογράφει και ο βουλευτής Κυκλάδων (ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Συρμαλένιος. Μέχρι στιγμής οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ δεν έχουν αντιδράσει. Αλλά τώρα που το θέμα έφτασε στην Βουλή και πήρε πολιτικές διαστάσεις καλούνται πλέον να πάρουν θέση.

Η ερώτηση αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα που μιλούν για χάος στο ακτοπλοϊκό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων από το πλήγμα που δέχονται στις Κυκλάδες, οι δύο βασικές εταιρείες της γραμμής μας. Ειδικότερα ο κ. Σαντορινιός (που ομολογουμένως υπήρξε εκ των καλυτέρων υπουργών Ναυτιλίας όπως έχουμε γράψει) ερωτά γιατί καθυστερεί η τελική έγκριση των κυκλαδικών δρομολογίων, τα οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην τελευταία, για το 2019, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Γνωμοδότηση Αριθμ. 06/13-12-2019).  

Επισημαίνεται η αναστάτωση που έχει προκληθεί στους κατοίκους και επισκέπτες των Κυκλάδων καθώς πέρασαν ήδη 40 μέρες μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πάνω από 90 μέρες από τις σχετικές αιτήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ακόμη το Υπουργείο δεν έχει απαντήσει εγγράφως για την έγκριση ή όχι μεγάλου μέρους από τα κυκλαδικά δρομολόγια.

Αποτέλεσμα οι εταιρείες να μην μπορούν να ανοίξουν πλάνα τους για το 2020 και οι διεθνείς επισκέπτες να μην μπορούν να κλείσουν εισιτήρια για τις αναγκαίες μετακινήσεις τους.  

Ακόμα αναφέρεται πως προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Υπουργείο εξέδωσε στις 17/01/2020 Δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινώνει πως εγκρίθηκαν κάποια κυκλαδικά δρομολόγια, τα οποία όμως είναι τροποποιημένα σε σχέση με ό,τι ενέκρινε το ΣΑΣ, ενώ, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου καμία δημόσια ενημέρωση σχετικά με το τι εισηγήθηκε το ΣΑΣ και τι τελικώς έχει εγκριθεί επίσημα.

Η ερώτηση καταλήγει πως ο Υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει και τι όχι για τις Κυκλάδες. Και υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία από τους νησιώτες που έχουν αναστατωθεί από την πιθανότητα αποκλεισμού τους και στους ακτοπλοϊκούς κύκλους για το οικονομικό μέλλον των εταιρειών και ήδη ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν αφήνουν υπονοούμενα μέχρι και για επηρεασμό των αποφάσεων από ανταγωνιστικές εταιρείες!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet