ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ: Η διοίκηση έχει συνέχεια, οι παρανομίες όχι. 

Φωτογραφία από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου ο κ. Σουσούδης αντιπαρατέθηκε για τον προϋπολογισμό με την διευθύντρια Οικονομικών που αυτός διόρισε και συνεργάστηκε επί 3ετία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ 

Η διοίκηση έχει συνέχεια, οι παρανομίες όχι. 

Εδώ και καιρό ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης διαμαρτύρεται δημόσια πως η σημερινή διοίκηση δεν πληρώνει για τις υποχρεώσεις που άφησε εκκρεμείς. Τελευταία ο σύμβουλος του και συμμέτοχος στις υποχρεώσεις του κ. Ν. Βιδάλης δηλώνει πως «εκβιάζεται» γιατί του ζητείται να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του για τις υποχρεώσεις που άφησαν πίσω. Δυστυχώς και για τους δύο κανείς δεν εκβιάζει κανέναν. Μόνο οι ανοιχτές υποχρεώσεις που άφησαν εκβιάζουν τη σημερινή διοίκηση να πράξει παράνομα. Κάτι που ζητούν επίμονα οι κ. Σουσούδης και Βιδάλης.

Η διοίκηση είχε και έχει συνέχεια στα ΝΟΜΙΜΑ. Η παράταξη του κ. Σουσούδη έχει αφήσει στον Δήμο έναν τεράστιο φάκελο με άδηλες υποχρεώσεις ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς αναθέσεις, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς τιμολόγια κτλ. Μεγάλο μέρος αυτών αφορούν τον τομέα της ύδρευσης.

Για όλα αυτά απαιτεί ο κ. Σουσούδης και ο κ. Βιδάλης η σημερινή διοίκηση του Δήμου να τα πληρώσει αναλαμβάνοντας συνάμα και την ευθύνη «να νομιμοποιήσει» όλα όσα κάνανε γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων σας κάθε «ίχνος νομιμότητας και διαδικασίας» όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον είναι εντελώς πολιτικά ανήθικο για τις δικές τους υστερήσεις και λάθη να κατηγορούν εργαζόμενους στον Δήμο και συγκεκριμένα αυτούς της Οικονομικής Υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε έναν υποστελεχωμένο Δήμο με ιδιαίτερα προβλήματα και ζητήματα σε εξέλιξη.

Άλλωστε ποια ήταν η δουλειά του κ. Σουσούδη τόσο χρόνια στην οργάνωση και λειτουργία του Δήμου; Και ποια τα αποτελέσματα; Από την αρχή της θητείας του ο πρώην δήμαρχος επέλεξε ένα συγκεκριμένο σχήμα λειτουργίας της Οικονομικής Υπηρεσίας το οποίο και διατήρησε μέχρι την αποχώρηση του εμπιστευόμενος συγκεκριμένα στελέχη. Γιατί δεν άλλαξε το σχήμα ή τα στελέχη, αφού – όπως λέει σήμερα - δεν τον ικανοποιούσε; Γιατί δεν έκανε διορθωτικές κινήσεις;

Ως προς τον κ. Βιδάλη ρωτάμε να κάνει γνωστό ποιος, πότε και με ποιο τρόπο τον εκβίασε; Εκτός αν θεωρεί εκβιασμό πως ρωτήθηκε ανοικτά τόσο αυτός όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι να συνεργαστούν σε θέματα που διαχειρίστηκαν ή που είχαν ειδικές γνώσεις.

Θυμίζουμε πως η πρόταση αυτή έγινε ανοικτά και δημόσια στην κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας στο δημαρχείο παρουσία δεκάδων ανθρώπων. Και ήταν στα πλαίσια ευρύτερων συνεργασιών, που απαιτεί τόσο η απλή αναλογική, όσο και κυρίως τα τεράστια προβλήματα του Νησιού μας. Κάτι που ξεκαθαρίσαμε από την αρχή λέγοντας πως πρέπει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργήσει ως μια ομάδα για το καλό της Άνδρου.

Το μόνο που ζητήσαμε, λοιπόν, από τον κ. Βιδάλη ήταν η συνευθύνη στην υπόδειξη των χρεών, των συνυπογραφών έναντι των προμηθευτών που αυτός και ο κ Σουσούδης δεν είχαν πληρώσει. Για να καταλάβουν όλοι σύμφωνα με όσα έχουν πει οι προμηθευτές τους κάποιοι είναι απλήρωτοι από το 2015 (!) μέχρι και το 2019! Και το χρέος – όπως λένε γιατί δεν υπάρχουν αναθέσεις - προς αυτούς ανέρχεται στην ύδρευση/αποχέτευση στα 130.000 ευρώ, όλα  ατιμολόγητα και χωρίς κανένα πρωτογενές αίτημα.

Αλήθεια τι σας εμπόδισε επί 5 ολόκληρα χρόνια να μην αναθέσετε; Τι κάνατε επί 5 ολόκληρα χρόνια για να τακτοποιήσετε τις ατιμολόγητες και χωρίς αναθέσεις παραγγελίες σας; Γιατί απαιτείτε η επόμενη διοίκηση να παρανομήσει για να καλύψει τις δικές ατασθαλίες και τη δική σας κακοδιοίκηση επί 5ετία; Κύριε Βιδάλη και κύριε Σουσούδη οι προμηθευτές που αφήσατε ακάλυπτους και χωρίς έστω και μια νόμιμη ανάθεση τη δυνατότητα να πάνε δικαστικά να διεκδικήσουν με νόμιμο τρόπο τα χρωστούμενα σας.

Εμείς δεν έχουμε σκοπό να μπλέξουμε στον κυκεώνα που μπλέξατε εσείς τον Δήμο Άνδρου. Είχατε τη δυνατότητα να παραγγείλετε και να πληρώσετε νόμιμα επί 5ετία. Δεν το κάνατε. Μην φωνάζετε τώρα περί νομιμότητα όντας πλέον και παράνομοι και εκπρόθεσμοι.

Πηγαίνετε στα δικαστήρια με αυτούς που κοροϊδέψατε να βρείτε άκρη. Ο Δήμος Άνδρου θα πληρώσει μόνο με νόμιμο τρόπο και όταν αποφανθούν τα δικαστήρια που εσείς τον μπλέξατε και μαζί μπλέξατε και τους εαυτούς σας.

Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε να οργανωθεί σε σωστή βάση ο ανοργάνωτος Δήμος που αφήσατε πίσω προχωρώντας σε κάθε αναγκαία παρέμβαση για την επίλυση δεκάδων θεμάτων.

Εσείς αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να βοηθήσετε τουλάχιστον φροντίστε να μην κάνετε άλλο κακό. Οι Ανδριώτες μας παρακολουθούν και μας κρίνουν όλους καθημερινά.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κυρία μου κοινοποιείτε εσείς μια κάποια οποιαδήποτε ένα μακροσκελές σχόλιο δημοτικού συμβούλου που ΔΕΝ λάβαμε και μάλλον ΔΕΝ ήθελε να λάβουμε γιατί το έστειλε αλλού.
Κατανοητή η προτιμηση του - και ο αποκλεισμός του Εν Άνδρω στο οποίο δεν έχει στείλει τίποτα και ποτέ.
Όποιος δεν στέλνει στο Εν Άνδρω μάλλον δεν θέλει. Και δεν είναι υποχρεωμένος. Ούτε εμείς δεν κάνουμε σε προσωπικές ή άλλες επιστολές αναδημοσίευση. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Δεν ευχαριστούμε για τα ψέματα που γράφετε.
Καληνύχτα σας...
ΥΓ Πείτε στον φίλο σας πως ότι αναφέρθηκε σε αυτόν ήταν σε ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ. Που σημαίνει λέχθηκαν από άλλους στο συμβούλιο. Κρίμα που δεν το κατάλαβε ούτε κι εσείς... Κρίμα που δεν έχετε όνομα... Άμα βρείτε ξαναγράψτε μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro