Αντι-συγκέντρωση της αντιπολίτευσης - μετά χρονών αφωνία - για τις ανεμογεννήτριες!!!

Οι ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον Καμπανό όπως παρουσιάστηκαν σε χάρτη στο Γαύριο πριν 10 μέρες. Οι ανεμογεννήτριες της ΔΕΗ αδειοδοτήθηκαν το 2007. Ποια είναι νέα δεδομένα που ανακάλυψαν οι ενωμένοι Καπάκης & Σουσούδης και δεν ήξεραν όταν διοικούσαν; Και δεν γνώριζαν πριν 10 μέρες και γι' αυτό δεν είπαν λέξη στο διάλογο του Γαυρίου; Άγνωστό.

Η ενωμένη αντιπολίτευση Καπάκη-Σουσούδη μετά την ηχηρή απουσία και αφωνία στην προ δεκαημέρου (8/2) ανοιχτή συγκέντρωση στο Γαύριο όπου διεξήχθη πολύωρος διάλογος μεταξύ της κοινωνίας της Άνδρου και όλων των εμπλεκομένων στις ανεμογεννήτριες προχωρά τώρα μόνη της την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε δική της συγκέντρωση με στόχο όπως γράφουν - σε ανακοίνωση που δεν μας κοινοποίησαν - "την εκτίμηση της μέχρι τώρα κατάστασης και τη λήψη αποφάσεων ενόψει των νέων δεδομένων".

Προφανώς τα νέα δεδομένα για τον έχοντα επί 5ετία την διοίκηση του Δήμου κ. Θ. Σουσούδη και τον έχοντα κυβερνητική θέση επί 3ετία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Καπάκη είναι οι αδειοδοτήσεις του 2007, του 2012 και του 2018!!! Τώρα τις πήραν είδηση; Και οι αποφάσεις που θα πάρουν για ποιες από όλες τις ανεμογεννήτριες θα είναι. Για όλες. Και για αυτές που ήδη γίνονται; Έχουν ποτέ διαχωρίσει τις ανεμογεννήτριες για να δουν που χωροθετήθηκαν; Ή, θα καταθέσουν ακόμα μια φορά την άγνοια τους;

Ο καθηγητής Βαγγέλης Πισσίας εκ των ομιλητών στην συγκέντρωση/συζήτηση του Γαυρίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Άνδρου, η ΚΟΙΝΣΕΠ και ο πολιτιστικός σύλλογος ΑΥΛΑ. Ο Β. Πισσίας έθεσε με εξαιρετικό τρόπο το θέμα των ανεμογεννητριών διαφωνώντας με την μαζική διασπορά τους. Μήπως είναι και αυτός ανάμεσα σε αυτούς που καταγγέλλει η "ενωμένη αντιπολίτευση"; 

Τόσα χρόνια το Εν Άνδρω - όταν και οι δύο σημερινοί σύμμαχοι αντιμάχονταν σφόδρα ο ένας τον άλλο για τον ΧΥΤΥ και δεν έλεγαν κουβέντα για τις ανεμογεννήτριες - έγραφε για τις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου πάνω από το Γαύριο, το Μπατσί και τα Άχλα. Που ήταν οι αντι-συγκεντρωνόμενοι την προσεχή Κυριακή να πουν μια κουβέντα; Έχουν ασχοληθεί με το θέμα; Μιλάνε για όλες γενικώς τις ανεμογεννήτριες; Και τι λένε γι' αυτές που ήδη αδειοδοτήθηκαν, προχώρησαν και προχωρούν; Και για τις άλλες που δεν έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση τι λένε; Όλες σε ένα τσουβάλι; Κι όποιος βγάλει άκρη...

Το αποκαλυπτικό βίντεο των "θέσεων" Καπάκη για τις ανεμογεννήτριες του Περίγυρου. Τόσα χρόνια αφωνία ο κ. Καπάκης, μετά συμφωνία με τα υπάρχοντα δεδομένα και τώρα.. αντισυγκέντρωση!!!

Μέχρι προχτές ο κ. Σουσούδης δεν είχε θέσεις. Δεν μίλησε ποτέ ούτε για την προσφυγή της Περιφέρειας και του Δήμου Άνδρου το 2012 κατά του Κοπελούζου. Τώρα ξαφνικά που βρήκε σύμμαχο τον κ. Καπάκη βρήκε και θέσεις. Μόνο που δεν τις ξέρουμε κι αμφιβάλουμε αν τις ξέρει κι αυτός. Παρ' όλα αυτά καλούν σε αντι-συγκέντρωση "για να πάρουν αποφάσεις!!!" Δεν πήραν όταν διοικούσαν θα τις πάρουν τώρα στην αντιπολίτευση;;;

Και ποιες θέσεις θα υποστηρίξουν και ποιες αποφάσεις θα πάρουν όταν μέχρι προχτές ο κ. Καπάκης έλεγε πως όπου έχουν εγκριθεί και αδειοδοτηθεί ανεμογεννήτριες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές "δεν μπορούμε να αναιρέσουμε τις αδειοδοτήσεις;" Κι επειδή μπορεί να μην θυμάται τι λέει αναδημοσιεύουμε ακόμα μια φορά τι έλεγε μόλις τον Δεκέμβριο 2019 στο δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα μαζί με τον σύμμαχό του Θ. Σουσούδη κάνουν μόνοι τους συγκέντρωση κόντρα στους φορείς που συμμετείχαν πριν 10 μέρες στην προηγούμενη συγκέντρωση, κόντρα στον Δήμο Άνδρου και κόντρα στο Επαρχείο Άνδρου. Από την απουσία και την αφωνία ως διοίκηση και οι δύο σύμμαχοι πέρασαν στην αντι-συγκέντρωση με στόχο την διαίρεση της κοινωνίας της Άνδρου. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουν. Αλλά όλοι βλέπουμε πως αυτό προσπαθούν έστω και χωρίς θέσεις...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 

Δήμος Άνδρου Δελτίο Τύπου

Απόντες στην ουσία, μαζί στην υποκρισία.

Το δίδυμο Σουσούδη-Καπάκη ξαναχτυπά, απαλλάσσοντας μας πλέον από οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κινούνται διαρκώς και σε μεταξύ τους συνεννόηση εναντίον οποιασδήποτε προσπάθειας εξεύρεσης βιώσιμων και ταυτόχρονα ρεαλιστικών λύσεων στα μεγάλα ανοιχτά θέματα του νησιού μας.

Τελευταίο επεισόδιο η από κοινού προγραμματισμένη αντι-συγκέντρωσή τους για το ζήτημα των ανεμογεννητριών, αμέσως μετά την ηχηρή απουσία του πρώτου και την εκκωφαντική αφωνία του δεύτερου στην πρόσφατα οργανωμένη σχετική συνάντηση ουσιαστικού διαλόγου με συμμέτοχους όλους τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους οικονομικούς παράγοντες που διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην εξέλιξη του θέματος των χωροθετήσεων και της ισχύς τους. 

Ο τέως Δήμαρχος κ. Σουσούδης μετά από 9 χρόνια στα κοινά της Άνδρου που όχι απλώς δεν έχει να επιδείξει τίποτα στη θωράκιση του νησιού έναντι της επέλασης αδειοδοτήσεων των ανεμογεννητριών, αλλά έχει μάλιστα υπερψηφίσει την εγκατάσταση αρκετών εξ αυτών, σήμερα εμφανίζεται αγωνιζόμενος εναντίον της ίδιας της απραξίας του και πολλών εκ των μέχρι τώρα επιλογών και αποφάσεών του.

Ο τέως Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και επί 6 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και  επικεφαλής παράταξης κ. Καπάκης, ο οποίος επίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει πράξει τίποτα εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, αν δεν έχει ενθαρρύνει κιόλας την είσοδό τους στο νησί από την κυβερνητική θέση που κατείχε, εμφανίζεται αίφνης (κι αυτός) επαναστατημένος εναντίον κατά της ίδιας της έως τώρα στάσης του.

Το μόνο ενδιαφέρον που παρατηρούμε είναι η (συν)απόφασή τους να ασχοληθούν  επιτέλους με ένα σημαντικό ζήτημα της Άνδρου και από αυτή την άποψη χαιρετίζουμε την κοινή στάση τους. Έστω και εάν είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να αποφεύγουν με κάθε τρόπο να πάρουν θέση, μεταξύ άλλων, για την άθλια δημοσιονομική κατάσταση που παραλάβαμε (2 εκ. ευρώ χρέη), για το χώρο τοποθέτησης του δεματοποιητή και γενικότερα για τη μετατροπή του Δήμου σε ουραγό της τοπικής αυτοδιοίκησης από την προηγούμενη διοίκηση που πορεύτηκε βουτηγμένη στην αδιαφάνεια μέχρι να αποδοκιμαστεί από τους δημότες.

Η χωρίς θέσεις και αρχές ακραία λαϊκιστική συμπόρευσή τους δεν κάνει πια εντύπωση σε κανέναν που ζει στον τόπο μας, καθώς και να ήθελαν να κρυφτούν τους μαρτυρά ξεδιάντροπα η οβιδιακή μετάλλαξη του κ. Καπάκη σε σχέση με την χωροθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε ό,τι μας αφορά παραμένουμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του παρόντος των Ανδριωτών και του βιώσιμου μέλλοντος του νησιού μας. Μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις και ψηφοθηρικούς τακτικισμούς φθηνής επαναστατικής γυμναστικής. Προσανατολισμένοι στον τοπικό δημοκρατικό διάλογο και σε αποτελεσματικές διαπραγματεύσεις, με δεδομένο το ζοφερό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από όσους τώρα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές, για την εξεύρεση σήμερα των καλύτερων εφικτών λύσεων.

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για την ''Ειρήνη'',γιατί τέτοια αντίδραση ;;ήσουν στο Δήμο πριν;;; είσαι τώρα;;αλλά για πες μόνο ευθύνη του Δήμου είναι;;του επαρχείου όχι;;;της περιφέρειας όχι;;;;ρωτάω εσένα που τα ξέρεις καλά.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ μας επιτρέπεται να εγκαταστήσουμε ηλιακό θερμοσίφωνα, φωτοβολταϊκά ή μικρή ανεμογεννήτρια για την κάλυψη των οικιακών αναγκών, χωρίς διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ και χωρίς δανειοδότηση (άκουσον άκουσον) κι αφετέρου με το έτσι θέλω στήνουν θηριώδη αιολικά πάρκα, παραβιάζοντας κάθε οικολογική, πολεοδομική και περιβαλλοντική λογική. Αυτή δεν είναι πράσινη ανάπτυξη, είναι απατεωνιά για να θησαυρίσουν λίγες μεγάλες εταιρείες!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ωραία ερώτηση "οι τώρα πριν τι έκαναν"; Τίποτα! Σαν τι να έκαναν δηλαδή; Ο Δήμος είχε την ευθύνη. Όποιος είχε την ευθύνη έκανε ή δεν έκανε. Όποιος ήταν στο συμβούλιο έλεγε ή δεν έλεγε. Από ποιους λοιπόν ζητάς ρέστα; Από αυτούς που είχαν την ευθύνη και διοίκησαν ή από τους άλλους; Ωραία μοιρασιά κάνεις. Ίδια ευθύνη έχουν αυτοί που διοικούν και αυτοί που κοιτούν; Και σήμερα ποιος έχει την ευθύνη για όσα γίνονται ή δεν γίνονται; Για τις αποφάσεις που παίρνονται ή δεν παίρνονται και θα βαραίνουν αύριο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλοί είναι όλοι τους και οι πριν και οι τώρα ,οι τώρα πριν τι έκαναν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι απαράδεκτο που τα "μελλοντικά θύματα" δέχτηκαν να συνομιλήσουν με τους δολοφόνους τους/βιαστές τους...την ημέρα της συγκέντρωσης "ενημέρωσης" περί οφέλους των ανεμογεννητριών...
Είναι απαράδεκτο να μιλάνε οι σημερινοί "επαναστάτες" όταν και οι ίδιοι ήταν παρόν και...μούγκα στη στρούγκα....εκείνη την ημέρα της συγκέντρωσης...
Δεν είχαν το θάρρος, τουλάχιστον, να δείξουν το επαναστατικό τους πνεύμα, δυσκολεύοντας έτσι το έργο και τις προθέσεις των επενδυτών και αυτών που τους προσκάλεσαν, θέτοντας σκληρά και αναπάντητα ερωτήματα.
Το να κρύβονται πίσω από ένα σάιτ ή μια φατσομάδα και να εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, σίγουρα δεν τους ανεβάζει στην κλίμακα των "ανύπαρκτων-ιστορικά" ανδριωτών επαναστατών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Την Κυριακή θα μαζευτούν όλοι οι αποτυχημένοι παλιοί και νέοι , να κάνουν αντίσταση για τις ανεμογεννήτριες, ξέχασαν βέβαια ότι οι διεργασίες για την τοποθέτησή τους ξεκίνησαν επί των ημερών τους , πριν κάποια χρόνια και τότε βέβαια είχαν παραμείνει άλαλοι !!!!Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που μοναδικό σκοπό έχουν την εξόντωση Λοτσάρη , αδιαφορώντας αν έτσι αντί να ενώνουν το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διαιρούν τους Ανδριώτες !!!Δεν ενθουσιάστηκα με την εκλογή Λοτσάρη , το ομολογώ , όμως τώρα θα γίνω φανατικός υποστηρικτής του , βλέποντας, έναν αποτυχημένο πρώην δήμαρχο και έναν κατηγορούμενο για τον θάνατο αθώων ανθρώπων στο Μάτι , να τον πολεμούν με κάθε μέσο , θεμιτό ή αθέμιτο !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Μπασαντή το Εν Άνδρω αποτελεί πλέον "μπούσουλα" για το τι θα ανεβάσει στο FB η αντιπολίτευση! Για γέλια είναι! Με το που ανέβηκαν σχόλια για "έργα και ημέρες" να'σου κειμενάκι "Πριν πέντε χρόνια. Απίστευτο πως κυλάει τόσο γρήγορα ο χρόνος. Πολύ όμορφες στιγμές και αναμνήσεις."
Καλά δεν ντρέπεται; Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, και πρώτος εκείνος που κατάφερε να γεμίσει την Άνδρο Ιταλούς και Σουηδούς!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρακαλώ θερμά όποιον θα μπορούσε να το κανονίσει, να υπάρξει live μετάδοση της συγκέντρωσης, καθώς αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον για όλη την επιστημονική κοινότητα της δικής μου ειδικότητας.
Σαφέστατα η ψευδολογία αποτελεί παρέκκλιση, όχι μόνον όσων την σερβίρουν, αλλά και όσων αρέσκονται να την ακούν και να την επικροτούν, ως ψευδολάγνοι πλέον. Ωστόσο, αποτελεί τεράστιο εργαλείο στα χέρια ατόμων σαν κι εμένα.
Η χαμένη ευκαιρία μιας κορυφαίας πολιτικής σύγκλισης για το καλό του τόπου αυτού, θα σας στοιχειώνει για πάντα στο μέλλον.
Ερώτηση: Τι θα είχε συμβεί, πόσοι θα ασχολούνταν στην Άνδρο, εάν δεν είχε επιλεγεί και η Τήνος για εγκατάσταση ανεμογεννητριών;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανείς να μην πάει σε αυτό το θέατρο παραλόγου! Να δείτε τι; Πειστήκατε για τους 101 νεκρούς στο Μάτι και θέλετε και άλλες αλήθειες; Ή μήπως οι ανεμογεννήτριες πριν 5 χρόνια ήταν καλές και τώρα είναι κακές; Μήπως θέλετε να βγείτε φωτογραφία, θέλετε και εσείς σέλφι; Η μήπως οι άφωνοι στην προ δεκαημέρου συγκέντρωση τώρα θα βρουν την μιλιά τους;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μένος και μόνο μένος από την αντιπολίτευση για την σαρωτική ήττα της για τα έργα που βλέπουμε επιτέλους να γίνονται. Πέρασαν ευτυχώς ανεπιστρεπτί τα έργα και οι ημέρες των χαμογελαστών σέλφι για κάποιους, που το μόνο που κάνουν τώρα είναι να βάζουν τρικλοποδιές όπου σταθούν και όπου βρεθούν! Αποστολή τους μία: Να υποτιμήσουν με τον χειρότερο τρόπο το οτιδήποτε θετικό μπας και γλυτώσουν την αναπόφευκτη σύγκριση του τώρα με το τότε!!! Ντροπή και αίσχος για την κατάντια τους! Ντροπή και αίσχος στους αυλοκόλακες, στους χειροκροτητές και στους likeατζήδες που σέρνονται ξωπίσω τους σαν κατοικίδια! Είναι οι ίδιοι που βιάστηκαν και προεξόφλησαν ότι η όρεξη και η διάθεση του νυν δημάρχου για έργα είναι πρόσκαιρη. Αμ, δε! "Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" και όσο πιο πολύ βλέπει να ενοχλούνται κάποιοι, τόσα περισσότερα έργα κάνει! "Lotsaris keep walking"!

Περισσότερα