ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Θετικό πρόσημο ο Λοτσάρης, αρνητικό οι Σουσούδης-Καπάκης. Με απόσταση πρώτο το Εν Άνδρω. Πλήρης ανάλυση...

Του Διαμαντή Μπασαντή

 

Έναν ακριβώς χρόνο από την περσινή δημοσκόπηση το Εν Άνδρω προχώρησε σε μια ακόμα μέτρηση της κοινής γνώμης στην Άνδρο επιχειρώντας να ανιχνεύσει το πολιτικό κλίμα, να αξιολογήσει την μέχρι σήμερα παρουσία του σημερινού δημάρχου και την μέχρι σήμερα παρουσία της σημερινής αντιπολίτευσης των Σουσούδη και Καπάκη. Να μετρήσει την διείσδυση των ιντερνετικών MME (site, blog κλπ) στην Άνδρο. Και τέλος να αποτυπώσει το τι λένε οι Ανδριώτες για τις ανεμογεννήτριες, που έφτασαν στο νησί και είναι το επίμαχο θέμα των ημερών.

Παρουσιάζουμε την δημοσκόπηση, όπως κάναμε με όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις μας όλα αυτά τα χρόνια (2016, 2018, 2019) και όπως μπορούν να δουν οι αναγνώστες μας - αν ανατρέξουν στο site - σε όλες είχαμε πέσει μέσα τόσο στην αποτύπωση τους πολιτικού κλίματος όσο και στις προβλέψεις που προέκυπταν μέσα από την ενδελεχή μέτρηση και στάθμιση της κοινής γνώμης. Ξεκινάμε σήμερα με την πολιτική και επικοινωνιακή κατάσταση στο νησί και θα συνεχίζουμε αύριο με τις ανεμογεννήτριες όπου μερικά αποτελέσματα θα εκπλήξουν...

Το παραπάνω διάγραμμα αποτυπώνει το πολιτικό κλίμα στο νησί. Οι ανδριώτες απαντούν στο ερώτημα: "προς τα που νομίζετε πως πάνε τα πράγματα στην Άνδρο, προς την σωστή ή προς την λάθος κατεύθυνση". Όπως βλέπουμε το διαχρονικά αρνητικό κλίμα στο νησί παρουσιάζει πτώση, ενώ η θετική προσδοκία παρουσιάζει άνοδο. Το αρνητικό κλίμα πέφτει πρώτη φορά εδώ και χρόνια κάτω από το 50% (στο 48%), ενώ η θετική προσδοκία ανεβαίνει κατά 12% και από 26% το 2019 ανεβαίνει στο 38% το 2020.   

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία Metron Analysis από 25 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020 για λογαριασμό του Εν Άνδρω.

 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΗΜΕΡΑ

Πρώτο πολιτικό συμπέρασμα: Το πολιτικό κλίμα στο νησί άρχισε να βελτιώνεται μετά τις εκλογές! Η βελτίωση αυτή οφείλεται κυρίως στο θετικό πρόσημο που παρουσιάζει η δραστηριότητα του νέου δημάρχου Δ. Λοτσάρη. Είναι ενδεικτικό πως το 54% θεωρεί θετικό μέχρι στιγμής έργο, έναντι 37% που το θεωρεί αρνητικό. Ο σημερινός δήμαρχος έχει ένα +17% θετικό πρόσημο. Με δεδομένο πως πέρσι ο Θ. Σουσούδης της ίδια εποχή αποτυπωνόταν με αρνητικό πρόσημο -12% (41% θετικό και 53% αρνητικό) είναι σαφής η αντιστροφή του κλίματος και της θετικής παρουσίας του κ. Λοτσάρη.

Κάτι που καταγράφεται και στην σύγκριση των εφετινών ποσοστών με τα περσινά του κ. Λοτσάρη. Τότε είχε ως έπαρχος θετική αποδοχή στο έργο του +9% (θετική αποδοχή 44% και αρνητική 35%). Με αυτά τα δεδομένα έχουμε αύξηση των θετικών από το +9% στο +17% ξεπερνώντας το 50%, ενώ στα αρνητικά είναι περίπου στα ίδια (πέρσι 34% και εφέτος 37%). Είναι προφανές πως ο νέος δήμαρχος αύξησε την εμπιστοσύνη και τις θετικές γνώμες στο πρόσωπο του, παρά την επιθετικότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών, που δέχθηκε από την πρώτη μέρα από την ενιαία πλέον αντιπολίτευση των κ. Σουσούδη-Καπάκη (αποχές από το ΔΣ, συνεχείς καταγγελίες, προπηλακισμοί, εντάσεις, ανταρσίες και ακραίες συμπεριφορές κυρίως από την μεριά της ομάδας Καπάκη).

Η πλειοψηφία των θετικών γνωμών για τον κ. Λοτσάρη προέρχονται κυρίως από Μπατσί (70%), Γαύριο (56%) και Χώρα (50%). Το Κόρθι είναι το μόνο μέρος όπου θετικές και αρνητικές γνώμες έχουν ισοψηφία (45%-45%). Από τους θετικά διακείμενους πλειοψηφούν οι γυναίκες (61%). Το αξιοσημείωτο είναι πως έχει ισχυρή αποδοχή στις νεανικές ηλικίες με 63% στους 45-54 και 55%  στους 18-44. Στις μεγαλύτερες ηλικίες δείχνει όμως να έχει κι εκεί ερείσματα (51% και 49%). 

Ο κ. Σουσούδης παραμένει σταθερός στα περσινά δεδομένα του. Πέρσι ήταν διοίκηση, εφέτος είναι αντιπολίτευση. Πέρσι είχε 41% θετική αποδοχή για το έργο του, εφέτος έχει 39%. Πέρσι είχε -9% αρνητικές γνώμες, εφέτος έχει -6%. Μπορεί να διαφέρει το έργο, όμως τα ποσοστά συγκλίνουν. Διατηρεί λοιπόν τις δυνάμεις του. Αν και πιέζεται προς τα κάτω. Στο μέτρο που θα κάνει έργα ο κ. Λοτσάρης αυτά τα ποσοστά θα συμπιέζονται συνεχώς. Σχετικά ισχυρότερος δείχνει στην Χώρα. Όμως κι εκεί υπολείπεται πλέον του Δ. Λοτσάρη. Κι αυτό χάρη στην δραστήρια παρουσία του αντιδημάρχου Δ. Γιαννίση και στην σταθερή παρουσία του προέδρου του ΔΣ Λ. Μπάλλα.

Καλή παρουσία έχει στο Κόρθι, χάρη στην παρουσία της ομάδας Βουραζέρη και του Γ. Τρανάκου. Αντέχει και στο Μπατσί και στο Κόρθι (39% και 40%). Πεσμένος στους άνδρες αντέχει στις γυναίκες. Στις ηλικίες που έχει καλύτερη απήχηση είναι στους άνω των 65 και αμέσως μετά στους μικρότερους κάτω των 44. Δείχνει να έχει χάσει πολύ έδαφος σετις ενδιάμεσες ηλικίες (44-65). Συνολικά όμως αρνητικό πρόσημο στις περισσότερες κατηγορίες με εξαίρεση τρεις θετικούς δείκτες: το Κόρθι, τις γυναίκες και τους άνω των 65 ετών.

Το μέγα λάθος του κ. Σουσούδη είναι πως θεώρησε πως έχασε "άδικα" τις εκλογές! Και για να αιτιολογήσει το "άδικα" άρχισε αμέσως μια αμφισβήτηση εφ' όλης της ύλης, που τον βοήθησε και η απλή αναλογική με τι έδρες που πήρε. Ξέχασε όμως πως ήταν δήμαρχος επί 5ετία. Θεώρησε πως είχε στην τσέπη την επανεκλογή του το 2019. Αδιαφόρησε για τα μηνύματα που ελάμβανε από παντού και από τις δημοσκοπήσεις του Εν Άνδρω επί χρόνια. Στηρίχτηκε σε  "προβλέψεις" ιατροφιλοσόφων, τραπεζικών, φίλων και οικείων επί 5ετία.

Δεν έκανε έργο και εκ των υστέρων μιλά για "αδικίες" και για "έργο"! Είχε 5 χρόνια και τα σκόρπισε. Έχασε. Το να συμπλέει σήμερα με τον επί 5ετία αρνητή των πάντων Γ. Καπάκη και την ομάδα του αποτελεί το αμέσως επόμενο μεγάλο λάθος του. Όπως δεν προήγαγε την διοίκηση του αντιδικώντας με το Εν Άνδρω και με όσους του έλεγαν τα λάθη του, δεν προάγει σήμερα και την αντιπολίτευση του αντιδικώντας εφ' όλης της ύλης με την σημερινή διοίκηση. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνει αντιπολίτευση και να προσφέρει. Η συνολική άρνηση που εφαρμόζει ως πολιτική δεν τον οδηγεί πουθενά, παρά μόνο δίπλα στην "ριζοσπαστική" ομάδα του κ. Καπάκη...

 

Η εικόνα του κ. Καπάκη και της ομάδας θα έπρεπε να τους προβληματίζει. Όμως με τον αναχρονιστικό τρόπο που πολιτεύονται και οι τέσσερις μάλλον δεν φαίνεται να τους προβληματίζουν πολλά πράγματα από την σύγχρονη κοινωνία της Άνδρου. Μια εικόνα αντιπολίτευσης με παρωχημένες και συνεχείς επιθέσεις "καμικάζι"! Το συμβούλιο στο Γαύριο (παρά τα πολιτικά λάθη του κ. Λοτσάρη) και αυτό που έγινε στο νέο χώρο δημοτικού συμβουλίου στη Χώρα αποτελούν το αποκορύφωμα της επιθετικής και χωρίς όρια συμπεριφοράς της ομάδας τους. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα βίντεο του Δήμου Άνδρου για να μην λένε πως διαστρεβλώνει κανείς την παρουσία τους.

Επί έξι μήνες δεν έχουν αρθρώσει ούτε μια αξιοπρόσεκτη πρόταση για τα προβλήματα της Άνδρου. Κάτι πήγε να πει στην αρχή ο κ. Αδάμης. Αλλά μετά πήρε φόρα-κατηφόρα κι άρχισε τους διαπληκτισμούς και τις συνεχείς αντιπαραθέσεις. Οι άλλοι δύο αντιπολιτεύονται με θέματα που ελάχιστα αναφέρονται στην κοινωνία και στα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα της Άνδρου. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, πως η συνολική εικόνα της αντιπολίτευσης της ομάδας Καπάκη είναι αρνητική. Και λέμε ομάδας γιατί όλοι τους μιλάνε ασταμάτητα εκ μέρους της "παράταξης" τους. Ακολουθώντας τα "αριστερο-ριζοσπαστικά" πρότυπα λόγου! Κάτι που παρά την αντιπολιτευτική σύγκλιση μαζί τους δεν ακολουθεί η ομάδα του κ. Σουσούδη.

Με 25% θετικές γνώμες και 55% στο σύνολο της Άνδρου πετυχαίνουν -30% αρνητικό ισοζύγιο γνωμών. Κάτι που είναι απίθανο να αλλάξει. Αποτέλεσαν και αποτελούν μια μικρή συμπαγή ομάδα στα όρια της "ριζοσπαστικής αριστεράς" με συνεχείς και ενίοτε ακραίες αντιπολιτευτικές κορώνες. Ο κ. Καπάκης και ο κ. Αδάμης διακρίθηκαν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις και στους λεκτικούς προπηλακισμούς στο δημοτικό συμβούλιο. Τα βίντεο είναι μια απτή μαρτυρία.

Καθόλου τυχαίο πως οι αρνητικές γνώμες είναι συντριπτικές σε όλες τις κατηγορίες. Από το -52% μέχρι το -63%! Ακόμα και στο Γαύριο που το θεωρούν "έδρα" τους έχουν +31% θετικές γνώμες, αλλά και -53% αρνητικές. Δηλαδή, στην "έδρα" της έχει -22% ισοζύγιο!!! Με χαμηλά ποσοστά σε όλες τις περιοχές της Άνδρου και σε όλες τις ηλικίες ψηφοφόρων. Τα μεγαλύτερα αρνητικά ισοζύγια γνωμών η ομάδα τα έχει στο Μπατσί -42%, στη Χώρα -34%, στις γυναίκες -34% και στους νέους -38%. Καλύτερες επιδόσεις της είναι από περιοχές στο Κόρθι με -20% και από ηλικίες στους άνω των 65 ετών με -25%!

 Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το Εν Άνδρω παραμένει πρώτο και με διαφορά από το δεύτερο ΜΜΕ του νησιού. Διαχρονικά κινείται σταθερά πάνω από το 40% ως πρώτη αναφορά ειδήσεων και πληροφόρησης στο νησί. Πέρσι είχαμε φτάσει από το 47% και το 2018 στο 44%. Εφέτος μια εποχή με λιγότερη πολιτική ενασχόληση βρεθήκαμε στο 43%. Καθόλου άσχημο σκορ αν δούμε την εποχή και πως και η πίτα της ενημέρωσης μοιράστηκε λίγο και στα μικρότερα site. Πάντως το Εν Άνδρω έχει ανέβει ιδιαίτερα και από 69% που είχε στην συχνή επισκεψιμότητα το 2018 έφτασε το 80% το 2020. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πολύ καλή  επισκεψιμότητα που καταγράφει και ηλεκτρονικά η Google Analytics.

Κατά τα άλλα σταθερά δεύτερος ο Περίγυρος ως αναφορά πληροφόρησης και ενημέρωσης στην Άνδρο ανέβηκε από το 10% στο 12%. Το Andosportal που ήταν στα όρια της αδράνειας (4%) ανέβηκε στο 8% (στηρίζοντας την αντιπολιτευτική πορεία του κ. Καπάκη). Tέλος η Andriaki, που ήταν στα όρια της αφάνειας (2%), ως παρακολούθημα της πολιτικής του κ. Σουσούδη αυτά τα χρόνια, διπλασίασε τα ποσοστά της και έφτασε στο 4%. Να ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι. Τα ποσοστά όλων των site εδώ δεν αποτυπώνουν την δυναμική των παρατάξεων που στηρίζουν, αλλά τις δυνατότητες και την δυναμική αυτών που τα διαχειρίζονται.  

 

Αν δούμε τα δημογραφικά στοιχεία το Εν Άνδρω έχει ισόποση κατανομή σχεδόν σε όλες τις ηλικίες ως πρώτη αναφορά πληροφόρησης με κυρίαρχες τις νεότερες ηλικίες 18-44 με 46% και 45-54% με 45% και τις γυναίκες με 43%. Ο Περίγυρος δείχνει καλά στοιχεία στην ομάδα 44-54 με 24% και 55-64 με 19%. Τα άλλα site είναι πολύ χαμηλά σε όλες τις κατηγορίες.

Τέλος, ως προς τις ομάδες στο facebook και site εκτός Άνδρου, η μέτρηση κατέγραψε στις πολλαπλές απαντήσεις (ερώτηση: ποια μέσα παρακολουθείτε γενικώς). Εκτός των τεσσάρων πρώτων (με την σειρά που καταγράφτηκαν παραπάνω στις μοναδικές απαντήσεις (ερώτηση: ένα μέσο που έχετε ως πρώτη αναφορά πληροφόρησης) διακρίθηκαν δύο ομάδες. Η με ταυτόσημα ποσοστά: "Η Άνδρος της ζωής μας" (του Γ. Καπάκη) και οι "Πολίτες Άνδρου" (του Κ. Θωμά) με 4% και οι δύο. Από τα εκτός νησιού site καταγράφηκε μόνο το Cyclades24 με 3%. Κάτι που σημαίνει πως οι δύο ομάδες που μετρήθηκαν έχουν απλώς παρουσία. Ενώ τα εκτός Άνδρου site  έχουν ελάχιστη ανταπόκριση έως καθόλου ανταπόκριση στο νησί. 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πήρα μέρος στην δημοσκόπηση αυτή αλλά ποτέ δεν υπήρχε η ερώτηση Δ/Γ-Δ/Α και ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ / ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ανάμεσα στις ερωτήσεις που μου έκανε η κοπέλα , βλέπω όμως στα αποτελέσματα ότι υπάρχουν και αυτές ως απαντήσεις, μήπως θα πρέπει πριν αναρτηθούν τα αποτελέσματα να ψάξουμε την εγκυρότητα της δημοσκόπησης, άποψη μου! Ευχαριστώ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Προς πληροφόρηση σας η εταιρεία Metron Analysis έχει κάνει μέχρι στιγμής 5 δημοσκοπήσεις το 2010 (2), το 2012 (1), το 2013 (1) και το 2014 (1), που έμειναν κρυφές διότι έτσι ήθελαν αυτοί που τις παρήγγειλαν.
Σε όλες τα αποτελέσματα ήταν ακριβή, Η επαλήθευσή τους κρίθηκε στις εκλογές του 2010 και στις εκλογές του 2014. Το 2010 προέβλεψε σε δύο δημοσκοπήσεις νίκη του Γιάννη Γλυνού στον δεύτερο γύρο με 3%. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νίκη του Γ. Γλυνού με 3%!
Το 2014 προέβλεψε μια διαφορά +30% υπέρ του κ. Σουσουδη στον πρώτο γύρο και ήρθε +32% στον πρώτο γύρο!
Έκτοτε έκανε άλλες 4 που όλες κοινοποιήθηκαν από το Εν Άνδρω. Το 2016 (1), το 2018 (1), το 2019 (1) και το 2020 (1). Και αυτή η σειρά των δημοσκοπήσεων κρίθηκε στις εκλογές του 2019 όπου προέβλεψε για τον πρώτο γύρο μπροστά τον Σουσούδη με 33% και πήρε 37% και δεύτερο τον Λοτσάρη με 28% και πήρε 30%. Δηλαδή, προέβλεψε διαφορά 5% και η εκλογική διαφορά ήταν 7%. Ήτοι μια απόκλιση 2% που ήταν στα όρια του στατιστικού σφάλματος. Αντιστοίχως προέβλεψε και για τους άλλους υποψηφίους τα αποτελέσματα και έπεσε μέσα. Τέλος για τον δεύτερο γύρο είχε προβλέψει νίκη του Λοτσάρη με 2% και νίκησε ο Λοτσάρης με 1%. Πάλι εντός των ορίων του στατιστικού σφάλματος.
Συνεπώς, έχει τέτοια και εμπειρία και σωστή η μεθοδολογία και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση το αποτέλεσμα. Ο μόνος που φάνηκε να την αμφισβητεί εντελώς μπερδεμένος είναι ο κ. Σουσούδης που θυμίζουμε είχε αμφισβητήσει αυτός και οι φίλοι του και την περσινή (2019) και την προπέρσινη (2018) όπου έδειχναν την πτώση και την ήττα του. Όμως οι δημοσκοπήσεις της Metron έπεσαν μέσα και ο κ. Σουσούδης - αν και στηρίχτηκε στις δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας όταν κέρδιζε - τώρα που χάνει του φταίνε οι μετρήσεις κι όχι η λάθος πολιτική του. Τις αμφισβήτησε και ο κ. Καπάκης και οι φίλοι του, Η προεκλογική είχε προβλέψει 13% και πήρε 17%. Ένα αποτέλεσμα στα όρια του στατιστικού σφάλματος. Κι αυτός και οι φίλοι του έμειναν με τις... προβλεψεις. Η δημοσκόπηση πέτυχε και στην περίπτωση του.
Άρα, μην ανησυχείτε και αυτή η δημοσκόπηση, η 9η κατά σειρά, σωστή είναι.
Αυτά και ευχαριστούμε για την παρατήρηση σας που μας έδωσε την ευκαιρία να απαντήσουμε και λύσουμε απορίες...

ΥΓ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ κι όχι για εσάς.
Στην περίπτωση της μέτρησης στα ΜΜΕ μια κυριούλα που έχει ένα περιστασιακό φλερτ με την δημοσιογραφία μέσα από ένα περιστασιακό σάιτ ενοχλήθηκε "που την μετρήσανε"!!!
Δεν ξέρει από μετρήσεις γιατί στο σχολείο που πήγε δεν τις έμαθαν το βασικότερο, τις μετρήσεις της Κοινής Γνώμης.
Έτσι δεν ξέρει (και δεν διάβασε) πως η ερώτηση για τα ΜΜΕ δεν περιελάμβανε ονομαστικά κανένα σάιτ. Ήταν ελεύθερη απάντηση (αυθόρμητη) στην ερώτηση "από ποιο σάιτ ενημερώνεστε".
Και ο κόσμος απαντούσε. Άρα δεν την μετρησαμε εμείς ή η εταιρεία. Ο κόσμος την μέτρησε και αποτυπώθηκε η δυναμική του σάιτ της. Αν την ενόχλησε η αποτυχία της δεν είναι πρόβλημα της μέτρησης είναι πρόβλημα δικό της. Αυτή τη δυναμική έχει και αυτή μετρήθηκε, Όλα τα άλλα που γράφει είναι ανοησίες μιας ημιμαθούς...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Νούμερο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Είστε λίγο αγράμματος αν δεν σας πειράζει. Δεν υπάρχει "Εν Αθήνα" παρά μόνο "Εν Αθήναις". Αλλά μάλλον θα λείπατε από το μάθημα των νέων ελληνικών όταν δίδασκαν τις διαφορές μεταξύ δημοτικής και καθαρεύουσας στο σχολείο. Και φυσικά λείπατε και από των μαθηματικών αν κατάλαβα καλά γιατί δεν ξέρετε ούτε την λέξη ποσοστά. Μόνο το νούμερο μάθατε (λατινικής προέλευσης - ούτε αυτό το ξέρετε, λείπατε και στα λατινικά προφανώς)...
ΥΓ Είδατε πως από μια και μόνο λέξη φάνηκε η μαθητική διαδρομή σας. Γι' αυτό να προσέχετε και να μην γράφετε ούτε μια λέξη. Προδίδεστε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μετά απο όλα αυτά απομένει να γίνουν ΕΚΤΑΚΤΕΣ εκλογές να αποδοθούν ορθά τα ποσοστά των παρατάξεων. Τα αποτλεέσματα της δημοσκόπησης πάντως είναι ορθά. Μετά τα απειρα Δημοτικά Συμβούλια, τις άπειρες παρεμβάσεις σε υποδομές, όλοι κρίνονται επαρκώς και τεκμηριωμένα.
Παράλληλα οι βαθυστόχαστες εκφράσεις ιατροφιλόσοφοι, τραπεζικοί και άλλοι παρατρεχάμενοι σαφώς και προέρχονται από υποσεινήδητα βιώματα αποκριάτικης παρέλασης παρα το Βασιλιά Καρνάβαλο και ασ μην υπέχουν εντοπιότητα στο νησί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς αν κάποιος βλέπει αλλαγή στην εικόνα της Ανδρου μάλλον εθελοτυφλεί.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και του ΕΓΩ να μην περιμένουμε αλλαγές.

Όσο για την επισκεψημότητα του ΕΝ ΑΝΔΡΩ, μπράβο σας άλλα σαν τροφή για σκέψη, αναλογιστείτε αν ήσασταν ποιο αμερόληπτοι
και λιγότερο επιθετικοί, τί ποσοστά θα είχατε. Δεν είναι μομφή.... είναι προσπάθεια καλοπροαίρετη μεν, υποκειμενική δε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορελι να έχετε δίκιο. Αλλά δεν λειτουργούμε στο κενό. Αλλά μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον. Με ανθρώπους που βρίζουν (τώρα έχουν μαζευτεί γιατί κόβουμε τα σχόλια που ασχημονούν ή τρολάρουν με ψέματα). Δείτε τι γινόταν όταν τα σχόλια ήταν ανοικτά κι έγραφε ο κάθε πικραμένος τα ψέματα του σε πολλαπλές εκδοχές και πολλά ψευδώνυμα δημιουργώντας κλίμα. Που πήγαν όλοι εκείνοι οι "πολλού" Πλουσκαίοι που έγραφαν διάφορα ψέματα και στις εκλογές και χάθηκαν.
Μπορεί λοιπόν να έχετε ένα δίκιο, αλλά κι εμείς λειτουργούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπου π.χ. ο κ. Καπάκης μιλά για Γκέμπελς!!! Ενώ είναι στους αρμούς της εξουσίας (κατά Τσίπρα) 20 χρόνια και στα τελευταία 3 χρεώθηκε 102 ψυχές λόγω επαγγελματικής ανεπάρκειας.
Όπου τόσοι και τόσοι γράφουν αισχρά με ψευδώνυμα ή και επώνυμα...
Δεν λειτουργούμε σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου όλοι έχουν όρια και σέβονται - με όλα τα λάθη του - κάποιον που εθελοντικά εδώ και 6 χρόνια γράφει αναλύσεις σοβαρές, κάνει σοβαρές δημοσκοπήσεις, χρονογραφήματα, προάγει στο Site του νέα παιδιά και νέους συγγραφείς της Άνδρου.
Και τώρα κάποιος που έγραφε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο είναι υποχρεωμένος να απαντά (γιατί αν δεν απαντήσει χάθηκε) σε κάποιους που γνωρίζουν λίγα αλλά θεωρούν τον εαυτό τους τιτανο-τεράστιο!!!
Έχετε δικιο κι εσείς. Αλλά ελάτε να δείτε και την απο έδώ μεριά του λόφου...
Καλήμερα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είδη στη μικρό χωρίο μου μέχρι πρότινος Σουσουδικό, ο κόσμος αρχίζει και γυρίζει άποψη, σε λίγους μήνες έγινε ότι ο Σουσούδης προσπαθούσε 5 ολόκληρα χρόνια και χανόταν σε γρανάζια γραφιοκρατικά στα οποία όλες αν όχι τις περισσότερες φορές έφταιγε κάποιος άλλος... άργησε να καταλάβει ότι αυτό είναι το ελληνικό κράτος και με αυτό έπρεπε να δουλέψει, οραματίστηκε ότι θα το άλλαζε, αλλά έμεινε στην προσπάθεια...
Μπράβο στην τωρινή διοίκηση που προσπαθει, θλίβομαι όμως για την κακής ποιότητας αντιπολίτευση Παλαιοκομματικής τακτικής. Ώρες ώρες δίνουν την εντύπωση ότι δεν αγαπάνε τον τόπο τους άλλα την παράταξη τους!
Η δημοσκόπηση ήταν αναγκαία για να δουν όλοι που βρίσκονται μήπως και αλλάξουν κάτι στην πολιτική τους θέση, ας κάνει και μια η ομάδα Σουσούδη - Καππάκη - Τάκη και ας μην την δημοσιεύσει, απλά για να δει που βρίσκεται και να επιβεβαιώσει - διαψεύσει την παρούσα.
Καλό υπόλοιπο και όπως λεέι και κάποιος παρακάτω ΞΥΔΙ!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την δημοσκόπηση. Τα αυτονόητα για όσους καταλαβαίνουν και τα ξίδια σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Άλλο να βλέπεις τα πολυπόθητα έργα να αποκτούν σάρκα και οστά και άλλο που βλέπαμε τόσα χρόνια ανεμίζοντα ανούσια και άχρηστα έγγραφα πασπαλισμένα με λόγια του αέρα. Αυτοί που δεν βαρέθηκαν τα φωτογραφικά φατσορεπόρτα, ας πιουν ξύδι. Άντε και καλή χώνεψη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Το δείγμα 250 ατόμων δεν αποτελεί δείγμα αξιόπιστο σε νησί των 8.000-9.000 μόνιμων κατοίκων.
Ποια η κατανομή των 250 ατόμων ανά δημοτικό διαμέρισμα;
Έχετε την καλοσύνη να μας παραθέσετε τα ακριβή ερωτήματα που τέθηκαν στους ερωτηθέντες;
Ο πωλητής που διαφήμιζε 100% πωλήσεις των αυτοκινήτων ο οποίος όταν ρωτήθηκε πόσα ήταν τα αυτοκίνητα που πούλησε,
απάντησε "ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ" αφήνοντας όλους άφωνους. Ένα είχε, ένα πούλησε!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Το νησί δεν έχει 8-9 χιλιάδες κατοίκους. Έχει περίπου 6-7 χιλιάδες. Αυτό προς πληροφόρηση σας.
(β) Οι δημοσκοπήσεις για 7.000.000 ψηφοφόρους στην Ελλάδα είναι σε 1000-1200 άτομα. Άρα σε ένα δείγμα 6000-7000 τα 250 είναι πολύ μεγάλο δέιγμα.
(γ) Με αυτό το δέιγμα η metron πέτυχε απόλυτα μέχρι τώρα σε τρεις δημοκοπήσεις, που δημοσιεύτηκαν από το 2016 και σε πέντε δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύτηκαν από το 2010 μέχρι το 2014. Τις ξέρει ο κ. Σουσούδης προς πληροφόρηση σας και πολλοί άλλοι. Η τελευταία του 2019 επαληθεύτηκε και στις εκλογές και στον α' γύρο και στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών και στον ένα γύρο των περιφερειακών. Άρα αυτοί ξέρουν εσείς δεν ξέρετε και δεν διαβάσατε τις προηγούμενες αναλύσεις στις οποίες αναφερθήκαμε.
Τέλος τα ερωτήματα αναγράφονται πάνω από τους πίνακες. Πως και δεν τα διαβάσατε;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα ποσοστά δεν παραπλανούν. Εσείς δεν ξέρετε και ειστε παραπλανημένος
Αυτα και τέλος.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Γ........ς
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Φανταζόμαστε δεν σας πειράζει που δεν βάλαμε την βρισιά σας... Άγνωστο σε ποιους απευθυνόταν άλλωστε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΛΑΖΟΥΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΡΗΣΗ? ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ Η ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ Η ΑΝΔΡΟΣ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκεί στο Κόρθι κοιμηθείτε κι άλλο!!! Ευτυχώς επί Σουσούδη που είδατε έργα και αναβάθμιση οπότε λογικό να τον υποστηρίζεται!!! Γελάνε και τα ντουβάρια με τα χάλια σας!!!

Περισσότερα