Δήμος Άνδρου και αδελφοί Στεφάνου εξοπλίζουν το Κέντρο Υγείας με 7 αναπνευστήρες!...

 

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος έκανε παραγγελία δύο συμπυκνωτές οξυγόνου (αναπνευστήρες) για το Κέντρο Υγείας συνεχίζοντας την προετοιμασία της Άνδρου ενόψει της επιδημίας του κορονοϊκού. Επιπλέον συναντήθηκε με τους αδελφούς Στεφάνου, οι οποίοι προσφέρθηκαν να συμβάλουν ώστε να εξοπλιστεί το Κέντρο Υγείας με περισσότερους αναπνευστήρες σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη στην Άνδρο.

Οι αδελφοί Στεφάνου με τους οποίους επικοινώνησε το Εν Άνδρω δήλωσαν πως ήδη ανταποκρίθηκαν άμεσα και έχουν παραγγείλει πέντε αναπνευστήρες. Έτσι τις αμέσως επόμενες μέρες το Κέντρο Υγείας Άνδρου θα έχει και αναπνευστήρες σε πλήρη ετοιμότητα. Και ακόμα ρώτησαν - όπως είπαν - για το πως μπορεί να βοηθήσουν ώστε να εξοπλιστεί περαιτέρω το κέντρο υγείας και να κάνει και το τεστ για τον κορονοϊό.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»  

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρόκειται για συμπυκνωτές οξυγόνου για την δύσπνοια όπως είπαν. Το γράψαμε στην αρχή. Η λέξη αναπνευστήρας χρησιμοιήπηθηκε διευκρινιστικά για να γίνει κατανοητό στον κοινό. Και σας παραπλάνησε.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιός από τους συναδέλφους ιατρούς του νησιού έχει διασωληνώσει ασθενή;
Εκ των ουκ άνευ η ύπαρξη αναπνευστήρων εφ'όσον δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ή γνώστης χορήγησης αναισθησίας στο νησί για να τους χειριστεί και για να προσφέρει αναισθησία σε ασθενή.
Ντουφέκι χωρίς σφαίρες είναι ο αναπνευστήρας από μόνος του.
Και κάτι για το τέλος....Τώρα με την απαγόρευση μετακίνησης ανθρώπων από την Αθήνα, βρείτε κάποιον μόνιμο κάτοικο να κάνει τον αναισθησιολόγο....

Καλό είναι να υπάρχουν οι αναπνευστήρες αλλά έχω δει πολλά μηχανήματα να σκουριάζουν σε νοσοκομεία (πόσο μάλλον σε κέντρα υγείας) όταν δεν υπάρχει υποδομή για να χρησιμοποιηθούν και όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ειδικότητες ιατρών να τα χρησιμοποιήσουν.Κάθε προσφορά υλικών ή παροχών υγείας σε μια μονάδα υγείας (οποιασδήποτε κατηγορίας) και ειδικότερα σε ένα νησί είναι ευπρόσδεκτη.

Σχολιο του γιατρου Dafniotidis Athanasios

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο τους για την κινηση αυτη! Μακαρι να μπορουσαν αναλογες ιδιωτικες πρωτοβουλιες να συνδραμουν στο κεντρο υγειας. Μακαρι επισης να μπορουσε επισης μια αντιστοιχη ιδιωτικη πρωτοβουλια να φερει στην παρουσα φαση επιπλεον γιατρους στο παντελως υποστελεχωμενο κεντρο υγειας του νησιου μας. Υπαρχει αναγκη για βασικες ειδικοτητες ιατρων, τις οποιες κανεις μα κανεις δεν σκεφθηκε να κανει ενα αιτημα στο υπουργειο υγειας (οτι πιο απλο και βασικο), ως κινηση. Ουτε καν ο ιατρος στο επαγγελμα τεως δημαρχος του νησιου, απο τον οποιο θα περιμενε κανεις να εξαντλησει ολα τα δυνατα μετρα οχλησης προς το υπουργειο για το θεμα της στελεχωσης του κεντρου υγειας, στο οποιο και εργαζεται κι ο ιδιος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Very well done!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπραβο τους ...μπράβο και στο Δήμαρχο που δείχνει να αντιλαμβάνεται την κατάσταση.