Ενημέρωση των Ανδριωτών για τα πεπραγμένα του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου

 

Το ανανεωμένο κιόσκι αναμονής στο λιμάνι

(Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δίνεται δημόσια αναφορά για τα πεπραγμένα του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου-Τήνου  στους Ανδριώτες. Επί Γιάννη Γλυνού δεν είχε γίνει ενημέρωση για πράγματα που σχεδιάστηκαν. Και επί Θεοδόση Σουσούδη εγκαταλείφθηκε ο σχεδιασμός που είχε κάνει η διοίκηση Γλυνού και δεν υπήρξε δημόσια αναφορά για τα πεπραγμένα του λιμανιού του Γαύριου.

Ο Γ. Ματζώρος που ανέλαβε ως εκπρόσωπος της διοίκησης Λοτσάρη όχι μόνο δεν κρύφτηκε όπως αυτοί που είχαν την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια και δεν έπραξαν τίποτα, αλλά από την αρχή ενημέρωσε ΔΗΜΟΣΙΑ για τον σχεδιασμό της ανάπλασης του Γαυρίου, που έβαλε μπροστά και για την παραλαβή και ολοκλήρωση των δύο λιμανιών που εκκρεμούν - Χώρας & Κορθίου. 

Με την πρώτη επιστολή που έστειλε και δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε την στρατηγική που ακολουθεί η νέα διοίκηση για τα λιμάνια της Άνδρου. Και με την δεύτερη επιστολή - την οποία προσυπογράφουν όλα τα μέλη της σημερινής διοίκησης που έχουν αναλάβει ρόλους - ενημερώνει για το τι έχει γίνει και τι θα γίνει για το Γαύριο.

Για πρώτη φορά μια διοίκηση καταθέτει σχέδιο και κάνει δημόσιο απολογισμό. Και για μια ακόμα φορά η ομάδα Καπάκη συνεχίζει το αρνητικό της έργο. Αυτό που την χαρακτήρισε επί 5ετία και το οποίο συνεχίζουν  και τώρα σε αγαστή σύμπνοια και στο Λιμενικό Ταμείο. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως στέλεχος τους ήταν ο επί 2,5 χρόνια υπεύθυνος στο Λιμενικό Ταμείο ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα για το λιμάνι και δεν έδωσε ποτέ κανένα απολογισμό. Πως το ξεχνάνε αυτό; - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ

Από τις πρώτες επισκευές στο λιμάνι

      Σε συνέχεια της από 23/4/20 επιστολής επικοινωνίας, στο φιλόξενο "Εν Ανδρω", θα επιχειρήσουμε  σήμερα να ενημερώσουμε τους Ανδριώτες συμπολίτες μας για την δραστηριότητα και τα πεπραγμένα  μας  , από την ημέρα ( Σεπτέμβριος 2019) επιλογής μας, από την νέα διοίκηση του Δήμου Άνδρου, σαν  νέα μέλη στο ΔΣ του ΔΛΤΤ-Α  .

      Προσωπικά αποδέχτηκα , την πρόταση του Δημάρχου μας Δημ. Λοτσάρη , να συμμετέχω στην νέα κοινή προσπάθεια, για το καλό της Άνδρου μας. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα με την πολιτική , ούτε θα ασχοληθώ στο μέλλον .

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν, από την έναρξη νέας  λειτουργίας του ΔΛΤΤ-Α το 2003, θα πρέπει να πω "ευγενικά", ότι η συμμετοχή της Άνδρου και των  αιρετών μελών μας στο ΔΛΤΤ-Α, ήταν ελάχιστα δημιουργική, εως ανύπαρκτη .

Βεβαίως και αναγνωρίζουμε  πολλές  αδυναμίες στην λειτουργία του Ταμείου,  που δυστυχώς  συνεχίζονται μέχρι σήμερα . Όμως ,τα λειτουργικά θέματα του Ταμείου πιστεύουμε, ότι ελάχιστα ενδιαφέρουν το μέσο συμπολίτη μας , που αναζητά  προφανείς απαντήσεις  στην καθημερινότητα του, από τους Δημοτικούς άρχοντες που ψηφίζει, ακριβώς για να δώσουν λύσεις.

    Ξεκινώντας την νέα πορεία μας , προέκυψε η ανάγκη  για επαρκή  ενημέρωση ολων των νέων μελών μας , για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου ως ΝΠΔΔ  ,  τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες , τις θεσμοθετημένες σχέσεις του Ταμείου με την Δημόσια Διοίκηση , την αναθέρμανση των σχέσεων Ανδριωτών  και Τήνιων  και με  τις άλλες Δημόσιες Αρχές και υπηρεσίες  , την παρουσία ολων μας στα ΔΣ στην Τήνο, κλπ.  

      Πρώτα από όλα,  όμως,  θα έπρεπε να συμφωνήσουμε μεταξύ μας ,εμεις οι Ανδριώτες , ότι η κοινή μας προσπάθεια ,  με συνεργασία , αλληλεγγύη , αμοιβαία κατανόηση και πάνω από όλα , κοινή γραμμή στις επιδιώξεις μας για το καλό της Ανδρου . Ήταν αναγκαίο να ‘’μιλάμε’’ συχνά μεταξύ μας και γι’ αυτό τον λόγο,  ξεκινήσαμε τις περιοδικές συναντήσεις των δέκα νέων μελών ( 5 τακτικά ,5 αναπλ/κα) , περιοδικά σε όλα τα λιμάνια μας.

 Έγιναν συνολικά πέντε ομαδικές συναντήσεις μέχρι σήμερα , με παρουσία και εκπροσώπων των τοπικών αρχών . Συζητήσαμε , αξιολογήσαμε και ιεραρχήσαμε  πολλά θέματα , καθώς και προτάσεις για άμεσες λύσεις , που θα έπρεπε όμως να ‘’περάσουν ‘’ μέσα από το ΔΣ του ΔΛΤΤΑ  ( εδρεύει στην Τήνο ).

 Εδώ άρχιζε πάντοτε , η άγνωστη σε όλους μας (αλλά αναγκαία)  , σύνθετη γραφειοκρατική διαδικασία . Είναι το κομβικό σημείο από όπου ξεκινάς μια εξαιρετικά δύσκολη πορεία ή την εγκαταλείπεις από την αρχή. Δυστυχώς αυτή , η κοινή διεκδίκηση των επιδιώξεων , τορπιλίστηκε, από μέσα .

 Ένα πολιτικό δίδυμο, χωρίς καμία ουσιαστική προσφορά μέχρι σήμερα , έχουν μια ρηχή άποψη για όλα, που την εκφράζουν με κραυγές και προσωπικές  ύβρεις , μόνον στα προσφιλή  τους , τοπικά,  μέσα επικοινωνίας και  επιλέγουν  μια προσωπική και διασπαστική  πολιτική , με  την υποβολή διάφορων αόριστων αιτημάτων τους, στον Πρόεδρο του Ταμείου στην Τήνο , παρακάμπτοντας τους άλλους Ανδριώτες .

Αυτή ακριβώς είναι η μέχρι σήμερα προσφορά τους στην Ανδρο και στους ψηφοφόρους τους . Αν νομίζουν , ότι έχουν προφέρει κάτι χειροπιαστό η συγκεκριμένο ,  στο Λιμενικο Ταμείο Ανδρου , τους προκαλούμε να το πουν δημόσια .

   Ο Προέδρος του ΔΛΤΤ-Α,  μας ζήτησε εγγράφως το… προφανές . Να υποβάλλουμε μόνον συντεταγμένα στο μέλλον  ( όλα τα μέλη που εκπροσωπούμε την Ανδρο ),  τα αιτήματα μας , μέσω του υποφαινόμενου  , σαν εντεταλμένου συμβούλου του κ. Δ. Λοτσάρη , Δημάρχου Ανδρου .    Δυστυχώς , παρά τις εκκλήσεις μας για συνεννόηση , όχι μόνον  συνέχισαν  το βιολί τους ,  αλλά και  προχώρησαν και σε νέες  ….μορφές πάλης  , με νέα  αστεία , διχαστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα στο ‘’Ανδρος της Ζωής τους’’ με διαχειριστή τον……. Ι.Καπάκη και στο ‘’Ανδρος πορταλ’’ .

       Ελπίζω οτι η προηγουμένη αλλά και παρούσα επιστολή μου στο ‘’Εν Ανδρω’’ , να  βοηθήσει  το δίδυμο να μάθει  επιτέλους , τι σημαίνει ΠΕΑΛ , MASTER PLAN , κλπ  , πριν φέρουν ξανά το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρου .

    Αναγκαστικά λοιπόν ανασυνταχθήκαμε. Τους αγνοήσαμε . Γιατί πέραν από την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του πολιτικού δίδυμου , υπάρχει η ανάγκη των καθημερινών υποχρεώσεων  , η πιστή τήρηση υφιστάμενων συμβάσεων , η εκπροσώπηση με τρίτους κλπ.  Οι κοινές μας συναντήσεις σταμάτησαν προσωρινά και θα επαναληφθούν άμεσα,  χωρίς την παρουσία των παραπάνω. 

Τα φώτα και τα άλλα υλικά που παρελήφθησαν για το λιμάνι.

Ας κλείσουμε την παρένθεση για να πάμε στην ουσία.

 Έγινε καταγραφή και ενημέρωση  ολων των θεμάτων στα λιμάνια μας και μετα από ιεράρχηση ξεκινήσαμε δουλειά , με μια προσπάθεια επίλυσης χρονίων και θεσμικών  θεμάτων . Ουσιαστικά ξεκινήσαμε από το Α.

  1. Από την προηγουμένη Δημοτική αρχή, είχε ξεκινήσει μια διαδικασία διαχωρισμού των Ταμείων Ανδρου –Τήνου  . Πράγματι , πολλές από τις δυσλειτουργίες του Ταμείου , οφείλονται στην αμοιβαία δυσπιστία  και στην δυσκολία λήψης αποφάσεων λόγω της απόστασης των δυο νησιών . Με πρωτοβουλία του νέου μας Δημάρχου, κάναμε διαδοχικές συναντήσεις για αυτό το θέμα , με τους υπουργούς και Γ.Γ. των αρμόδιων υπουργείων   Εσωτερικών και Ναυτιλίας . Δυστυχώς το αίτημα μας τελικά  απορρίφθηκε. Μας δήλωσαν οτι υπάρχει ενας νέος διαφορετικός κυβερνητικός σχεδιασμός αναδιοργάνωσης , ολων των Λιμενικών ταμείων . Αναγκαστικά  θα έπρεπε  να ξεκινήσουμε την νεα πορεία  μας,  με το υπάρχον νομικο πλαίσιο , αναμένοντες τις νέες θεσμικές αλλαγές .
  2. Το δεύτερο θεσμικά χρόνιο πρόβλημα,  ήταν η εμφανής έλλειψη έστω και μιας στοιχειώδους υποδομής,  για να λειτουργήσει το Ταμείο στο νησί μας . Δεν υπήρχε στην Άνδρο  ούτε  ένα  γραφείο , με αρχείο , με τηλέφωνο , με έναν υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης .

Για πολλά χρόνια , όλα ήταν στο αέρα, σε αντίθεση με την Τήνο, όπου υπάρχουν, σύγχρονα γραφεία, με κατάλληλα εκπαιδευόμενους υπαλλήλους και όλο τον αναγκαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Αν και φαίνεται πολύ απλό δεν ήταν. Τελικά καταφέραμε σε λίγους μήνες να ιδρύσουμε θεσμικά, Περιφερειακό Γραφείο του Ταμείου, στο Γαύριο στο Δημοτικό κατάστημα. Αυτό έγινε σε απόλυτη συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, την κ. αντιδήμαρχο Γαυριου  και με το Τοπικό Συμβούλιο Γαυριου. Επιτέλους  το Λιμενικό Ταμείο Άνδρου έχει έδρα και στην... Άνδρο! Με γραφείο, με διαδίκτυο  και τηλέφωνο. Επίσης σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Γαυριου, παραχωρήθηκε στο Ταμείο, ένας μικρός αλλά ασφαλής χώρος αποθήκευσης. Αποκτήσαμε επιτέλους  στο Γαυριο μια ασφαλή αποθήκη για τα αναλώσιμα υλικά, που προμηθευόμαστε: χρώματα, λάμπες, εργαλεία, υλικά καθαριότητας, σημαίες, κλπ.

  1. Ο επαρκής φωτισμός του λιμανιού μας ήταν ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα  για την ασφάλεια επιβατών και πλοίων . Οι υψηλοί πυλώνες φωτισμού ήταν για πολλά χρόνια κατεστραμμένοι και επικίνδυνοι. Προμηθευτήκαμε αμέσως, δυο νέους 9μετρους πυλώνες με τα ανάλογα φωτιστικά σώματα και τοποθετήθηκαν από ειδικό συνεργείο στα κατάλληλα σημεία. Όμως επειδή συνολικά, ο κύριος εξοπλισμός φωτισμού λιμένα,  είναι  παλιός και έχει φθαρεί και καταστραφεί, από τις επικρατούσες  καιρικές συνθήκες, αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε μέσω του ΔΛΤΤ-Α  νέα  προμήθεια, ολικής αντικατάστασης και αναμένουμε σύντομα την παραλαβή των νέων  πυλώνων  με  τα φωτιστικά  τους, για να αντικατασταθούν με  νέας τεχνολογίας LED , με αυστηρές προδιαγραφές για θαλάσσιο περιβάλλον και με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση  επισκευών. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τους υπάλληλους του Ταμείου στην Τήνο, για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας .
  2. Αποξηλώσαμε την παλιά ξύλινη κατεστραμμένη και επικίνδυνη περίφραξη του λιμανιού , η οποία θα αντικατασταθεί  με νέα θερμογαλβανισμενα κιγκλιδώματα από το προγραμματισμένο έργο ‘’Ανάπλαση Λιμένος Γαυριου ‘’. Επισκευάστηκαν όλοι οι παλαιοί  χαμηλοί  στύλοι φωτισμού  σε Μπατσι και Γαυριο και χρωματίστηκαν  για τα αντέξουν,  μέχρι την προγραμματισμένη ολική αντικατάσταση τους . Αποξηλώθηκαν οσοι είχαν οριστικά καταστραφεί, από  σκουριά και παλαιότητα. Θα τοποθετηθούν νέοι υψηλών προδιαγραφών, για μακροχρόνια αντοχή σε θαλάσσιο περιβάλλον, με ειδικές λάμπες LED οικονομίας ρεύματος .
  3. Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε όλα τα παγκάκια  και τους επιστήλιους κάδους απορριμμάτων σε Γαυριο και Μπατσι.
  4. Εκπονήθηκαν μελέτες , σε συνεργασία με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και του ΔΛΤΤ-Α , για τρία αναγκαία έργα στα λιμάνια μας . Τα έργα ξεκινούν άμεσα .

       α. Επισκευή στεγάστρου Νότιας προβλήτας λιμένος Γαυριου.

      β.  Επισκευή ράμπας καθέλκυσης μικρών σκαφων  λιμένος Γαυρίου

       γ. Ανακατασκευή τοιχίου στο λιμάνι Κορθίου .

  1. Ολοκληρώσαμε την νέα διαγράμμιση στην βόρεια προβλήτα του λιμανιού μας.
  2. Σύντομα αναμένουμε  την προμήθεια και τοποθέτηση νέων ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης επιβατών , στις εισόδους του λιμανιού μας .
  3. Αναμένουμε την παραλαβή  πίλαρς, νέας ενιαίας με την Τήνο, τεχνολογίας με ηλεκτρ. κάρτα, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε μικρά τουριστικά σκάφη. Τα πίλαρς θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα τα οποία δεν λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια  .

10 . Αναμένουμε την άμεση προμήθεια νέων ανοξείδωτων  πυροσβεστικών φωλεών για τα λιμάνια Μπατσίου , Γαυρίου , Κορθίου,Χώρας.

11 . Παραγγείλαμε και παραλάβαμε , ικανή ποσότητα από  ειδικό ασφαλτόμειγμα για να επιδιορθωθούν άμεσα  οι μικρές λακκούβες στα λιμάνια μας .

12 . Προχωρήσαμε στην διοικητική παραλαβή των ημιτελών έργων στα λιμάνια Χώρας και Κορθίου  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν.Αιγαιου .

  1. Ξεκινήσαμε προκαταρκτικές ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους της εντεταλμένης εταιρείας για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Μπατσί και Χώρα . Το Λιμενικο Ταμείο Ανδρου θα είναι ο φορέας διαχείρισης .
  2. Ένα σημαντικό  έργο  για την ασφάλεια των πλοίων  θα αρχίσει σύντομα , είναι η ‘’Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών  λιμένος Γαυρίου’’ προυπ. 1. 150 .000 ευρώ. Το έργο αυτό  αποφασίστηκε σαν κατεπείγον από την προηγούμενη κυβέρνηση , μετα από τις  αλλεπάλληλες προσαράξεις  των πλοίων στα αβαθή του Γαυρίου . Ήταν η επείγουσα ανάγκη , που υποχρέωσε τον τότε αρμόδιο   Υπ Ναυτιλίας Ν.  Σαντορινιό  να αποφασίσει άμεσα  την  εκβάθυνση  και όχι φυσικά… ο κ. Αδάμης , που φωνασκεί άσκοπα για τις εντυπώσεις. Δεν μας ενδιέφερε ποτέ η  πατρότητα κανενός  κοινωφελούς έργου στην Ανδρο, όμως είχαμε την υποχρέωση, με συνεχείς επαφές μας με τον ΓΓ του Υπουργ. Υποδ.  και  την Διεύθυνση Δ 20 του Υπ.Υποδ. Μετ., να πιέσουμε  ώστε αρχίσει το έργο το άμεσα και όχι μέσα στον Αύγουστο . Σήμερα βρίσκεται στην τελική του φάση, έχει δημοπρατηθεί και έχει επιλεγεί ο εργολάβος.

15 . Με την υπ,αριθ 34 /20 , πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου , υπερψηφίστηκε η κατάθεση Προγραμματικής Σύμβασης στο Δ.Σ. του ΔΛΤΤ-Α  ,για να διεκδικήσουμε την δημοπράτηση του έργου από τον Δήμο μας. Η μελέτη του έργου ‘’Ανάπλαση  λιμένος Γαυριου ‘’προυπ. 426.000 ευρώ  υπήρχε… ξεχασμένη για 10 χρόνια στα συρτάρια του Δήμου μας!!. Με το έργο αυτό θα επιλυθούν πολλά χρονίζοντα προβλήματα  του λιμένα Γαυριου . Αντικατάσταση δαπέδου βόρειας προβλήτας , αντικατάσταση δεστρών ( μπίντες) πρόσδεσης , εγκατάσταση προσκρουστήρων , περίφραξη λιμένος , κατασκευή θύρας νότιας προβλήτας κλπ . Η παραπάνω απόφαση καταψηφίστηκε μόνον από την... Τ. Μαμάη!!!!

  1. Για τρίτη φορά σε λίγους μήνες το ‘’ξεχασμένο ‘’  μεγάλο αποφρακτικό μηχάνημα του Λιμενικού Ταμείου, βρίσκεται στην Ανδρο και ολοκληρώνει την ετήσια  συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου της Άνδρου,  σε όλα τα λιμάνια μας

 Υπενθυμίζουμε ότι εκτός των παραπάνω , η λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου , έγινε πολύ δύσκολη αλλά δεν σταμάτησε ποτέ  , παρ’ όλα τα μέτρα για τον κορονοιό τους τελευταίους μήνες . Η συνεργασία μας με τους Ανδριωτες στον Δήμο μας,  αλλά και τους Τήνιους συναδέλφους είναι καθημερινή και εξαιρετική . Το ιδιο μπορούμε να πούμε  για την Λιμενική Αρχή Ανδρου και την Αστυνομία Ανδρου . Η συμβολή μας στη ομαλή λειτουργια και την καθαριότητα των λιμανιών μας είναι καθοριστική .

Αγαπητοί συμπολίτες μας, ζητάμε την  συνεργασία σας για προχωρήσουμε μαζί στο μέλλον.

Δημ. Λοτσάρης                                     Δήμαρχος Άνδρου

Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος                 Εντ/νος Σύμβ. Δημάρχου 'Ανδρου.

                                                                      Τακτικο μέλος ΔΛΤΤ-Α

Τέλης  Αστράς                                           Αναπ /κο  μέλος ΔΛΤΤ-Α

Νίκος  Μουστάκας                                 Τακτικό μέλος του ΔΛΤΤ-Α

Δημ. Τηνιακός                                          Αναπ/κο μέλος ΔΛΤΤ-Α   

Αναστασία Μπιθικώτση                      Τακτικό μέλος του ΔΛΤΤ-Α

Αθηνά    Κοζανίτη                                  Αναπ/κο μέλος του ΔΛΤΤ-Α

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΘΕΛΕΙ Η @#@#@ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ,ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΞΕΡΕΤΕ,ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΑΔΑΜΗ ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΥΣΑΣ ΒΕΒΑΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΒΑΖΑΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΚΕΙ,ΘΑ ΕΡΧΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΝΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΒΑΠΟΡΙ ΑΠΟ ΓΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΧΩΡΑ,ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ)ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ
1)ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ
2)ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΙΣΤΕΙ ΟΜΩΦΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ (Επισυνάπτω πάρα κάτω την επιστολή μου με τις προτάσεις που είχα κάνει και είχα προσυμφωνήσει με τον Κο Τρανάκο, διότι ήμασταν και οι μόνοι από όλα τα νέα μέλη που είχαμε γνώση για τα προβλήματα του λιμένος Γαυρίου.
3)μέσα σε όλες τις γραπτές προτάσεις μου για το Γαύριο
4)Πάνω σε αυτές τις σημαντικές επισημάνσεις που έκανα παραπάνω, ΘΕΤΩ λοιπόν τα εξής ερωτήματα
5)Έχετε στοιχεία ότι μέχρι σήμερα σε προτάσεις των μελών της Άνδρου προς το λιμενικό ταμείο, τις έχει καταψηφίσει η κ. Μαμάη η κ. Αδάμης και μάλιστα δικές μου προτάσεις που άρχισαν να υλοποιούνται η ότι τις έχουμε τορπιλίσει εμείς οι ΔΥΟ? Είναι για γέλια φυσικά...
ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΕΟ? ΜΙΛΑΝΕ ΄ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ¨ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΤΑ ΄ΜΠΡΑΒΟ΄ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΄ΑΠΕΝΑΝΤΙ΄,ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ,ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΆΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΑΣ΄ (ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ) ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΥΠΕΡ ΕΣΕΙΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΄ΜΑΓΙΚΟ΄ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ
Επίσης συμφωνήσαμε για τα λιμάνια Μπατσί -Χώρα-Κόρθι, να φέρουν τις προτάσεις τους οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και έγινε σε άλλη συνάντηση. ΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ...
ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΥΡΙΕ ΑΔΑΜΗ .ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ,ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ΄ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΄ΓΑΥΡΙΟΥ΄ ΓΙΑΤΙ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ....

This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους πότε θα καταλάβετε όλοι εσείς οι σ..ατόψυχοι ότι έχουμε μάτια και βλέπουμε τι γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Άνδρο της καρδιάς μας και όχι "της ζωής μας" τέρμα και τo fb και οι φωτό!!! Αν νομίζετε πως η φτωχή μικροπολιτική σας μας πείθει είστε πολύ γελασμένοι!!! Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας καλύτερα να βάλετε ένα χεράκι και εσείς όπου είναι εφικτό μήπως και έτσι τιμήσετε τη ψήφο όλων όσων σας εμπιστεύτηκαν!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Γραφετε συνεχει ψευδη.Ντροπη σας.
Κανεις δεν σαμποταρει κανενα εργο,ολα τα εχουν ψηφισει συμφωνα και με τις προτασεις του Αδαμη που σημερα ανεβασε και παλι.
Διχαζετε το νησι χωρις λογο σε ολα τα θεματα,εσεις και αλλοι τρεις εξωκοινοβουλευτικοι πολιτες,για δικα σας συμφεροντα.
ΦΩτογραφιζω το σχολιο μου γιατι ξερω οτι σβηνετε οτι σας ενοχλει και σας ξεσκεπαζει.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΝΑΣ ΑΜΙΣΘΟΣ ..... ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Με νέα επιστολή του στις 27/4/20, στον κίτρινο τύπο, ο άμισθος.......σύμβουλος του Δημάρχου ,μας αραδιάζει πάλι ένα σωρό ψέματα και αβάσιμες συκοφαντίες για δήθεν τορπιλισμό των λιμενικών έργων του Γαυρίου.

Ο κατήφορος του δεν έχει τέλος.

Μάλλον κάποια άλλα ζόρια έχουν εκεί στο Δήμο (Πλούσκα - Α/Γ) έχουν εκτεθεί κάποιοι και προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα μέσω του μπροστινού άμισθου ...... συμβούλου και του κίτρινου τύπου.
Χωρίς απάντηση όμως δεν θα σας αφήνουμε ποτέ, πάντα θα γράφουμε αλήθειες, αν και όλοι σας έχουν πάρει είδηση.

Το άσχημο όμως είναι , ότι σήμερα, εκτίθενται όλοι όσοι υπογράφουν την επιστολή του άμισθου.......συμβούλου, εκτός αν έβαλαν τα ονόματά τους κάποιοι, χωρίς να τους ρωτήσουν, για να καλύπτουν άγνωστες επιδιώξεις τους.

Καταρχάς να ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ:

1. ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ 24/10/19....ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΓΑΥΡΙΟΥ.

2. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ, ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΙΣΤΕΙ ΟΜΩΦΩΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ (Επισυνάπτω πάρα κάτω την επιστολή μου με τις προτάσεις που είχα κάνει και είχα προσυμφωνήσει με τον Κο Τρανάκο, διότι ήμασταν και οι μόνοι από όλα τα νέα μέλη που είχαμε γνώση για τα προβλήματα του λιμένος Γαυρίου.)

Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, μέσα σε όλες τις γραπτές προτάσεις μου για το Γαύριο, ανέφερα και την πρόταση για σύνταξη μελέτης ΠΕΑΛ, που ο άμισθος......σύμβουλος, άκουγε κατά δήλωσή του πρώτη φορά και δε γνώριζε τι ακριβώς αφορούσε, την οποία όμως υιοθέτησε για να την συζητήσουμε στο Λιμενικό Ταμείο, αλλά στην πορεία έγινε πολέμιος της πρότασης, για τους γνωστούς λόγους που έχω και πάλι αναφέρει.

Επίσης συμφωνήσαμε για τα λιμάνια Μπατσί -Χώρα-Κόρθι, να φέρουν τις προτάσεις τους οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και έγινε σε άλλη συνάντηση.

Πάνω σε αυτές τις σημαντικές επισημάνσεις που έκανα παραπάνω, ΘΕΤΩ λοιπόν τα εξής ερωτήματα προς όλους που έχουν υπογράψει την ψευδή επιστολή του άμισθου.....συμβούλου και είναι μέλη του Λιμενικού Ταμείου, τακτικά η αναπληρωματικά.

(1) Προς τους Κους Αντιδημάρχους ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜ-ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚ-ΜΑΚΡΗ ΑΘΗΝΑ: Έχετε στοιχεία ότι μέχρι σήμερα σε προτάσεις των μελών της Άνδρου προς το λιμενικό ταμείο, τις έχει καταψηφίσει η κ. Μαμάη η κ. Αδάμης και μάλιστα δικές μου προτάσεις που άρχισαν να υλοποιούνται η ότι τις έχουμε τορπιλίσει εμείς οι ΔΥΟ? Είναι για γέλια φυσικά...

(2) Ειδικά ο Κος ΤΗΝΙΑΚΟΣ και η Κα ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ που παρίστανται στα ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, μπορούν να μας πουν αν είναι αληθή όσα αναφέρει ο άμισθος....σύμβουλος, στον φιλόξενο για αυτόν κίτρινο τύπο, ότι δήθεν έχουμε καταψηφίσει η τορπιλίσει στο Λιμενικό Ταμείο κάποια πρόταση που αφορά λιμενικά έργα στην Άνδρο?

(3) Ο κος ΑΣΤΡΑΣ που υπογράφει, γνωρίζει αν εμείς έχουμε καταψηφίσει η τορπιλίσει κάποια πρόταση, έχει ιδία αντίληψη σε όσα ψευδή αναφέρει ο άμισθος...σύμβουλος, η έβαλαν το όνομά του χωρίς να το ξέρει?

(4) Για τον Κο Δήμαρχο δεν θα αναφερθώ, γιατί είναι σύμβουλος του και έχει την ευθύνη ο ίδιος, εκτός αν έβαλαν το όνομά του χωρίς να το ξέρει.

(5) Όλοι οι ανωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι υιοθετούν το θράσος ενός μη εκλεγμένου άμισθου.......συμβούλου, να λέει ότι οι συναντήσεις των αιρετών μελών της Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο, θα γίνονται πλέον χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων κ. Μαμάη η του κ. Αδάμη? Μιλάμε για μεγάλο θράσος, δικός σας είναι βάλτε ον στη θέση του.

Κύριοι

Περιμένουμε απαντήσεις, όπως αρμόζει, σε υπεύθυνους αιρετούς, διότι σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύετε άθελα σας βέβαια, να ακολουθήσετε τον ολισθηρό δρόμο της συκοφαντίας και της λάσπης, που ακολουθεί ένας απλός πολίτης και σας χρησιμοποιεί, μέσω μιας κίτρινης σελίδας που σας στηρίζει προς το παρόν..... και δεν έχει να χάσει τίποτα, αφού δεν απολογείται σε κανέναν σαν μη αιρετός.

Για το καλό του νησιού, απομονώστε τέτοια επικίνδυνα άτομα που
διχάζουν, δεν έχουν την αποδοχή του κόσμου, δεν τολμούν να ζητήσουν την ψήφο των συμπολιτών μας ,αλλά μπαίνουν δυστυχώς στο Δήμο από την πίσω πόρτα για άγνωστους λόγους.
Αδάμης Βασίλειος
Δημοτικός Σύμβουλος
Μελος του ΔΣ ΔΛΤΤΑ

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας αφήσουμε τον ΛΟΤΣΑΡΗ, τον ΓΙΑΝΝΙΣΗ και τον ΜΠΑΛΛΑ να κάνουν αυτό που ξέρουν και μπορούν. ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΤΟΥΣ. Εγώ είμαι σίγουρος οτι θα τα καταφέρουν.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η γνωστη τακτικη της μικροπολιτικης αντιπολιτευσης ή αλλιώς να ψοφησει η κατσικα του γειτονα για να μην χρειαστει να αγορασω δικια μου ή χαλαω οτι φτιαχνουν οι αλλοι γιατι εγω δεν μπορεσα να φτιαξω τιποτα επι 5 χρονια.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλεπω και στην παρουσα 4ετια να μην γινεται τιποτα μονο και μονο απο τις παγιδες που εχει στημενες η κλικα της 5ετους απραξιας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Που βλέπεις Έσση τα έργα σαν έπαρχος για πες μας...
Και πια τα σημερινά το Χάλεϊ της ανδρου σε όλο της το μεγαλείο
Όσο για τον εκνευρισμό που αναφέρεις αν είσαι ευχαριστημένος από τα χάλια που έχει η ανδρος
Αλά και Έσση είσαι...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον δεν είμαι από την Έσση της Γερμανίας, αλλά από την Άνδρο. Δεύτερον έχω πάει στην Έσση. Εκεί είναι η Φρανκφούρτη. Τρίτον εσείς τι σχέση έχετε με την Έσση; Μήπως είστε από την Έσση γι' αυτό την μπερδεύετε με την Άνδρο.
Την καλημέρα μας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ημέρες ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη είναι η Άνδρος από τα έργα. Ελπίζουμε όχι και... .
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενώ πριν τι ήταν; Εικόνες από το έργο "περάσαμε ΣΥΡΙΖΑ από το ΜΑΤΙ" και την ανάπτυξη ή μήπως "χάσαμε τ' αυγά και τα πασχάλια από τα έργα τους;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά είχαμε μπλέξει , επί μία ολόκληρη 5ετια με ανικανότητα , απραξία και αχρηστία. Κρίμα , πήγε πίσω το νησί 20 χρόνια εξαιτίας μας αφού ψηφίσαμε λάθος ανθρώπους τότε. Ελπίζω τώρα να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος με τη νέα διοίκηση αλλά χλωμό αφού οι τρικλοποδιές και οι τεχνικές αναποδιες είναι σε καθημερινό πρόγραμμα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ένα αρχ....και μύδι μας έκανε τον Αρχιμήδη...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προφανώς έχετε εκνευριστεί λίγο. Το γιατί το ξέρετε μόνο εσείς. Αλλά το υπόλοιπο σχόλιο σας αντιστοίχου ήθους και ύφους περικόπτεται...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro