ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/4/20: Τελικά δεν έγινε η «επανάσταση» της αντιπολίτευσης για τις ανεμογεννήτριες!…

 

Τελικά δεν έγινε η επί ένα και πλέον μήνα εξαγγελθείσα "επανάσταση" για τις ανεμογεννήτριες. Αν και είχαν λεχθεί και γραφτεί τόσα και είχε γίνει και έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο επέβαλε επιθετικά δια της πλειοψηφίας της η "ενωμένη αντιπολίτευση" στο κανονικό συμβούλιο και μπροστά σε μια άρτια και τεκμηριωμένη εισήγηση της νομικής συμβούλου του Δήμου Άνδρου κανείς από τους "νομομαθείς" της ομάδας Καπάκη δεν βρήκε να πει τίποτα από τα όσα έλεγαν και έγραφαν όλο αυτόν τον καιρό. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Τεκμηριωμένη η εισήγηση της νομικής συμβούλου του Δήμου Άνδρου. Για πρώτη φορά είχαμε εφ' όλης της ύλης νομική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για όλα τα αιολικά πάρκα που προγραμματίζονται στην Άνδρο. Με νομικά επιχειρήματα και με επεξηγήσεις χωρίς κορώνες για το τι δυνατότητες προσφυγών υπάρχουν. Κάτι που δεν έγινε ποτέ επί 5ετία. 

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λ. Μπάλλα για το προηγούμενο συμβούλιο που είχε επιβάλει επιθετικά και με κορώνες η "ενωμένη αντιπολίτευση". Και το οποίο κατέληξε σε φιάσκο. Μετά τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης με μια προσεκτική και τεκμηριωμένη πολιτική εισήγηση. Τι έχει παραλάβει η διοίκηση στο θέμα. Τι ενέργειες ήδη έχουν γίνει. Χωρίς κορώνες και χωρίς λαϊκισμό. Και κατέληξε πως για να γίνουν νέες προσφυγές πρέπει να βρεθούν και χρήματα από εισφορές. 

Απάντησε συγκαταβατικός ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης και προσπάθησε να μαζέψει τον άκρατο εξτρεμισμό κατά των πάντων για τις ανεμογεννήτριες που ο ίδιος συνέβαλε στην εξάπλωση του όλη αυτή την περίοδο στο νησί. Σύρθηκε για αντιπολιτευτικούς λόγους πίσω από τους ακραίους της ομάδας Καπάκη. Δέχτηκε πυρά, αλλά και εισέπραξε αδιαφορία πανταχόθεν. Και αποφάσισε να δράσει με μεγαλύτερη περίσκεψη. Έτσι αποδέχτηκε την εισήγηση της νομικής συμβούλου και του δημάρχου.

Συγκαταβατικός μετά και ο πρώην ΓΓΠΠ Γ. Καπάκης που κατάλαβε πως ο εξτρεμισμός δεν βοηθά. Ανέφερε τις "ενδιαφέρουσες συζητήσεις" που γίνονται στην επιτροπή αγώνα! Και προσπάθησε να δώσει συνέχεια στις αγωγές και προσφυγές συμφωνώντας κι αυτός στο να γίνουν με εισφορές.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος Κορθίου δικηγόρος Γ. Αντωνέλλος που βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών αυτή την περίοδο. Ειρωνικός προς Γ. Καπάκη, που κατάλαβε… ξαφνικά το "ποιος είναι"! Και το έγραψε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς στην σελίδα του. Αλλά και προς τον Γ. Μπακέλα που ξαφνικά απέκτησε ειδίκευση στα νομικά και του έδινε και νομικές συμβουλές! Αλλά και προς τον Σ. Τσαούση, που ναι μεν αναγνώρισε ιδιωτικά το δίκιο του έναντι του Καπάκη, αλλά δεν είχε το θάρρος να το πει ποτέ δημόσια! Και κατέληξε βλέποντας την συγκαταβατικότητα της αντιπολίτευσης πως ο κορονοϊός έφερε ύφεση στα πάθη. Τέλος εξήγησε τα νομικά της υπόθεσης για τις ανεμογεννήτριες για το Κόρθι και έδωσε μια πολιτική χροιά στις αντιθέσεις του όχι.

Εντελώς μπερδεμένος βρέθηκε στη συνέχεια ο Β. Αδάμης μεταξύ των νομικών ορισμών του τι σημαίνει αναστολή και τι διακοπή. Απολογητικός αμέσως μετά ο Γ. Καπάκης προς τον Γ. Αντωνέλλο τον οποίο είχε άστοχα... στοχοποιήσει στην ομάδα του πριν λίγο καιρό. Μάλλον πρώτα γράφει και μετά σκέφτεται ο πρώην ΓΓΠΠ. Του απάντησε ο Γ. Αντωνέλλος ζητώντας να στηρίξει την εργασία χωροθέτησης που ήδη κάνει με την ομάδα του στο Κόρθι.

Μετά ο Γ. Τρανάκος μίλησε για το "περιβαλλοντικό έγκλημα" που γράφει ένας εκ των αντιδρώντων για το Φραγκάκι, ο οποίος ζητά και τα χρήματα πίσω από το Andros Life γιατί παραβιάζεται η δράση του! Ακολούθησε μικρή κόντρα Τασούλας Μαμάη και Λ. Μπάλλα για το τι κατάλαβε η πρώτη που ζήταγε μέχρι και δέσμευση του δημάρχου για την τακτική συμμετοχή στην επιτροπή. Εδώ παρενέβη ο δήμαρχος για να προχωρήσουν τα πράγματα με ενότητα από εδώ και πέρα.

Και τέλος είχαμε ξαφνικά έκτακτη παρέμβαση/εμφάνιση του Σ.Τσαούση που πήρε τον λόγο για να πει τι τον ενόχλησε! Και να εκφράσει μερικές στενοχωρημένες ευχές... Προφανώς ένοιωσε την ανάγκη τόση ώρα βουβός να πει κάτι, αλλά δεν είχε ξεκαθαρίσει τι...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η «ενωμένη αντιπολίτευση» είδε κι απόειδε πως η «επανάσταση» που είχε ξεκινήσει κατά της διοίκησης, των ανεμογεννητριών, των λιμανιών, των έργων που γίνονται κλπ στην εποχή του κορονοϊού δεν περπάταγε στην Άνδρο. Και για μια ακόμα φορά έκανε... όπισθεν! Όπως είχε κάνει όταν εξήγγειλε δική της αντισυγκέντρωση στο Γαύριο για να κοντράρει την συγκέντρωση ενημέρωσης φορέων και του Δήμου Άνδρου νωρίτερα. Απέτυχε και στη αντισυγκέντρωση και στους εισηγητές. Και όπως έκανε πίσω όταν απέτυχε και στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε με τηλεδιάσκεψη χωρίς ουσιαστικά ημερήσια διάταξη πριν αρκετές μέρες! Ας ελπίσουμε πως κάποιοι εξ αυτών θα καταλάβουν πως με γιουρούσια δεν παίρνεται η εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις δημοκρατίες...   

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επί τέλους κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο τολμούν να πουν τις αλήθειες, που κάποιοι κατ´ επάγγελμα «πολιτικοί» θέλουν επιμελώς να αποκρύπτουν από τους δημότες, δουλεύοντας τους ψιλό γαζί !
Καλά τα παραμύθια για αγώνες, δεν ξέρουν όμως ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι τελεσίδικες για το Φραγκάκι, τη Ράχη Κορθιου και τα έργα της ΔΕΗ στον Καμπανό?
Δεν γνωρίζουν ότι με τις παράνομες κινητοποιήσεις, απλώς εκθέτουν εαυτούς και τους αφελείς που τους ακολουθούν, στον κίνδυνο να ασκηθούν μηνύσεις και αγωγές από τους επενδυτές, που βέβαια δεν μπορούν να ανέχονται εσαείπαράνομες πράξεις αυτοδικίας?
Πώς τελικά το στοχοποιημένο, μοναδικό αδειοδοτημένο έργο της Τήνου (3 Α/Γ όλες όλες!) προχωράει απρόσκοπτα, παρά τις κινητοποιήσεις των «αγωνιζομένων συλλογικοτήτων» της Τήνου ?
Συγχαρητήρια στον Γ.Αντωνελλο για τον μεστό λόγο του και τον πραγματικό αγώνα του για πρόταση χωροθέτησης Α/Γ, επ ωφέλεια των μόνιμων κατοίκων του Κορθιου.
Συγχαρητήρια στον Δήμαρχο και στον Λ.Μπαλλα για την προσπάθεια τους για σύγκλιση απόψεων και διαμόρφωση προτάσεων και όχι για ψευδεπίγραφους διαχωρισμούς σε «αγωνιστές» και «οπαδούς» των ανεμογεννητριών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λοιπόν, ορθό είναι να φτάσουμε στην ουσία κατευθείαν χωρίς πολλές κουβέντες που θα κουράσουν. Πριν δύο εβδομάδες η αντιπολίτευση συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με θέμα να δεσμευτεί ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ότι θα ασκηθούν ένδικα μέσα σχετικά με την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Άνδρο. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν για γέλια αλλά και για κλάματα και αυτό διότι το συμβούλιο δεν είχε αρμοδιότητα να αποφασίσει κάτι τέτοιο, παρ' όλ' αυτά η αντιπολίτευση ήθελε να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο εν μέσω της πανδημίας για αοριστίες. Έτσι κι έγινε, με αόριστο και λανθασμένο θέμα θα λάβεις και την ανάλογη απόφαση. Έρχονται λοιπόν μετά από δύο εβδομάδες, φανερά πικραμένοι και μετανιωμένοι, διότι ξαφνικά από το πουθενά στα βαθιά γεράματα τους ήρθε η όρεξη να ερμηνεύσουν τις διατάξεις του νόμου. Όπως λένε και στο χωριό μου "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες". Τελικά όπως διακρίνεται από το παραπάνω άρθρο κατανόησαν ότι έχουν ανασταλεί οι προθεσμίες που αφορούν την άσκηση των προσφυγών και έτσι έκατσαν στα αυγά τους,

This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπω οτι το''Εν Ανδρω'' δημοσιέυει με ιδιέταιρη χαρά, οτι δεν έγινε η επανάσταση! αντί να λυπάται. Προφανώς επειδή είναι υπέρ των τουριστικών περιπάτων στα αιολικά πάρκα. Κρίμα!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λυπούμαστε αν αυτό καταλάβατε. Κρίμα, που πιστεύετε πως η "επανάσταση" θα έδιωχνε τις ήδη εγκεκριμένες και αδειοδοτημένες Α/Γ στα Βόρεια και στα Νότια του νησιού. Η "επανάσταση" όπως σχεδιάζετε εδώ είναι ένα γιουρούσι για την εξουσία κι όχι για τις ανεμογεννήτριες. Πως και δεν έκαναν τίποτα ο Σουσούδης ως δήμαρχος κι ο Καπάκης ως ΓΓ τόσα χρόνια;
ΥΓ Ας γίνει "επανάσταση" για τις μη ακόμα εγκεκριμένες του Κοπελούζου (πάνω από το Μπατσί και το Γαύριο) για τις οποίες ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!! Μόνο το Εν Άνδρω Γιατί άραγε; .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς, όπως όλες οι φυλλάδες...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορείτε να πείτε ποιες είναι "όλες οι φυλλάδες" κυρά Μαίρη-Μαίρη- Μαίρη-Μαίρη που δεν έχετε μούρη-μούρη-μούρη-μούρη....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καμάρι για το χωριό, στολίδι για το νησί ο Πρόεδρος Του Κορθίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά εκτός από το ότι δεν '"πλακώθηκαν" , έχετε κάποια άλλη πληροφορία (πχ. αν πήραν κάποια απόφαση) ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα το γράψαμε πως και δεν το διαβάσατε; Θα κάνουν προσφυγές όταν βρουν χρήματα με εράνους.... .

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι προφανές πλέον οτι Μπάλλας και Λοτσάρης συνδυάζονται με κλειστά μάτια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο χθεσινό συμβούλιο ήταν συγκλονιστικός ο πρόεδρος Μπάλας. Ανάγκασε τον Σουσούδη ουσιαστικά να του ζητήσει συγνώμη για όσα είχε πεί εναντίον του για την μη σύγκληση του συμβουλίου χωρίς θέμα.Αποστόμωσε την Τασούλα που ήταν όπως πάντα εκτός θέματος αλλά και τον Καπάκη που μετά την υποχώρηση Σουσούδη έμεινε ακάλυπτος και έβαλε όπισθεν. Μαζί ο Μπάλλας με τον Δήμαρχο, που ήταν απολαυστικός, έκαναν την αντιπολίτευση να βάλει την ουρά στα σκέλια και όπως είπε και ο Μπάλας κλείνοντας το συμβούλιο σήμερα δεν ήταν ενωμένη αντιπολίτευση και ο Μπακέλας αλλά ενωμένη συμπολίτευση, αντιπολίτευση και ο Μπακέλας.