Ο Δήμαρχος Άνδρου ζητά ανάκληση συκοφαντικού δημοσιεύματος της ομάδας Καπάκη! Σημείωμα ΕΝ ΑΝΔΡΩ για τα ψεύδη τους...

ΑNAKOΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΤΑ Γ. ΚΑΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της 28ης /4/2020

Την 28η Απριλίου 2020 αναρτήθηκε σε Blog της δημοτικής παράταξης του κ. Γ. Καπάκη «Άνδρος της Ζωής μας» δημοσίευμα που περιέχει πλήθος ψευδών και συκοφαντικών γεγονότων κατά του Δημάρχου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου και του διαχειριστή της ιστοσελίδας “ΕΝ ΑΝΔΡΩ”.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ψευδώς πως κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης /4/2020 επετράπη στον δημοσιογράφο διαχειριστή του ΕΝ ΑΝΔΡΩ να παραβρίσκεται στον Δήμο, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της Κ.Υ.Α για την αντιμετώπιση της διάδοσης του CONVID-19, ισχυρισμός απόλυτα ψευδής, συκοφαντικός και ανήθικος μιας και το γεγονός που αναφέρεται ουδέποτε συνέβη . Ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε το ψευδές γεγονός εκτός από παράνομος είναι και αντιδεοντολογικός και έγινε με αποκλειστικό σκοπό την σπίλωση των πάντων.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Ο κ. Δ. Μπασαντής είχε ζητήσει κι είχε κληθεί να παρακολουθήσει, ως επαγγελματίας δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΑ και διαχειριστής του “Εν Άνδρω”) το συμβούλιο της 27ης Απριλίου 2020, το οποίο θα γινόταν με τηλεδιάσκεψη, όπως και άλλοι εκπρόσωποι ΜΜΕ του νησιού.

Για τεχνικούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να συνδεθεί στην τηλεδιάσκεψη. Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του παρείχαν από κάποιο σημείο τηλεφωνική πρόσβαση, μέσω της σταθερής τηλεφωνικής γραμμής του Δημαρχείου με το τηλέφωνο της οικίας του στο Υψηλού Άνδρου, γεγονός που ευκόλως αποδεικνύεται μέσω των τηλεφωνικών παρόχων σταθερής τηλεφωνίας και το οποίο θα ζητήσουμε να γίνει τις επόμενες μέρες.

Το παραπάνω περιστατικό την επομένη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε ψευδώς από την ομάδα του κ. Καπάκη στο blog που διαχειρίζονται «H Άνδρος της ζωής μας», ως να παρευρισκόταν ο κος Δ. Μπασαντής την ώρα της Συνεδρίασης του Δ.Σ στο Δημαρχείο, αναφέροντας τα εξής συκοφαντικά:

«Το ότι βρισκόταν ο κίτρινος (εννοώντας τον κ. Μπασαντή) μέσα στο Δήμο την ώρα της τηλεδιάσκεψης είναι γνωστό και προφανώς μη τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοιού, διότι στη ίδια αίθουσα του Δήμου, ήταν και όλα τα άτομα της συμπολίτευσης, σύνολο 8, με τον πρόεδρο κοινότητας Λαμύρων 9, την κ. Χαβιάρου 10, τον κ. Νικολάου 11…»

Και παρακάτω γίνεται εμφανές και το όνομα του δήθεν «παρευρισκόμενου» όταν το Blog της ομάδας του κ. Καπάκη ερωτά:

«Τελικά μήπως το συνδυασμό σας κ. ΔΗΜΑΡΧΕ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΝΔΡΟ» θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό να το μετονομάσετε «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ»;

Το ψευδές δημοσίευμα κοινοποίηθηκε και από άλλα “γνωστά” παπαγαλάκια της Άνδρου. Είναι λοιπόν εμφανής η προσπάθεια σπίλωσης του κ. Μπασαντή, του Δημάρχου κ. Λοτσάρη, αλλά και άλλων εκλεγμένων αυτοδιοικητικών στελεχών, καθώς και υπαλλήλων του Δήμου Άνδρου, με το ψευδές επιχείρημα ότι δήθεν παραβίασαν την καραντίνα.

Ατυχώς για την Άνδρο ο κ. Καπάκης αυτό ξέρει, αυτό κάνει σαν πολιτική από το 2014 μέχρι σήμερα. Θυμίζουμε πως σε ολόκληρη την 5ετία της δημαρχίας του κ. Σουσούδη ήταν ο ίδιος ο κ. Καπάκης που εξάντλησε κάθε μέσο προσωπικής σπίλωσης στελεχών και της τότε διοίκησης με βαρύτατους υπαινιγμούς. Ας ρωτηθούν, σχετικά, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην Δήμαρχος.

Το ίδιο κάνει και τώρα τόσο με το παραπάνω ψευδές, συκοφαντικό δημοσίευμα του με το οποίο εκτός των άλλων, με πλήθος υπαινιγμών προσπαθεί να στοχοποιήσει και να στιγματίσει όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και το χειρότερο και υπαλλήλους του Δήμου Άνδρου που, εκ της θέσεώς τους, επιτρεπόταν και παρευρίσκονταν στο Δημαρχείο, κατά την τηλεδιάσκεψη.

Δυστυχώς για την Άνδρο και τον Δήμο Άνδρου η ομάδα «Άνδρος της Ζωής μας» του κ. Καπάκη τείνει να μετατρέψει το νησί και την κοινωνία μας σε ροντέο. Όμως στην παραπάνω περίπτωση υπάρχουν αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για την αλήθεια, από τους παρόχους σταθερής τηλεφωνίας και από τις μαρτυρίες του Προέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και του τεχνικού που χειριζόταν την τηλεδιάσκεψη.

Καλώ τον κο Καπάκη να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρονται για όλους στο δημοσίευμά της 28ης/4/2020 στο Blog “H Ανδρος της Ζωής μας”, διαφορετικά θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία της τιμής και της υπόληψης όλων των αυτοδιοικητικών στελεχών και των υπαλλήλων του Δήμου που σπιλώθηκαν με το σχετικό δημοσίευμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΕΝΔΡΩ

 

Το πλήρες πολιτικό αδιέξοδο της ομάδας Καπάκη την έχει οδηγήσει εδώ και πολλούς μήνες σε ψευδολογίες, συκοφαντίες, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ύβρεις και λεκτικές αθλιότητες κατά του σημερινού δημάρχου, των στελεχών της διοίκησης, αλλά κυρίως κατά του Εν Άνδρω. Η τακτική αυτή δεν είναι καινούρια, Την εφήρμοσε ο Γ. Καπάκης και κατά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Άνδρου και κατά του Εν Άνδρω από το 2016 μέχρι το 2019.

Όσο ένοιωθε δυνατός, ως ΓΓΠΠ, οι προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί ήταν στην ημερήσια διάταξη. Αδυνατούσε να απαντήσει στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ μας και κατέφευγε σε προσωπικές επιθέσεις. Ελάχιστες φορές χρησιμοποίησε το πολιτικό πεδίο να απαντήσει. Αντιπαρήλθαμε όλες τις προσωπικές αναφορές του και επιμείναμε στην κριτική της πολιτικά αδιέξοδης παρουσίας του κ. Καπάκη που υπονόμευσε επί 3ετία ως ΓΓΠΠ την χωροθέτηση χώρου για τα απορρίμματα στο νησί μας επιτιθέμενος προσωπικά κατά του πρώην δημάρχου και του διαχειριστή του Εν Άνδρω. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους.

Η πολιτική του κ. Καπάκη δεν επιβραβεύτηκε στις εκλογές. Όμως με τη νέα πολιτική ομάδα διαμαρτυρίας και άρνησης που συγκρότησε επανήλθαν τόσο από τις στήλες του facebook και του blog τους όσο και από περιθωριακή ιστοσελίδα που τους στηρίζει εξαπολύοντας συνεχώς προσωπικές επιθέσεις, προσωπικούς χαρακτηρισμούς, ψευδολογίες, μετωπικές επιθέσεις σε μια προσπάθεια προσωπικής σπίλωσης του διαχειριστή του Εν Άνδρω. Ήταν η μόνη απάντηση τους στην προσεκτικά διατυπωμένη πολιτική κριτική μας για τον ρόλο τους στο νησί.

Το κείμενο της 28ης Απριλίου αποτελεί την κορύφωση των αθλιογραφημάτων τους. Τα ψέματα πολλά. Οι εμπαθείς προσωπικοί χαρακτηρισμοί επιπέδου χαμαιτυπείου διάσπαρτοι παντού. Κεντρικά πρόσωπα της επιθετικής μανίας τους ο διαχειριστής του Εν Άνδρω και ο Δήμαρχος Άνδρου. Όλα αυτά γιατί δεν άντεξαν ένα καθ' όλα ευπρεπές πολιτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Εν Άνδρω 45 λεπτά μετά το πέρας του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Απριλίου 2020 και το οποίο έλεγε πως η αντιπολίτευση ανέκρουσε πρύμνη για τρίτη φορά στο θέμα των ανεμογεννητριών. Και περιέγραφε μερικούς διαλόγους που έδειχναν το αδιέξοδο της στο συμβούλιο.

Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, η εμπάθεια και τα ψεύδη που γράφει η ανακοίνωση της ομάδας Καπάκη στο Blog "Άνδρος της Ζωής μας" είναι πέρα κάθε προηγούμενου. Δεν θα σταθούμε στο ύφος χαμαιτυπείου της γραφής τους που τους χαρακτηρίζει. Αυτός είναι ο τρόπος που πολιτεύονται και αυτόν τον δημόσιο λόγο διακινούν. Να τους θυμίσουμε πως "ο δημόσιος λόγος δημιουργεί δημόσιο ήθος" (Γιούργκεν Χάμπερμας). Και με αυτά που γράφουν και τον τρόπο που τα γράφουν δηλώνουν και το δημόσιο ήθος που θέλουν να επιβάλλουν στην "Άνδρο της Ζωής" τους! 

Τα ψέματα στην ανακοίνωση τους πολλά. Οι εμπάθεια περισσότερη. Ο Δήμαρχος Άνδρου επισημαίνει κάποια εξ αυτών. Υπάρχουν όμως και αυτά που αφορούν εμάς. Τους ζητάμε να ανακαλέσουν δημόσια και γι' αυτά αλλιώς θα κινηθούμε νομικά εναντίον τους:

(α) Για την παρουσία του διαχειριστή του Εν Άνδρω στο δημαρχείο. Υπάρχουν τρεις επώνυμες μαρτυρίες και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σταθερής τηλεφωνίας που αποδεικνύουν τον τόπο που ήταν ο Δ. Μπασαντής την ώρα του Συμβουλίου. Υπάρχουν επίσης τηλέφωνα συνεννόησης του Δ. Μπασαντή με τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Ψωμά, που είχε το ίδιο τεχνικό πρόβλημα. ΖΗΤΑΜΕ: πλήρη ανάκληση για το ψέμα στο μέτρο που μας αφορά.

(β) Για το σχόλιο στο Εν Άνδρω λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του ρεπορτάζ. Οι διαχειριστές της ομάδας Καπάκη έγραψαν πως το έγραψε ο Δ. Μπασαντής! Αγνοούν παντελώς - αυτοί και οι φίλοι τους που αναπαρήγαγαν το ψέμα - πως κάθε σχόλιο έχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΙΡ). Συνεπώς ή υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει το ίχνος και το πρόσωπο αν συντρέχει νομικός λόγος. Συνεπώς και το εν λόγω σχόλιο έχει ΙΡ που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον διαχειριστή του Εν Άνδρω. Αν δεν ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ θα καταφύγουμε εμείς στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος και μετά θα ακολουθήσουν όλα τα ένδικα μέσα. Το κάναμε μέχρι σήμερα μια φορά με υβριστή μας. Θα το ξανακάνουμε και πάλι.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους!!!!