Γ. Πλακιωτάκης: 50% λιγότεροι επιβάτες στα πλοία τον Ιούνιο - Όλη η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Άνδρου για τα νέα μέτρα…

Σκηνές σαν αυτές θα θέλαμε να δούμε το καλοκαίρι, αλλά δεν...

Την πρώτη γεύση για το πώς και πότε θα ταξιδεύουμε το καλοκαίρι στο Αιγαίο και το Ιόνιο, έδωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στο Mega, ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τα μέτρα για τα ταξίδια στα νησιά, όπως είπε, θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις και θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάιο. Μεταξύ αυτών, προανήγγειλε, θα περιλαμβάνεται μικρότερη επιβίβαση επιβατών κατά 50% (από το σημερινό πρωτόκολλο), ενώ θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι, για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας (πηγή: iefimerida.gr).

Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπούν - έστω και με μειωμένο πρωτόκολλο - τα ταξίδια με πλοίο στα νησιά. Εκτιμάται όμως ότι θα είναι αρκετά αργότερα είτε περί τα τέλη Μαΐου είτε περί τα μέσα Ιουνίου. Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τις ναυτιλιακές εταιρείες οι οποίες - έτσι κι αλλιώς - δεν περιμένουν μεγάλη κίνηση μιας και δεν θα υπάρχουν εγχώρια γκρουπ όπως πέρσι και φυσικά δεν αναμένουν και γκρουπ από το εξωτερικό.

Δύσκολα τα ταξίδια. Πολλές ακόμα οι απαγορεύσεις. Μια ακόμα περίοδος με μέτρα... 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΘΕΜΑ: «Έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κίνδυνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19».

ΣΧΕΤ. : α) Η Αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27818/03-05-2020 (ΦΕΚ 1648 Β’). β) Η Αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27820/03-05-2020 (ΦΕΚ 1649 Β’). γ) Η Αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.27823/03-05-2020 (ΦΕΚ 1651 Β’).

  1. Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και όσον αφορά στο χρονικό διάστημα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 18-05-2020 και ώρα 06:00, σας γνωρίζουμε ότι συνεχίζουν να ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κίνδυνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19 ως ακολούθως: 
  • Απαγορεύεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, ιδιωτικού πλοίου αναψυχής και επαγγελματικού τουριστικού πλοίου ανεξαρτήτου σημαίας. Εξαιρούνται περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και ανωτέρας βίας που αφορούν σε μηχανική βλάβη, ζημιά ή ακυβερνησία ή περιπτώσεις που σχετίζονται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μεθορμίσεις και δοκιμαστικούς πλόες σύμφωνα με τις διαταγές των Λιμενικών Αρχών, εφοδιασμού πλοίων-σκαφών με καύσιμα, νερό και εφόδια και μεμονωμένοι πλόες κενοί επιβατών προς/από ναυπηγεία για επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών.
  • Απαγορεύεται η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας και άλλων νησιών στην Άνδρο καθώς και η αντίστροφη μετακίνηση, δηλαδή η μετακίνηση μόνιμων κατοίκων Άνδρου προς την ηπειρωτική Ελλάδα και άλλα νησιά, με εξαίρεση σοβαρούς λόγους υγείας κατόπιν σχετικής επικοινωνίας και πιστοποιητικού ιατρού. Επίσης, εξαιρούνται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας υπό καθεστώς οποιασδήποτε μορφής μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης, οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα και το προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης που εργάζεται στην Άνδρο, καθώς επίσης και το τεχνικό προσωπικό που σχετίζεται με την εκτέλεση δημόσιων έργων και υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν αποκλειστικά στην άσκηση των καθηκόντων τους.
  • Επίσης, κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μετακίνηση από/προς το νησί της Άνδρου για σκοπό παρουσίας σε τελετή (κηδεία, γάμος, βάπτιση) μόνο για συγγενείς 1ου ή 2ου βαθμού.
  • Υπενθυμίζεται ότι η ιδιότητα του μόνιμου κάτοικου αποδεικνύεται με την επίδειξη είτε ισχύοντος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης είτε με τον μοναδικό αριθμό νησιώτη (Μ.Α.Ν.) είτε με βεβαίωση μόνιμης διαμονής που εκδίδεται από τον οικείο Δήμο είτε με βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης που εκδίδεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.).
  • Επισημαίνεται ότι πλέον επιτρέπεται η κολύμβηση, τα μη μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής και η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από ξηράς με την προϋπόθεση αυστηρής τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας και των ενδεδειγμένων μέτρων υγιεινής. 
  1. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί των ανωτέρω, οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται τηλεφωνικά στην Υπηρεσία μας στον αριθμό 22820 22250. 3. Τοπικά μέσα ενημέρωσης στα οποία αποστέλλεται το παρόν, παρακαλούνται για την ηλεκτρονική ανάρτηση και δημοσιοποίηση των προαναφερόμενων προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

Πλωτάρχης Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet