Η ιστορία ενός αμαρτήματος...

Το κτίριο όπως είναι τον Ιούνιο του 2020...

Το παραπάνω κτίριο αποτέλεσε για χρόνια το Επαρχείο της Άνδρου και αργότερα το Επισκοπείο. Το 2001 στεγαζόταν εκεί το Επαρχείο. Το 2007 το Επισκοπείο. Το κτίριο αυτό ανήκε στον Δήμο Άνδρου και μετά το 2009 ήταν σε κακή κατάσταση. Μέχρι το 2014 δεν έγινε τίποτα. Αφέθηκε στην τύχη του. Οι πάνω όροφοι εγκαταλείφθηκαν. Από κάτω υπήρχε το μπαρ του Μίκη και η κρεπερί που υπάρχει ακόμα. Το 2018 σε μια καταιγίδα έπεσαν κεραμίδια και σοβάδες και έκαναν ζημιές. Ευτυχώς ήταν στις 5 το πρωί και δεν είχαμε θύματα. Τότε κινήθηκε ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης και το έζωσε με σκαλωσιές. Στη συνέχεια το κτίριο εγκαταλείφθηκε οριστικά. Το μπαρ έκλεισε. Η κρεπερί έμεινε, αλλά ο φόβος της επόμενης πτώσης και τραυματισμού ήταν υπαρκτός...

Το κτίριο όπως ήταν τον Ιούνιο του 2019...

Ο πρώην δήμαρχος, που διακρίθηκε για τις εξαγγελίες του, αλλά όχι και για τα έργα του, διαφωνούσε από το 2014 σε ποιον ανήκε και ποιος όφειλε να το επιδιορθώσει. Αυτή η διαφωνία και οι χρεώσεις προς τους άλλους κράτησαν μια 5ετία!!! Ζήταγε να το συντηρήσει και να το ανακαινίσει η Περιφέρεια και χρέωνε την κατάσταση της εγκατάλειψης στο Επαρχείο. Η μόνη έγνοια του πως θα χρεωθεί το χάλι ο Δ. Λοτσάρης. Ελάχιστα απασχολήθηκε πως θα συντηρήσει το κτίριο. Το πόσο απασχόλησε τον Θ. Σουσούδη το κτίριο ήτανπως μετά την πτώση κεραμιδιών και μεγάλων σοβάδων στον δρόμο έβαλε μια πρόχειρη σκαλωσιά και...  το ξέχασε!

Το κτίριο τον Ιούνιο του 2020

Τον Σεπτέμβριο του 2019 (όχι τον Ιούνιο που διατείνεται ο πάντα άμετρος με τους αριθμούς κ. Σουσούδης) ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή. Λίγο φοβητσιάρης ο νέος δήμαρχος σκεφτόταν το πως δεν θα πέσει κανένα κεραμίδι, καμία πέτρα, κανένας σοβάς, κανένα παντζούρι, να χτυπήσει κανέναν και να το χρεωθεί. Επέλεξε λοιπόν να συμβουλευτεί επειγόντως τις υπηρεσίες του, αλλά και σειρά μηχανικών, ειδικών και πολιτικών. 

Το κτίριο όπως ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν το παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή από την προηγούμενη...

Την διαδικαστική και διαχειριστική λύση την βρήκαν οι υπηρεσίες. Την πρακτική λύση βρήκε ο μηχανικός Γ. Γιαννίκο, ο οποίος είχε νωρίτερα συστήσει την αξιόπιστη εταιρεία, που επισκεύασε το ασυντήρητο δημοτικό σχολείο που έπεσαν τα ταβάνια στην τελευταία χρονιά της θητείας Σουσούδη. Εδώ να σημειώσουμε πως ο νέος δήμαρχος είχε και την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου με τον οποίο ο κ. Σουσούδης είχε καταφέρει να είναι σε μεγάλη προσωπική και πολιτική κόντρα από το 2015 μέχρι το 2019. 

Το κτίριο το καλοκαίρι του 2019...

Ο κ. Σουσούδης έδωσε μάχη κατά της επισκευής του κτιρίου από τη νέα διοίκηση θεωρώντας (α) Μεγάλο το ποσό των 270.000 ευρώ της συνολικής ανακατασκευής - μέσα κι έξω - του ερειπίου!!! Θεωρούσε πως η όλη δουλειά μπορούσε να γίνει και με 100.000-150.000 ευρώ!!! Με τι κριτήρια άγνωστο!... (β) Θεωρούσε λάθος την διαδικασία του επείγοντος ζητώντας κανονικές διαδικασίες γιατί κατά την γνώμη του υπήρχε χρόνος να γίνουν όλα μέσα στα επόμενα χρόνια!!! Έκρινε ως "ειδικός" πως το κτίριο θα άντεχε 1-2 χρόνια ακόμα!!! (γ) Όταν το έργο προχώρησε ο κ. Σουσουδης, χέρι-χέρι με τον νέο φίλο του, τον κ. Καπάκη, κατήγγειλαν τα πάντα και τους πάντες. Ενώ οι φίλοι του κ. Σουσούδη στην Αγορά διατείνονταν πως το κτίριο θα πάρει χρόνια να τελειώσει, αν ποτέ θα τελειώσει.

Το κτίριο αρχές Ιουνίου 2020

Κι όμως το κτίριο ολοκληρώθηκε μεσα σε λίγους μηνες κτιριολογικά. Είναι πια στα τελειώματα εξωτερικά, μένει το μπαλκόνι και τα κουφώματα. Ενώ μέσα συντηρήθηκε πλήρως. "Δέθηκε" πλήρως με γκανάι. Σοβατίστηκε όλο μέσα έξω εξ αρχής. Και έδειξε ένα νέο πρόσωπο στην Αγορά ομορφαίνοντας την Χώρα.

Σκόρδα για το μάτιασμα του ανακαινισμένου πλήρως μέσα κι έξω κτιρίου τον Ιούνιο του 2020...

Στο τελευταίο μέρος του βαψίματος κρέμασαν μια πλεξούδα σκόρδα για να μην το ματιάσουν. Ο φοβητσιάρης κ. Λοτσάρης κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να το κάνει καινούριο. Ενώ ο τα πάντα αψηφών κ. Σουσούδης το είχε αφήσει ερείπιο όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες. Φυσικά ουδεμία έκπληξη προκάλεσε το γεγονός πως ο πρώην δήμαρχος έσπευσε μετά την ολοκλήρωση του να...  "το χαιρετίσει "ως έργο του" που ολοκλήρωσε ο κ. Λοτσάρης"!!! Κάτι που κάνει και με ότι έργο έκανε και κάνει η σημερινή δημοτική αρχή εδώ και εννέα μήνες (στάδιο, κλπ).

Η αλήθεια δεν ήταν ποτέ ένα από τα σπορ με τα οποία ασχολήθηκε ο σπόρτσμαν πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Συχνέ επισκέπτη ξενίζει το γεγονός ότι την εποχή που έπεφταν τα κεραμίδια και οι σοφάδες, είχαμε πήξει στις selfie.
Αυτό και μόνο αυτό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει σε καθε έργο που ολοκληρώνεται σε αυτό τον τόπο, να τρώγεστε σαν τα κοκόρια στα διάφορα σχόλια σας! Δηλαδή να μην συντελείται τίποτε και πουθενά στο νησί, επειδή δεν το σκέφθηκε ή το έκανε κάποιος γνωστός μας? Προφανώς ξενίζει ορισμένους που το συγκεκριμένο κτίριο θα ξαναλειτουργήσει. Αν όμως η δημοτική αρχή μετά την ολοκλήρωση του στεγάσει ορισμένες υπηρεσίες της εκεί π.χ., θα είναι άσχημο αυτό? Θα υπάρξει κίνηση στο πλακόστρωτο και θα οφεληθούν και τα καταστήματα της περιοχής. Μήπως είναι κι αυτή η σκέψη ασχημη ή δε βολεύει κάποιους?

This comment was minimized by the moderator on the site

Πως γίνεται και σχεδόν όλα τα άρθρα σας πρέπει να κάνουν πολιτική δεν το καταλαβαίνω. Γράψτε απλά και αφήστε επιτέλους τα πολιτικά σας σχόλια. Ακόμα και που συμφωνώ μαζί σας, έχετε πλέον κουράσει με αυτή την πολιτική υπέρ του ενος και κατά του άλλου. Προσπαθώ να ενημερωθώ για τα νέα τις Ανδρου και αντί αυτού καταλήγω να διαβάζω ένα σορό άσχετα με την ενημέρωση σχόλια σας περί πολιτικής. Θα μου πείτε, σε όποιον αρέσει... Σωστά! Γιαυτό πλέον θα ψάξω αλλού απλή ενημέρωση.... Ίσως αν σας στείλουν και άλλοι τέτοια μηνύματα να μπείτε σε σκέψεις, γιατί έχετε καλά άρθρα αν βγάλετε την τόση πολιτική από μέσα τους.
Εις το επανιδειν
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καλό ταξίδι στο άγνωστο. Δεν θα λείψετε γιατί δεν διαβάζατε το Εν Άνδρω. Αν το διαβάζατε θα βλέπατε πως ένα στα 6 ή στα 7 άρθρα ή ρεπορτάζ αφορούν την πολιτική. Και κατά παράξενο τρόπο διαβαζονται πολύ μερικά Το ότι δεν το ξέρετε σημαίνει πως δεν μας διαβάζετε.
ΥΓ Δεν έχουμε κείμενα σαν και το δικο σας. Και δεν υποστηρίζουμε κάποιον πάντα. Γράφουμε 11 χρόνια και προσπαθούμε να λέμε την αλήθεια. Αν δεν σας αρέσει μην την διαβάζετε. Αυτό κάναμε και στο παραπάνω κείμενο. Άλλωστε οι φωτογραφίες μιλουν μόνες τους. Τι πολιτική να κάνεις όταν μιλά η εικόνα;
Καληνυχτα σας

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το να είχε βάλει πλώρη για βουλευτιλίκι μοιάζει με humour noir. Πάλι καλά, που την γλυτώσαμε και κρίμα στα έδρανα που έχασαν τέτοιο bonne affaire. Ο Γιάνης μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο αρθρογράφος κάνει, για άλλη μια φορά,πως δεν καταλαβαίνει! Ορθώς Ο Σουσουδης περίμενε από την Περιφέρεια να ασχοληθεί και να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση του κτιρίου, ως όφειλε και είχε την ευθύνη, ώστε να μην επιβαρυνθεί άσκοπα ο Δήμος. Απόδειξη πως τελικά έτσι και έγινε. Αν ο περιφερειάρχης είχε προσωπικά με τον Π. Δήμαρχο ήταν δικό του πρόβλημα κι όχι του Σουσουδη. Απλά πράγματα, τέλος!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ισχύει και το αντίθετο αγαπητε. Αν ο Σουσούδης είχε προσωπικά από το 2015 με τον Περιφερειάρχη και τα μπέρδευε με την πολιτική μη τηρώντας ούτε το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ τότε τι περίμενε από αυτόν που περιφρονούσε;
Ρωτήστε τον Σουσούδη τι είδους προσωπικά είχε αυτός με τον περιφερειάρχη επί 5ετία και άνοιξε πρώτος πόλεμο το 2015.
ΥΓ Το θέμα της θητείας Σουσούδη κρίθηκε και τέλειωσε. Το συντηρεί μόνος του για να είναι στην επικαιρότητα. Ας δούμε πια τι μπορεί να κάνει ο σημερινός στη δική του 4ετία...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Το ψώνιο έχει έμπνευση. Αγνοεί το ρητό όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια. Οπως επισης και το ο εχθρός του εχθρου μου είναι φιλος μου. Αυτά περί Χατζημαρκου. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Δεν είναι τα ψιλά γράμματα για όλους...

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρέμε Πατούλαινα!
(το υπόλοιπο σχόλιο κόπηκε λόγω πονηρών αναφορών... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Χατζημάρκος και ο κάθε Χατζημάρκος οφείλει να δρα σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε τόπου κι όχι σύμφωνα με τις προσωπικές του συμπάθειες και αντιπαλότητες, Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανάξιος της θέσης του κάτι που απέδειξε περίτρανα στην περίπτωση της Άνδρου ο ¨περιφερειάρχης¨. Αλλά τι ψάχνουμε....δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Ειναι το τριτο στνεχόμενο σχόλιο σας 45. 139 κλπ IP για να φτιαξετε κλίμα υπέρ Σουσούδη. Κατανόητη η φιλότιμη προσπάθεια σας.
2. Συμφωνούμε απολύτως. Ο κάθε Χατζημάρκος οφείλει να κάνει το καθήκον του. Ο κάθε Σουσούδης τι οφείλει να κάνει; Να βρίζει; Να περιφρονεί; Να μην κάνει τίποτα και να λέει πως έκανε.
3. Συμφωνούμε και για τους φίλους. Ο Χατζημάρκος έχει τον Λοτσάρη. Ο Σουσούδης ποιον έχει; Βλέπω μερικούς που βρίζουν ασυστολα. Αυτούς μόνο έχει;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Σωπάστε καλέ....ο πολιτικός ογκόλιθος χατζημαρκος ενοχλήθηκε που κάθισε στην άκρη του τραπεζιού...να ξεκουμπιζοταν από το τραπέζι που του πληρώναμε οι Ανδριωτες και δεν κάθησε στο κέντρο, αντί των βουλευτών. Τον έβαλαν στην άκρη με τον άλλο ογκόλιθο που λόγω καραμπολας βρέθηκε έπαρχος, αν και δεύτερος σε ψήφους. Τέτοιες πολιτικές προσωπικότητες! Ο ρόλος του καθενός στις εκλογές του 19 φάνηκε περίτρανα. Ο Σουσουδης δεν στήριξε κανέναν και σε προσωπικό επίπεδο είναι δικαίωμα του να εκτιμάει έναν επιστήμονα που τον γνωρίζει από τα χρόνια του πανεπιστημίου, ασχετως κομματικης τοποθέτησης....αλλά για τους προαναφερθέντες ογκόλιθους αυτά είναι άγνωστες έννοιες. Ο ρόλος χατζημαρκου και της ουράς του, από την άλλη πλευρά, είναι τουλάχιστον καταπτυστος . Το καλό με την καραντίνα είναι ότι δεν εμφανίστηκε στην Άνδρο να ξεμουχτισει σε κεντρική θέση στο τραπέζι μας. Ταβέρνα και ζαχαροπλαστείο έχουν να πηγαίνουν εκεί να τρώνε και να πίνουν (και να πληρώνουν) και στο τσακιρ κέφι να καλούν και την εργολαβο-τραγουδιαρα να πηγαίνουν πιο εύκολα οι μπουκιες κάτω.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περίεργο που οι ασήμαντοι "πολιτικοί ογκόλιθοι" κέρδισαν τον Σουσούδη; Ακόμα πιο περίεργο που επιδιώκετε με αυτές τις κακίες θα κάνετε το Χατζημάρκο να στηρίξει περισσότερο τον φοβητσιάρη Λοτσάρη. Μπορεί να τα πάρει και να χρηματοδοτήσει κι άλλα έργα. Μην συνεχίζετε γιατί κι αυτοί διαβάζουν το Εν Άνδρω...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

.... ξαφνικά, να εντελώς ξαφνικά, η περιφέρεια χρηματοδότησε την επισκευή......
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Καθόλου ξαφνικά, το γράφουμε άλλωστε. Ο κ. Σουσούδης στα πλαίσια της πολιτικής του από το 2015 τέθηκε αντιμέτωπος με τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο. Στο τραπέζι της Θεοσκεπάστου τον Μάρτιο του 2015 έβαλε τον περιφερειάρχη σε μια γωνία μόνο του με τον κ. Λοτσάρη. Και στο κεντρικό τραπέζι κάλεσε βουλευτές και φίλους του!!!
Ο περιφερειάρχης όπως μάθαμε από τον ίδιο ήθελε να σηκωθεί να φύγει για την προσβολή. Τον κράτησε ο κ. Λοτσάρης και έμεινε για τους τύπους λίγη ώρα πριν αποχωρήσει και να μην ξανάρθει στην Άνδρο παρά μόνο για τα έργα που εξήγγειλε το 2018 ανάμεσα στο οποίο και ο ΧΥΤΥ που τώρα και γι' αυτό κάνει αντιπολίτευση ο πάντα μεταλλασσόμενος κ. Σουσούδης.
Γραφουμε αναλυτικά πως "οι κακές σχέσεις με τον περιφερειάρχη έφτασαν και σε επίπεδο προσωπικής αντιπαράθεσης προεκλογικά στη Λέσχη Ανδρίων παρουσία αρκετών". Ο κ. Σουσούδης στήριξε το 2019 για περιφερειάρχη τον εκπρόσωπο ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλυνό.
Άρα η Περιφέρεια καθόλου ξαφνικά δεν έκανε ότι έκανε. Το ξαφνικό ήταν πως ο κ. Σουσούδης επηρμένος και νομιζοντας πως πάει πια για βουλευτής από το 2015 μέχρι το 2019 έβγαλε στο στόχαστρο τον Χατζημάρκο. Το γιατί να τον ρωτήσετε.
Άρα με τόσο κακές σχέσεις πολιτικές και προσωπικές (ακόμα χειρότερο) περίμενε βοήθεια από αυτούς που περιφρονούσε, αγνοούσε κι έλεγε λόγια; Αυτά γιατί λόγω έμπνευσης κάτι χάσατε από αυτά που γράφουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro