Ολοκληρώθηκε η ράμπα καθέλκυσης σκαφών στην Υδρούσα

Η νέα ασφαλής και λειτουργική ράμπα σκαφών στο Γαύριο. Έργο χρηματοδοτούμενο από το λιμενικό ταμείο Τήνου - Άνδρου, μελετημένο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου που έγινε με πρωτοβουλία του νέου υπεύθυνου Γιώργου Μαντζώρου δίνοντας προώθηση στο τουρισμό και στην αλιεία της Υδρούσας.

(Εδώ και 9 μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι Τασούλα Μαμάη και Βασίλης Αδάμης έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αναστολής και παρεμπόδισης όλων των εργασιών συντήρησης που διεξάγονται σήμερα στο επί χρόνια εγκαταλειμμένο λιμάνι του Γαυρίου από τον νέο και ακάματο υπεύθυνο της σημερινής διοίκησης Γιώργο Μαντζώρο. Η παρουσία τους στο Λιμενικό Ταμείο και στο δημοτικού συμβούλιο είναι μια προσπάθεια ακύρωσης των διεξαγόμενων έργων όπως: ηλεκτροφωτισμός λιμανιού, συντήρηση και βελτίωση περίφραξης, ανακατασκευή σταθμού επιβατών νότιας προβλήτας, επερχόμενη συντήρηση όλου του λιμανιού και τέλος η προσεχής εκβάθυνση του.

Από τα έργα κατασκευής της ράμπας

Σε όλα αυτά ο άμισθος σύμβουλος για το λιμενικό κ. Γ. Μαντζώρος απάντησε και με τεκμηριωμένα κείμενα, αλλά κυρίως και με αδιάψευστα ΕΡΓΑ. Έργα που δεν είχαν γίνει επί 20ετία. Έργα που ο νέος πολιτικός συνεταίρος τους Θεοδόσης Σουσούδης με τον οποίο συμπορεύονται επί μήνες ούτε που σκέφτηκε. Το μόνο που έκανε ο κ. Σουσούδης επί 5ετία ήταν να δικαιολογεί την αβελτηρία του καταγγέλλοντας το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο σήμερα υπό έναν νέο και δραστήριο υπεύθυνο ξαφνικά εργάζεται συνεχώς και χρηματοδοτεί διαρκώς όλα τα αναγκαία έργα που γίνονται σταδιακά εδώ και μήνες και τα οποία βελτιώνουν ένα λιμάνι εγκαταλειμμένο επί χρόνια.

Από τα έργα κατασκευής της ράμπας σκαφών στο Γαύριο

Με αυτές τις εισαγωγικές αναφορές δημοσιεύουμε μια ακόμα επιστολή πληροφόρησης του κ. Γιώργου Μαντζώρου που μας εστάλη και αναφέρεται στην πλήρη ανακατασκευή της παλιάς επικίνδυνης και μη λειτουργικής ράμπας σκαφών στο Γαύριο. Επί μια 20ετία δεν υπήρχε στην Υδρούσα μια σωστή ράμπα. Και για την οποία τίποτα δεν είπαν ποτέ οι Τασούλα Μαμάη και ο Βασίλης Αδάμης, οι οποίοι επιδίδονται εδώ και 9 μήνες στο να "αποκαλύπτουν"... "μάσκες που πέφτουν"! Και "μασκοφόρους" που μόνο αυτοί "ανακαλύπτουν" στο Γαύριο της ζωής τους!!! - ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Από τα έργα κατασκευής της νέας ράμπας στο Γαύριο. Έργο αναπτυξιακού χαρακτήρα που ήρθε η ώρα του με το νέο υπεύθυνο του Λιμενικού Ταμείου για την Άνδρο να γίνει επιτέλους

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Συνεχίζουμε τα έργα μας και αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που παρέχει το Λιμενικό Ταμείο Τήνου-Άνδρου στους χρήστες του λιμένα Γαυριου  Άνδρου! Στην περιοχή της Υδρούσας Ανδρου, με δυο λιμάνια (Γαύριο και Μπατσί) δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα μια ασφαλής και λειτουργική  ράμπα καθέλκυσης-ανέλκυσης  σκαφών.

Στο Γαύριο απ' όταν φτιάχτηκε το λιμάνι ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε τι είδους λιμάνι θα ήταν χωρίς μια σωστή, ασφαλής και λειτουργική ράμπα για τα μικρά σκάφη. Και στο Μπατσί δεν προβλέφτηκε αρχικά και δεν μερίμνησαν στη συνέχεια για να υπάρχει μια ράμπα. Για πρώτη φορά, λοιπόν, κατασκευάστηκε ένα εξαιρετικά επείγον και αναγκαίο έργο, για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση σκαφών: μια σωστή ράμπα στο λιμάνι του Γαυρίου!

Για το έργο συνεργάστηκαν αθόρυβα, αρμονικά και αποτελεσματικά το Λιμενικόν Ταμείο, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου και ντόπιοι εργολάβοι. Μερικοί μάλιστα άμισθα!!! Όταν υπάρχει θέληση και όραμα κι όχι κακότητα όλοι δουλεύουν για το κοινό καλό.

Το  Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου (αυτό που τόσο εύκολα είχαν απαξιώσει οι προηγούμενοι) χρηματοδότησε με 7 000 ευρώ (περιλαμβανόμενου ΦΠΑ), την μελέτη  που έκανε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου,  μ ε στόχο την αναβάθμιση και επισκευή της παλαιάς και εντελώς ακατάλληλης ράμπας ανέλκυσης σκαφών.
 
Με την προσφορά δωρεάν εργασίας, όλων των χωματουργικών εργασιών από τον κ. Δημήτρη Κωνσταντή (Μπίλλυ )  και την ουσιαστική  βοήθεια του εργολήπτη κ. Θ. Μπόθου  και των συνεργατών του, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα δύσκολο τεχνικά έργο  με την τήρηση όλων των προδιαγραφών της μελέτης.
 
Χρησιμοποιήθηκαν τα καλύτερα υλικά,  μέσα στα όρια που προϋπολογισμένου κόστους και σύντομα θα προχωρήσουμε στον κατάλληλο φωτισμό της και στην παροχή νερού, για όλους τους χρήστες  του έργου. Η χρήση θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, σε όλα τα σκάφη, τουριστικά, αναψυχής, αλιευτικά, κλπ. 
 
Για το έργο αποστέλλω και σειρά φωτογραφιών από την εκτέλεση και την ολοκλήρωση.  
 
Φιλικά
Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος
Εντ/νος Σύμβουλος Δημάρχου Άνδρου 
Τακτικό μέλος ΔΣ  στο  Λιμενικό΄Ταμείο Τήνου-Άνδρου   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Λοτσαρης αφήνει τους προέδρους και χρησιμοποιούν την σατα σε έργα αντίθετα ο σουσουδης τις επερνε και δεν άφηνε κανέναν να εργασθεί ούτε να προσφέρει στα τοπικά. Οι Στενιες είχαν κάθε χρόνο για το χωριό 8.500€ η χώρα 70.000 κάθε χρόνο και δεν έγινε τίποτα το μπατσι το ίδιο κρίμα 5 χρόνια πίσω η Άνδρος .

This comment was minimized by the moderator on the site

Την χώρα ο Σουσουδης την άφησε στο έλεος του Θεού όπως και όλη την Άνδρο Μπράβο στον Κ. Λοτσαρη
Ο Πρόεδρος της χώρας που εκλεγει με την παράταξη του Σουσουδη τι κάνει? Μόνο τον μισθό περνει 400€ και δεν έχει κάνει ούτε έναν εξωραϊσμό στο παραπορτι, στην πλακουρα κ.λ.π

This comment was minimized by the moderator on the site

Άξιοι συγχαρητήρια όλοι όσοι συνετελεσαν στη δημιουργία της.
Μπράβο στην προσπάθεια του κυρίου Μαντζωρου.
Ο αυριανός Δήμαρχος για τον τόπο μας, νομίζω ότι δουλεύει με πρόγραμμα, όρεξη, ζωντάνια και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς σήμερα εκλεγμένους.
Οχι δεν είναι υπέρ όλο, ότι δείχνει σήμερα μεγάλη όρεξή και ζωντάνια.
Υποχρεωτική τώρα και η απαγόρευση, όπως σωστά περιγράφει, άλλος σχολιαστής, της προστασίας της παραλίας λιμένος Γαυριου, από τον τερματισμό του οργωματος με τά τρέιλερ, αφού πλέον έχουμε κανονική και ασφαλή γλυστρα..
Σήμανση και απαγόρευση της απαγόρευση ΣΩΣΤΆ στην αρχή της παραλίας, ώστε όλοι να πηγαίνουν τα σκάφη τους στην γλυστρα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς κύριε Θοδορε προτιμάμε την παραλια του Γαυριου να Ρίχνουμε τα σκάφη μας γιατί εκεί μας εξυπηρετεί καλύτερα. Δεν μπορείτε να μας επιβάλετε που θα πηγαίνουμε. Στην παραλία μάλιστα κάνουμε και δημόσιες σχέσεις περνώντας με το μεγάλο μου τζιπ και ρίχνοντας τα σκάφη μας γιατί μας πλησιάζουν πολλές κυρίες για να δουν την διαδικασία.
Επίσης στο Γαυριο σε λίγο θα μας ζητάνε χρηματα
Οι παραλίες είναι ελεύθερες για όλους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έναν μώλο στο κεφαλοχώρι μας στην Στενιες παρακαλώ...

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Ματζωρε, ελάτε και μια βόλτα προς Χώρα, εδώ στην χώρα οι μισοί μωλοι έχουν νερό και οι άλλοι μισοί δεν έχουν...! Έχουμε πολίτες δυο ταχυτήτων, οι μεγάλοι σκαφάτο έχουν νερό ( πιθανότατα δωρεάν) και οι μικροί με τις βάρκες δεν έχουν) θελουμε να πληρώνουμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ.
ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΑ ΘΗΡΙΩΔΗ 4Χ4 JEEP ΚΑΙ OI ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΚΑΦΑΤΟΙ, ΜΕ ΤΑ ΤΡΕΙΛΕΡ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ .
ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΓΛΥΣΤΡΑ, ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ Η ΑΜΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ !
ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΓΑΥΡΙΟΥ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΓΕΦΥΡΑΚΙ.
ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ .
ΕΜΦΑΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ , ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΛΥΣΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ, ΘΗΡΙΩΔΗ ΤΡΕΙΛΕΡ ΚΑΙ ΒΑΡΚΕΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΛΥΣΤΡΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΑΣ ΣΗΜΑΝΘΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ , ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΓΛΥΣΤΡΑ ΣΚΑΦΩΝ.
ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.
ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ.
ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.
ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ .
ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ.
ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΙΟΥ....
ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ.